Diskusije : Emigracija

 Komentar
Galeb G-4
sirchulle
(CAD Designer)
01. april 2015. u 15.33
the-bezi-man
02. april 2015. u 20.55
Pa nisu se posvadjala rukovodstva republika sama od sebe, nego su nas zavadjali decenijama. Na povrsini i zvanicno podržavali ocuvanje Shugoslavije, a tajno i ispod stola naoruzavali i podržavali paravojne formacije i privatne vojske. Takođe, ono što se malo zna je da je Nato bio svuda uz granicu oko Slo i Hr i da su sa Madjarske strane obarali raketama avione JNA, verovatno iste te galebove, u Slavoniji...
sirchulle
(CAD Designer)
03. april 2015. u 06.48
Ne baljezgaj i ne mlati praznu slamu. Vise mi je puna ona stvar vas novonaucenih i nedoucenih koji obrcete sve moguće izvore, clanke, čitate, dokumente ne bi li potkrepili svoju pricu. Koji ste vi mlatimudi pa to je neverovatno. Naročito onaj Antara koji eto zna pravu istoriju a mi svi glupi i blesavi. Malo ste se vise pogubili u realnosti ocigledno. Nije ovo nego je ono, nije tamo nego je 'vamo. 'Aj ne jedite vise ono što se ne jede...
the-bezi-man
03. april 2015. u 11.28
Ja za razliku od tebe znam šta pricam. Upoznao sam u USA italijana koji je bio vojnik NATO-a kad je poceo rat u YU i koji je bio stacioniran uz Jugoslovensku granicu, spolja, rekao mi je da je čak postojala i mogućnost kopneniog upada. Takođe moj dobar prijatelj je bio granicar JNA na HR-Madjarskoj granici, i kada su ih napale hrvatske zenge, avioni JNA koji su poslati da im pomognu su gadjani i obarani sa suprotne strane granice, tj. iz Madjarske.
sa_strane
03. april 2015. u 13.00
Avioni su malo kad slati i kad su vece kasarne bile napadnute a kako nebi kod napada na manje karaule.

U to vrijeme neki mjestani na putu kroz njihovo selo bili blokirali veliku kolonu oklopnih vozila JNA.
Oklopnjaci JNA bespomocno stoje na putu, nastali pregovori sa poglavicom sela.. i tako prolazili sati u nekom iscekivanju.
JNA oklopnjaci ustvari cekalali šta će reci komanda iz Mostara, a ovi iz Mostara cekali šta će reci Beograd, a Beograda izgleda cekao Arape za projekt „Beograd na vodi”.
Ali ovih nema. Nisu čak ni javili da na prošli zakazan satank neće ni doći.
Eto i ovaj put na vrijeme sam rekao (kad to još nitko nije) da je projekt „Beograd na vodi” prevara. Ali eto opet mi nitko nije htio povjerovat, najmanje Mudrijas :))
Sad će ispast da sam „mudriji” i od svih srpskih ministara zajedno koji su nasjeli na pricu nekog bogatog arapina koji ima iza sebe priličan broj sličnih prevara svjetskog formata..

-
sa_strane
03. april 2015. u 13.05
sirchulle nije taj avion bio toliko dobar kao što se obično misli.. imao je dosta nedostataka, tj. kako neki strucnjak za te stvari kaže bio je teh. nedovrsen. I ti problemi kod tog aviona bili su strancima dobro poznati. Bio je samo u uporedbi sa sličnim avionima 2-3 puta jeftniji.

-
the-bezi-manPoruka negativno ocenjena. Pokaži

the-bezi-man
03. april 2015. u 20.17
Ma naravno, taj shugoslovenski avion je bio najobičnije sr*anje kao i sve drugo shugoslovensko, sve je bila najobičnija prevara kao i taj Beograd na vodi danas, slazem se. Pa o tome ja i pricam. Tapsu nas jedno vreme po ledjima i govore, ma super ste vi, mi vas mnogo volimo, mi ćemo sa vama cuda da pravimo, samo da bi nas posle sHebali. To su klasicne anglosaksonske fore...
Antara
(najjaci)
05. april 2015. u 19.54
Sirshulle-„Ne baljezgaj i ne mlati praznu slamu. Vise mi je puna ona stvar vas novonaucenih i nedoucenih koji obrcete sve moguće izvore, clanke, čitate, dokumente ne bi li potkrepili svoju pricu. Koji ste vi mlatimudi pa to je neverovatno. Naročito onaj Antara koji eto zna pravu istoriju a mi svi glupi i blesavi. Malo ste se vise pogubili u realnosti ocigledno. Nije ovo nego je ono, nije tamo nego je 'vamo. 'Aj ne jedite vise ono što se ne jede...”
Ало Шулци, наравно да си глуп и блесав док учиш из Телеграфа, титиних књига и школа балавандеру. Буди слеп поред очију и то ме заболе. Ма шта се ја натежем са шугословенима мрш море...
sirchulle
(CAD Designer)
06. april 2015. u 12.40
Dakle, osecanje je obostrano. Nastavi ti samo od Deretica „socinenija” da sakupljas i ima da „bidne” sve u redu...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. april 2015. u 07.00
sule - ako nije tako - odakle hrvatskoj zng - na samom početku sukoba - dakle u trenucima kada je zng po svim međunarodnim standardima teroristicka pobunjenicka naoruzana grupa - recimo protivoklopni sistem ambrost - mada in germany. mislim - germanija je bila i tada clan nato - jel' ?
odakle im xy aviona mig 21, kad je iz jna zbrisao onaj rudolf i eventualn još par njih? (ddr). i t.d.
dalje, ne budi naivan - nas avion na americko trziste - pa to se ne bi desilo ni da nam je lično bog predsednik bio - djavo s druge strane bi dao otkaz na svoju sluzbu i presao u smrtnike... (americka avio industrija - hint - evo recimo kanadski arrow avro).
jbt... stvarno bre ljudi ne mogu da verujem kako vam tako brzo isperu mozgove..
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. april 2015. u 07.02
uzgred, tus (koji se spominje na ovom clanku - blica - inače stranog medija koji operise na ovom podrucju) - je mom caletu bio pretpostavljeni još kada je imao cin pukovnika - i cale je (dakle sfrj uveliko) secam se rekao - ovaj tus je bre jedan obični ustaša.. (*pri tom moj cale nije ono srpski nacos nikad bio, a ni neki specijalno vatreni jugovic).
sirchulle
(CAD Designer)
07. april 2015. u 16.04
Ih, bre, Sale. Mogu ruske (sovjetske) rakete da koriste da salju sve u svemir a ne mogu naše avione za trenaznu obuku? Naprave najvecu i najjacu nosac raketu ikada (Saturn) a kasnije koriste Ruse da im salju teret u svemir? Mogu Beretu da uzmu kao sluzbeni pistolj (Italijanski) a ne mogu naše avione? Vi ocigledno ne razumete Ameriku (USA). Kupili bi oni i AK-47 za vojsku da im je kojim slučajem vojska skupljena sa koca i konopca nego im je profesionalna pa je je M-16 je daleko bolja puska nego AK-47 samo su im namene drugacije. M-16 koriste profesionalci a AK-47 seljaci i ostala boranija. Osim toga u mnogim US specijalnim jedinicama se koristi Hecker und Koch. I to je USA. Bole njih briga šta je i cije je dok radi posao.
Antara
(najjaci)
08. april 2015. u 09.21
Много још има да цуцлаш Шулци да би достигао ниво неке озбиљније конверзације. Поготово после последње отворене теме.
А да још нешто, тешко да је М16 далеко боља од АК-47.
sirchulle
(CAD Designer)
08. april 2015. u 14.32
Nijednu nisi koristio ali bolje znaš od mene? AK-47 je djubre od oruzja stvorena da sa njome barataju seljaci i radnici bez dana skole. Kada sam vodio vojsku na gadjanje najviše smo se plasili povreda prilikom rukovanja nasom varijantom te puske. Naravno, bio sam vojno lice i toga se ne stidim nego se stidim vas priucenih koji sve znate na osnovu mitova i legendi. Elem, ne znaš gde ćeš i od šta ćeš pre da se povredis. Ubaciti okvir municije je umetnost, preklopiti paljbu sa jedinacne na rafalnu je uspeh. Ne znam kako je to vojnicima uopste polazilo za rukom. Na sto metara pomozi Boze a posle sto metara je Boze pomagaj. Navuku vojniku onu hebenu slemcinu, sunce uprzilo iz mozga a on da nešto pogodi? Tri probna i ostalo za ocenu? Jeste li vi normalni? Pa bili smo i ostali srpdnja. Dok sam bio vojnoj skoli još uvek smo nosili smajser a i M53 (sarac). Papovke. Ej, bre...
Antara
(najjaci)
09. april 2015. u 10.48
Како знаш да нисам користио ниједну? У војсци сам користио М70АБ2 која је базирана на ак47. „Ориђинале” AK47 нисам користио. Какве повреде? Пушка је сасвим коректна, лагана и прецизна на појединачној ватри. Додуше моја цев је била толико излизана да је вукла на горе лево па се и на то лако прилагодиш. Али никаквих повређивања није било. Не знам о чему ти причаш. Сељаци
Што се тиче нас и наше опреме одувек смо заостајали наравно и ту се слажем да смо боранија. Никада се није улагало превише у војску код нас. Зато си и имао м53 па и у последњем грађанском рату.
А тај шмајсер како га ти зовеш има и ознаку mp40.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. april 2015. u 16.07
šule nisi u pravu. i jedna i druga puška su imale istu osnovnu namenu - osnovna automatska borbena puška. -dakle prašinare (a i ostale vidove i rodove) ćeš u osnovi naoružati tim oružjem.
kada dođeš u opciju da to oružje i primenjuješ - to oružje treba da zadovolji neke kriterijume. i ruski koncept je tu bio bolji: pouzdaniji i jednostavniji.
ni jedna ni druga nije zamišljena kao oružje koje drže ovakvi kao ja (imam zvanje „odličan strelac” ssj negde.. -čisto da ne bude da sam priučen jel'... -a i u vojski im je više bilo bezveze da mi daju nagradna odsustva posle gađanja (bio sam pucač iz tenka, pa smo dosta rokali iz koječega)) - nego je dakle zamišljeno kao oružje koje ćeš da utrapiš nekom detetu - koje si mobilisao - i prodao mu muda za bubrege kako je -za kolt demokrasi ugrožena (najverovatnije minimum 10 k km od kuće, pardon, od obale, a još par kkm do njegove kuće) - odnosno socijalistička misao ugrožena od imperijalizma - za kalaša.
- u vijetnamu se recimo to lepo videlo - i kalaš je tu bio bolji. naprosto kalaš i uz loše održavanje - odlično radi. ono ispadne ti u žitko blato - no frx - i dalje roka. kolt - ne.
saturn ne nosi satelite, nego atlas iz razloga što je saturn raketa za veći domet - mesec je malo dalje od tih parsto km od planete gde se ispucavaju sateliti.
avion s druge strane - ono - pet komada za akro grupu -nikakav problem. ali narudžba usaf-a nije pet aviona nikad. nego je sa dve nule minimum. -a tu dakle ako nisi general motors/general dynamics -ili ovi moji gazde (northrop grumman, mc donel douglas, lockheed-martin), boeing -ne zanosi se da ćeš da prodaš nešto usaf-u. a, da, zaboravih bell helicopters.
nađi film jfk - pa onaj dijalog donald saterlend i kevin kostner, mislim da sede pored victory monumenta (ili negde u nyc, zaboravih...) - znači to ti je objasnilo funkcionisanje planete, ju es eja, i tako to...
dakle - još jednom - galeb na američko tržište u nekoj količini - zaboravi. naučna fantastika. a naučna fantastika se uglavnom ne ostvari jel'...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. april 2015. u 16.12
m53 je koliko se sećam bio kesa (valjda je imao dosta zastoja), ali m53/84(ili tako nekako) je bio odličan. dakle onaj sa poslednjom modifikacijom - sasvim pristojan mašingever.
sirchulle
(CAD Designer)
09. april 2015. u 16.51
Kanta od mitraljeza. Odemo mi na gadjanje a ja imao to sranje. Čim malo ukosis redenik ode mast u propast. Dobos imao 200 metaka (onaj zeleni) ali mora da se podigne poklopac pa onda da se okrenu one poluge u pravi polozaj i ostale gluposti. Metak 7,9 mm, trza kao nenormalan, radi na sistem trzaja cevi a ne na pozajmicu gasova (kao moderno oruzje) i slične gluposti. Tek one izmenjive cevi pa onda dvostruko isplepletani feder (povratna opruga). Onda imao i one caure sa strane da zabravi, nekakvi klizaci. Mislim, ja ne volim AK-47 ali je za M-53 bio otkrovenje.
sa_strane
09. april 2015. u 17.02
Pucao sam ja iz tog tkz. mitraljeza
nema sanse da sa time nešto pogodis

https://www.youtube.com/watch?v=VuzTLtvbmJ0

-
sa_strane
09. april 2015. u 17.10
M16 vs AK47 :Which one is better?

https://www.youtube.com/watch?v=lv9k2czwToM

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. april 2015. u 17.18
da taj osnovni m53 je skontao sam bio kanturina. al nešto mi je objašnjavao miljko (vodnik - vrlo nabrijan tip bio - recimo ona ološarija u bgd-u u generalštabu ko je trebao da zna -znao je da taj vodnik radi u garnizonu u kome radi, i u jedinici u kojoj radi...) - uglavnom to je bio jedan od retkih ljudi kojima bi ja bez blama okrenuo leđa - i znam da mi neko sigurno čuva leđa. ono - ako miljko kaže - iz vatre u vodu - skočio bi ja i sam :) al ako kaže iz vode u vatru - bez problema - jer bi on prvi skočio. (dakle 1 od onih ljudi koji su taj sistem (jna) držali na svojim leđima...). nebitno. dakle nešto mi je on objašnjavao ta neka poboljšanja na toj nekoj verziji iz 84' valjda i bilo je otprilike, figurativno - istopiš cev -nema zaglavljivanja. nisam ga rasklapao, (nisam ni pucao iz njega) pa ne znam.
seebe - nije vojska za svakoga. ne nerviraj se. -ni moja pokojna baba ne bi pogodila ni iz pkt/sgmt mitraljeza na tenku (to ti je otprilike - ko promaši-magarac :) ). sad' dal zato što vojska nije za nju - kao ni za tebe, dal zato što je mrtva - ne znam. al ne bi pogodila. :)
sa_strane
09. april 2015. u 17.32
Mogao sam ja taj mitraljez rasklopit i sklopit da i ne gledam.
Nosio sam ga kilometrima, gadajao.. pa zato nešto znam.
Cijev mu se bukvalno klima u lezistu. Nije bila tajna da ima nejvece rasturanje prilikom gadjanja.
Cijev se vrlo brzo ugrije i tek onda ništa ne možeš pogodit, ima rezervna cijev ali sve je to bez veze.
Upoznao sam dosta vrsta pjesadiskog oruzja, od kalasnjikova, poluautomatske, tromblon, rucnih bacaca, minobacaca..
Taj mitraljez je nešto sto je najmanje učinkovito i najmanje pouzdano radi vrlo čestog zaglavljivanja.
A najviše me fascinirao minobacac kad sam vidio u kakovom su stanju bile mete poslije gadjanja.

-
GZox
09. april 2015. u 18.46
sa_strane, poceo si ta imitiras supermena kao onaj da_dodam
taj je spasio tenk i posadu iz nabujalog vardara
a ti mora da si na nevdjeno u mraku skidao prepelice
sa_strane
10. april 2015. u 03.45
GZox kad se ta skalamerija rasklopi nema tu puno dijelova.
Kažem ono sto znam za razliku od mudrijasa koji prica često o stvarima o kojima pojma nema.

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
10. april 2015. u 04.26
znači bio si puškomitraljezac/mitraljezac seeboletina sastranursać - narodni heroj, kositelj nemaca (kojih tu nije ni bilo) i tako dalje :) :)
Antara
(najjaci)
10. april 2015. u 08.52
Екипа снова, вероватно су се свађали у касарни ко ће бити Буха, Саво Ковачевић, Крајачић, Темпо, Ђилас, Кончар, Велебит, Хебранг. Посе... се свима у та комуњарска уста.
GZox
10. april 2015. u 12.32
sa_strane, ono je bio humor što se tiče mene
neko može da ga shvati i kao zavitlavanje, sto možda jeste 10-30 %
ali zar toga nema u svakom humoru čak i vise u drugim slučajevima

+nisam rasklapao mitraljez tako da nemam pojma
cesalj
(u zadnjem dzepu)
10. april 2015. u 12.41
Ja sam imao, I još imam puskomitraljez. Nisam mu nasao nikakvu manu, a ispucao sam brat bratu premnogo metaka. Cistio sam ga uvek posle pucnjave I nikad nije zakazao. Prvi put čujem za povrede prilikom upotrebe CZ oruzja. Pucao sam iz mnogo oruzja, onaj novi mitraljez mi je mama. Ni ovaj crni nije los, ali mi je uvek bio preglomazan.
sa_strane
10. april 2015. u 15.58
GZox nije bio samo taj mitraljez skalamerija.
Taj mitraljez služe 3 covjeka.
Jedan kao nisandzija nosi taj mitraljez koji tezi 12 kg.
Drugi pored svoje papovke nosi postolje za taj mitraljez, to postolje tezi 23,7 kg sa „PA” dodatkom.
Treci se zove „donosioc”, pored svoje papovke nosi municiju za taj mitraljez. 6 metalnih kutija punih municije i još rezervna cijev za mitraljez. Pa ni prazne kutije taj ne može da nosi a kamo li pune.
To ti je bila JNA. Smijurija od vojske kao i sva oprema.

Gledaj šta su JNA oficirčine ucili da ne smiju običnu najlon kesicu u ruke da uzmu.
Ali kako se država cuva to im nisu rekli.

https://www.youtube.com/watch?v=t1oSgidrUA4

-
sirchulle
(CAD Designer)
10. april 2015. u 16.57
A tek ovo brale, nije to ništa sto si napisao...

https://www.youtube.com/watch?v=uRSDQ9Wd84g

Pa ja sam za sve ove pacijente bio US marine corps (seal) u to vreme ali bez ideoloske podloge. To mi je bio i najveci problem.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
10. april 2015. u 18.12
-evo o tome ti pričam - vamo let tri (heftaoci majaka..) - i onda ge četiri u ju es eju. a izvor ti blic (strani medij -okupacioni). -pa brate ne uklapa se. to ti je kao sad da ti nekog prosečnog nemca staviš da bude prosečni srpski radnik u prosečnoj maloj srpskoj privatnoj firmi - i on se snađe na keca sve.. -naprosto -ne ide brate..
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.