Diskusije : Obrazovanje

 Komentar
Slobodni dani u prosveti
kvintas
(muzicar)
25. decembar 2012. u 17.01
Da li neko zna koliko može po zakonu prosvetni radnik da dobije slobodnih dana u jednoj godini? Ako neko zna, bilo bi dobro da kaže gde se može to tačno procitati tj. u kom clanu kog zakona.

Hvala unapred.
kobayashi
(haiku)
25. februar 2013. u 07.34
Za sve u prosveti, kao i drugim državnim i javnim preduzecima, vazi Zakon o radu, u kome bi trebalo da su pomenuti slobodni dani, mada je direktorima ostavljeno da to odobre ili ne odobre.

Takođe, svaka firma, pa i skola, pravi ugovore o radu, ili kolektivne ugovore (zavisno od sindikata ili čega već), u kome su još neke stvari pomenute (ali mislim da nisu slobodni dani).

Takođe, i za godisnji odmor vazi isto. Zabluda je da natavnici u skolama imaju po 2 meseca odmora preko leta, jer njima odmor ne pocinje kad i deci raspust, posto moraju da dolaze u skolu i dalje, priprema se popravni za one koji imaju nedovoljne ocene, a u avgustu se priprema drugi rok za popravne, i vrsi se priprema nastave, prave rasporedi, itd.

Druga je stvar sto neki imaju petlju pa poneki od tih dana ne dolaze na posao, neki se izvlace da sto manje rade itd., sve zavisi od direktora do direktora, ali u principu i oni imaju isto odmora kao i svi ostali.

U toku zimskog raspusta, čak i ako ne dolaze u skolu, zapravo se stedi jer se manje trosi na grejanje i struju. Jedino, kad bi kao u svetu, to vreme bilo lepo iskorisceno za kurseve, seminare i sl. za USAVRSAVANJE nastavnika, sto je kod nas totalno zapostavljeno!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.