Diskusije : Emigracija

 Komentar
Pitanje za Windy-Chicago u vezi kamiona?
Realista
(programer)
07. mart 2015. u 11.55
Koliko može da vozac kamiona zaradi u Americi ako radi non stop i ako se stisne jedno 6 meseci i spava manje vise u kamionu?

Samo iskren cifre molim.
windy-chicago
(windy-chicago)
07. mart 2015. u 13.42
Mislim da se radi o comp. driver-u. Pa eto... prvo.. za koga radis. Placa se .42 cpm, zavisi koliko milja nedeljno, da kažemo 3400 milja--- 1428 $ nedeljno. 24 nedelje 34272 $. Odbijes hranu, neke druge troskove.. telefon, obuca,odeca, i to je cifra. Može biti veca, a može i manja. Ali tu je negde. Znam mnoooogo naših koji tako rade. 6 - 7 - 8 meseci, i onda za Srbiju. Ja mislim da je to super zarada.
sirchulle
(CAD Designer)
07. mart 2015. u 14.02
E, sad posto sam ja vise dosadan sa porezima a koliko je to u parama? Mislim i ja zaradjujem dosta sto u Nemackoj (a sto bi zaradjivao u USA da sam tamo) nego koliko to dodje kada se i kome plate porezi? Dosta brutto nije isto sto i dosta netto...Ljudi obično previde taj odnos pa kada kažem koliko imam brutto oni dalje i ne slusaju i misle da sam Bil Gejts (he he he). Nikada i ne stignem do netto iznosa da im kažem...
GZox
07. mart 2015. u 17.57
Otprilike ako zaradis 100 000 godisnje ako si samac
imaces oko 62 000 cisto. sa zenom koja ne radi i dvoje dece
oko 75 000.

godisnja zarada 50 000 ,cisto oko 34 000. žena i deca recimo 44-45

Ovo je odprilike , postoje tacne tabele za svaku godinu možda sam malo
omanuo u racunici kad su žena i deca prijavljeni. za samce tu je negde.
Nije linearno kao što se vidi, sto vise zaradjujes vise ti se uzima
+ ne znam da li ima neka fora da se smanji porez za ove vozace.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
07. mart 2015. u 23.25
Gox, ima al nije fora već „navlacenje” vode na svoj mlin, pa ako prođe.
Chulle, tako je u USA, pa onda sve izgleda jeftinije.
Sad otkad je ObamaCare obavezan, znaci moras kupiti zdrav osiguranje je dodatni trosak na zaradu jer se placa prema gross zaradi.
Realista
(programer)
08. mart 2015. u 00.49
Windy ulazes li u Srbiju ili sve ide kod Unkla Sama?
the-bezi-man
08. mart 2015. u 04.34
Kad vozis kamion 16 sati dnevno, 6-7 dana u nedelji, onda se može stvarno dosta ustedeti. Fora je samo da ne izlazis iz njega, da ne bi trosio novac, a ni gubio vreme. Jer vreme je isto novac. Još ako možeš da se stisnes i da ne jedes, onda se na tome može ustedeti još vise! Vodu isto ne moras da kupujes nego napunis flase na drinking fountains, a možeš i u McDonaldsu svakom, na masini za sodu, ima malo dugme na kome piše „water”.
windy-chicago
(windy-chicago)
08. mart 2015. u 08.57
- D begaj men - ima razlicitih komp. Negde se ubijes od voznje, i mala zarada, u nekim malo vozis, veoma dobro zaradis. E vidis, Ja radim u komp. gde se malo vozi a doooobro zaradi. Ne pamtim kada mi je bilo placeno manje od 3 $ po milji.Znam mnoge koji žive u kamionu, nije moje da pitam, niti da osuđujem. Svako pokusava da mu ostane sto vise para. Ovaj posao je uzasno tezak, ali , koji nije, svaki na svoj način.
Realista
(programer)
08. mart 2015. u 22.23
Jedino sto ti zameram Windi-Chicago je to što ne ulazes u Srbiju.

Ubi se brate za tim volanom, a sve pare odose ujka Semu.
Marko_011
(Libero Artista)
09. mart 2015. u 03.25
Kad vozis kamion 16 sati dnevno, 6-7 dana u nedelji, onda se može stvarno dosta ustedeti. Fora je samo da ne izlazis iz njega, da ne bi trosio novac, a ni gubio vreme.

________________________________________________________________________

Ne možeš ti na kamionu ništa zaraditi a ovi nasi sto loze, to okaci macki o rep.
Placanje toliko centi po milji, pa kada dodje isplata, ne možeš naplatiti ništa a uvalili te u kazne sa prekovremenom voznjom.
Ako vozis 16 sati dnevno, ulazis i u kazne a kazne placas sam a kad udjes u suspenziju, ne poznaje te vise niko.
Imaš i foru da odugovlaci sa isplatom, kako bi ogrebao kamion pa da zadrzi sve pare.
Jedina opcija su ti Americke kompanije, ali tu vozis po zakonu, tako da je pitanje koliko imaš nerava kasnije da kampujes po putevima.
Spavanje u kamionu rece, bolje je pitanje da li imaš vremena uopste da spavas.
Ja sam ti spavao u etapama 4 puta 30 minuta dnevno, ostalo voznja, sipanje goriva i za sve to na kraju ne možeš naplatiti i gomila kazni.
Koliko zaradis, odes u minus i suspenziju.
windy-chicago
(windy-chicago)
09. mart 2015. u 09.09
Ponavljam po ko zna koji put. Ima razlicitih kompanija. Nasi su jedni od najgorih, ako ne i najgori. Lažu,zavlace,muljaju,zastrasuju, ma uzas.Placaju manje od dogovorenog, sve svaljuju na vozace. Zato Ja sa našima nemam nikakve veze. Radim za komp. vlasnik Nemac, ama bas nikakvih problema.
sirchulle
(CAD Designer)
09. mart 2015. u 14.25
Evo da se i ja nadovezem na tvoj komentar. Radim za Nemce, radio pre za Poljake (naturalizovani Nemci) i nikada problema. Poljaci tezi na placanje ali plate sve. Cenkaju se kao cigani ali placaju kada se dogovorimo. Pre neku godinu pokusao za naše (Beogradjanin Nemac) i nekako se iscupao iz toga. Nije islo a nisam mnogo ni radio tako da je gubitak mali. Pre nekih pola godine me angazovali Bosanac i Hrvat ali ista prica. Kao da im je zmija u dzepu tj. na bankovonm racunu. Nisu imali ovo sto ja znam da radim, ja uradio nekoliko sitnih poslica za dzabe da upadnemo u posao a ono na kraju sipak ili ti nar...Pa kad već sirim noge (zargonski receno) neka taj posao obave Nemci ili neki stranci. Daleko su vece sanse da će da ti plate...Doduse nismo ni najgori. Italijani, Spanci i ostali „crnomanjasti” su cudo. Kule i gradovi a kada dodje na naplatu presavijanje na sve strane...
Marko_011
(Libero Artista)
10. mart 2015. u 17.06
Radim za komp. vlasnik Nemac, ama bas nikakvih problema.
------------------------------------------------------------------------

Werner?

Radim i ja za kompaniju, nisu me prevarili ni cent a ni zakasnili dan u isplati, sve obracunato u promil odmori i slično, ali nas narod u Americi ne vozi za ozbiljne kompanije, već za lakrdijase i onda imamo ovakve price.
Marko_011
(Libero Artista)
10. mart 2015. u 17.30
Koliko može da vozac kamiona zaradi u Americi ako radi non stop i ako se stisne jedno 6 meseci i spava manje vise u kamionu?

Samo iskren cifre molim.
------------------------------------------------------------------------

Voziti kamion je najlaksa stavka u prici a ispeci kommpletan zanat, zahteva slusanje onih koji su to prošli.
Zaraditi novac nije bas tako lako, zavisi od kompanije, dispecera, vrste prevoza tereta i gomila toga.
Ucis kao na fakultetu i znaj da oni koji i sada voze, nemaju potpuno iskustvo i dalje uce.
Recimo, početnik sedne da vuce kontejnere, nema iskustva, brzo će pobeci iz tog posla.
Zašto?
Zato sto tu nema milja, kratke linije od 300 milja i gomila njih na cekanju kod dispecera, prljave yard-e sa barama od kise, sitni brojevi na kontejnerima da ti ispadnu oci dok čitaš i slično.
Imaš gradove gde te posalje dispecer bez iskustva i ne može te izvuci danima.
Tada pravis manje para nego da radis u radnji.
Zatim Istocna obala, ides iz Cikaga trcis da stignes na istovar, dispecer ti dosadjuje stalno da pita gde si, baca te u speed i stres, dodjes tamo, moras da cekas, firma zatvara u 17:00, kažu ti da će te ujutro istovariti.
Gubis tu vreme i pare, sto znači da nema ni tu para.
Onda imaš Coast to Coast, ne vozi to svako, ali ima para.
Imaš vremena da tempiras istovar i utovar.
Zatim 24 sata otvorene kompanije sa stedi turama, gde sam ja recimo pravio preko 5000[oko 5400] milja nedeljno na Chicago-Atlanta-Augusta-Chicago.
Spavao dnevno 4 puta po 20 minuta i budio se bez budilnika tačno u minut, koliko se telo istreniralo.
Organizam, pitanje kako će podneti, ravnice ubijaju, barem mene, naročito Istocna obala.
Gledaš onaj Ilinois, sve njive, nizak speed limit.
Vage, iste se mogu preveslati po Istoku, mada ne i na Zapadu, nema zaobilaznih puteva.
Moras da znaš kad se otvaraju i zatvaraju, vage su bitne u tom poslu, muvanje sa log-book, klasika.
Ako padnes na vagi, gazda ti obično kaže da ga neće platiti zbog tebe i kasnjenja, znaci nema para, klasika da prevare za pare.
Neće da plate putarinu na I-80 kroz Ohajo, gde se placa po tezini, pa te salju na rd. 30 lokalni, gde gubis vreme i novac, jer non stop stajes na semafore.
On gleda sebe, ne i tebe sto pored novca i vremena, imaš zaustavni prostor od nekoliko stotina metara pred semaforom, gde se brzina naglo snizava na 20 milja, sto je nerealno, mada to sluzi da zarade pare i onda popijes speeding ticket.
Briga gazdu, koji te ubacio u to.
Možemo ovako danima, tako da samo pokusavam ti objasniti, kako je voznja najmanje bitna a iskustvo najvaznije.

DC10boy
10. mart 2015. u 18.25
Ponekad na tim zaobilaznim putevima zna da ceka pandur i onda te pita zašto prolazis ovuda kad je blize pored vage. I onda ti radi inspekciju.
windy-chicago
(windy-chicago)
10. mart 2015. u 20.15
Ima dosta istine sto prica Marko,,ali,,ali. U početku pre 20 i vise godina,radio sam za 2 naše komp. uvek isto zuri,zuri,kasnis,hvala Bogu nisam dobio tiket za speeding, vidim Ja neće to na dobro izaci, sledeći put kažem dispeceru, stici ću kad budem mogao.Brzina , miljaza, zastoj,gorivo,odmor,pauza za rucak, on kaže,pa ne može tako. E pa ako ne može,dodji ti, pa da te vidim. Prebacim kamion u drugu komp. Rusi, ma druga prica,ono, treba da se stigne,ali te niko ne juri.Bio sam i u Americkim kompanijama, pa nije tako loše,ali strogo po log-book-u,nema bas milja a ni para. Bio sam i u Bugarskoj komp. Dobri su,neću da pricam ono sto nije. Već dugo sam u ovoj sada, Nemci, pravi ljudi. Nema zurbe,znam unapred 2 dana,gde idem,malo se vozi,placeno vise nego dobro, u proseku 3,75 $ po milji.Dnevno 300-360- 400 milja.Uvek odmoran,naspavan,vozim po zakonu,isplata u cent,ni jedan jedini problem.Još 3 godine...pa peMzija. Ako je docekam.
the-bezi-man
10. mart 2015. u 21.00
Koliko ti odlazi na troskove?
windy-chicago
(windy-chicago)
10. mart 2015. u 21.17
Na troskove 30-35. % .Gorivo,ulje,delovi,procenat za kompaniju,gume,toll,i uvek se nadje još nešto plus.Ali, i ostane dosta. I vise nego dovolljno.Ja sam zadovoljan.Ne zalim se...ni malo.
the-bezi-man
10. mart 2015. u 23.26
ja sam čuo da na troskove odlazi oko 60%.

po tvojoj racunici, ispada da ti ostaje minimum $200,000 godisnje cisto. cudo onda da ne možeš malo ranije da se penzionises?
Realista
(programer)
11. mart 2015. u 09.33
Tu covek mora biti oprezan. Lake žene se lepe za autoprevoznike i znaju da traže debelu lovu za usluge.
DC10boy
11. mart 2015. u 14.57
naročito debele vijetnamke
GZox
11. mart 2015. u 15.36
„naročito debele vijetnamke”

nisam vidjao takve mada gmo radi svasta
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.