Diskusije : Emigracija

 Komentar
Prirodne lepote zemalja..
sirchulle
(CAD Designer)
07. septembar 2014. u 05.56
Upravo sam pogledao film Samsara http://www.imdb.com/title/tt0770802/ . Odličan film sa neverovatnom fotografijom. Nakon toga potražih filmove o nedirnutoj prirodi sirom sveta i nekako mi se čini da je Severna Amerika (USA, Kanada) jednostavno bez premca. Ovde po Evropi ne možeš nigde da osetih istinsku divljinu. Taman krenes a ono neko naselje, neki grad, neko selo. Prenaseljena, naročito Zapadna Evropa a posebno Nemacka. Da li vam nedostaje nekada istinska divljina, da odete stotinu kilometara od civilizacije i da provedete tamo neko vreme?
Janis6
(:))
07. septembar 2014. u 06.30
Vrlo zanimljiva tema jedino još da nadodam Svedsku i Norvesku koja ima upravo to o cemu pišes.Da,otisla bi nekud na pola godine do godinu dana da živim u divljini kada bi mogla sama da odlucim u vezi toga.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
07. septembar 2014. u 06.53
Tu si u pravu za ovaj kontinent, mada imaš takvih divljina i u Evropi. Njemačka za sigurno ne, ali rusija da, evropski deo, o azijskom ne treba komentarisati.
Ipak amerika ima vise raznovrsnosti u tome.
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
07. septembar 2014. u 09.49
Још нисам дошла у ту фазу.
Предлажем Перућицу за почетак јер је, кажу, фантастична.
FrENZY
(NIGA PLIZ)
07. septembar 2014. u 11.08
Samsara je super film ali već na trzistu koliko hoćeš nego šta to znaci „posle pogledati...”.

Samsara je većinom snimljena van kontinenta severne amerike ???

ps.
A da samog sebe napravim na pametnog tek tako ???
Teško to da može tako, tek tako :)
FrENZY
(NIGA PLIZ)
07. septembar 2014. u 11.20
Nakon toga potražih filmove o nedirnutoj prirodi sirom sveta...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jel ovo kao terapija, samom sebi kzes šta posle ali kao i drugima jer kao u grupi se lakse radi ???

Samsara je film ali dobre su fotografije ???

Opet... to si ti slikao televizor i stavljao odredjene scene na pauzu ili ???

Interesantno je da u nedelju vecina katolickih fanatika i njenih konverta misle da je dan kada se sve do subote zaboravlja i svi idu sretno u nove pobede.

ps.
Neće da prica kao ???
Videli smo i te scene kad je neko u takvom strahu da... neće da prica jer se plasi, prepoznaje nešto sto ga plasi... ali ajde barem je registrovao jedan od mase filmova koji su stvarno carobni ali... nije nešto pametan pogotovo ako kao prati to jer to je već strasno star materijal itd, itd, itd, itd. A taj film nije imao veze sa severnom amerikom i kanadaom i usa... kako to da mu neko kaže ljudi ?!
FrENZY
(NIGA PLIZ)
07. septembar 2014. u 11.20
Prirodne lepote zemalja su stvarno lepe.
FrENZY
(NIGA PLIZ)
07. septembar 2014. u 11.39
I da nezaboravim.

Topik me je i zainteresovao samo da još jednom vidim bolest ali... tema je trebala da bude... Prirodne lepote naše planete

Ali... ima onih koji i umru a da nikad nisu saznali šta je to biti samo prirodan u vezi sebe i okoline :(

Odjava.
sirchulle
(CAD Designer)
07. septembar 2014. u 11.45
Nakon letimicnog citanja tvojih komentara zakljucujem da se nalazis pod zavidnom dozom opijata na šta sugerise broj pravopisnih i gramatickih gresaka u tako malo teksta. Ne znam cime sam te izazvao mada ovde vecini komentatora i ne treba neki izazov. Mislim ako ti se ne svidja tema zaobidji je u sirokom luku.
FrENZY
(NIGA PLIZ)
07. septembar 2014. u 11.55
Za mene je ovo najveci ponos za koji znam da imam i da ću tako da odem i u grob.

Ja sam isao posle osnovne skole u moc Radoje Dakic u Rakovici za metalostrugara. To mi je i bilo prvih 6-7 godina jedan od poslova.
Prodavao sam vunene rukavice i kapice na banovom brdu kad bi me braca zaposljavala sezonski ispred beteksa i pijace. Sve pare koje sam dobijao nosio sam kuci da mi pokojna majka ima za hranu.

Za zetone za voznje sam se prirodno kao siromasno dete, kao „Beogradska sirotina” što se snalazila vekovima pre mene :)))

Kakvo zaobilazenje ?

Ovo su diskusije a kakav to covek može da bude da ga uvredi komentar na „javnim internet diskusijama” ???

Sto bi reko gospodin doktor Duci Simonovic... nemoj da mu diras koka kolu, big mek i dinastiju.

Znaci kad hoćeš možeš da me zvrcnes da cujes malo kako mesam padeze i zamuckujem.

Ja bih sad samog sebe okrenuo cisto da čujem samog sebe a strasno sam radoznao :)))

FrENZY
(NIGA PLIZ)
07. septembar 2014. u 12.17
A evo da ti objansim za drogu.

Sigurno si čuo za Asteriksa e ja sam kao Obeliks, upao u kazan sa carobnim napitkom.

Sad se drogiram sa Srbija Grcka.
Posle ću da se još drogiram sa Srbija francuska i nadam se sa dve do tri utakmice argentinaca da udjem u kasno vece :)))

U međuvremenu sport i nauka sa sinom i sad ću da budem do bola zauzet sa najjačim drogama na svetu, savetujem svima.

Pratiti svoju decu u skoli i sportu. A mene Marko drogira sa tri skolska sporta a možda i četiri na proleće.

A za Ruske fanove... marko ide već tri godina na Spetnaz i radi i dzudo kod amerikanizovanih rusa, brace Koena :)))

Ubedljivo najjača droga koja postoji.
Malo fotografija i muzika i ja sam pun obaveza ceo dan.
Teska narkomancina, šta da ti pišem.

If ju nou vat aj mislim ;)
FrENZY
(NIGA PLIZ)
07. septembar 2014. u 12.20
I da nucite svi posto smo jel, ko familija.

Nemoj niko izuzev Grofa (macor) da me uznemirava dok gledam sport.

Napisi ti slobodno, vi, šta misliteo svemu, pa ću posle da vas čitam, obecavam.
sirchulle
(CAD Designer)
07. septembar 2014. u 12.30
Prvi deo komentara stvarno nisam razumeo iako sam se trudio iz petnih zila ali dobro sad. Što se tiče drugog dela komentara na internetu se ocigledno ponasamo kao i kod kuce. Isti nam je recnik a odsustvo bliskog kontakta uzrokuje da se stepen bezobrazluka i nekulture dize na neki visi nivo. Priznacete da u bliskom kontatku reci koje napisete na internet komentarima mogu da izazovu polupan nos ili nešto slično. Zato smo na internet portalima i komentarima još bahatiji, nekulturniji i bezobrazniji jer znamo da nećemo snositi posledice. Što se tiče vaskolikog srpskog (a i ostalih) zivlja do pojave interneta sam imao stotine zabluda, fantasticnih predstava o svojem narodu ali srećom sve je to isparili pojavom interneta. Anonimnost nam je donela nevidjene benefite. Postajali smo jači, bezobrazniji, bahatiji. Sve smo umeli i sve smo nadjacali. Onda je naravno sledilo otreznjenje. To je posebno bilo jasno kada se FB pojavio. On je samo razotkrio ono sto je duboko u nama.
the-bezi-man
07. septembar 2014. u 13.04
jeste u Americi o kojoj sanjas je sve najbolje, pa čak i divljina, samo sto eto nikako još da smislis kako da je se dokopas... :)
sirchulle
(CAD Designer)
07. septembar 2014. u 13.33
Smislicu ja već nešto i eto me tamo. Amerika je moj san a Nemacka samo jedna etapa u zivotu. Ta dva sveta su neuporediva. Ima tu milion razloga zašto je to tako. Cudni su putevi Gospodnji...
the-bezi-man
07. septembar 2014. u 16.34
vazi, aj ti to polako...
Tubby
07. septembar 2014. u 20.03
„Da li vam nedostaje nekada istinska divljina, da odete stotinu kilometara od civilizacije i da provedete tamo neko vreme”?

trenutno sam se setio 2 mesta gde sam bio i super se proveo: https://www.youtube.com/watch?v=cs2j8f7H2WY a drugi put sam proveo par nedelja u indijanskom rezeravatu na severu kanade. bio sam gost kod poglavice. prvu noc smo proveli kod poglavice u (pravoj) kuci a posle sam bio preseljen i ... bilo je MNOGO MNOGO dobro. interesantno je bilo da smo se upoznali sa momkom koji je srbin i koji je rođen kod nas negde u vojvodini) ali kasnije su ga indijanci usvojili i sad je sa njima. normalno nabadao je srpski i napravili smo izuzetno interesantan kraci film.
Janis6
(:))
08. septembar 2014. u 03.55
Hahahahaaa..placeeem...ha ha ha. Tubbi ma šta kažeš ? Srbin u rezervatu a natuca srpski? Hahahaha mora da je iz „carapana” oni ne da natucaju i nagadjaju već i mucaju ima jedan ovdje koji mloooogo kako on kaže odgovara usvojenom liku...hahahaaa pa gdje ti naleti na srbina u po divljine znaci ni među indijance ne možeš otici da ih nema hahaha jaoooo haha pa imam slikovito srbijanca sa poglavicom ha haaa
Hobo
(Pacifing by force)
08. septembar 2014. u 09.38
Prespavao sa poglavicom ...sve mu perje is dupeta viri... suvenir.
Tubby
08. septembar 2014. u 10.47
Janis6 ... pitanje je bilo „”Da li vam nedostaje nekada istinska divljina, da odete stotinu kilometara od civilizacije i da provedete tamo neko vreme„? ... ja ko velim umesto da se preganjamo ko je srbin a ko srbijanac, ko je gde dosao i odakle pobegao, koga je beograd mrzeo a koga ne ... mislio sam bolje je da se cuje JEDNA interesantna prica o NASHEM momku kome su OBA raditelja ubijena a on usvojen od lokalnih indijanaca. NIKO od nas ne sme da zaboravi da nas srba ima SAMO 10-tak miliona i da bi jedni drugima trebalo da budemo braca i sestre a ne da nam se dogodi da zbog međusobne mrznje i nas jednoga dana ”neko„ strpa u rezervat. ”
Janis6
(:))
08. septembar 2014. u 11.11
ej pazi...sve je to ok. poginuli su i drugi eo npr. meni i znam da mislis dobro ali šta to vrijedi kad nas ne vole mislim...nas traktorase,pobegulje i ostalo a da bi tako trebalo biti ko sto pišes vala priznajem ali eto šta da se radi ? ja nemam nikakav prijedlog niti me vise to i takvo srpstvo interesuje šta me briga...,gledam sebe a ovi sto mrze cmokic do neba :) da nije smjesno bilo bi zalosno (malo naopacke ) toliko od mene u vezi rezervata a ti si dobro mislio. p.s. simpa si napisao :)
Janis6
(:))
08. septembar 2014. u 11.37
p.s. i u ostalom covjek je postavio super temu i makar neko nešto normalno sto je vrijedno komentara drzeci se teme i lično dizajneru neću da kvarim i nema smisla jer svaka tema ode u krivom pravcu a srbovanje,srpstvo ko koga voli neka otvori novi topik pa do unistenja.

Janis6
(:))
08. septembar 2014. u 11.43
http://www.youtube.com/watch?v=SXtMFmEmSK8
evo nešto zanimljivo...Abisko
Tubby
08. septembar 2014. u 12.16
Gananoque - Ontario, Canada: https://www.youtube.com/watch?v=982tee_Lo_Y
pustimela
(monter)
08. septembar 2014. u 14.48
https://www.youtube.com/watch?v=jGAWPUnYGwc
https://www.google.rs/search?q=drina+reka&rlz=1C1AVNC_enRS570RS570&espv=2&b iw=1251&bih=686&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=sfgNVIOWEee9ygPJ6IDYDg&ved=0CCYQsAQ

https://www.google.rs/search?q=s like+srbija+priroda&rlz=1C1AVNC_enRS570RS570&espv=2&biw=1251&bih=686&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=xPkNVO3AG6OAywPq 4oCwBg&ved=0CBoQsAQ

the-bezi-man
12. septembar 2014. u 00.47
jeste bas je to super sto je tako ta divljina u Americi, bas je to do jaja i egzoticno... evo u sredu u Cupertinu u Silikonskoj Dolini, nadomak San Jose-a, planinski lav napao i zamalo rastrgnuo decaka u parku...dok je setao sa roditeljima... kad je takva divljina u naseljenim sredinama, zamislite tek kakva je divljina u pravoj divljini! ne d'o Bog da se covek izgubi u nekoj sumi u Americi... ja sam jednom u predgradju Cikaga svojim ocima video vukove...

http://sfist.com/2014/09/08/6-year-old_boy_attacked_by_mountain.php
sirchulle
(CAD Designer)
12. septembar 2014. u 11.19
Izvini covece sto sam pokrenuo temu. Neće se vise desiti takav slučaj. Interesuje me jedino ima li šta ti volis? Ima li šta ne poznajes i ima li nešto gde nisi pametniji od svih nas ovde zajedno? Ima li šta u toj Americi da valja? Ima li šta u Nemackoj da valja? Spaniji, Italiji? Valja li šta negde ne ovome svetu? Ima li negde komentara da nas sve ne prekorevas, grdis, psujes i slično? Jesmo li mi svi kojekakvi tupalji i budale pa nam uvek treba tvoje vodjstvo? Da li si ti prozreo ceo svet a mi naivni i budale teturamo kao zombiji po ovoj planeti i svi nas nekako na svakom koraku varaju? Je li ti pokusavas da nas zastitis od mrskog sveta?
the-bezi-man
12. septembar 2014. u 21.39
piii bre šta ti je odjednom? što se nerviras? samo pricamo covece. šta histerises. samo sam hteo da kažem da je u Americi divljina, stvarno divljina. a ne Diznilend ko sto ti zamišljas, i ja hoću da ti otvorim oci neupucenom. nema na cemu i drugi put... možeš mi se zahvaliti kasnije.

:)
Amatercic
(Penzioner)
13. septembar 2014. u 12.36
Što se tiče drugog dela komentara na internetu se ocigledno ponasamo kao i kod kuce.
Designer ti si vise nego u pravu tako se ponasaju svugde i garantovano je jedno, prijatelja nemaju nit će ih imati ,njih mogu samo da tolerisu osobe njihovog karaktera bez obzira na njihove diplome, pametan covek se ne druzi sa takvima.
Dosta sam putovao i dalje putujem i još nisam nasao zemlju da nije imala ništa da ponudi,možda takve i postoje ali ja je još nisam video,neke sam volio manje nego druge,u neke zemlje se nikad nebi vracao ali bog nije stvarao svet po mom ukusu ja sam rođen par dana posle nastanka sveta verovali to ili ne.
Ovde su uspoređivali pescane plaze Floride i Crne Gore gde na 99%plaza moras da obujes vojnicke cokule da bi setao ali bez obzira na plaze obe zemlje imaju nešto da pruze gostu.
Amerika je velika zemlja i ima dosta toga da se vidi naročito ako izadjete iz sobe i stalno ne držite mobilni u ruci.
Eto ja ću morati u Karolinu 14 dana a posle Misisipi i Florida na Golf posto u Cikagu smo imali samo 4 dana ovog leta preko 32C a jutros je bilo jedva 5C iznad nule,hladno za moje stare kosti.
pustimela
(monter)
13. septembar 2014. u 14.32
Ovoliki komentar
samo zato da se pofali.

PS
Da li može-te kraći opis sveta
neposredno posle stvaranja,
i da li ste učestvovali
u njegovoj nadgradnji.
Amatercic
(Penzioner)
13. septembar 2014. u 16.30
Da, cuvam kucice za pare kao i ti,samo ja volim Srbe a koliko ih ti volis?
Hvala na kritici gospodine sveznajuci.
pustimela
(monter)
14. septembar 2014. u 01.55
Amatercic

...bog nije stvarao svet po mom ukusu ja sam rođen par dana posle nastanka sveta verovali to ili ne...

* * * * *

Znači ti si taj,
sin Nojevog sina Jafeta,
koji nas dovede
na najlepše mesto na svetu,
brdoviti Balkan!?

http://www.telegraf.rs/vesti/832272-naučno-dokazano-srbi-najstariji-narod-iz-cijeg-gena-poticu-hrvati-bosan ci-i-arijevci

Ako migu da zaključim,
ti si taj
što stvori rupe za golf!?

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.