Diskusije : Emigracija

 Komentar
Put u Srbiju
Novak
20. februar 2015. u 07.30
Dali je još uvek zakonska obaveza, prijavljivanje u policiji
u roku od 24H prilikom posete Srbiji sa stranim pasosem.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
20. februar 2015. u 07.50
da (mada mislim da je 48 h). mada nisam čuo da su ikada ikoga smarali posto mislim da se manje vise niko ne prijavljuje.
ako si eventualno na nekoj watch listi - onda možda smaraju (stvarno ne znam - ali ta zakonska obaveza je i dalje na snazi).
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
20. februar 2015. u 07.59
Da,obavezno i to u roku od 24 h. moras da se prijavis inače je kazna 200+ eura i ekstra sudski troskovi.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
20. februar 2015. u 08.12
ovo je naravno netačno. lozi te ova samo tako.
moj pajtos - nemac / austrijanac često dolazi u srbiju, bude tu po nedelju/dve/tri - nikad se nije prijavio u muriji nikad ga niko ništa pitao nije. a naročito mu niko nije naplatio 200 e, ili sudski trosak (koji sudski trosak? gde je sudjenje? na granicnom prelazu ili na aerodromu? :) :) )
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
20. februar 2015. u 08.35
Novak,ako ne vjerujes meni slobodno provjeri preko Policije ili interneta a ovako je kako sam ti napisala i SVI se prijavlju (normalni ljudi) kojima nije do objašnjavanja dole sa zakonom,pozdrav .
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
20. februar 2015. u 08.42
p.s. Oni kad ti naplate kaznu naplacuju i sudski trosak jer se evidentira preko sudske ustanove ako te kojim slučajem uhvate da nisi prijavljen a ne ovako bukvalno kako ti ovaj dzanki napisa a ti sudske zgrade ni ne vidis.. Možeš imati „sreću” jedino u slučaju da potplatis sa 10 eura na granicnom prelazu ili aerodromskoj kontroli ( ali nebi rizikovala ni u tome) kad izlazis iz zemlje ali nije ti to vrijedno da se bakces sa tim posto zakon fino kaže i piše u njemu da svi stranci imaju obavezu da se prijave prvoj policijskoj postavi u roku 24h od ulaska u zemlju i to i dan danas je vazece.
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
20. februar 2015. u 09.16
...Istog dana, na istu sumu, zbog identičnog prekršaja, kažnjena je i državljanka Nemačke. Ova žena, mada je u braku sa našim državljaninom iz okoline Novog Sada.

PRED SUDIJOM ZA PREKRSAJE, izgovor im je bio da nisu znali da moraju da se prijave, kao i velikoj većini stranaca, za koje se utvrdilo da su prekršili Zakon o strancima.

- Od početka godine, otkrili smo 54 prekršaja nezakonitog boravka u Srbiji - predočava podatak Željko Čavić, šef odseka za strance u Policijskoj upravi u Novom Sadu, dodajući da je to više nego prošle godine. - Istovremeno je podneto i 79 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog neprijavljivanja boravišta.

Po Zakonu o strancima kojim se reguliše uslov ulaska i boravka, objašnjava naš sagovornik, strani državljani su obavezni da prijave boravak na teritoriji naše zemlje u roku 24 sata.

p.s. eto covjeku neka procita kad mu ja bacam „paljevinu” a znam iz licnog iskustva posto sam često dole a tarife za kazne im se krecu od grada do grada kao i sudske tarife tako da naplacuje svako kako se njemu dopadne.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
20. februar 2015. u 09.26
ovo ti je naravo još jedna od misleading informacija.
ne mogu biti tarife od grada do grada, jer nije u pitanju opstinski lokalni komunalni zakon, nego republicki. znaci ako je predvidjena novcana kazna kao sankcija, posto je to prekrsaj, kazna je verovatno fiksna.
dakle ja sam isto, kao sto sam i u prvom postu naveo, siguran da zakon postoji, a takodjer sam siguran da ga niko ne postuje, posto „ovih mojih” sa stranim pasosem u poslednjih recimo 3 godine, jedno pedesetak ulazaka/izlazaka, nemacki, austrijski, kanadski, usa, engleski(mislim da je bio jedan) passport - niko se prijavio nije, bili su duže od nedelju dana - niko ih ništa nikad nije pitao.
u principu - najbolje ti je da prilikom ulaska pitas policajca koji ti lupa pecat/ulazak u zemlju u pasos. tu ćeš dobiti najprecizniji odgovor.
ja letos kad sam isao u hrvatsku, njihov granicni policajac mi je rekao da kada dodjem tamo gde idem odem da se prijavim, i to je rekao tonom koji glasi „i nemoj da se za...es da se ne prijavis”.
i ništa, mi otisli tamo u muriju, onaj pandur nas gleda i ne može da veruje da smo stvarno banuli u muriju, ja mu rekao šta mi ovaj rekao, i vidim njemu bilo glupo da nas o'ladi, pa nam je ispisao te prijave.
u ostali deo eu bio sam vise puta po mesec-dva od kada se skinuo vizni rezim, niko me ništa nije pitao ni na ulasku ni na izlasku, iako i tamo ima zakon koji kaže da su stranci obavezni da se prijave gde su a kada dodju.
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
20. februar 2015. u 09.40
Pa ko kaže da zakon ne postoji ? ja to nikad nisam ni pomislila a kamoli rekla. Zakon u Srbiji postoji definitivno i u svemu ali ga niko ne postuje. Od cidbenika pa nadalje,zato sve i propada. Svako odlucuje sam za sebe kako od prijave pa tako i ostalo. Smataram zbog 30 dinara obrasca a i to imaju u Policiji i odlaska u Policiju u roku 24 sata sebe dovoditi u iskusenje maltretiranja pri izlasku iz zemlje (već vidjeno live par puta,uzas koji stres i sramota) gdje imaju potpuno pravo to da urade je vise nego suludo. Uostalom ...pa kakva je to reklama za jednu zemlju kad se sve može i pored zakona ????
Tubby
20. februar 2015. u 09.41
lično se NIKADA ne prijavljujem ... pre par godina su me u beogradu presreli sa stranim papirima (vozacka dozvola) i bez ikakvih dodatnih dokumenata ... objsnio sam im da sam „dosao kuci” ... malo smo još popricali na temu emigracije i toliko. momci su se zahvalili i ... svako na svoju stranu. *** što se tiče kazni ... mudri je 100% u pravu ... kad nas UVEK nešto naopako ALI zato na zapadu ... ovde je UVEK SVE pod konac pa čak i kazne.
baresh
(zanatlija)
20. februar 2015. u 09.49
Pretpostavljam da se ovo odnosi na državljane koji dolaze
sa stranim pasosom, ako posedujes srpski, onda je(kažu) O.K.

Od deset poseta - prijavio se samo 2x,i to po nagovoru nekih.
Nikda pri ulasku obavestili ili dali pismeno obavestenje da
je obavezno. Pretpostavljam daje ulaskom u zemlju dovoljan
pecat na pasosu koji potvrdjuje ulazak. Ako se otseda u hotelu
ili bilo kojoj komercijalnom smestajnom objektu, uslovno je
imati document i popuniti obrazac za boravak. Sluzbeno lice vas
boravak prijavljuje kod policije.
Ako se otseda kod rodbine,prijatelja,poznanika, isti su
obavezni da vas prijave,tako što; gost i domaćin trebaju
zajedno otici da se registruju. Od gosta se trazi pasos,
dok od domaćina licna karta sa adresom boravka.
Pri odjavi boravka jedino je gost obavezan da se pojavi,
tj. odjavi.
Po pitanju kazni, poznati su mi izvesni slučajevi,ali sasvim
retki. Ovo pretpostavljam iz razloga trenutne volje ili pak
samovolje sluzbenog lica, sto je za naše pojmove uobicajeno.

p.s. nas kum Sumadinac svake dve-tri godine odlazi u
zavicaj gde ima kucu. Osim sto poseduje strani pasos,
poseduje i ličnu kartu,sto ga ne obavezuje za prijavu
boravka. Njegova supruga rodom iz BiH nije imala l. kartu,
nije se prijavila, ali jeste neko iz komsiluka. Zato je
platila kaznu,mada se prethodnih godina nije prijavljivala
niti kaznjavana.

p.s.s. dakle; izgleda nema pouzdanih pravila,kao ni pravih
odgovora na ovoj temi - kako to obično biva...

srećno;-)
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
20. februar 2015. u 09.54
...Dali je još uvek zakonska obaveza, prijavljivanje u policiji
u roku od 24H prilikom posete Srbiji sa stranim pasosem...

Covjek je pitao jednostavno samo ovo.
Odgovor je DA i to je to. Sa srećom !
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
20. februar 2015. u 09.56
pa ima i pravih i pouzdanih i informacija i odgovora. (ovaj tvoj je recimo dobar).

znaci> zakon postoji. -ako zakon postoji, i znaš da postoji - postuj ga. tu je u principu the end.

kao sto znamo svugde, pa i u trulom zapadu, čak i u pravougloj nemackoj, nešto se postuje, nešto se ne postuje. recimo u toj istoj nemackoj ima isti zakon - i niko me ništa nikad nije pitao.

uglavnom, baresov ti je tu odgovor najprecizniji>

ako odsedas negde gde placas smestaj, hotel/motel/stagod - oni su duzni da te prijave, ako si kod nekog - ovako kako je opisao.
Pantija
20. februar 2015. u 10.15
Majka moje jako dobre drugarice zavrsila na sudu i platila kaznu sto nije prijavila cerku koja živi u Kanadi kada je dosla u posetu. Cerka inače ima i naše državljanstvo, ali joj je valjda istekao srpski pasos pa je u Srbiju usla sa kanadskim pasosem, pa je zato i tretirana kao strani državljanin.
Tako da ipak to nije samo pricala-kazala...
Pantija
20. februar 2015. u 10.21
Naravno da se to neće dogoditi svima, ali nekima i zapadne poneki policajac na granici koji revnosno proverava sve papire...
Novak
20. februar 2015. u 10.39
Svi ste u pravu, meni je sve jasno, a pitanje stvarno
„dali još uvek”
Sasa ovo što se tiče Hrvatske su ostaci SFRJ
U pogranicnim delovima naročito vole da vide Srbe.
Ja sam ovde u Kanadi zvao Hrv, ambasadu I sluzbenica
je rekla „NE” samo ako idem na more moram se lokalo prijaviti I
platiti boravisnu taksu.
U Srbiji treba ali naravno šta se sve tamo ne postuje.
Znam jednu ženu koja je ostala na Surcinu da se dokazuje, a
avion otisao pre 5-6 godina.
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
20. februar 2015. u 10.48
Pa to sam vidjela uzivo na aerodromu Nikola Tesla upravo ženu sto su odvojili iz reda i na kraju je izgubila let kao i cirkus „hapsenja” na ulici covjeka iz Australije i cirkus koji su izveli sa njim posto ga je „prijatelj” odrukao da se nije prijavio jer mu ovaj nije htio posuditi 100 evrica kako se polularno dole kaže.
Bruda
20. februar 2015. u 10.53
Sad zadnje sto sam čuo ali u vezi carine je mene bas iznenadilo.
Ako unosis garderobu u nekoj vrednosti recimo da su patike sto eura placas carinu ako si državljanin srbije ali ne ako si amerikanac ili strani državljanin.

A ovo za prijavljivanje prvi put čujem. Znam pre da ako su stranci duže od sest meseci u srbiji moraju da izadju van zemlje pa da se vrate. Bilo nekad verovatno.

Sve su svemu teško izivljavanje za sve da bi oni uzeli neke pare?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
20. februar 2015. u 10.59
da standardno gastosko proseravanje. mislim to što eura. drukala jajarica domaća dobrog gastosa koji ih hlebom 'rani...

uglavnom, ja kad negde putujem - ja postujem sve lokalne zakone, čak i kada su glupi (ili mi se cine glupi), i najgora stvar koja uz takav pristup može da ti se desi je da popricas par minuta sa nekim sluzbenikom date zemlje (ako mozete da se sporazumete), i da ti on pozeli srećan put.
e sad, to što su ljudi navikli da kod nas može malo i da se zaobidje tu i tamo (a zanimljivo da im u zapadnim zemljama uglavnom te neke ideje zaobilazenja ne padaju na pamet - recimo da jurcaju u saobracaju preko onog znaka na kome piše dozvoljena brzina) - to je druga prica.

evo tipican primer ti je ova janis. ona ne postuje taj zakon zato što misli da je to o.k. - nego da bi eventualno sprečila sankciju zbog nepostovanja zakona. -zbog takvih i moras da imaš zakone. mi normalni ljudi sasvim dobro funkcionisemo i bez njih, a bez da iko ikog ugrozava na bilo koji način :)
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
20. februar 2015. u 11.21
Da drukala je jajara toliko bjedno i mizerno a još crnje i gore ubit te za patike i 200 dinara !

Čega se pametan stidi eto budala popupt tebe kontrira i ponosi se sa svim negativnim u zemlji :) Lično poznajem krasne ,divne i dobre ljude u Srbiji a sljam,neradnici,lopovi,alkosi i narkomancine naravno da im ide sve u prilog gdje možeš i za 500 dinara da „platis” i prođes,zaista jadno ali šta ćeš...Uvijek gledam onu bolju stranu kod ljudi a takvi poput tebe i tebi sličnim šta se ima tu reci ? Budali sve ravno što se vidi po tvom primjeru :) p.s. ni roda,ni ploda a uz to još i bolestan,jadan li si ti i stvarno zao mi te jer ko parcov izvirujes iz te sobice koja smrdi na cigare, dim, alkohol i na prljavstinu koja seosjeti i ovako na nevidjeno. Zao mi te bre svega mi :))))
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
20. februar 2015. u 11.28
evo sad kad sam isao do supermarketa da kupim meso, bas sam obilazio leseve. ono, bas je pos'o zaobici ih.
zanimljivo da je po ogromnoj rupi na zadnjem delu glave, i maloj ulaznoj i oprzenoj rani na celu evidentno da su svi pobijeni iz velike blizine.
druga zanimljivost je da niko nije imao obucu na nogama.
kontam da su im ubice skinule obucu, i da su verovatno bile patike, posto se ovde u srbiji ljudi inače i ubijaju zbog patika. da tako kažem, to je svakodnevna pojava. ponekad ima neki iznimni dan bez toga, ali generalno - to je praksa.

„according to janis”

-eto jel kontas zašto moras da imaš zakone? -zamisli ovakve pacijente pustis da se razmasu (sto je najgore, pustilo ih se, pa smo tu gde smo).
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
20. februar 2015. u 11.41
p.s. -naravno kontate - ja sam iskusno obuo cipele.jer da sam obuo patike - jbg... sada ne bi imao ko da vam otkuca ovaj izvestaj sa terena :) :) (pih - stari sam ja lisac - malo sutra će da me roknu zbog patika - niko ni ne zna da ih imam :) )
Pantija
20. februar 2015. u 11.45
„Svi ste u pravu, meni je sve jasno, a pitanje stvarno ”dali još uvek„ ”

Da. Evo ti zakon:
http://www.mup.gov.rs/domino/dokumenta.nsf/boravakstrancil

Prijava boravišta stranaca
Organizacije i pojedinci koji pružaju usluge smeštaja strancima uz naplatu, kao i lica kod kojih stranci dolaze u posetu, dužni su da nadležnom organu u Republici, odnosno Autonomnoj pokrajini prijave boravak stranaca, u roku od 12 časova, od časa pružanja usluge smeštaja strancu, odnosno od časa dolaska stranca u posetu.
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
20. februar 2015. u 12.15


Bas tako.

Srbija je pravna država i postupa po zakonima EU.

Sto je i normalno ako odsedas u hotelu i privatnom smestaju. Mora da te priave zbog poreza.
Kao svuda u belom svetu.

Raspitaj te se tu gde živite. Ako vam dodjde gost na dve tri nedelje dali mora da ga priavite. Bicete iznenadjeni, i ako vam je brat i sestra mora biti u policiji priavljen. Da se zna gde odseda.

I ako mi to nepraktikujemo. Kao i u Srbiji ako ides kod familije. A ako imaš naše papire. Nemoras ni kod njih.

Još na nasoj carini , granici ne slikaju i ne uzimaju otiske prstiju. Samo sticice i to sa divljeg zapada.

Putujte bez brige.

https://www.youtube.com/watch?v=S_4SI7FzpzI
sa_stranePoruka negativno ocenjena. Pokaži

sa_strane
20. februar 2015. u 12.41
Za nezakonit boravak stranih državljana u Srbiji, predviđena je kazna od 6.000 do 30.000 dinara, a moguće je izreći meru zabrane ulaska od šest meseci do tri godine. Stranci koji nemaju odobren privremeni boravak u Srbiji, ukoliko u roku od 24 sata od dolaska, nisu prijavili boravak, kažnjavaju se sumom od 3.000 do 15.000 dinara.

Ovako je bilo u 2013. godini, sad dali se u međuvremenu šta promijenilo ili kazne povecale treba se dalje raspitat.
Koliko znam od price naših ovdje u Njemackoj srpski carinici imaju obicaj da prilikom napustanja Srbije traže potvrdu da su bili prijavljeni pa ako nema potvrde sledi kazna, mislim da je netko rekao i 800,- eura.

-
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
20. februar 2015. u 12.46
Pošto si dugo u Nemackoj. Kako je tu. Dali moras da ga priavis ?

PO ZAKONU.
sa_stranePoruka negativno ocenjena. Pokaži

sa_strane
20. februar 2015. u 12.57
Ne znam rizlig, sigurno je da se moras svagdje prijavit.
Mislim da ovdje u njemackoj obavezan si da se prijavis ako si na jednoj adresi duže od 14 dana (ali kažem nisam siguran).
Ali ovo u Srbiji sa rokom od 24 sati je demonstracija sile nad strancima.

-
sa_stranePoruka negativno ocenjena. Pokaži

sa_strane
20. februar 2015. u 13.01
Inače kod mene su bili mnogi (rodbina, majstori, radnici..) i po 3, 4, pa i 6 mjeseci neprekidno i nikad nikog ovdje nisam prijavljivao i nikad nitko ovdje nije imao problema radi toga.

-
xzy
(ing)
20. februar 2015. u 13.09
Ako se otseda kod rodbine,prijatelja,poznanika, isti su
obavezni da vas prijave,tako što; gost i domaćin trebaju
zajedno otici da se registruju. Od gosta se trazi pasos,
dok od domaćina licna karta sa adresom boravka.
----------------------------
Baresh ovo je djelomicno tačno. Domaćim mora da donese i papir eo stanarskom pravu (moja malenkost vracena zbog nedostatka istih). Niko od njih dvojice nesmije da udje u policiju u sorc-u (moja malenkost izbacena).

PS: Necjerovatno je da moras da se prijavljujes da bi država znala da si u njoj a ista ta država ti zveken petap na carinskoj kontroli prilikom ulaska.
Ja sma se uglavnom prijavljivao ali ne uvijek. Nikada nisam imao problema ali znam za ljude kojima je trazena potvrda na aerodromu prilikom izlaska iz zemlje i koji su imali probleme jer nisu imali istu (probleme rijesili tako što su nekome dali evrice). Mislim...da ne govorimo vise o pravnoj državi

PPS: Kako Srbija misli da privuce strane investitore i državljane, domaće iseljenike itd ako isti moraju priikom obavljanja biznisa u Srbiji da trce od policijske stanice do policijske stanice???????? Gdje to još ima? Zašto se svi po defaultu svrstavaju u kriminalce i zašto se od svih „stranaca” ocekuje da se tako osjecaju?

Pozdrav,
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
20. februar 2015. u 13.15

Lično iskustvo.

Bio sam dvaput prošle godine i nisam se priavio. Jednom iso mini busom, drugi put avionom.

Niko me nije ništa pitao ni tražio.

I ovde gde sam dolaze i rade na crno nepriavljeni, po sest meseci. I nikom ništa.

Samo ako je zakon takav da se priavis, ISPOSTUJ.

Jer u nemckoj pretpostavljam da postujes kolko tolko zakone? I nemas mnogo problema sa
pravosudjem. Dobro mi balkanci nevolimo svoje zakone a lakse postujemo tudje.

Svaka država ima svoje specialitete.

Mogu ti reci SRBIJA je jedna od retkih zemalja u svetu gde je lako i JEDNOSTAVNO uci i izaci.

Idi malo po severnoj americi, kontrola ko za najgoreg krimosa. I ako idem sa stranim pasosem.

Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
20. februar 2015. u 13.15
xzy
(ing)

Sve do i jedne istina sto si napisao.
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
20. februar 2015. u 13.19
Pa ne znam zašto se ljudi bune kontrolama ? za nasu ličnu sigurnost i sigurnost države naravno da je super stvar sa kontroliranjem ulaska i izlaska iz zemlje a ne ko ovce na pasu.
sa_strane
20. februar 2015. u 13.20
„Mogu ti reci SRBIJA je jedna od retkih zemalja u svetu gde je lako i JEDNOSTAVNO uci i izaci”
-

-Pa ja koji idem u Srbiju samo 1-2 put godisnje mogao bih knjigu da napisem ali nemam vremena za tako „debelu” knjigu.

-
Bruda
20. februar 2015. u 13.21
Dzankis,

Ti mora da se sa velikim nestrpljenjem pripremas za pretres ?

Bas ono budes sumnjiva, znojis se i kao držiš se za stomak i te fore :)
xzyPoruka negativno ocenjena. Pokaži

xzy
(ing)
20. februar 2015. u 13.23
Idi malo po severnoj americi, kontrola ko za najgoreg krimosa. I ako idem sa stranim pasosem.
-----------------------------------------
Ja ZIVIM u SA. Ovo gore sto si napisao je apsolutno NETačNO
2 puta sma imao goste iz SR/RS po vise mjeseci. NIKO se nije prijavljivao nigdje, NIKOGA policija nije zautavljala nigdje. SVI su isli u parlament države u kojoj živim (Kanada u ovom slučaju) kao STRANCI sa apsolutno ISTOM kontrolom prilikom ulaska kao i ja (državljanin) i „John Smith” 6-to koljeno Kanadjanin
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
20. februar 2015. u 13.25
PPS: Kako Srbija misli da privuce strane investitore i državljane, domaće iseljenike itd ako isti moraju priikom obavljanja biznisa u Srbiji da trce od policijske stanice do policijske stanice???????? Gdje to još ima? Zašto se svi po defaultu svrstavaju u kriminalce i zašto se od svih „stranaca” ocekuje da se tako osjecaju?

*********

Gospodine, strani državljani i investitori su u HOTELIMA. Automatski su priavljeni.

Ali nemojte da navodite ovaj mi reko ovo ono. Radio mileva , ne pali.

Samo lično ISKUSTVO.

Jeste imali vi LIčNO problema?

rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
20. februar 2015. u 13.30

Nismo se RAZUMELI. Pri ulasku u USA . Kontrolisu te ko KRIMOSA. Slikaju i uzimaju otiske, prstiju.

U Srbiji i ovde trenutno te ne slikaju, i ne uzimaju otiske.

Pa kada odete u Srbiju niko vas ne prati i spiunira? Možeš ići gde hoćeš?

xzy
(ing)
20. februar 2015. u 13.30
1. DA. Fino sma ti rekao da sam jednom vracen jer domaćin nije imao papire o stanarskom pravu?????
2. DA, fino sam ti rekao da su me jednom izbacili na +35 jer sam bio u sorc-u.
3. Pa koje to stran biznismene Srbija ocekuje? Gates? Buffet? Vecina ljudi koji bi tamo ulozili su gasterbajteri koji imaju rodbinu, kuce, vikendice isl. Oni MRAJU da se prijavljuju
4. Ako mi veoma poznata osoba kaže da je imala probleme da li treba d ajoj kažem da LAžE jer ja ih nisam imao?????????????
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
20. februar 2015. u 13.42


Ja vase lično iskustvo , neću uzeti zivo za gotovo.

Jer mnogi dodju u Srbiju kao kabadahije i bahato se ponasaju. Misle sto žive na zapadu imaju sva prava.

Kada idem u neku drugu zemlju ponasam se i oblacim po njihovim normama.

Bio sam nedavno u jednom budistickom hramu. Tamo sam moro da skinem patike. Na bliskom istoku, isto vrlo su strogi za oblacenje. A naročito za zenske. Ako nepostujete to imacete probleme?

Ovde gde živim isto traže pristojnost u odevanju pri poseti državnih institucija. Negde čak i piše na vratima, kako da se obucete.

Sada sto ste tu naucili da budete COOL to, primenjujte tu.

sa_strane
20. februar 2015. u 13.46
„Jeste imali vi LIčNO problema?”
-

-Dodjem tako jednom na srpsku granicu (sa autom), pored mene žena i dvoje male djece. Dosao sam sa madjarske strane i tada imao hrv. pasose sa urednim njemackim radnim vizama u pasosu.
Kaže mi carinik da parkiram auto i dodjem u ured.
Saceka me neki u civilu ali vidi se da im je sef pa me uvede u jednu prostoriju i pita kuda idem i koliko mislim ostati?
Kažem kod zenine rodbine Bg. i kažem da namjervamo ostat 2 tjedna.
Kaže taj glavni meni da se ne kaže tjedan nego sedmica.
I tako ispitivao me svasta nekih sat vremena, bilo već skoro 1 sat noći
Pa me pita ponovo koliko mislim ostati i ja kažem 2 tjedna.
Ona poceo da vice kao neka budla kojoj ponestalo droge.. da nije tjedan nego sedmica.
Vidim da imam sa budalom posla pa mu kažem da me ne zeza da ako hoće da me pusti da pusti ako neće da odmah kaže.
Onda se izderao da se čitava carinarnica tresla da sad pogotovo ne mogu u Srbiju da udjem nego da okrenem auto i nazad za Madjarsku.
Galamio zamnom do auta. Žena pocela da place da sam trebao ljepse sa njim.. i tako okrenam ja nazad za Madjarsku.
Ima jedan prelaz malo dalje ne znam kako se sad zove i probam ja tamo. Kaže pasose ja dam pasose i odmah pitam dal ima sanse da udjemo u Srbiju sa hrv. pasosima. Carinik mi pokaze na nekog sa cinovima da on odlucuje. Odem do njega i sredim stvar tako što sam im ostavio 800,- maraka.
Imao bih ja toga koliko hoćeš ali moram nešto obavit..
Eto čitaj i uzivaj!!

-
baresh
(zanatlija)
20. februar 2015. u 13.56
„Mogu ti reci SRBIJA je jedna od retkih zemalja u svetu gde
je lako i JEDNOSTAVNO uci i izaci. ”

Naravno,zato se ceka na granicnom prelazu po nekoliko
sati. Pa ipak pored 'stroge' kontrole, granicu prelaze
na stotine ilegalaca koje Madzari vracaju, pa opet redovi
za ulazak.

U S. AmeriKi te snime od glave do pete,čak se izujes, pa
mnogi metnu saku na nos zbog znojavih carapa,ispraznis
dzepove,skines kajis, ali jok otisci prstiju. Može biti
nekom kojeg izdvoje nasamo, pa se ne vidi spolja.

p.s. zato; otkad su poceli sa pretresima dzepova & cipela,
nije pao niti jedan jedini aviJon...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
20. februar 2015. u 14.02
a, znaci ti spadas u one koji puse tu pricu kako im avioni padaju zbog zlih muslija jihadista, o kojima oni nemaju veze, i ni na koji način nisu povezani sa njima. o.k.
albanci o kojima pricas tu i tamo ulaze u madjarsku ilegalno.
ja sam sad za vikend bio u i iz madje - madjari su smarali nekih 2 h na ulazu, i 1.5h na izlazu. nasu granu smo presli za 40 minuta (dva busa su bila ispred nas), ulaz u srbiju oko 20 min. bio 1 bus ispred nas. njih su drzali petnaestak minuta, nas ni toliko.

znaci sve to smaranje sa izuvanjem i otiscima i t.d. - to se generalno zove „predstava za narod”.
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
20. februar 2015. u 14.15


sa_ strane, cito sam te i pre.

Ti si najnesrecniji slučaj sto sam ovde upozno. Šta da uhvatis odmah se susi.

Želim ti puno sreće u daljem zivotu.
Bruda
20. februar 2015. u 14.19
Sad će uskoro da krene, evo ga proleće da vidis kako su bebedne granice severne amerike.

Pustaju tone droge i ti fbi i cia direktno i ubijaju svoj narod na svakom cosku, na svakoj raskrsnici ima mogućnost da se ta ista droga nabavi.

Ako, ako samo napred.

Ko šta radi, sebi radi.

Samo opusteno, dolazi djavo po svoje.

Svi oni su se (smem glavu na panj da stavim) radovali bombardovanju dal tu ili tamo. Garantovano. Neće gouvna da priznaju ima nekih koji i dan danas imaju isti stav. U tim istim americko-srpskim-kanadskim crkvama... nikako pravoslavnim, ni slučajno. Pravoslavlje nema propagandu da zida svoje svetinje na teritorijama natopljenim krvlju koje su mnstrumi nasumice otimali od koga su stigli u ime Dzizasa njihovog.

Ne mi. Srbi nikad !

Oprosti mi Boze sto sam i teoretski samo u istom drustvu sa takvima.
Molim te mili Boze za oprostaj!
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
20. februar 2015. u 14.26

baresh
(zanatlija)
20. februar 2015. u 13.56

Samo za TEBE:

https://www.youtube.com/watch?v=rDnnpG81l9I

Šta bide ono 11 NOVEMBRA 2001 g?

A iz Mexika ulaze ko deca u skolu ?
Novak
20. februar 2015. u 14.41
U Kanadu se ulazi tako što se ispunjava papir I predaje zajedno sa pasosem. Sluzbenik ima čak I kompjuter koji je ukljucen povezan I radi. Kad prođe rok od 6 meseci i nisi izisao onda mogu da te deportuju.
NEMA NIKAKVOG PRIJAVLJIVANJA SVE JE GOTOVO NA GRANICI.
Za kanadjane je sad uveden self service na aerodromu tako da vise i ne vide zivog coveka nego se ispozdravljaju sa robtom, a sumnjivi stranci idu kod inkvizicije.
bareshPoruka negativno ocenjena. Pokaži

baresh
(zanatlija)
20. februar 2015. u 14.41
Ih bre rizling, youtube je cudo nevidjeno,a može & google.

Daj bracane nešto iz licnog iskustva...

p.s. znaš ono; minibus 15 sati u jednom pravcu uz
flasu dudovace iz ravnog Srema na koncerAt; Sneske,
Karleuse,Bogdana...sorom sajke a Dunavom ceze i tako to...
;-)
xzy
(ing)
20. februar 2015. u 15.00
U tim istim americko-srpskim-kanadskim crkvama... nikako pravoslavnim, ni slučajno. Pravoslavlje nema propagandu da zida svoje svetinje na teritorijama natopljenim krvlju koje su mnstrumi nasumice otimali od koga su stigli u ime Dzizasa njihovog.

Ne mi. Srbi nikad !

Oprosti mi Boze sto sam i teoretski samo u istom drustvu sa takvima.
Molim te mili Boze za oprostaj!.
-------------------
Alo Bruda (ili kako se zoves). Covjece znaš li ti da je ovo Bogohuljenje sto pišes? Crkva bozija se pravi na Bozijoj zemlji na ne na Americkoj ili Kanadskoj.
PS: Nemoj samo reći da su zemlje evrope (istok, zapad, jug, sjever, centar...) manje natpljene krvlju neduznih od SA? Ako ćemo pravo, Crkve i treba da se prave tamo gdje je zemlja natopljena neduznom krvlju. Onima koji ću CISTI Crkva nije toliko ni potreban kao onima koji su gresni.

I još nešto kako dodjosmo do ovoga od pitanja da li treba da s eprijavljuje u policiji u Srbiji????????

Pozdrav,
sa_stranePoruka negativno ocenjena. Pokaži

sa_strane
20. februar 2015. u 15.01
rizling pa ja sam ustvari srećan covjek jer mi njemci omogućili da zaradim tih 800,- maraka kojima sam mogao platit ulaz u Srbiju i da moja žena vidi majku a baka unuke.
Problem bi bio da nisam imao te pare, kapiraš.

Ili predprošle godine, ja nisam imao vremena pa žena odlucila na par dana da ode sama avionom za Srbiju.
Dodje tako na Bg. aerodrom gdje je carinska kontrola pa se ustanovilo da ima jednu torbu više.
Pita moja žena sluzbenicu na carini da šta sad? ova joj odgovori da stane tu pored i čeka.
Putnici prolaze, vrijeme prolazi.. moju ženu sluzbenica kao da je zaboravila.
I naidje tako neki putnik i ima isto viška prtljaga i vidi moja žena taj dade 20,-eura i bez rijeci prođe.
Izvadi moja žena 20,-eura i pruzi sluzbenici i prođe carinu isto bez ikakovih daljnih formalnosti.
I ovo je isto velika sreća, jer sad da se tamo ispunjavaju formulari, pa važe torba.. ovako cusnes 20,-eura i u sekundi zavrsis posao. Zar može brze i jednostavnije? Sreća je putovat u takovu državu.

Kad veceram ispricat ću ti šta mi jedan Grk inače vlasnik restorana ispricao kako je on dozivio susret sa revnim carinskim sluzbama..

_
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
20. februar 2015. u 15.02

Evo evo:

https://www.youtube.com/watch?v=w8rGUySDvao

https://www.youtube.com/watch?v=xuyEo_kBH6s

sad je ovde 21h ima utakmice fudbala na TV. Pa odoh na navijam .

nedaj se toj ladnoci.
BrudaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Bruda
20. februar 2015. u 15.40
Xyz,

Znaci kad muslimani izgrade dzamije na zemlji koja je natopljena Srpskom krvlju onda...

To je moje mišljenje, ja se tako osecam.

Pozdrav!
baresh
(zanatlija)
20. februar 2015. u 15.59
„nedaj se toj ladnoci.”

O kojoj ladnoci pricas? Sedim u kosulji kratkih rukava,
grickam domaću slaninicu,beli luk, uzicki sir & lepinju,
i sve to zalevam kalifonijskim cabernet-om uz starogradske
melodije; ima dana kada nemam šta da raaadim...

p.s. ` si čuo pricu o cvrcku i mravu?
;-)
xzy
(ing)
20. februar 2015. u 16.10
Xyz,

Znaci kad muslimani izgrade dzamije na zemlji koja je natopljena Srpskom krvlju onda...

To je moje mišljenje, ja se tako osecam.

----------------
izvini, ne razumijem pitanje
BrudaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Bruda
20. februar 2015. u 16.12
Kad muslimani grade dzamije na zemlji koja je natopljena Srpskom krvlju to je isto u redu po tebi?
xzy
(ing)
20. februar 2015. u 16.16
ako će istinski da se mole Bogu (istom onom kojem se i mi molimo - samo da te podsjetim) zato bi to bio problem?
BrudaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Bruda
20. februar 2015. u 16.18
Xyz,

Jer ti si napisao ovo.

„ Ako ćemo pravo, Crkve i treba da se prave tamo gdje je zemlja natopljena neduznom krvlju”

Mene niko tome nije ucio, nisam nikad čuo tako nešto.
Bas naprotiv.
Bruda
20. februar 2015. u 16.23
Pa evo skoro sve su unistili na Kosovu od ljudi do crkvi i manastira.

Ako i treba, ako se iskreno mole svom Bogu?

Nije mi jasno, prosvetli me.

Mi treba da se amerikanizujemo u crkvama koje su natopljene indijaskom i crnackom krvlju gde vecina insistira da prica na engleskom, sminka, mini suknje, mobilni telefoni, zlato, pare, spletke i ogovaranje?

Ako ja to primetim i izdvojim se od takvih anti hrista to je bogohuljenje?

Ako mi verujes nije mi ni potreban odgovor. Izvini sto sam te zamarao mojim glupostima. Oprosti ako možeš.
baresh
(zanatlija)
20. februar 2015. u 16.24
„I naidje tako neki putnik i ima isto viška prtljaga i vidi moja žena taj dade 20,-eura i bez rijeci prođe.
Izvadi moja žena 20,-eura i pruzi sluzbenici i prođe carinu isto ”

Nešto priblizno se dogodilo mojim poznanicima-prijateljima
pri povratku iz Bg-a u Toronto. Posle predaje prtljaga koje
je sluzbenica otisnula na pokretnu traku:ima li ste pet kg
preko vage. Nije istina rece putnik,izmerio sam prtljag pre
dolaska - izmerite ponovo. Sad je kasno,uzvrati sluzbenica.
Zašto mi niste rekil odmah? upita putnik. Nemam vremena da se
objašnjavam s` vama - rece sluzbenica... i putnik plati $20.

p.s. ovo je bilo pre godinu i po.
sa_stranePoruka negativno ocenjena. Pokaži

sa_strane
20. februar 2015. u 16.38
Recimo kad njemacki policajac uhvati svog rođenog brata u nekom saobracajnom prekrasaju obavezno će mu napisat prijavu i u situaciji da nema svjedoka.
Za većinu na balkanu je ovo neshvatljivo.. ali ta ista balkanska vecina je u stanju da postene i savjesne ubjedjuje da nema pravednijih od njih.

-
baresh
(zanatlija)
20. februar 2015. u 16.45

Mi treba da se amerikanizujemo u crkvama koje su natopljene indijaskom i crnackom krvlju gde vecina insistira da prica na engleskom, sminka, mini suknje, mobilni telefoni, zlato, pare, spletke i ogovaranje?

Ako ja to primetim i izdvojim se od takvih anti hrista to je bogohuljenje?
------------------------------------------------------------------
Može biti da jeste...

Poredjenja radi moglo bi se reci za Kosovo; na kojem pociva
kolektivna svest i kolevka srpskog bica,sa zaduzbinama slavnih
predaka koje pocivaju i leze na srpskoj krvi - u kojoj sada
vladaju nesrbi... nemo` ni da pomislis nekad otici u te hramove.

p.s. ne mora da mi odgovoris nije potrebno - a još manje
obavezno.

Marko_011
(Libero Artista)
20. februar 2015. u 17.20
Ajde da ja odgovorim, posto sam prosao kroz tu zezanciju.

Srpske dokumente nisam imao, nemam ih ni danas, nemam vremena da cekam pasos i da idem tamo da gubim vreme.

Uzeo sam Srpsku ličnu kartu, uzelo mi je čitav dan oko cekanja po MUP-u na NBGD.

Proceduru prijave ulaska u Srbiju, ne znaju ni zaposleni u policiji.

Zato, ne slusajte šta vam govore.

Mene su dobro prosetali, pre nego sto sam resio isti.

Usao sa Italijanskim dokumentima, zvao MUP NBGD, rekli mi da dodjem da se prijavim, dovoljna je licna karta.

Odem tamo, ona koja mi je to rekla nije vise tamo, novi serif mi rece da moram prijavu stana da donosim.

Ajde nazad opet, zezanje, nekako ja nabavim prijavu stana i ajde nazad.

Dodjem tamo, tražim serifa, nema serifa, otisao i on kuci.

Zuta minuta je bila blizu, novi serif pita šta mi treba.

Objasnim novom serifu pricu, posle čega novi serif pocinje da kuva i samo zuta minuta nije pala.

Covek je rekao, problem u Republici Srbiji, ukljucujuci i Ministarstvu Unutrasnjih poslova Republike Srbije, jeste taj, sto svako tumaci zakon onako, kako doticna osoba misli u tom trenutku da je to ispravno.

Prijavljivanje stranaca u roku od 48 sati, vazi iskljucivo za državljane drugih zemalja, dok za državljane Srbije isti ne vazi, makar ulazili sa pasosima Japana, Australije, Kanade i slično.

Proverio je moj identitet, ustanovio da sam prijavljen na opstini Novi Beograd od rođenja i nema teoretske sanse da me prijavi kao stranca, jer je to nemoguće.

Onda sam se pozalio šta ako mi na aerodromu MUP bude pravio probleme.

Ostavio covek broj telefona, ime i prezime i rekao da jedva ceka da im ocita lekciju.

Znaci, takva je prica, cupava, teško je doći do poente, obzirom da i zaposleni u MUP ne znaju svoj posao a ni zakone.

Ulazim stalno sa Italijanskim dokumentima, nemam prijavu, nisu mi nikad pravili probleme, njihova sreća.
Amatercic
(Penzioner)
20. februar 2015. u 17.28
Prijave su obavezne za sve strance,znam to iz iskustva.Kazna može da bude do 1000 evrica zavisi koliko ste prekardasili boravak.Neki put se prijavim a dosta puta se nisam prijavljivao,nikad nisam platio kaznu.
Ovo ne vazi za one velike Srbe koji salju svoju decu u Jevrejske skole po Usa samo za one koji imaju Jevreje za Golf Partnere.
BrudaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Bruda
20. februar 2015. u 17.52
Janjicarcic,

Srednja skola je iskljucivo americka a jeste ima u ova dva tri grada dosta jevreja.
Samo ti cepaj golf a drugi neka zvekecu :)

Ahahahaha

Kreshu oni koji mogu.
jedna_vamo
20. februar 2015. u 19.11
sa_ strane, cito sam te i pre.

Ti si najnesrecniji slučaj sto sam ovde upozno. Šta da uhvatis odmah se susi.
-------------------

najjači komentar! takoreci maksuz-baksuz, tjedan mu njegov! :)
Pantija
20. februar 2015. u 23.00
Marko, ti si dobro prosao, moja prijateljica tj. njena majka se pod stare dane povlacila po sudovima zbog neprijavljivanja cerke. I to, kao i sve ostalo u nasoj zemlji, zavisi od toga na koga naletis i kako on tumaci zakon.
Ako Novak hoće da mirno spava, neka se prijavi. I naravno odjavi pre izlaska iz zemlje. Ako mu je mrsko, ne mora, ako je srećnik možda i prođe bez glavobolje i propustenog aviona. Ja zato uredno nosim i srpski pasos, sa njim ulazim i izlazim i ne razmišljam.

A i tim poluinteligentnim idiotima po policijskim stanicama koji ne prihvataju prijavljivanje gosta bez prisustva vlasnika stana, iako je isti taj vlasnik u bolnici na samrti pa „stranac” dosao da se sa njim oprosti - nekom drugom prilikom...
Starac_Foco
(--)
21. februar 2015. u 02.02
Dodje tako na Bg. aerodrom gdje je carinska kontrola pa se ustanovilo da ima jednu torbu više.
Pita moja žena sluzbenicu na carini da šta sad? ova joj odgovori da stane tu pored i čeka.

>>>>>>>>

Torbu viska? Nisam znao da se carinski limit mjeri brojem torbi. Pretpostavljam da je logika carine bila da onaj koji ima malo vise torbi, ili malo vece torbe, možda i ima nešto sto je trebao prijaviti u odnosu na onoga ko ima manje torbi ili manje torbe. Carinici moraju da vrse selekciju po nečemu ko je za pretres a ko nije. Pretpostavljam da je i dalje logicnija selekcija broj torbi nego koje su boje, npr. A to što uzimaju tih 20 eura sebi umjesto recimo 100 državi, je isto tako nešto na šta taj sa „viskom” torbi ni bi trebao da se mnogo zali :).

Ja sam kao stranac bio u Srbiji skoro 2 godine i pri tome usao i izasao jedno 60 puta. Jedno vrijeme sam bio po hotelima i kad sam im davao kanadski pasos, oni bi me prijavili. Dolazio sam skoro svake sedmice i odlazio. Nisam ulazio preko BG aerodroma već na granicnim prelazima preko Drine. Oni na granici su mi samo jednom tražili to potvrdu, ali u kombinaciji u kojoj sam tom prilikom bio saam sebi sumnjiv :). Naime potrefilo se da radim u Srbiji, vozim auto sa hrvatskim tablicama (rental iz Sarajeva koji je iz nekih razloga imao HR tablice), imam bosansku ličnu kartu i kanadski pasos...

A kad sam onima u Srbiji u hotelima pokazivao bosansku ličnu kartu nisu me prijavljivali, niti mislim da se iko ziv ko iz Bosne ide u Srbiju sa licnom kartom prijavljuje.

Kasnije sam živio po iznajmljenim stanovima, prelazio granicu svake nedelje sa LK i sa autom sa bosanskim tablicama na moje ime, i nikad se nisam prijavio u policiji niti mi je ko tu prijavu na granici tražio niti me pitao gdje sam bio.
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
21. februar 2015. u 03.09

Ovde kada uzimate avionsku kartu, piše kolko pravo imate da nosite prtljag.

Nepostovanje toga namece problem.

Pa se zaliti i izmišljati koje kakve price to je za malu decu.

Ali najveci moralisti na ovoj diskusiki imaju najviše problema.

Prošle godine pri poseti mom mestu. Bilo je njih PETORO sa S americkim tablicama na kolima. Tri iz amerike i dva iz kanade.

To se tako bahato ponasali. Parkirali se kako im se htelo. Sada da policija kazni. Zalili bi se i prepricavali na SC kako su bili maltretirani. A ja lično vido tu bahatost. Možda tu u americi i kanadi je tako? Ili je u S americi normalno tutnes 10$ policajcu i nepise kaznu? Verujem da je tako.

Odavno u Srbiju ulazim i izlazim samo sa LICNOM kartom.
baresh
(zanatlija)
21. februar 2015. u 10.03
„Možda tu u americi i kanadi je tako? Ili je u S americi
normalno tutnes 10$ policajcu i nepise kaznu? Verujem da
je tako.”

Drguze rizling - pun pogodak!

Ovo smo bili Santa & I sa svojom uzom rodbinom.

Šta ti drugo ocekujes od 'glupih i nevaspitanih' prekookeanaca?
Doduse nismo bili takvi dok ne odosmo na divlji zapad. Hteli
ili ne, moramo prihvatiti njihovo ponasanje po onoj: s` kim si
taki si'. Ko nas bolje zagleda, ipak može primetiti razlike od
onih pravih domorodaca. A to je prvenstveno sto imamo velike
car-e,pardon-vozimo...Oni iz Amerike obavezno Cadillac,dok mi
severni susedi Oldsmobille,pa kad dodjemo u posetu rodnom kraju,
sve nam je tesno, pa i taj parking.
A tih $10 sto verijes da tutnemo policajcu,neće da može. Pre će
biti da mu tutnemo metak iz collt-a #45. Zato kad nas zaustave,
upere u nas K-47 i kažu; ruke na volan...e sad polako izadjite
iz auta, pa obe ruke na krov.

p.s. sad ti malo jasnije?

p.s.s. htedoh reci lakse...;-)

rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
21. februar 2015. u 10.45

:))))))

Santa nije bio ni onaj iz IL , jer tablice su bile iz NY i Floride. Dok Ova braca iz kanade bili su iz ontarija. Pa eto kako svet mali. Mogli smo popiti nešto:)))) Ma drugi put.

Blago tebi kad si ostvario ** ДРИМ ** pa imaš ** caru**

A vidim gore sedis klopas u toplom. Vidi se da nisi tu doso badava? Imaš toplu vodu, struju, prasak, kaladont, sapun da se kupaš i klozet papir.

Šta da kažem? Samo mogu da ti poželim da i dalje uzivas u tom ** blago stanju**

Cuvaj zdravlje :)))))
baresh
(zanatlija)
21. februar 2015. u 11.37
rizling, mLooogo se izvinjavam. Svako od nas koji je gled`o
holivudske filmove,je tamo neki Santa. Ili po naski Deda Mraz
od kojeg se bezuslovno ocekuju pokloni.DakleM u svakom od nas
prekookeanaca cuci po jedan Santa.
A to što sedim u toplom,klopam & imam sve pomenuto,zašto da ne?
'Ima se može se'.
Zato kad dodjem-mo tamo, muzikantima damo po jedan dolar.
Nekad oni taj dolar neće ni da uzmu i kažu:'cuvaj to rode nas
za sebe,pa ako ti zafali, dacemo ti mi'.

Ovde se rode nas radi od jutra do sutra. Zato na novcanicama
piše: „In God We Trust”. Odavno se vera i poverenje u coveka
zagubili tamo negde u Tamnom Vilajetu.
Ne kaže nas narod tek onako za badava:„u se i u svoje kljuse”.

p.s. daj rode nas okaci nešto sa you-tube,da se leci ceznja
za rodnim krajem. Jel može ona; Od Vardara pa do Triglava i
obratno? - ziv nam Ti.

;-)

baresh
(zanatlija)
21. februar 2015. u 11.53
'Kad popijem pet gemista' - ne može mi niko ništa...

p.s. jel` od rizlinga ili zilavke?
;-)
xzy
(ing)
21. februar 2015. u 12.44
Bahatost. E pa kad smo kod toga ja zaista mislim da nasi iz SA nisu ni blizu našima iz SR i RS. Ni blizu. Čak su po meni i nasi iz Z Evrope dosta ahatiji nego mi iz SA. Ali to su već licna vidjenja.
Ovo sa Crkvma. Covjece ne vadi me iz konteksta ko Slobu pokonnog. Ja nisam rekao da Crkve treba natapati krvlju nego da mi je logicnije da se isfe grade tamo gdje je zemlja natopljena krvlju neduznih a da se u istima moli za duse neduznih ma koje vjere oni bili. I još nešto, ko evalja ne valja ma koje vjere bio pa da mi je brat rođeni.
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
21. februar 2015. u 13.12
...I još nešto, ko evalja ne valja ma koje vjere bio pa da mi je brat rođeni...

Do i jedne do sad sve receno !
baresh
(zanatlija)
21. februar 2015. u 13.17
„ Brat je mio - vere koje bio”

Vladika Tomov - Rade.
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
22. februar 2015. u 04.56
sa_strane
22. februar 2015. u 08.11
„Do juna ili jula nama novac nije potreban, osim za ‘rollover’, odnosno za vraćanje starih kredita kroz uzimanje novih. Aranžman sa MMF-om nam je potreban” ..porucio je Vucic.
-

-„odnosno za vraćanje starih kredita kroz uzimanje novih..”!!

Radi se samo o jednoj milijardi i raduju se ko mala djeca :)) a
šta bi tek bilo da dijaspora svake godine u Srbiju ne posalje 5-6 milijardi?

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
22. februar 2015. u 08.12
u, pa onda znači da su zafrkana kompanija.

ako te dobro razumem, uspeli su u letu da organizuju susret sa servisnim avionom, pri tom su verovatno oni leteli naglavacke, dok je ovaj iz servisnog aviona spustio rezervni tocak, i eventualno prebacio mehanicara, posto mislim da na letovima standardno nema „ground crew”.
onda se taj airbus okrenuo da normalno leti - ono stomak aviona nadole - i mehanicar je prikacio KOTAC u letu, i avion dobrih srpskih arabljana je srećno i bezbedno sleteo.
ladno nisam verovao da su arabljani stvarno toliko sposobni. kod jata to nije bilo tako. na jatovim avionima ako bi otpao tocak pri uzletanju, pilot bi prinudno sleteo. ne znam koja je procedura bila tada - verovatno ili skroz bez izvlacenja druga dva tocka (ovisno koji je tocak doduse geknuo, i tipu stajnog trapa) ili ono ako je otpao nosni, verovatno bi ga spustio na ona dva noseca, pa malo odr'o nos aviona.

bas mi je drago da su obezbedili i ovo servisno snabdevanje u vazduhu. mislim da to nema ni americka vojska, mislim da oni imaju samo dopuna goriva u vazduhu..
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
22. februar 2015. u 08.40
jbt... kakav pacijent.

nego reci mi gde je zviznuo?

kod nas je kao sto vidis to vojno-bezbednosna, civilno-obavestanja, i onako generalno - državna tajna.
verovatno je već sterilisano mesto pada, i rastu mali borici ispod kojih mame srne prezivaju i doje malu lanad, do se tate srndaci setaju malo dalje...
no srećom, neki dobri nemacki novinar ih je zeznuo, i uleteo je pre nego sto je dosla jedinica za sterilizaciju - pa nas informisao, t.j. tebe, a ti nas.
te bi te molio da mi preneses gde je zviznuo/ odnosno gde je prinudno sleteo taj avion.
ako bi uspeo da probijes tu informaciju - pomogao bi mnogo srbiji. recimo da se jedni olosi (ti koji su privatizovali državnu avio kompaniju) razjure odavde.
sa_strane
22. februar 2015. u 09.00
https://www.google.de/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=air%20serbia%20otpao%20tocak
-

-..imam posla idem za Bremen, a ti u međuvremenu prouci kako to i zašto..

-
sa_strane
22. februar 2015. u 09.03
http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/1446280-avioni-koji-je-trebao-da-poleti-za-zagreb-otpao-tocak-na-pisti
Avion kompanije Air Serbia sa 57 putnika, koji je trebalo da poleti 18. februara ... za Zagreb, vratio se sa piste jer mu je otpao prednji lijevi točak..

-
sa_strane
22. februar 2015. u 09.08
Cinjenica ja da nemas pojma zato što vlast tako hoće ili sto sam po sebi nams pojma.. svejedno ovo ili ono ostaje da nemas pojma..
Ali si zato agresivan i grlat, i u stanju si sve ubijedit kako imaš ipak pojma.

-
sa_strane
22. februar 2015. u 09.09
moram na posao cekaju me englezi..

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
22. februar 2015. u 09.22
aha, poznato je da englezi koji dodju u nemacku nedeljom, zapravo i idu nedeljom tamo, jer vredni nemci vrade nedeljom.
a da, ti nisi nemac. izvini.

da, čuo sam za ovo-nisam čuo za ono sto si ti napisao.

ali procitaj kakvu si ti prvu dezinformaciju napisao.
citiram:

Avionu Air Serbia u prije par dana prilikom polijetanja otpao kotač.

kraj citata.

znaci klasican serator. kontam da je otp'o tocak od vibracija iznutra - krenuli putnici da se kolju međusobno oko patika, i oko dvesta dinara.
mada sad sam se razocarao. iz dva razloga.
1. - nekako sam se ponadao u dubini srca svoga da je, pa makar i arapsko-srbijanska kompanija toliko otisla napred tehnoloski da ima servis u vazduhu sa sve avio -akrobatikom - sto eto nije slučaj.
2. - ladno nisam znao da je ovaj sajt koji si linkovao zapravo deo državne tajne sluzbe. kontam da kad bi ga ja kliknuo bez tvog linkovanja ne bi me odveo nigde, posto je ovo informacija koja je top-secret za nas gradjane srbije. ono - mi ovo ni na koji način ne smemo da saznamo, tako sam te razumeo, right?
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
23. februar 2015. u 04.38
Nemere bolje Seeb...može i kotac i tocak razumije se i razume a i fata ;) poz .
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
23. februar 2015. u 08.15
ja koliko vidim nije pri poletanju, nego pri t.zv. taksiranju.

uzgred - kad sam isao u bangkok - austrian airlines - iznad kazakhstana je opusteno otpalo neko parce gume sa krila.

veoma veoma mi je zao sto nisam imao fotoaparat u kabini tad da snimim, posto mislim da bi jako lepo menjao tu sliku sa drugarima iz austrian airlinesa. - karte za gde mi dune kad god mi dune n.pr.

kontam da tu informaciju nisu ni na tabolidnom sajtu objavili ;)

nego šta si ono hteo da kažeš time?
baresh
(zanatlija)
23. februar 2015. u 12.40
Kad je već reč o tockovima - kotacima, ga ubacim nešto
iz mojeg erskog vilajeta.

Elem bejase to negde 50-ih minulog veka dok se još uvek
selja-Gedzovan opir`o naprednjacima za opstanak. Daklem
reč je o volovskim-rabadzijskim kolima,utoliko sto brdskom
kraju zbog uspona& nizbrdice konji nemaju dovoljno snage,

I tako jednog dana,vrag neotkud nanese precednika opstine
sa crnim merdzom na seoski glibav put. Nasuprot se isprecila
volovska zaprega, gedza sa friskom volovskom balegom
podmazuje tocak. Izadje precednik iz limuzine,gleda,mase
glavom levo desno(valjda ne zna da se prekrsti)pa rece:
Zar se s` time podmazuje tocak? Gde ti je kolomast?
Gedza ga i ne pogleda, pa odbrusi: kakva vlas` - takva mas`.

p.s. narafno da je fic, pa da prostite na izrazu & narafno
izvanjavam - ispricavam na upadici.

p.s.s. hvala lepo - molim i drugi put.
;-)
jedna_vamo
24. februar 2015. u 20.06
eh, al' zato je tom dedi unuk isp'o glup k'o tocak, pardon kotac...
baresh
(zanatlija)
26. februar 2015. u 12.49
Kako tocak može biti glup? Zar se ne okrece oko svoje
sopstvene ose?

Inače čuo sam da se može biti tup & glup ko cuskija.

p.s. ko ne zna za ovaj reč, će mu pojasnim.
;-)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.