Diskusije : Emigracija

 Komentar
Ruski doktor, a ko bi drugi
tambura
(prgrmr)
01. avgust 2014. u 14.24
Moja žena je dobila u jednoj bolnici u Njemackoj specijalnu terapiju protiv bolova u ledjima samo zahvaljujuci RUSKOM specijalisti koji radi u toj bolnici. Sva sreća da je na njega potrefila. I ostali specijalisti su znali za tu terapiju, ali joj je RUS kazao da tu terapiju samo dobivaju oni koji imaju lovu, a obični pacijenti-smrtnici , njima se ne smije ni reći da tako nešto postoji. Kad je moja žena dosla kod njega, kazao joj je..MI SMO BRACA I JA CU TO VAMA SREDITI. Svaka mu cast, vidi se ko nam je najbolji prijatelj
Janis6
(:))
01. avgust 2014. u 15.34
Uvjek i bilo tambura a ne kao neki tamo doktori (bas danas čitam) dao je tj.poklonio vakcinu pacijentu koja je u stvari bila namjenjena za njega (navodno...). Pa šta ćeš...tako se na sirotinji ispituje i testa medecina. Bas ste imali sreću,svaka mu cast!
Tubby
01. avgust 2014. u 22.06
ako ti nije teško napisi nešto o problemu koji ti je žena imala i „ruskoj” terapiji.
tambura
(prgrmr)
02. avgust 2014. u 00.19
Nije to nikakva ruska terapija. To je nešto najbolje sto postoji, na zalost samo dobivaju bogatasi koji su puni love, ovo je bila sreća u nesreci, ali vidjet ćemo koliko će joj pomoći, termin je dobila, ali mora još malo da saceka.
mrsolj1971
(veterinar)
02. avgust 2014. u 11.30
Svejedno, napisi nam koje je to cudo od terapije rezervisano za bogatase ima nas ovde raznih.
Da se u USA tako nešto desi, tj da je nekome uskracena terapija zato što nije bogat, već bi vedeo milionske sume odstete, mada ko zna... valjda ni ta socijalna medicina u EU i nije toliko socijalna ko što se prica.
pcelica-maya
(skupljacica meda)
02. avgust 2014. u 11.31
Tambura, bukvalno nisi rekao ništa. Žena te lepo pitala ponovo, i ponovo nisi rekao ništa. Tvoj post je kao lutrija: igrajte, sigurno će vam pomoći.
mrsolj1971
(veterinar)
02. avgust 2014. u 12.11
Možda rade zamenu kicmene mozdine... ko zna dokle ta medicina može da ide... :-).
sa_strane
02. avgust 2014. u 14.37
Nebi tu trebalo bit neke filozofije.
Zna se tačno šta zdravstveno osiguranje u Njemackoj placa a šta ne, tj. placas sam. Za neki termin da dobijes ranije ili preko reda (kontrole, terapije, op. i sl..) može se možda nešto napravit, ali ako se sazna sledeći dan si prvi na vijestima i novinama u čitavoj Njemackoj.. i letis iz sluzbe. Zamisli da u Njemacoj nekom daju neku terapiju (koju ionako placa zdrav. osiguranje) a nekome ne i da se to sazna?

-
pustimela
(monter)
02. avgust 2014. u 15.30
Navalili ste
ko mutav na telefon na čoeka,
da li zato što fali Rusa
ili niste svesni
da ima leka (lekova) za koje
„sirotinja” ne zna
ili nije „vredna”
i da pojedinim doktorima
i ne pada na pamet
da ih obaveste
ali ih zato kljukaju nekim,
koji nemaju efekta,
za koje primaju procente i provizije na crno!?
Beogracki doktori (VMA)su misili
da sam neki Srpski tajkun
ili Ruski oligarh
kada sam suprugu doveo na kontrolu
i pokazao rezultate
koje je donela sa sobom iz Rusije.
Sve na diskovima,
od vađenja krvi do magnetne rezonanse
i još gomila drugih
koje (kako oni kažu)
rade samo u nemačku
za grdnu lovu.

Nisu hteli ni da poveruju
da je sve bilo DŽABA(igrom slučaja),
da li zato što nisu znali
da i Rusi to rade
ili zato što su ostali
prazni džepova.
(nek mi oproste ako grešim)

sa_strane
02. avgust 2014. u 17.39
Zdravstvo ovdje i to kod tebe je kao dvije galaksije.
Hajde probaj u Njemackoj da ponudis nekom doktoru plavu kovertu?

-
sa_strane
02. avgust 2014. u 17.51
Ovdje, ako ti se tvoj dr. opce prakse ne svidja potrazis drugog, ako ti se specijalista ne svidja ides drugom, ako imaš primjedbe na njihov rad prijavis nadleznim sluzbama.
Samo je problem sa našim ljudima sto oni i prije nego sto su otisli doktoru i prije nego su pregledani sve sami znaju pa i bolje.
Znaju tacnu dijagnozu i daju doktoru upute kakove ljekove da im prepise kao i terapije.
Nasi imaju talenta za sve, osim talenata da to koriste..

-
Janis6
(:))
02. avgust 2014. u 18.09
...Hajde probaj u Njemackoj da ponudis nekom doktoru plavu kovertu?...

Pa nije to samo u Njemackoj. Ovdje u Skandinaviji nedaj boze da pomislis a kamoli da odneses nešto doktoru kao zahvalu za nešto,pa to bi bilo haos,znaci isto ga dodje.

-
sirchulle
(CAD Designer)
02. avgust 2014. u 20.20
Ako covek želi da se razboli on treba da poseti lekara. U suprotnom izbegavati lekare. Prosto je to kao boza. Ja sam mojem doktoru u Nemackoj rekao da ću placati osiguranje do kraja zivota i da to nisu bacene pare samo u jednom slučaju a to je da ih placas a nikada da ne koristis. Neka se drugi lece od mojih para, meni ne treba...
Tubby
02. avgust 2014. u 22.21
ne postoji zdravstveni sistem bilo da je to nemacki, svedski, americki ili ... u kojem se ne ide „preko reda” ili u kojem se ne primaju pokloni i pare ... ocigledno je da sto smo udaljeniji od (zdravstvenog) sistema to ga SVE vise idealizujemo.
mrsolj1971
(veterinar)
02. avgust 2014. u 23.46
Tubby, tuzno je da ovako razmišljas, ne znam koliko si živeo u ovim državama koje si pomenuo. S obzirom na plate lekara u ovim državama, podmicicanje i dolazak preko reda bi bio zločin. U USA npr nema potrebe da se ide preko reda jer se za bilo koju uslugu (MRI, CT, ultrazvuk, specijalista, stomatolog) gotovo i ne ceka, dobijes u dva-tri dana. Ne znam da je iko akuserima davao „cast” za porodjaj, a niti se tako nešto ocekuje.
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
02. avgust 2014. u 23.59

...ne postoji zdravstveni sistem bilo da je to nemacki, svedski, americki ili ... u kojem se ne ide „preko reda” ili u kojem se ne primaju pokloni i pare ...

Nemam pojma gdje ti ti živis i u kojem svijetu ali ovo sto si napisao neme veze sa vezom sa zemljom u kojoj se a nalazim a ovo „preko reda” i „pare”ne želim ni komentarisati.
pravda_i_istina
03. avgust 2014. u 00.06
hehe, pocasti njih osiguranje sa 10ak, 20 'iljadarki, a ako nema osiguranja odlaze novopeceni roditelji i u bankrot...
ima diletanata i u usa, ali su zato obestecenja enormna... stos' tiče poradjanja stvarno smo bili puni samopouzdanja da ponovimo iskustvo, ako me razumete; e, sad u rusiji bi dobili i 10 i'ljadarki pride, tako da ozbiljno razmatramo da jopet emigriramo
Tubby
03. avgust 2014. u 00.49
mrsolj1971, živim u severnoj americi dovoljno dugo da stojim iza svake svoje reci. da ti i recimo majkl dzordan imate akutno zapaljenje slepog creva ... kaži mi koga će PRVO da stave na operacioni sto pod uslovom da ste u istom trenutku usli u bolnicu? drugo, SVAKO ko radi u bolnici ima diskreciono pravo da preko reda uvede „nekog od svojih”. da li možeš da odneses poklon lekaru ... pa normalno da možeš. ja sam lično par puta odneo flasu picha ili cvece nekom od lekara ili sestara i ... pa evo još uvek sam ziv. jedno je trijazni servis kad ulazis u bolnicu a tek kasnije kad se „predje na odeljenje” pocinju „rotacije”. zdravstvena etika na severno americkom kontinentu je IZUZETNO rastegljiv pojam.
the-bezi-man
03. avgust 2014. u 01.59
tambura,

dobro ti je žena prošla. da je bio americki lekar rekao bi joj da pati od retke i teske bolesti, zbog koje bi moralo da joj se izvadi pola kicme i organa, a od njenog osiguranja bi naplatio par miliona dolara, a možda vam i kucu vam uzeo. :)
mrsolj1971
(veterinar)
03. avgust 2014. u 09.37
Tubby, naravno, ima bolnica koje nude sve i svasta, kao i svaki drugi biznis, Majkl Dzordanu ne treba zdravstveno osiguranje, on grune kesh iz prve ruke i naravno da će neke od bolnica da mu možda izadju u susret i daju mu sve sto pozeli ako je on spreman da za to plati. Ako bolnica npr za operaciju slebog creva naplacuje $50,000 (pre operativni smestaj, operacija, post operativni smestaj, nega) a onda tip dodje i kaže „ja dajem 100,000 da bi obezbedite najbolje uslove sto mozete”, verujem da će bolnica da se polomi oko toga da mu iste obezbedi, da se ne lažemo, na pare niko „gadljiv” nije... ja govorim o onome sto mi, obični smrtnici i korisnici zdravstvenog ili zdravstvenih osiguranja imamo: nije bas normalno da se uvode pacijenti preko reda, da se stavljaju na sto preko reda zato što su veza direkrtora, sefa, ili običnih lekara, da se daje koverta doktorima. Što se cveca i pica tiče, ne kažem da nije obicaj, pogotovu u porodilistu, ako hoćeš naravno na kraju da castis sestre i doktore, ali to sa kovertama ne postoji, teško da bi neko rizikovao profesiju i ugled zgob toga.
the-bezi-man
03. avgust 2014. u 12.13
u USA će uvek operisati prvo onoga ciji zahvat može vise da se naplati od osiguranja.

na primer, ako u istom trenutku stignu dva pacijenta u Emergency Room, jednom treba izvaditi slepo crevo, drugom ugraditi bajpas (sto je inače često vrlo diskutabilno da li je uopste neophodno), a nema dovoljno lekara, prvo će operisati ovog sa bajpasom, jer to kosta vise, iako su obojici zivoti u opasnosti, i iako možda bajpas i nije toliko hitan kao slepo crevo, ali je hitno da se uzmu pare dok mogu.
mrsolj1971
(veterinar)
03. avgust 2014. u 13.19
ha ha ha, provokator i trol na vidiku :-) :-)
the-bezi-man
03. avgust 2014. u 13.27
ako je iznosenje istine o tome kako funkcionise „zdravstveni” sistem u Americi provokacija, onda se slazem. :)))
Tubby
03. avgust 2014. u 15.46
brate, nisam ja kazao da je normalno ali ... da ima IMA samo što se razlikuje od našeg sistema. mi govorimo o (zdravstvenom) sistemu a to znači da je sve razradjeno do u detalje i zato se i zove SISTEM a ne nekako drugacije. kod nas je prosto, pacijent sreće doktora i još na hodniku mu daje flashu viskija, bombonjeru i cvece a plava koverta ide na kraju u „četiri oka”. americki SISTEM radi drugacije ... nadam se da si čuo za termin „medikal kikbeks”. on radi po principu da ja kao tvoj pacijent ne placam tebe (kao kod nas) nego pare idu recimo tvojoj ženi ili se „malo pripomogne” tvoj cerkici, sincicu ili unuku oko upisa na lokalni fakultet ... razlog zašto se tako radi u severnoj americi je da bi se „kikbek” teze pratio. normalno, on može da se prati dok je sve recimo unutar porodice ALI ako „kikbek” izadje iz okvira države a to znaci ja kao pacijent i ti kao doktor koji smo na floridi sredjujemo svako svoj deo „dila” u oregonu ... e takav kikbek je ne moguće pratiti. da li toga ima u americi? pa normalno da ima SAMO što ne može da se procita na naslovnoj stranici lokalnih novina jer to i nije neka vest za naslovnu stranu.
ne znam koliko ti je poznato da severno americki studenti NE POLAZU hipokratovu zakletvu ili polazu ... parafraziram: SAMO DEO zakletve koji je u prilagodjen MORALNIM standardima države u koj se fakultet nalazi. šta to znaci? to znači da student iz „kriol” lujzijane ne polaze istu zakletvu kao recimo student iz „mormonske” jute jer moralni standardi u te dve države se i te kako razlikuju. hm, eto nama razlog vise za veselje brate moj. u samoj zakletvi NIGDE ne piše da lekar treba da izleci pacijenta nego da „svojom terapijom ne sme da mu naskodi” i TRAJNO pogorsa stanje ... znaci još jedna urbana legenda da lekar leci ode pod tepih.

problem svih nas koji dolazimo odakle već dolazimo je da smo skloni idealizaciji novog sistema u kojem se nalazimo a to je zato što dovoljno ne poznejemo NOVI sistem jer smo preokupirani „običnim” emigrantskim problemim. drugo, brzi protok poluinformacija i dezinformacija (čitaj kontrolisani haos) je zapljusnuo internet i mi kao pojednici od toga ne možemo da se branimo tako da sve VISE i VISE srećemo ljude oko nas koji znaju „sve o svemu”, intelektualno nas svakodnevno siluju i autoritativno stoje iza „znanja” jer su to „procitali negde na internetu”.ubeđen sam da je vicina nas čula za FDA ali da niko i pored solidnog znanja govornog engleskog ne može da napravi razliku u pojmovima kao sto su „fda apruvd”, „fda klijerd” i „fda akseptid” ... sve izgleda TAKO slično a svaki pojam ima znacenje koji vecina nas nema pojma ni šta znace i kada, kako i zašto se koriste a to znaci ... belaj se nastavlja.

zato sam ti i kazao da su severno americka lekarska etika i zdravsteveni „sistem” izuzetno rastegljiv pojam i da se oni SAMO u nekim detaljima razliciti od našeg sistema ili bilo kog drugog sistema u svetu. tvrdnja da je u nemackoj ili svedskoj dugacija je smesna ... u pitanju su SAMO nijanse.
mrsolj1971
(veterinar)
03. avgust 2014. u 18.02
Ja te razumem u potpunosti, pogotovo ovo što se radi sa lekovima, sa cenama usluga, FDA approved i ostalim stvarima, sa time sto je u poslednjih 20 godina broj psihosomatskih „disorders” povecan za jedno 10x (provereni podaci), po principu „quick fix for everything”, sto će reci „ti samo kaži kako se loše osecas i mi imamo pilulicu za to”, a onda idu naravno „side effects”, pa onda sledi još jedna pilica za to i tako redom...
Hteo sam da kažem da možda ima svega sto je navedeno, ali za nas obične platise osiguranja je malo bolje jer ne moramo da razmišljamo kome da tutnemo kovertu i na koliko.

Iskreno ako bi da biram gde ću da se razbolim, radje bih to USA ili Nemackoj nego u Srbiji. Evo sad gledam akceleratori za zracenje u Nisu ne rade, a oni ne mogu da se dogovore oko tendera za servisera... Da covek poludi samo citajuci tako nešto, a kamo li da je u kozi nekome ko i poslednju nadu polaze na terapiju, a oni mu kažu „pozovi za nedelju dana”.
Tubby
03. avgust 2014. u 21.23
„Iskreno ako bi da biram gde ću da se razbolim, radje bih to USA ili Nemackoj nego u Srbiji.” *** ma idi covece jezik pregrizao, kucni negde u drvo tu pored sebe i pomeri se s'mesta ... ovo je bio SAMO mali kafanski razgovor i ništa drugo.

pozdrav,

T
Janis6Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Janis6
(:))
04. avgust 2014. u 05.29
Lako je nama vecini koji imamo tu mogućnost ljecenja i zdravstva u zemljama gdje živimo a kako li je narodu koji živi dole i mora sve da placa i potplacuje ? malo ipak respekta i humanosti prema onima koji ove komentare čitaju a žive dole ! p.s. obadva roditelja su mi umrla u bolnici u Srbiji i nikad nikog nisam potplatila ni kafe nosala,znaci...stvar navike jer dao ili nedao isto se piše a sad sto jadan narod samo misli ako nosi kilama kafe,pica,poturanje koverti da će dobiti bolji tretman tu se vara. Lično iz familije i na licu mjesta vidjela sam kad je žena dala kovertu na po hodnika doktorici koja ju je na kraju ispljuvala i izderala se na nju što ne znači da nebi i primila ali ne smije, a šta se krije iza zatvorenih vrata,to samo oni znaju.
Mexico1
(Trust_Nobody)
05. avgust 2014. u 08.58
Znate kako kažu...„Medicina je toliko uznapredovala da vise ne možeš naći zdravog covjeka”
Ne znam koja je država u pitanju, a mrzi me da googlam sad,gdje su doktori zbog slabog placanja strajkovali 6 mjeseci,pa je smrtnost stanovnistva te iste države opala za 50%...Znaci za samo pola godine.!!
Yebes i osiguranje i novac !
Amatercic
(Penzioner)
07. avgust 2014. u 09.10
Interesantno ali ipak tambura ne odgovara kakva je bolest,lekovi ili način lecenja u pitanju možda se boji da neko od nas ovde nešto nauci ili je samo napravio temu za diskusiju?
Dobri doktori kad idete kod njih ne traže nalaze niti hoće da cuju za nalaze od starih pregleda ako oni nisu bili radjeni pod njihovim uputima.Samo im donesete lekove šta ste uzimali da znaju kakve lekove uzimate.Doktora u USA ne slusate ili lazete jednostavno vam kaže niste disciplinovan pacijent i vise se nećemo vidjati.
Tubby
07. avgust 2014. u 11.08
simptomaticno je da postavljac teme i ako ima sijaset pitanja NIKADA se vise nije vratio na SVOJU temu ... hm?
pustimela
(monter)
07. avgust 2014. u 12.33
„...Dobri doktori kad idete kod njih ne traže nalaze niti hoće da cuju za nalaze od starih pregleda ako oni nisu bili radjeni pod njihovim uputima.
Samo im donesete lekove šta ste uzimali da znaju kakve lekove uzimate...”

* * * * *
Matori
sve u tvom stilu,
sereš non-stop.
Koji će mu moj
(tom tvom AMERIČKOM DOBROM lekaru)
lekovi
ako ne zna za šta se koriste
(Ruski, na primer).
A i kad vidi tvoje lekove
reći će da su njegovi pravi
jer je i njegova dijagnoza „prava”.

Amatercic
(Penzioner)
07. avgust 2014. u 20.56
Bednice glupi ,znam da je u rusiji sve najbolje ali ovde gde dolaze svi oni koji sebi mogu to dozvoliti da se lece ni jedan doktor neće uzimati nečije druge nalaze iz Tunguzije i preuzimati svu odgovornost ako on to ne mora da radi i njega ne kosta ništa da bi se novi nalazi radili?????Bugdalo ako su ti nalazi toliko dobri zašto onda trazis drugog doktora?????????? Ovde ima jedna skupa stvarcica šta se zove osiguranje ti nikad ni u snu nisi sanjao tolike brojeve.Da svi doktori trce da rizikuju svoje diplome,pojma nemas koliko to kosta i koliko vremena uzme .Koliko si glup ,jadan i nedokazan???????Sad kad si na putu u Gucu da jedes pecenje od 4tog Jula svrati u Krag.po doktorsku diplomu bednice,bar tu možeš da dozvolis sebi, kosta manje nego runda Golfa u BG.
pustimela
(monter)
09. avgust 2014. u 15.26

Senilac,
Kad si me već zakačio
da teramo
dalje, mada ne volim mlogo da kucam.

Prvo
nisam reko da su Ruski lekovi najbolji
već sam ti turio ko primer
(mogo sam i Španski ili turski).

Drugo
Nisam tražio supruzi drugog doktora
zato što Ruski nije dobar,
već zato što sam se vrno sa suprugom
i zato što su lekari na VMA
sami hteli da vide sve nalaze
( ne ko taj tvoj što baje u lekove).

Treće
Ta tvoja „skupa stvarčica” sa mlogo brojeva
(što se zove osiguranje)
me i ne zanima
jer keš je keš,
što više nula -bolje buši
a ne mora da pamtiš!

Četvrto
da preskočimo sve ostalo
i da se vrnemo
na tvoju omiljenu temu GOLF,
rundu u Beogradu
koju ti je drugi platio (sam si reko).
Ne verujem da pamtiš
koje je to godine bilo
ali zato pamtiš
(ili si zapiso)
sve cene po spisku,
do poslednjeg dinara!
Koja si ti picajzla!
Verovatno si i svojim amerima dosadio
sa tom rundom
za koju još ne znamo
ko je platio put i koliko!?



pustimela
(monter)
09. avgust 2014. u 15.29
PS

Nisam ti ja turio minus,
gluposti treba da se vide!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
10. avgust 2014. u 09.54
ih bre ljudi, pa isto (princip) kao i svugde drugde, samo su u pitanju nijanse. recimo u trulom zapadu nema šanse da neki doc. ili političar padnu „na džepu”. u tome je jedina razlika - znači oni ljudi ne jajare za sto jura ili sto soma, nebitno. -znači samo malo veće cifre su u pitanju, a korupcija naravno postoji. čak mislim da je total score koruptivne love veći (naprosto jer su bogatije zemlje) na trulome zapadu nego kod nas u trulom centroistoku.
recimo firma za koju ja radim, i koja je vlasnik jedno pola emerike +- je dobila manje više sve tendere za obnovu iraka. -naravno - njihova ponuda je nekako uvek bila najbolja. baš kao i ovde kod nas što tendere tu i tamo dobiju tako neki likovi, a neki drugi likovi nikad ih ne dobiju (dok neko njihov ne dođe na vlast).
e sad, ovi moji-stranci su jbg toliko moćni da im svejedno koja od istih opcija je na vlasti - ono - podržavaju obe opcije pred izbore, a posle izbora, naravno, traže ponešto za uzvrat.
Amatercic
(Penzioner)
13. avgust 2014. u 17.25
Dragi moj zemljace,dobro mi dosao kuci i najbolje zemlje na svetu i izvini sto moram opet da ponovim da Doktori ovde neće da gledaju stare nalaze ako vam ti nalazi nisu pomogli pre,ne vole Ameri da ih ucite šta da rade ako trazite njihovu pomoć.Nije ni bivši predsednike naše majcice davao savete kad je utekao od VMA da se leci ovde u vukoj...ini. Uveren sam da i na VMA ima dobrih lekara.
Što se tiče koliko i kako pamtim brojeve to mi je hobi još iz mladosti,Sah i Brojevi a ovde brojevi su mi bili posao.Naucio sam da zbrajam i oduzimam do 10 dalje se nije moglo mozak nije radio.Ne dragi gospodine nisam toliko bogat da me uopste ne interesuje gde i koliko trosim.Bilo je vremena kad o tome nisam morao da mislim kao ni ti danas bio sam go ko crkveni mis kao i ti danas.
Dodji ovde da cuvas kucice plata je oko +-100$ dnevno (kolika je prosecna plata na VMA),zavisi od mesta do mesta.Stvarno si poludeo od ljubomore,izvini ali ja ti tu ništa ne mogu pomoći
Laramii
(Laramii)
15. avgust 2014. u 16.16
Joj ruski doktor!
hahahaha

Od ovih fanatika rusofila ne moz` vise ovde da se živi!

Niste vi normalni!

Uskoro će ti trebati africki doktori da te lece od Ebole,kažem ti ja ozbiljno.
pustimela
(monter)
15. avgust 2014. u 17.16
Senilac,
ja kad prošetam sa mojim mezimcima,
čoporom par sati,
vratim se sa tvojom mesečnom pemzijim!

Amatercic
(Penzioner)
15. avgust 2014. u 17.38
Jel batice koliko te placaju po kucetu za dnevno setanje???
Znam od ruske penzije se ne živi,ja sam ti javio koliko ovde možeš da zaradis a ti se opet se ljutis bacuska.Znam tebi pare nisu problem ,para nemas.
pustimela
(monter)
16. avgust 2014. u 14.57
Senilac,
vidim da ne kontaš,
pa da ponovim,
šetam sa svojim čoporom
i dok šetam zarađujem,
onoliko koliko mi treba.
Dok mi je čopora
ne treba mi pemzija,
ni Ruska ni naša.

Amatercic
(Penzioner)
18. avgust 2014. u 22.59
Putimela! Imam ja jedan plac na prodaju u Vladicinom Hanu sa pogledom na more pa ako te interesuje možda bi se mogli dogovoriti.
pustimela
(monter)
19. avgust 2014. u 02.11
Santaniku
Temza plavi Pariz
a tebi more zapljuskuje Vladičin han,
Napiši nam nešto o tome.
dok ti ne izađu memoari.
Amatercic
(Penzioner)
21. avgust 2014. u 23.00
Pustinjo ako ti se ne svidja taj u V.H kako bi bilo ovaj na Zlatiboru isto i taj plac na Zlatiboru ima pogled na plaze Rija i Havaja.
Nemoj da se ljutis ja stvarno probam da ti pomognem,eto jednostavno sam predobra srca pa pomazem intelegenciji kao sto si ti.Nego glupace moj Hoćeš ili nećeš taj Plac?
DitrihVonKlausen
01. septembar 2014. u 07.14
Boze sacuvaj kojih sve smlacenika ovdje ima. U Americi postoje bolnice za koje sirotinja nikad nije ni čula I u koje mogu doći samo odabrani. Rak I druge teske bolesti se lijece inekcijama. Uopste nema operacija I kasapljenja kao u bolnicama za mali narod. Što se tiče plave koverte pa ne nudis ti doktoru plavu kovertu nego platis bolnici, ali nije ni tu sve u parama. Da bi neko mogao doći u takvu bolnicu mora biti neki visoko rangirani mason ili pripadnik nekog drugog tajnog drustva ili neke od krvnih linija koje vladaju svijetom. Npr kako je moguće da sve I jedan clan porodice Rokfeler živi preko 100 godina kao od sale I svi su zdravi I vitalni? Nemaku rakove, kardiovaskularne bolesti I druga sranja, a na drugoj strani milioni mladih umiru.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.