Diskusije : Emigracija

 Komentar
Definicija Janjicara
the-bezi-man
17. februar 2015. u 13.17
Pošto vidim da nekima ovde navodno nije jasno šta su i ko su to janjicari, evo malo da pojasnim:

To su oni koji su uvek na strani jaceg, pa makar taj jači bio i ocigledni zlikovac. Objasnicu na primeru skole. Janjicari kada su u skoli se dodvoravaju siledzijama koji tuku i maltretiraju manju i slabiju decu od sebe. Dive im se kako su veliki i jaki, i kako su dobro isprebijali nekog manjeg od sebe, pa makar im taj isprebijani bio i dojucerasnji najbolji drug. Janjicari se nude da siledzijama nose torbu, idu im po uzinu i cigare, a neretko im daju i svoj dzeparac koji su njihovi roditelji teskom mukom odvajali od svojih usta, sve to ne bi li se dodvorili glavnom siledziji i postali deo njegove pratece svite. U prirodi, to su one male ribice koje plivaju uz ajkulu, ispod njenih peraja.

Ovaj primer je kako vidimo dosta izrazen i u Emigraciji. To su oni koji svojevoljno preuzimaju ulogu pljuvaca svoje zemlje i velicaju tudju zemlju u koju su pobegli, samo zato što je ona veca, jača i bogatija. To su oni koji nemaju svoje „ja”, aktivno se trude i žele da zaborave svoje korene, jer ih je sramota svog porekla, oca i majke, i pre svega zemlje iz koje su ponikli. Oni umesto svega svojeg, vise vole tudje. Vise vole tudjina čak i od rođenog oca i majke. Vise vole siledziju koji tuce i maltretira, nego običan, dobar i prostodusan narod. Oni vole i žele biti sluge velikom gazdi. Glavnom siledziji. Takvi često postaju najamnici tog velikog gazde u najprljavijim poslovima protiv svog naroda i svoje zemlje, te kolevke iz koje su potekli. Poznato je da su turski janjicari slati nazad iz Turske u Srbiju da bi cinili najgora zlodela koje čak ni Turci nisu hteli da rade i prljaju ruke. Tako i danas ovi moderni janjicari, služe nekim novim turcima, odnoso super silama modernog doba, da obavljaju najprlavjie poslove protiv svog naroda.

Međutim najveci paradoks kod janjicharstva je to što koliko se god trudili janjicari da se dodvore svojim gazdama, gazde ih nikada neće ceniti. Zašto?? Pitaju se janjicari. Nije im jasno sto ih gazda ni dalje ne ceni a sve su uvek poslusno obavljali i slusali i radili čak i vise od trazenog? Pa zato što gazda koliko god da je pokvaren i los, nikada neće mrzeti svoj sopstveni narod i ciniti mu zlo kao sto to cine janjicari, i zato janjicari ne zasluzuju nikakvo postovanje u gazdinim ocima, već samo prezir. Da ih iskoristi za svoje prljave poslove, i odbaci kao iskorisceni i izduvani kondom.
BrudaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Bruda
17. februar 2015. u 13.52
The-bezi-men,

:)))

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. februar 2015. u 14.01
bezimeni - jako lepo objašnjeno.
jedino one ribe-piloti ajkulje - nisu janicari - vise su oportunisti. mislim da je ajkula indiferentna po pitanju njihovog postojanja i prisustva (i da ima tu neki obostrani interes).
ljudskog janicara, ili clana neke razbojnicke ekipe nize u hijerarhiji - onaj gornji - naravno - ne ceni. ono - zero. nula. nema.
evo zamisli sad recimo da procita pretpostavljeni santin ili suletov tu i tamo šta i kako oni pišu ovde - o nama - u osnovi dobrom, prostodusnom, lakovernom narodu, koji se bukvalno trudi kroz celo svoje postojanje kako zna i ume da se fizicki sacuva od propasti.

evo reverzibilna opcija - ako nekad nemci olabave zakone do te mere da bukvalno mogu da im se usetam u opstinu i otvorim firmu - to ću i uraditi, i zaposlicu par njih tamo. i sad cik - šta bi ja pomislio o nemcima da mi on krene da prica - znaš - mi nemci smo ti najgori narod koji možeš da zamislis. -nemoj ti njima(nama) da verujes da nisu znali za konc logore -znali su i to vrlo dobro. pa oni su bre doveli firera na vlast (naravno - wrong).. - mi smo znaš jako jedan zločinacki narod... (pri tom - primetimo - sve to kad bi rekao - covek skoro ništa nije slagao i izmislio - sve je tako - stvarno su nemci, a ne srbi osnovali konc logore, stvarno su nemci, a ne srbi streljali civile gde god su dosli i silovali i t.d. i t.d. ...
ajd amer kad bi krenuo da mi laprda o tome kako su oni odrali i deru indijance, tu bi morao da procenim - jer ameri realno nemaju korena i istorije - pa je možda ipak neka osvescena jedinka u pitanju. dobrih ljudi naravno ima svugde. no ako bi bio neki ono - pljujem amere jer mislim da je to kul pljuvati samog sebe (mada, opet - šta je to amer? onaj iz haarlema, ili onaj iz pariz/texasa? i t.d. ...).
uglavnom - ajd onako iskreno - pa kako možeš da ga cenis - ono niko ga ništa pitao, niko ga vukao na jezik, i on pljuje i povraca po sebi?
ono - kako možeš ceniti modernog janicara mila đukanovića koji je poleteo da prizna kosovo - ono niko ga tuko po usima... -brate -olos.
ali dobro. ničija nije gorela do jutra, ni tih tadasnjih janicara, ni turaka, ni poturica, ni nikoga - pa neće ni novih.
a kroz neko vreme - videcemo ko je gde.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. februar 2015. u 14.07
e a jel ima neka fora da se namesti neka mail notifikacija, posto u momentu kad sam krenuo da kucam post - imao si tri minusa, kad sam kliknuo objavi - i reload-ovao stranicu da vidim jel još neko nešto napisao - već sam imao 1 minus :) :) a onda sam tebi kliknuo jedan plus, pa je bilo nula. cek bas da vidim sad stanje...
sa_strane
17. februar 2015. u 14.22
evo ja ću tebi sad odmah dati plus tek toliko da zanas da sam ja i da ne mislis da ja dajem plus ili minus..

-
sa_strane
17. februar 2015. u 14.24
eto, znači da ti ja taj minus sto si imao nisam dao

-
baresh
(zanatlija)
17. februar 2015. u 14.24

Definicija Janjicara
---------------------------

He he Pompezni, treba biti jedan od gore pomenutih,da
se dadNe 'original' definicija.

p.s. treba ti skinuti kapu,po tEm pitanju ja sam zanatlija,
neko je segrt,neko kalfa, e bogme ima vas prilično majstora,
pa i velemajstora.
;-)
the-bezi-man
17. februar 2015. u 14.45
Sale,

Ma naravno, gazdu, tj. ajkulu, ustvari bas briga za te male beznacajne ribice koje plivaju oko nje, uvek ih je bilo i biće... verovatno ih čak i nerviraju... kao sto sefa nerviraju poltroni na poslu, koji im se lažno keze i uvlace u doope, ali ih tolerisu kao jednu zivotnu neminovnost.

Ribice koje plivaju oko ajkule mogu da posluže eventualno da im skidaju lisajeve sa peraja, i tako neke higijenske potrebe... mogao sam navesti i druge primere, ali nisam hteo da budem isuvise degutantan, recimo, postoje ptice koje nosorogu ili nilskom konju skidaju stvrdnutu balegu sa ch*mara, i to je otprlike neka osnovna funkcija i janjichara. Da posluže svojim gazdama umesto toalet papira i bidea.

:)))
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. februar 2015. u 14.56
:)))
ništa, odo' dole do grada da locem pivo sa drugarima mojim prostodusnim sitnim lopovima i prevarantima, lupezima i nitkovima. mi to eto tako već neku devetu godinu locemo utorkom po principu ko dosho-dosh'o. ono - ko je usfalio neki utorak, podnese izvestaj kako je / shta ima/nema, kako zenovi i decovi i tako to...
sve i jedan kada ode negde (vani) pa kad krene odande nazad majci domovini - kontam da oni tamo stranci koji su ga ugostili uvek mahnu za srećan put i kažu - pa vidis - ovi srbi u stvari neki mnogo fini i vaspitani svet..
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. februar 2015. u 15.00
dopuna, pa stvarno odo' - al to je samo nas tu inicjalno petnaestak i proširena ekipa recimo do trideset. -to što nas ja znam.
mali je to kontrolni uzorak.
ove ostale srbe, to santa koji je otisao u lov na buffalo-e (kako bi evocirao uspomenu na velikog narodnog heroja amerikanskog buffalo bill-a, nacionalnu ikonu...), i lov na muflone (to valjda da evocira uspomenu na dobre ljude komuniste i velikog druga vodju koji je kokao muflone..), pa mu browning puska jako trza pa mu se pomesalo šta je naciljao, pa se izrodio buflon :) :), i naravno neizostavni sule iz audija - oni znaju za njih sve valjda da su losi.
ne znam. uglavnom - aj' živeli ljudi, odoh lokati...
sirchulle
(CAD Designer)
17. februar 2015. u 22.00
Nikada se ne raspravljaj sa budalama jer moras da se spustis na njihov nivo a tu te oni dobiju na iskustvo...
the-bezi-manPoruka negativno ocenjena. Pokaži

the-bezi-man
17. februar 2015. u 23.00
upravo tako! i zato se ja sa tobom nikad ne upustam u raspravu. :))
Sasha-MudrijashPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. februar 2015. u 03.51
ja recimo nemam problem da diskutujem sa nekim ma kolika bio budala. po meni, ako već nisi u prilici da pomogneš mnogima - dobro je boriti se za svakog čoveka.
ja nekako mislim da ako čovek priča moj jezik - a vidiš da suštinski greši u nekim stvarima - vredi pokloniti mu malo svog života, (vremena), iskustva i t.d. - evo recimo moja dijagnoza je da tebi fali samo malo, i da bi mogao postati korisna jedinka društva. razlog - još si mlad - znači ima materijala za rad. čini mi se da nisi ni nešto specijalno glup. o.k. nisi sad neki genije, ali nisi ni glupan. ono - prosečan/običan u tom smislu.
problemi su višestruki, naravno. ali, lično mislim da se na tebi može poraditi. (šule - cad dizajner).
predložena terapija: za početak umukni, i olabavi. ono - samo gledaj oko sebe i slušaj. nemoj mnogo da se praviš pametan - jer pre svega iskusnijima (recimo meni - životno sam iskusniji od tebe, a i snalažljiviji i t.d.) - izgledaš smešno.

evo recimo tu po nemačkoj - video si - moguće je na ulici sresti jako imućne ljude. ono bukvalno milioner, i to bukvalno sposoban i stručan čovek - koji bi ČAK i u srbiji najverovatnije uspeo nešto da uradi - a obučen „obično” ono wolfskin pantalonice i jaknica, i neke kulturiška cipele na nogama za 100-200 jura. ništa žabari/fancy.
i sad zamisli dođeš ti njemu i pričaš kako susrećeš u svom životu panjeve, ili mu pričaš o tome zašto je audi od sedam konja bolji od audija od pet konja, ili krene seeb da mu priča o svojim mercedesima. - normalno - čovek će, jer ga to u principu ni ne interesuje ono da kaže, zato što je eventualno kao lepo vaspitan - aha, pa super - sjajno. i da sedne u svoje neko vozilce kojim je sišao dole u grad, i odveze se u svoj kućerak gore na brdu da posmatra panoramu grada dok mu tiče pevuše po zerbše fihtama koje su po dvorištu, a majbah mu se odmara u garaži i t.d. ... (mislim navodim ti čisto kao plastičan primer).
imaj na umu da nisu svi ljudi koje srećeš u životu (kao i recimo onaj amer santa) seljaci iz nekog malog razorenog mesta (koje su opet - sovjetski komunisti i dobri nemci i ameri u združenom radu razbucali) iz koga si ti pošao, ili nekog banatskog seoceta koje je imalo jednu jedinu betonsku ulicu onu „maršala tita” - a i to - jer je to magistralni put... i nije svako došao u grad sa pletenom torbicom i u njoj kockica sira i slanine. (mislim, da se razumemo, nema ništa loše u tome, samo navodim da je neko za isto vreme video samo kako se plete torbica, i kako se prave sir i slanina, a neko je to već video na televizoru/uživo, a video je recimo i planetu iz birdseye perspektive).
znači tamo u crnoj travi gde je narod ponižen i jadan - pa dođeš ti da se širiš sa sto eura - to može da prođe. ali - ne prolazi svugde. neko možda ima sto jura, a nekog bole uši za tvojih sto eura (ja na primer). ovo ti navodim kao plastični primer tvog generalno materijalnog stava u životu - a materijalno naprosto nije prava vrednost. materijalno je em prolazno, em bespotrebno.
ima i drugih stvari sem materijalnog na ovome svetu.
uglavnom - što više budeš ćutao i posmatrao i slušao - više ćeš u životu naučiti.
i nemoj da pljuješ svoje ljude jer nisi na poziciji na kojoj možeš da promeniš nešto. ti si samo jedan plaćeni mali rob. ti naravno misliš da si pošteno plaćen (ok - cenim- poštujem). ali više od toga nisi. tipa šraf na audijukoji drži komandnu konzolu pa odozdo. znači i ako ispadne taj šraf - auto i dalje ide, čak niko ni ne primeti da fali.
- i onda kad pljuješ svoje ljude, kao i onaj santa, ili ona đenis kenedi (ono ne pitajte šta može amerika da uradi za vas...) - ispadaš samo i isključivo jadan - i u mojim očima, a i u očima stranaca. naravno - mislim da si strancu još jadniji. ko pljuje sam sebe - nema poštovanja sam prema sebi - znači da ni ne želi poštovanje drugih, a definitivno ga ni ne zaslužuje.
kada budeš bio u poziciji da stvarno nešto promeniš - ono kad te vidim da si stvarno bolji - pošto nisi bolji - da si ovde ostao - crko bi od gladi na kraju - znači nisi bio sposoban ni da plivaš, ni da menjaš (razumem - preteško je ovde zaista) - promenio si celu reku. i sve o.k. ali nemoj da se praviš pametan - jer nisi. i t.d.
Sasha-MudrijashPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. februar 2015. u 03.55
uglavnom - ako hoćeš da te iko poštuje (a opet, vidim koliko se pališ - znači da ti je stalo) - moraš pokazati malo samopoštovanja prvo. kako možeš zaslužiti tuđe poštovanje, ako ti je svaki peti post zvonjava na sva zvona ličnog nepoštovanja, lične pljuvačine samog sebe? - teško.
znaš ono staneš ti na semaforu u svom audiju sa laktom na prozoru, i kao - e šta ima majstore kako je - ma ništa, evo vozim audi, ali znaš ja sam ti srbin, a mi srbi smo najgora govna.. a sa druge strane zastane neki sakupljač limenki i plastičnih flaša iz kontejnera sa kolicima koja gura - i opet - pitaš ga - šta ima / kako je majstore? -a jbg kako je - kako mora... -šta misliš koga će oko sedam milijardi ljudi na ovoj planeti a od te dvojice više poštovati? čak i najtruliji materijalisti?
the-bezi-manPoruka negativno ocenjena. Pokaži

the-bezi-man
18. februar 2015. u 11.02
Sale,

Stvarno mislis da sirShuljavom malo fali? :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. februar 2015. u 12.34
da. zapravo, ja mislim da za svakog čoveka ima nade, jer svi ljudi mislim da u sebi imaju suštinski ugrađen smisao za pravdu recimo. znači stvarno mislim da i amer i nemac, i to onaj najignorantniji moguć - tipa budaletina koja ti servira priču da su u vijetnamu i iraku oslobodili ljude zlih zločinaca, i pomogli im - i pri tom je ubeđen u to - uz dobar pristup može da se vrati među ljude. pošto je ovako samo nečiji robot. ili boot. ili oboje. čovek-nije.
znaš kao oni pklatovi u onoj pesmi zabranjenog pušenja - e to. imaju i oči i uši i t.d. ... samo im je korak... zauzeli su cijeli naš grad, i počeli sebi ljude zvat - nisi više znao ko je čovjek a ko - pklat.
mi smo pklatovi, i nemojte nam šta zamjeriti - mi samo želimo da mislite ko mi...
eto to dosta lepo s vremena na vreme oslikava tu par nekih diskutanata, od kojih je on jedan.

mislim da je u osnovi strah od materijalne bede, koji je preteran. i nekorišćenje svoje glave za razmišljanje, nego rađe ponavljanje serviranih vrednosti. materijalnih. po meni - vrlo pogrešnih. mislim već sam sibu lepo pokušao objasniti da može u ovom životu da spava samo u jednom krevetu, da vozi samo jedan auto, i da uđe i izađe na samo jedna vrata.
a i nervira me - evo ga na poslu je ceo dan - i sad vita jela-zelen bor - čekam brzi odgovor - moram da čekam da se u audiju završi radno vreme da vidim šta kaže zalutali brat. :)
the-bezi-manPoruka negativno ocenjena. Pokaži

the-bezi-man
18. februar 2015. u 13.21
A ja vidis bas mislim da njemu jako puno toga fali, i da za njega, sirShuljavog, kao i za Mr.PhDick-a odavno vise nema nikakve nade... :))

Nego jesi provalio kako su se janjicari ozlojedili pa navalili sa minusima u svojoj nemoci, posto im ništa drugo nije preostalo...hahahaha
BrudaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Bruda
18. februar 2015. u 13.26
Minusi?

Pa teska bolest je u pitanju, nije to mala stvar.
baresh
(zanatlija)
18. februar 2015. u 13.36
He he piJoniri maleni, teško vam padaju minusi, a?

Pa što se konacno ne uclanite u janicare, već oblecete
ko bumbari oko pcelinjaka...

p.s. jel` znate gde su vam deca?

p.s.s. ako ih uopste imate - i da su vasa.
Janis6
(:))
18. februar 2015. u 13.45
...Pa što se konacno ne uclanite u janicare, već oblecete
ko bumbari oko pcelinjaka...

hahahahahahahahahahaha plaaaaaaceeeeem hahahahahaha...genijalno !!!! hahaha

Nemaju oni ni centa a kamoli dolara da bi mogli da nam plate clanarinu ha ha ha...ma neka su oni nama živi i zdravi,hebes ti sve ...nije sve u dolarima već je i u evricima. Treba im kad se ide dole :)))))
baresh
(zanatlija)
18. februar 2015. u 13.53
Nije njima frka sto nemaju prebijene pare,već se
ponasaju ko crkveni misevi,pa udaraju na velika zvona.

the-bezi-man
18. februar 2015. u 14.00
Vidim bas vas je lično pogodila definicija i opis janjicara? A jbg kažu da istina najviše boli.

Izvinjavam se, svaka slučajnost sa vama bila je...namerna!

Hehehehe
BrudaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Bruda
18. februar 2015. u 14.02
Baresh, bio je topik gde se bas diskutovalo o minus-plus kombinaciji kad je uvedeno na sc i ispostavilo se da vecina koja cita diskusije otvori da vide zašto je negativno ocenjen-na.

Ja sam ovde postavljao do je bio mladji klipove sa sportskih desavanja.

E sas, ko je otac?

Pa to samo majka zna :)

A u vezi janjicara? Neka hvala.

Ja bas zato ni slučajno neću da dete vodim „ oko crkve” ( cevapi i rakija, spletke i ogovaranja a vere i Boga nigde) zato što je generalno americka crkva u pitanju a ne Srpska. Doduse kao prva godina je igrao tri sporta za vasity pa nema ni vremena, stalno su neki turniri, utakmice ali svaka mu cast sto je odlično naucio jezike. Uzeo je i francuski i spanski, supruga ga uci nemacki. Jevrejska je skola, nema nemackog. Daleko je bolji od mene ali nije da nema odlične uslove. Jedna od stvari za koje sam zahvalan americi je sto je sve omogućeno za sport i nauku. Steta, parkovi su odlično opremljeni ali dece nema, većinom ljudi setaju kucice tako da smo usamljeni ali i to je izbor, jel tako. Evo sad se ide na državno za ovaj vikend u rvanju i voleo bi posto su ga kompletno oslobodili fizickog da uzme sad na proleće vaterpolo. To bi mi bio najveci poklon da i to proba ali nikad ga nisam silio, videcemo. Ja sam trenirao vaterolo u partizanu a eto rvanje nisam nikad voleo, voleo sam boks? Samo nek je knjiga i sport ja sam najveci navijac. Čak mi se svidja koliko vrlo malo koristi i mobilni koji smatram ravnu drogiranju kao i video igrice ali mora da ga nosi zbog javljanja, sad ću da ga na leto ucim da vozi. Ima velike sanse da uzme državno takmicenje u rvanju. Imao je kao druga godina i ponudu za americki fudbal. Tu samo sutira za njih ali imao je fild gol sa 46 jardi ima pant skoro 70. Nisam siguran šta će i da se desi sa sportovima. Mislim da su mu lepo izasli u susret u skoli jer kad igra nas i americki fudbal ide samo jedom nedeljno na trening za americki od sat vremena jer je teško postici, ista im je sezona odigravanja. Videcemo. Kažu mi roditelji da će da nas bukvalno jure u trecoj i četvrtoj godini. Hvala mu na postovanju, vredan je ide sa mnom da pomaze kad ima slobodnog vremena. Evo sad je bila oluja i pomagao mi je sve sam mu dao na ruke sto smo zaradili. Iznenadio se jer je stvarno bilo posla ali je lako a puno se naplacuje i otisao je i kupio neke stvari koje piju sad ovi vrhunski atleticari. Telo mu je kao da je covek od 30 godina.

Ponosan sam na njega on i žena su mi sve sto imam. Hvala na pitanju.
BrudaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Bruda
18. februar 2015. u 14.12
BrudaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Bruda
18. februar 2015. u 14.16
Evo nešto specijalno za janjicare.

How a SERBIAN kid goes trick or treating?

:)))

https://m.youtube.com/watch?v=NdCYwIGWYrc
baresh
(zanatlija)
18. februar 2015. u 14.23
He he he, Pompezni,

'Ne vidis ti dalje od svog nosa,a da ti nije nosa,
pas`o bi travu' - kaže narodna.

Nego salu na stranu,dokle ćete vi nazovi dusebriznici
roda svog - brinuti o tamo nekom sa rekla- kazala?

p.s. nešto mislim; 'edukovani' ste, imate titule, zvanja
& znanja koja uporno rasipate kao nešto tudje,a koje niste
(reklo bi se)stekli zaslugama - tj. svojim naporom.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. februar 2015. u 14.43
da, pazi kako su jadni mali misevi. -znaci ono - jasno mu je da sam bolji od njega po svakom pitanju - i sad, posto živi u zemlji gde se ipak sve malo vise placa i naplacuje (pa i rad), ova jadnica poteze eventualno poslednje pitanje, gde eventualno može da me dobije - lova. ono - „ja zaradjujem” (u svedskoj), vise od tebe (u srbiji).
znaci koliko moras da budes jadan? -pri tom ne zna moje materijalno stanje, primecuje eventualno da cesem jaja po ceo dan - svaki dan, i da dakle eto imam i komp i pare da uplatim net, i vreme da arcim taj net.
i sad tu u malom mozgicu nastaje kurcslus naravno - kako on iz srbije provocira mene iz svedske. - zar nije tamo sve gologuzija gladna? - pa jebi ga braco i sestre - nije.
ponekad stvarno pomislim da bi oni zaista voleli da jeste (ja recimo ne želim recimo da pocrkaju svi svedi od gladi na primer). ali eto braco jebi ga - nije. jbg - neko rmba po ceo dan za platu, a oni pametniji i obrazovaniji - ne moraju bas da kopaju za lovu. (mada, da se razumemo, da ne radim to što radim - ne bi se ni libio ni stideo ni da kopam, niti bilo kog drugog casnog i postenog posla).

nego mi je smestno to „vidE njih nemaju ni euro u dzepu”...
pa nemam sestro euro, evo napravio sam jednu rupu, odi vidi šta ima :) :)

stvarno jadno. i tuzno.
Janis6
(:))
18. februar 2015. u 14.54
ma dzibeee dzankiju i alkosu...idi bre pa se leci mamlazu koji zica za pivo na SC...mrrssss :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. februar 2015. u 15.08
rupa na dzhepu je izbusena
poziv stoji
(da dodjes, da ispipas moje materijalno stanje u dzepovima)

:))))
baresh
(zanatlija)
18. februar 2015. u 15.14
„Ponosan sam na njega on i žena su mi sve sto imam.”

Sve je to lepo i treba biti ponosan na svoje potomke.
Utoliko sto je njihov svaki uspeh roditeljska zasluga.
Slično se može reci i za(mogući - eventualni) neuspeh.

Međutim,ovo kako se izvesni ponasaju prema sagovornicima,
potire svaki razgovor vredan postovanja i uvazavanja. Da li
nečija deca našeg coveka u iseljenju, govore našim jezikom,
nije 'obavezno' stvar otudjenja, već sklop okolnosti u kojem
svako od nas živi ili dozivljava. U mojem slučaju moji,tj.
nasi potomci su imali sve uslove,okolnosti i okruzenje da im
nešto ostavi u nasledje od naše bastine. Ovde gde sam,
postoji sasvim velika nasa zajednica, gde takođe postoje
uslovi da se organizujemo,i da nasi potomci mogu dobiti osnovne
pojmove i znanja o nama kao narodu uopste. Uz to oboje
nas supruznika pripadamo istom poreklu;jezika,vere,obicaja i
tradicije uopste.
Imajuci ovo u vidu,nema potrebe 'trubiti' o nekom patriotizmu,
taman toliko koliko osudjivati nekog ko živi u mestu gde na
desetine,stotine pa i vise kilometara nema našeg coveka,a kamo
li hrama. Uz to ako je dosao-la sam-a i zasnuje brak sa
nekim druge sorte - uopste po svemu,zašto bi taj ili ta bili
za osudu? Mislim, čemu predrasude o nekom kakovodi svoj zivot,
a ne zadire u isti doticnog.

Al` oduzih...;-)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. februar 2015. u 15.17
...pih sto su ti ljudi. lepo i kulturno im izorganizujes ispipavanje sovjih dzhepova, i oni ti poiznabadaju minuse.
tja. ...
the-bezi-manPoruka negativno ocenjena. Pokaži

the-bezi-man
18. februar 2015. u 15.19
Baresh,

Dobro nemoj da se nerviras toliko, samo zato što si se prepoznao u uvodnom tekstu. :))
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. februar 2015. u 15.20
a da dodje neki gustavson stoltemberg - njega bi jurili da ispipaju. i to ne samo dzhepove...
:)))
baresh
(zanatlija)
18. februar 2015. u 15.25
Pompezni, trudim se, trudim...

p.s. nije lako - ali ako.
;-)
Bruda
18. februar 2015. u 16.06
Baresh, sve je samo rad i volja :)
baresh
(zanatlija)
18. februar 2015. u 16.14
Jeste Bruda,

I još po nešto...
;-)
the-bezi-manPoruka negativno ocenjena. Pokaži

the-bezi-man
18. februar 2015. u 16.27
Baresh,

Ti imaš olaksavajucu okolnost sto si budala.

:)
baresh
(zanatlija)
18. februar 2015. u 16.37
Eh Pompezni, sto su ti navike - pa i zavist?

jedna_vamo
18. februar 2015. u 19.41
e, gde se seti pklatova.. oni bi da nam spuste zavese al' tvrd je orah vocka cudnovata..

https://www.youtube.com/watch?v=uQzXZLA2rYM
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. februar 2015. u 20.10
kad je ta ploča izdata, bio sam baš onako zaljubljen u jedno devojče mlado...
evo prođe od tada 26-7 godina već - ostadosmo dobri do dana današnjeg. čak kad mi je „ova moja” jednom ufitiljila da 'oće (bukvalno) da mre - a ja nisam mogao da ostavim posao (zbog drugih pre svega) - ovu sam samo nazvao posle recimo 2 godine u tom trenutku izdiktirao joj adresu i rekao - sedi na tajfun, idi tu i tu, ako nešto nije kako treba, imaš telefone doktora - zoveš ih bez obzira koje je doba dana-noći, a onda zoveš mene...
q: jel ona zna da smo ti i ja bili u „šemi”
a: zna
q: uh..

:) :)

eh... uvek sam umeo da izaberem valjane žene :)
eto, podseti me sad to nešto...
the-bezi-man
19. februar 2015. u 00.21
dodatak:

janjicari su ustvari isto sto i ustaše. poznato je da su najgore ustaše ustvari uvek bili Srbi, odnosno izdajinici srpskog roda. e tako i janjicari, odnosno poturice. ne kaže se dzabe „poturica - gori od turaka”. isto je i sa ustašama. prepoznace se oni već sami na ovom forumu, koji imaju patolosku mrznju i gadjenje prema svom narodu. :)
baresh
(zanatlija)
19. februar 2015. u 08.21


dodatak:

janjicari su ustvari isto sto i ustaše. poznato je da su najgore ustaše ustvari uvek bili Srbi, odnosno izdajinici srpskog roda. e tako i janjicari, odnosno poturice. ne kaže se dzabe „poturica - gori od turaka”. isto je i sa ustašama. prepoznace se oni već sami na ovom forumu, koji imaju patolosku mrznju i gadjenje prema svom narodu. :)
---------------------------------------------------------------

Pun pogodak,
Ovaj „dodatak” mu dojde kao licna biografija, tj. ispovest.

p.s. bolje ikad - nego nikad.

p.s.s. bok
;-)
jedna_vamo
19. februar 2015. u 20.52
ti, sale, bio pametan oba puta. zato si sada tako opusten..

U zivotu je dovoljno biti pametan samo dva puta. Kad birate zanimanje i bracnog druga. Ko oba puta promasi, mora biti pamatan celog zivota. (Dusko Radovic)
brodarac
(Marinero)
28. februar 2015. u 18.57
Nisu nasi dedovi a poneki i ocevi, uzalud proglasili one koji napuste svoju zemlju
da su : Neprijateljska Emigracija
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.