Diskusije : Emigracija

 Komentar
Lovac na novac..
sirchulle
(CAD Designer)
13. februar 2015. u 16.31
U nekoj od prethodnih tema dotakao sam se uticaja religije na opstu kolektivnu svest jednog naroda. Bese to oko pozitivnosti i negativnosti u zivotnim stavovima. Elem, po meni, protestanti ispadose najpozitivniji (ako hrišćanstvo uopste može biti pozitivno) a najgori su katolici i pravoslavni (teska borba za prvo mesto).
Kada se radi o stavovima prema novcu tu su pravoslavni apsolutno najgori od sve tri hrišćanske koncesije. Oni jednostavno preziru novac a za taj isti novac ih najlakse možeš kupiti. Sreo sam ovde razne ljude ali pravoslavni narodi su najvatreniji mrzitelji novca koji se najlakse za isti prodaju. Ne moramo samo mi biti etalon. Tu su Grci, Rusi, Rumuni da nas nadmase (ako je to moguće). TO su narodi koji uvek žive preko svojih mogućnosti, nemaju pojma šta je ekonomija i novac kao simbol neke vrednosti. Sa istim se rasipaju kao da ne postoji sutra a kada zapadnu u minus uvek se zale na svetsku nepravdu...
sirchulle
(CAD Designer)
13. februar 2015. u 16.36
Pardon, konfesije, mada i koncesija ne zvuci loše kao biznis atribut jer je crkva u sustini biznis atribut...
Tubby
13. februar 2015. u 16.43
„ Kada se radi o stavovima prema novcu tu su pravoslavni apsolutno najgori od sve tri hrišćanske koncesije. Oni jednostavno preziru novac a za taj isti novac ih najlakse možeš kupiti. Sreo sam ovde razne ljude ali pravoslavni narodi su najvatreniji mrzitelji novca koji se najlakse za isti prodaju”, *** naucnici kažu da je svet sacinjen od protona, neutrona i elektrona. zaboravili su da kažu i od MORONA.
sirchulle
(CAD Designer)
13. februar 2015. u 16.51
„Ako ne možeš da ga pobedis argumentima a ti ga diskredituj”. U prevodu:„Ako nemas argumente ti se deri...”. Ova izreka se pripisuje robu (savetniku) Julija Cezara...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. februar 2015. u 17.13
moja - iz vremena kada sam bio profesionalni muzičar:
„ako si najglasniji - ne znači da si u pravu”

kontam upoznao si svih pet od tih nešto malo rusa koliko ih ima, i obojicu grka i sva tri rumuna.

'oću da kažem, kontrolni uzorak ti je jako mali za takve tvrdnje, prilično sam ubeđen.

olako generalizuješ. prebrzo donosiš zaključke. znači - asimilirao si se u to tu društvo. moj kontrolni uzorak njih je pokazao slične simptome ponašanja.
sirchulle
(CAD Designer)
13. februar 2015. u 17.23
Uostalom, ponasam se kao i ti ali ti ovom prilikom sve to smeta. Upoznao sam daleko vise Nemaca od tebe ali tebi to uvek daje za pravo da bolje znaš da su Nemci glupi, neinventivni i pomalo retardirani. Kada ja primenim isti taj matrix ti se onda ljutis i osporavas...Ne samo sto volimo novac vise od ostalih i ne samo da ga javno vise preziremo od ostalih nego smo i licemerniji od ostalih a uvek se pozivamo na naše vrline, nikako na mane...
Bruda
13. februar 2015. u 17.25
Pravoslavci isti kao Katolici?

Ovo samo može neko ko je glup da kaže ili... neko ko je teško oboleo od mrznje prema svemu sto je Srpsko.

Ovo je sad Nemac koji još nije zaboravio Srpski pa se iz nekog razloga ovde pojavljuje i sladi, uziva u izmišljotinama protiv Srpskog naroda i pravoslavlja.

Ovo je isto „dusebriznik” koji pomaze Srbima na Emigraciji ?

Ps.
Znam da ima nekoliko obolelih stravicno ali ko ovo ovde dozvoljava? Ovo može samo ustaša ili siptar da propagira i da se ovo na ovim stranicama dopusta.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. februar 2015. u 17.31
ja ne bi olako tvrdio ništa o ljudima koje ne poznajem.
uopšte se bre ne ljutim. aman - pa pričamo. samo pokušavam da ti skrenem pažnju da od sto i kusur miliona rusa koliko ih ima na planeti (recimo van rusije pri raspadu sssr rusija je ostavila 25 miliona svojih sunarodnika - u malim bananahirijama i ostalim zemljama ono obespravljene - građane drugog reda...)(da li to prosečan nemac kome se servira priča o ukraini zna?)... naprosto je kontrolni uzorak koji ti tu imaš verovatno jako mali, i verovatno je iz bliskih socijalnih grupa, da bi donosio takav zaključak.
ja sam već ranije rekao šta mislim o njima, a iz nemačke perspektive. opušteno bi doneo zakon „rusima zabranjeno kupovati nekretnine, fabrike, resurse, štagod... u nemačkoj. tačka.” - čisto na osnovu onih bahatih novobogataša koji se puvenjaju po baden badenu. ali i taj moj kontrolni uzorak je jako mali.

ja recimo sa nemcima kad sam pričao kako je kod njih sve cakum pakum i t.d. generalni odgovor (prilično tačan) glasi - pa da, ali ako pustiš da radi ko šta i kako hoće - onda će raja stvarno i da radi ko šta hoće i nastaje haos. zato moraš da imaš pravila i sisteme i moraš da ih poštuješ. -tačno.
ruska narodna: kada bi sve zakone ukinuli - onda bi ljudi živeli po pravdi (pročito nedavno u jednoj knjizi jednog ruje - skroz dobro).
ono što pokušavam da ti kažem je da ni jedan jedini nemac nije ni pomislio o ovoj mogućnosti. jer zna da je mali sebični smrad, i da čim ga budeš pustio - on će da se ponaša onako kakav stvarno jeste.
a kakav stvarno prosečni mali zapadni čovek jeste - preporučujem neku od jugoistočnoazijskih korumpiranih kurvarnica da se obiđe. znači sve što ti padne na pamet iz najgorih real-horora - sve to ima.
sirchulle
(CAD Designer)
13. februar 2015. u 17.33
Kako se lako svaka kritika proglasi za izmišljotinu a zabludela ovca lako odstrani iz stada, zar ne? Sad sam Siptar ako ne mislim kao ti? Pa ne bi narodi kao sto smo mi imali isti broj pripadnika u rasejanju kao u matici da smo na vreme slusali šta su mnogi pricali. Hrvati (katolici) imaju još jednu Hrvatsku u rasejanju kao i mi Srbi iz istog razloga. Pobegli od prepametnih koji ostadose u matici. Ah, da. Odakle tebi uospte pravo da uspostavljas mere po kojima se određuje patriotizam i ljubav prema svojoj zemlji? Tvoje vidjenje patriotizma nas je kostalo toliko da mogu da potvrdim da si apsolutno najveci izdajnik svojeg naroda jer je svaka tvoja misao i akcija uzrokovala milione i milione dolara stete a da o ljudskim zivotima ne govorim ovom prilikom...
sirchulle
(CAD Designer)
13. februar 2015. u 17.37
Svi se vi pozivate na vase vidjenje stvarnosti (uglavnom mitolosko) ali krajnji rezultat vam je nula i minus. Ništa niste uspeli i ništa niste uradili. Upropastili ste sve čega ste se dotakli a sada kukumavcete kao strine kako je zivot nepravedan. Zivot nije nepravedan nego vas je vasa mitologija učinila slepim i uradili ste najgore za svoj narod zbog svoje sujete i na osnovu svojeg slepila. Sada vam ostaje samo da se pravdate ali opravdanja nema jer je nacionalni korpus potpuno porazen. Upropastili ste sve čega ste se dotakli a sad umesto da prizanete da ste pogresili još vise insistirate da je nko drugi kriv...
Bruda
13. februar 2015. u 17.45
Tebi nema pomoći.

Ti si rekao da su Pravoslavci isti kao Katolici??

Ako znaš o cemu pricas ajde obrazlozi.

I ispravljam se ti si gori od hrchaka i fekalija kad se saberu.

A vrlo lako mogu da proverim od čega bolujes. Samo treba tako kao sto si junacki prepametan da ostavis neki kontakt i to bi bilo to :)

Ali kako god da okrenes ti si bas malo bolesljiv da se primetiti. Ti si se ovde vise puta napisao da se gadis familije, porodice itd, itd.

Nego samo vi pišite, ima dosta korisnog da se za zdrav narod poucno procita. To i jeste realna slika trenutnog stanja. Nakaze ljudske koje na zalost jesu Srpskog porekla.

Bog je ipak veliki. On to tako malo i procisti.

Ko šta radi, sebi radi :)
Bruda
13. februar 2015. u 17.50
Inače da kratko ipak pojasnimo o kojoj bolesti je reč.

Ja se nisam zalio na ovim diskusijama nikad da mi je teško??
Samo konstatujem janjicarske bolesti.

A i masu drugih stvari nisam napisao koje tvrdis.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. februar 2015. u 17.55
šule it snikers.
nisi mi odgovorio - kako si izbegao crkveni porez? (da li si?)(mislim, nadam se da jesi - i treba).
sirchulle
(CAD Designer)
13. februar 2015. u 18.15
Crkveni porez u Nemackoj je na dobrovoljnoj bazi mada delimicno jer čim se izrazis kao clan jedne od religioznih zajednica u obavezi si da placas taj porez. Ja nisam clan nikakave zajednice nikada bio a takav i ostajem. Nisam clan udruzenja dizajnera, pravoslavne crkve, katolicke, Jehovinih svedoka, gitarista, muzicara. Jednostavno nisam clan ničega i tu sam principijelan po svakom pitanju. Nekoliko puta me povuklo da se uclanim u klub Lancia Thesis, Alfa Romeo i slično ali sam na kraju odustao jer ni to nije ono sto bi mi odgovaralo ma koliko god voleo ove brendove...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. februar 2015. u 18.29
ovaj „moj” germanac ako sam ga dobro skontao iako se izrazio kao katolik, i NIJE plaćao taj porez. (opet - nemac). nešto se smarao sa njima, i onda su valjda skontali da je još veći smarač od njih samih, pa su ga olabavili. pošto je on čovek tražio da mu daju napismeno „šta ja dobijam za taj porez?” - ono tipa za ovaj regularni dobijam državu, put, doktora, voz, tramvaj, grejanje, struju, bla bla, ... - šta dobijam za ovu lovu za crkveni porez? - bilo mi simpatično. inače nije mu lova bila stavka, nego ono - „iznervirali su ga” :)
doduše ovaj „moj” tu i tamo pali mozak. da ne cuga toliko koliko cuga - kontam da bi mnogo češće palio zakmo - ali i ovoliko - za njihov prosek je... ono - ako ba provale da misli svojom glavom neretko - uhapsiće ga ako se to dozna :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. februar 2015. u 18.38
e, da pošto sam primetio da se ti izuzetno gnušaš pravoslavne raje, ruja na primer i nas (o.k. cenim i poštujem u smislu mišljenja, a niti cenim niti poštujem u smislu da to cenim i poštujem) - tip je radio i u rusiji par godina. zanimljivo da mi je i on o ruskim kolegama vs nemačke kolege rekao isto ono što i ja kažem bez da odem i tamo i onamo. - kada nemci imaju problem - onda oni sednu, pa planiraju, pa razmatraju, pa diskutuju, pa razmatraju, pa planiraju, pa predlože rešenja, pa diskutju... i td... i na kraju reše ili ne reše problem. (naravno -ako ne reše - ajmo jovo nanovo još jedan krug...). kod braće pijanih rusa: algoritam je kaže bio dosta jednostavniji (recimo rekao mi je da je prosečni ruski inženjer apsolutno bio bolje obučen od nemačkog kolege istog obrazovnog nivoa i radnog iskustva) - dakle algoritam je imao 2 stavke: 1.pojavio se problem. 2. rešili smo ga odma-sad.
no, u svakom slučaju, ako budeš u prilici malo da odeš u neku od azijskih kurvarnica, tipa thai, filipini, kambodža, viet-nam, laos, - ta tu korumpirana gologuzija - posmatraj malo zapadne europejce, i amere/australikuse/nz/ono sve gde su dobacili englezi i kontinentalna evropa - bićeš zadivljen kako se drugačije ponašaju nego kod njih tamo u kući. ono - lokalna naša balkanska uber-stoka -uglavnom NE može da se takmiči sa njima. - ovi bi ih pobedili „sa nulom” u disciplini „ko je veća stoka”.
b.t.w. skokni ako nisi bio - zanimljivo je definitivno sa sve uračunatom zapadnom stokom, i njihovim domaćim ološima koji snabdevaju turiste potrebama kojima ih snabdevaju (prostitucija, maloletnička prostitucija, gudra, šveranje ljudi i t.d. ...).
the-bezi-man
13. februar 2015. u 20.26
sirShuljavi,

Pricas o religiji i novcu a ne spominjes religiju koja se bavi i bazira skoro iskljucivo na novcu. E sad cik pogodi koja je. Trebalo bi da znaš tako pametan i nacitan :))
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. februar 2015. u 23.57
nemoj bre čoveka - oćeš da spomene to, pa da ima na tv-u sledećih šest meseci šindlerovu listu svako veče. (to mi isto reče neko od nemaca onamo - čim neko iko od nemaca spomene glasno pojmove „nemci” „nemačka” „ šta bre ovi strendžeri tu kod nas” i t.d. - to veče na tv-u - šindlerova lista. ne znam kakve veze ima to, al' eto, čisto da spomenem.
Bruda
14. februar 2015. u 00.58
Sasa, jel si gledao ovaj film?

https://m.youtube.com/watch?v=BTPZn-T3wZE
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
14. februar 2015. u 01.10
Ne igra religija tu nikakvu ulogu već sklop mozdanih vijuga, mentalitet ljudi, regije, sela, grada, itd...
sasha je izvukao jednu paralelu između nemaca, u ovom primeru, i nas balkanaca kroz primer kurvarnica.
Balkanski sapiens Zapad vidi kao mogućnost boljeg finansijskog zivljenja od domaćeg sa terena iz kojeg je emigrirao, za razliku od zapadnjaka koji tu mogućnost nema, jel se ne ide sa boljeg na losije, al zato kad odleprsa u neke jeftine vrtove godisnjih odmora odmah se transformise u sapiensa koji pripada grupi balkanskih. Ako iko voli lovu, do koske, i cene onaj jadni cent onda su to zapadnjaci. Oni ga cene jer teško dolaze do istog centa.

Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
14. februar 2015. u 01.13
Ne moras placati crkveni porez, al zato kad trebaš, hoćeš, krstiti dete, onda te ta crkva olaksa za par hiljadarki, ili crkveno vencanje.
Tu je ta stavka šta ja imam od toga.
sirchulle
(CAD Designer)
14. februar 2015. u 01.40
Religija igra veoma veliku ulogu u formiranju coveka čak i kada se on odrekne religije. Pošto je covek prazna knjiga po rođenju na njega uvek neko utice, roditelji, skola i sve ostalo pa tako na mala vrata se i religija tu ugura. Što se tiče religije koju bezimeni spominje ona je najverovatnije suprotan primer od našeg, ali o tome samo mogu da pricam iz mitova i legendi jer nisam se nikada druzio sa ljudima toga religioznog opredeljenja. Čuo sam svasta o tome pa ne mogu da razlikujem istinu od mita. Naravno gde ima dima tu ima i nešto vatre. Mitovi su inače mehanizam kojim se individualno oblikuje prema zeljama kolektiva. Mitovima se oblikuje podsvest pa tako svaki narod ima mitove kojima oblikuje svoje pojedince. U mitovima neki su hrabri, drugi su posteni, treci su stipse i tako u krug. Hteo ne hteo vremenom covek pocne da se ponasa po mitoloskom matriksu a da ga pitas zašto to radi ne bi znao da odgovori. Čim covek malo skrene sa staze kolektivnog odmah ga pokusaju da vrate u krug. Ako Jevrej nije stipsa i ne vodi racuna o parama onda nije Jevrej. Ako Srbin ne radi sto bi prosecan Srbin trebao da radi onda nije Srbin i tako u krug.
Tubby
14. februar 2015. u 03.02
„ Ako ne možeš da ga pobedis argumentima a ti ga diskredituj”. U prevodu:„Ako nemas argumente ti se deri...”. *** kažeš derem se ... pa šta si ocekivao ... da ću da ti sviram harfu, a? trazis argument ... a koji ti argument imaš ... daj mi SAMO jedan? inače i ovo mi se svidelo sto prevodis sa srpskog na srpski ... SOME jedan, da ti nije nemacke i to par brzo poteznih vecernjih kurseva sto si zavrsio sad bi prskao vinograd i pio pivo ispred zadruzne zgrade u onoj vukoyebini iz koje si pobegao.
jedna_vamo
14. februar 2015. u 20.55
svako polazi od sebe kada procenjuje ljude oko sebe. dobar covek misli da su svi dobri, los da su svi losi.

i šta kažeš, hershule, kol'ko te placaju po pljuvackoj temi protiv Srba? da li dobijas bonus za povracanje po pravoslavlju il' to dodas onako, za dzabe, iz licnog zadovoljstva? da l' se vise pravi od pisanja protiv Rusa il' od dizajniranja sedista?

vojni budzeti se kresu na zapadu al' za elektronski rat se sredstva povecavaju. pišu se blogovi, komentari, udaraju plusevi i minusi - sve po narudzbi za par srebrenjaka..
Bruda
15. februar 2015. u 04.43
Gouvna od ljudi, ulizice, sitne duse.

Procitali se isto i sad nema gde pa... pomazu savetima na emigraciji?

Hahahahah... moglo je to baronisanje da prođe iza stale i sve to ali... teško, dusebriznici janjicarski moraju da tvrde pazar jer su sami sebe izbrisali a ovde su dosli po jadac jer... vreme je isteklo skoro.

Zaboravljeni od najblizih :)

Doso djavo po svoje.
Ko sa djavolom tikve sadi...
Tubby
15. februar 2015. u 05.18
„Gouvna od ljudi, ulizice, sitne duse. ” ... i kao takvi mogu SAMO da MI pus@e.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. februar 2015. u 06.42
brudo - cuj gledao... od kad sam ga prvi put video, pa kad doznam da će da bude na tv, makar i u prekasni sat - ako nisam svirao -navio sam sat da ga odgledam. odličan film. (naravno, u njihovim glavama - nisu oni krivi ni za šta. - kriv je onaj uber-firer nad njim - i tako sve do firera. -a oni - ma oni su toliko jedno dobro mirisno cvece, tačno coveku dodje da podrzi genetski inzenjering da se napravi neki covek-biljka (nemac, naravno), ono neki „manji”, i onda mogu ljudi lepo da ih gaje po kucama po saksijama od koliko su dobri.
Da_dodam
17. februar 2015. u 12.28
Propustio si Bugare koji se isto mole „Bogu novca”!
Nego, SirChulle, da li si ti ikad dilovao sa Indusima i Jermenima? I tim narodima je novac svetinja! Jedina razlika je sto oni ne kriju afinitet i ogroman respekt prema novcu dok se mi kunemo da nismo materijalisti mada smo u njihovoj ligi što se toga tiče.

Opet vecina naših nije sposobna da menadzuje taj novac i ulecemo individualno u riskantne investicije s'novcem koji smo ili pozajmili ili imali bez znanja čak i najmilijih. Mi nismo svesni da je INVESTIRANJE „kolektivni sport” a sto znači da, sa izuzetcima, nemamo osnovnog znanja investiranja. Kod Jevreja je čest slučaj da neki Rabin skupi kapital od vernika koji je dat kvaifikovanim vernicima-investitorima da uloze taj kapital u najprofitabilnije projekte u ime cele sinagoge u obliku partnerstva.

Koreanci imaju sistem gde i „zajednickog fonda” daju njihovim ljudima kapital da kupe (uglavnom) liquor-storove ili hemisko ciscenje i slične biznise. Pošto je to uglavno cash-business (gotovinski) oni izbegavaju poreze a usput „vracaju 10% zarade nazad u fond”. Kad se nagomila suma dovoljno velika za kupovinu nekog malog biznisa oni ga daju sledećem (Korejancu) na redu i tako u krug.

Kod nas Srba bi takav sistem bio nemoguć jer zbog kradje nikad se ne bi skupiolo dovoljno ni za jedan biznis.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.