Diskusije : Religija

 Komentar
Hrišćanstvo vs Judaizam
___TYR___
(***)
22. januar 2019. u 06.26
TYR:
А све заправо шта треба да радите је: „...5. Држите уредбе моје и законе моје; ко их врши, жив ће бити кроз њих. Ја сам Господ...” (3.Мојсијева 18:5)...

Јер,

„...10. Ја JHVH испитујем срца и искушавам бубреге, да бих дао свакоме према путевима његовим и по плоду дела његових.” (Јеремија 17:10)

Тако једноставно...

K-MC:
<<<< Jednostavno za reci, ali nije za izvrsiti, pa i kad to izvrsis opet ne mora znaciti da si cist iznutra. Jer po tim uredbama kaže: Ne ubij, ali ne kaže i : Ne mrzi. Po tim uredbama kaže: Ne čini preljube, ali ne kaže : Ne fantaziraj o preljubi tj bludu.

Dakle, ubica i bludnik je onaj koji mrzi i masta o bludu, ne mora i da sprovede to u djelo.

Isusovo ucenje je PRANJE CASE IZNUTRA, dakle ko ne mrzi i ko ne fantazira o bludu neće biti ni ubica ni bludnik. A to se može postici samo silom Duha Svetog koji salje Hristos. Šta vredi sto je casa cista sa vana (Judaizam) ako je ta casa prljava iznutra. Smisao je tu tek kad je casa cista i sa vana (Judaizam) i iznutra (Hrišćanstvo) Zato je Hrišćanstvo neodvoivo od Judaizma i obrnuto.

Stati na pola puta je promasaj, Isus kaže tadasnjim vjernicima da su kao okreceni grobovi, sa vana na izgled cisti i dobri a iznutra trulez i smrad. Takav je i danasnji Judaizam i Islam kao i svi drugi formalni Hrišćani koji nisu na novo rođeni pa nemaju u sebi istinske ljubavi i poBoznosti.

***************************>>> K-MC: „ Jednostavno za reci, ali nije za izvrsiti, pa i kad to izvrsis opet ne mora znaciti da si cist iznutra.”

*** Стих из Јеремије врло јасно показује да JHVH врло детаљно испитује и изнутра - „испитујем срца и искушавам бубреге” – и према томе суди. Мислиш ли да је бог садиста који би донео законе и уредбе који се не могу држати па онда због недржања истих кажњавао нас?

„...”...10. Ако узаслушаш глас Господа Бога свог држећи све заповести Његове и уредбе Његове, написане у књизи овог закона; кад се обратиш ка Господу Богу свом свим срцем својим и свом душом својом. 11. Јер заповест коју ти ја заповедам данас нити је високо ни далеко од тебе. 12. Није на небу, да кажеш: Ко ће нам се попети на небо да нам је скине и каже нам је да бисмо је творили? 13. Нити је преко мора, да кажеш ко ће нам отићи преко мора, да нам је донесе и каже нам је, да бисмо је творили? 14. НЕГО ТИ ЈЕ ВРЛО БЛИЗУ ОВА РЕЧ, У УСТИМА ТВОЈИМ И У СРЦУ ТВОМ, ДА БИ ЈЕ ТВОРИО...„ (5.Мојсијева 30:10-14)

Савле је ове јасне божије речи изменио:
”...8. Али шта говори писмо? Близу ти је реч у устима твојим и у срцу твом, то јест реч вере коју проповедамо...„ (Римљанима 10:8)

Савле избацује ”ДА БИ ЈЕ ТВОРИО„, и убацује ” ТО ЈЕСТ РЕЧ ВЕРЕ КОЈУ ПРОПОВЕДАМО„!?!?!?!?

Искривљавајући божије речи Савле вас наводи на криви пут. И уместо да се држите заповести ви тврдите да то није могуће...

>>> K-MC: ” Isusovo ucenje je PRANJE CASE IZNUTRA, dakle ko ne mrzi i ko ne fantazira o bludu neće biti ni ubica ni bludnik.„

*** Исти тај Савлов ”помазаник„ каже:
”...26. Ако ко дође к мени, а не мрзи на свог оца, и на матер, и на жену, и на децу, и на браћу, и на сестре и на саму душу своју, не може бити мој ученик...„

Да ли ви ”хришћани„ стварно мислите да је свемогући и свезнајући бог заборавио на ”прање чаше изнутра„? Или ви, заслепљени Савловим причама, не видите јасне божије поруке, упутства, уредбе...?

>>> K-MC: ”A to se može postici samo silom Duha Svetog koji salje Hristos.„

*** Никакав посредник није потребан да би неко био жив. Божије поруке су сасвим јасне:

”...А Господ рече Мојсију: Ко ми је згрешио, оног ћу избрисати из књиге своје...„ (2.Мојсијева 32:33)

”...16. Нека не гину очеви за синове ни синови за очеве; сваки за свој грех нека гине...„ (5.Мојсијева 24:16)

”...4. Гле, све су душе моје, како душа очева тако и душа синовљева моја је, која душа згреши она ће погинути...„ (Језекиљ 18:4)

Имаш слободну вољу, знаш шта је добро а шта зло, ти владаш грехом... Имаш и законе и уредбе, који су ту ”у устима твојим и у срцу твом„ да их твориш... И чему сада треба ту некаква жртва, некакав посредник који би, супротно божијим речима, преузео твоје грехе на себе?
Зар не видиш да је цела та Савлова прича о некаквом ”Исусу Христу„ тотално супротна божијим речима?!

>>> K-MC: ”Smisao je tu tek kad je casa cista i sa vana (Judaizam) i iznutra (Hrišćanstvo) Zato je Hrišćanstvo neodvoivo od Judaizma i obrnuto.„

*** Једно с другим нема никакве везе. Баш напротив - ”хришћанско„ учење је у тоталној супротности са јудаизмом. Уосталом јудаизам је далеко старији од ”хришћанства„ и добро му је било без ”хришћанства„ и тада, као и данас...

>>> K-MC: ”Stati na pola puta je promasaj, Isus kaže tadasnjim vjernicima da su kao okreceni grobovi, sa vana na izgled cisti i dobri a iznutra trulez i smrad. Takav je i danasnji Judaizam i Islam kao i svi drugi formalni Hrišćani koji nisu na novo rođeni pa nemaju u sebi istinske ljubavi i poBoznosti..„

*** Танах (”Стари Завет„) је апсолутно заокружена целина са врло јасним упутствима за живот. Ништа се ту не треба ни додати ни одузети.
И ти, као и многи други ”хришћани„, охоло сматраш да само ви имате ексклузивно право на љубав и побожност. Остали ће сви завршити у ”огњу вечном„.
Како међу вама ”хришћанима„, тако и међу свим осталим религијама и народима има и добрих и лоших људи. И оних који су намерно грешили и оних који су ненамерно грешили. И оних пуних љубави и оних пуних мржње.
Оно што Танах каже је да сви људи без обзира на религију и народност могу бити живи ако држе уредбе и законе – ”ЧИНИ ДОБРО!„ је највећа заповест. Такав бог, који тражи тако мало, је бог љубави.

Ваш ”хришћански„ бог све који верују у његовог сина ”Исуса Христа„ ”спашава„, остали ће у пакао. Тај ваш бог је бог мржње...

bgdtjumen
(arhitekta)
22. januar 2019. u 06.53
Kakva je razlika između hrišćanstva i judizma ?

Pogledajmo razliku između hrišćanstva i judeizma.

I jedna i druga religija su logički uboge, glupe i nakaradne.
Ali ako odbacimo logičku stranu judeizma, njegovu primitivnu sliku sveta, jevrejske gadosti i pogledamo samo na pragmatičnu stranu judeizma, onda je judeizam za nijansu jači od hrišćanstva.
Judeizam – to je sistem nacionalne organizacije Jevreja, koji ne traži za sebe nikakve okvire političkog života. On je pogodan za život Jevreja među svim narodima i u svim državama.
Judeizam je – agresivna religija, smišljena radi preživljavanja Jevreja u bilo kojim uslovima, radi uređenja njihovog života na zemlji, razvoja volje i borbenih osobina Jevreja, častoljublja i težnje Jevreja ka vlasti, uključujući i svetsku vlast.
Judeizam – to je za Jevreje patriotska, nacistička religija (čak i više od toga, rasistička i šovinistička) koja ih orijentiše prema pobedi u bilo kojim uslovima i ma po kojoj ceni.

Hrišćanstvo je suprotno.
To je antipatriotska, antinacionalna religija.
To je religija razlaganja, odustajanja od borbe, odvođenja čoveka iz životne realnosti, religija poraza i demoralizacije.
Kod Hrista, za razliku od Mojsija, nema ni jedne zapovesti zdravo mislećeg čoveka. Kada vidite u Jevanđelju neku pametnu zapovest koju izgovara Hrist, onda znajte: to nije zapovest Hrista, to je zapovest Mojsija (koju je Mojsije pozajmio iz mnogoboštva). Tražite njen analog u Starom Zavetu Biblije. Sve što je lično rekao Hrist, - to je paranoja i satanizam, ništa više od toga.
Religiozni dogmatičari judeizma ogromnim brojem svojih zabrana potpuno izoluju unutrašnji duhovni život
Jevreja od spoljašnjih uticaja i čine taj duhovni život potpuno zatvorenim. Judeizam beskrajno caruje nad umovima Jevreja i ne daje im mogućnost da se organski sliju sa onim narodom sa kojim Jevreji žive i, više od toga, tera ih da se uvek osećaju tuđim u bilo kom narodu i u bilo kojoj državi. Svuda, u svim vremenima istorije Jevreji u najboljim i u najužasnijim uslovima života osećali su se tuđim u bilo kojoj zemlji. Samim tima judeizam je čuvar jevrejske nacionalne svesti u uslovima nepostojanja saopštvene države.
Judeizam i jeste oblik jevrejske države u bilo kojoj državi. Država u državi, a Jevreji – to je »peta kolona« u bilo kojoj državi.
bgdtjumen
(arhitekta)
22. januar 2019. u 06.57
U početku hrišćanstvo je bilo samo nova grana (jeres) u judeizmu. Jevrejski rabini su bili dovoljno mudri da brzo shvate, da luda propovedanja Hrista razlažu narod i da je njegova religija smrtonosna zaraza. Hrista su brzo raspeli i odustali od njegove jeresi.
Ali kasnije u glavama jevrejskih prvosveštenika (levita) je ponikao novi satanski plan. Oni su rešili da jednostavno ne bacaju hrišćanstvo, već da iskoriste tu religiju u svojim ciljevima i, preradivši učenja Hrista prema svom zamislu, razbacali su tu zaraznu religiju po drugim zemljama, za druge narode. Neka hrišćanstvo razlaže arijske narode i čini ih slabijim. Tada je lakše raširiti svoju jevrejsku vlast u čitavom hrišćanskom svetu i sasvim doći do svetskog gospodarstva.
Jevreji, skriveno i aktivno propagirajući hrišćanstvo, sami za sebe ne koriste hrišćanstvo. Oni koriste hrišćanstvo za druge »niže« narode, za zaglupljivanje tih naroda, za usađivanje u njih religiozne vere u nadmoć Jevreja, za odvođenje drugih naroda u stranu od rešenja realnih životnih problema, za ponižavanje duha Arijevaca i pretvaranje arijskih duša u duše robova.
Mislite, hrišćani, o spasenju svojih duša! Mislite više, dok za vreme Vaših ludačkih razmišljanja Jevreji preotmu vlast, novac, sopstvenost, sredstva masovne informacije i sve ostalo. Šta će Vama novac? Oni će Vam uništiti dušu. Slušajte Hrista: »Ne može se služiti Bogu i Mamoni (novcu)«. Hrišćanstvo je za Jevreje jako oružje u borbi za svetsko gospodarstvo.
To da je hrišćanstvo potrebno pre svega Cionu i to, da se Cion najviše plaši preporoda mnogobožačke religije, najbole je rekao vodeći cionista-sovjetolog M.Agurski: »Život pokazuje da je antihriščanstvo istovremeno i pre svega antisemitizam… Sve mi to daje pravo da se obratim sa pozivom, kao jevrejskim vernicima, tako i hrišćanima, da se ujedine u borbi protiv novog mnogoboštva«. I to Vam je kraj bajke o 2000-godišnjoj mržnji judeista i hrišćana.

K-MC
(llkktt)
22. januar 2019. u 08.15
bgdtjumen
Kažeš :(prevodis sizofreniju nekoga ko je to pisao, jer to nije tvoj tekst, nema veze)
,,Sve što je lično rekao Hrist, - to je paranoja i satanizam, ništa više od toga.,,,

<<<< Ne može proći ta izjava je cista sizofrenija, na osnovu teksta se da zakljuciti da doticni koji je pisao tekst smatra da je Judeizam satanizam, nesta loše i zlo. Neka vjera/politika/fasizam koja oce da zavlada svom planetom da se uzdigne iznad svih i da brutalno vlada. Kao sto rece pokojni glavni rabi u Jerusalimu Ovadia Josef da su drugi narodi stvoreni samo da služe Jevrejima, nešto kao kad imaš magare, kravu, vola.„Goyim were born only to serve us. Without that, they have no place in the world – only to serve the People of Israel.”

„In Israel, death has no dominion over them… With gentiles, it will be like any person – they need to die, but [God] will give them longevity. Why? Imagine that one’s donkey would die, they’d loše their money.

”This is his servant… That’s why he gets a long life, to work well for this Jew.„

”Why are gentiles needed? They will work, they will plow, they will reap. We will sit like an effendi and eat… That is why gentiles were created.„

— Weekly Saturday night sermon in October 2010

A Hrišćanstvo kako pisac kaže je susta suprotnost Judeizmu i zato su ga Jevreji i odbacili. E onda isti tvrdi kako je Hrišćanstvo satanizam...zbrka do besvjesti.

Ovako, Judeizam uci covjeka/Jevrejina da se cuva da se pazi i da se bori za sebe, bez da se mnogo obazire kako ide drugima. To je u stvari zakon koji vlada ovde na planeti, zderati ili biti pozderan (zivotinjski zakon u divljini). Hrišćanstvo kaže suprotno, dakle Hristos uci da sebe predamo na žrtvu za druge, dakle da se žrtvujemo za dobro drugih. Ne može da bude i jedno i drugo ucenje satanizam.

Ja sam uvjeren da ISUS UCI DOBRO, on kaže da ne gledamo samo sebe nego da se postaramo da bude dobro i drugima oko nas i da djelimo sa onima koji nemaju. Ima li šta bolje ispravnije i ljepse od toga?
To je za mene Bozansko ucenje, Bozanska nauka, ispravan put, put koji daje ljepotu i smisao zivotu. A gramzivost, pohlepa, sebičnost to vlada i živi u najnizim formama zivota/ljudi.

Pored toga, im ai ona izreka od Isusa koja regulise polozaj i sigurnost covjeka: Budite mudri kao zmije a bezazleni kao golubovi. Mudroscu treba covjek da obezbedi i za sebe zivot i prava, a da u isto vrijeme ne ugrozi zivote i slobodu drugih oko sebe.

Ocenas koji je izgovorio Isus je u stvari fundament jednog sistema pravnog poretka. Oce nas (Otac nam je svima a mi smo svi braca i sestre) Hleb nas potrebni daj nam danas (daj nam svima, danas da se ne gomila u pohlepi za buducnost) itd

A zavedeni i obmanuti americki Hrišćani koji vjeruju da su Izraelci još uvjek izabrani Boziji narod iako pljuju na Isusa Hrista, koji salju svaki mjesec ogromne milione dolara na poklon Izraelu, vjerujuci da tako sakupljaju sebi poene kod Boga, šta ćeš, to je zalosna prica.
K-MC
(llkktt)
22. januar 2019. u 09.48
TYR

Kažeš:
*** Стих из Јеремије врло јасно показује да JHVH врло детаљно испитује и изнутра - „испитујем срца и искушавам бубреге” – и према томе суди. Мислиш ли да је бог садиста који би донео законе и уредбе који се не могу држати па онда због недржања истих кажњавао нас?

<<<< Da, Bog zna šta je u našim mislima/srcu , bubrezima, ne možemo sakriti nasa djela. Te starozavjetne zapovjesti se mogu drzati i mogle su se drzati i u ono vrijeme. Ali su povrsne, nisu dubinske. Novozavjetne zapovjesti se ne mogu drzati bez sile Duha Svetog. To sto kaže da Bog iskusava srca, ne znači da je nekome promjenio srce, postoji ali obecanje u starom zavjetu od Boga da će u buducnosti ,,UPISATI SVOJ ZAKON U SRCA LJUDI,,To se desava nakon Hrista, novi Zavjet, dubinsko obracenje, pranje case iznutra.

Kažeš:
Савле је ове јасне божије речи изменио:
„...8. Али шта говори писмо? Близу ти је реч у устима твојим и у срцу твом, то јест реч вере коју проповедамо...” (Римљанима 10:8)

Савле избацује „ДА БИ ЈЕ ТВОРИО”, и убацује „ ТО ЈЕСТ РЕЧ ВЕРЕ КОЈУ ПРОПОВЕДАМО”!?!?!?!?

Искривљавајући божије речи Савле вас наводи на криви пут. И уместо да се држите заповести ви тврдите да то није могуће...

<<<< Ne, Pavle kaže da se sad zakon tvori automatski nakon što neko povjeruje u Hrista dobiva silu Duha Svetog koji covjeka vodi i čini mu grijeh odvratnim, tako da se zakon ispunjava po prirodi bez muke i nagona i bez straha od kazne, dakle iz ljubavi koju daje Bog onima koji uzvjeruju Isusa Hrista.



*** Исти тај Савлов ”помазаник„ каже:
”...26. Ако ко дође к мени, а не мрзи на свог оца, и на матер, и на жену, и на децу, и на браћу, и на сестре и на саму душу своју, не може бити мој ученик...„

<<<< Isus misli na odluku da je Bog/Hristos uvjek na prvom mjestu, ako se isprijeci otac ili mater ili bilo ko, onda se prednost daje uvjek Bogu/Hristu. Ne znači da treba da mrzimo bilo koga, Isus uci da volimo čak i neprijatelje, pa kako bi onda mrzili na roditelje ili bracu??

kažeš:
Да ли ви ”хришћани„ стварно мислите да је свемогући и свезнајући бог заборавио на ”прање чаше изнутра„? Или ви, заслепљени Савловим причама, не видите јасне божије поруке, упутства, уредбе...?

<<<< Ne nije Bog zaboravio, nego sve u svoje vrijeme, kad imaš djete od 3 godine dajes mu zadatke za trogodisnjaka, kad je 10 godina onda vise, a kad je 15 onda opet drugacije radis sa njim. Tako i onda, Bog nam daje koliko možemo ponjeti. Onda je bilo dovoljno 10 zapovjesti i još nesta oko toga, danas to nije dovoljno, danas Bog trazi od nas promjenu IZNUTRA, da nas On ocisti iznutra, da nas ocisti od sile i prljavstine grijeha.

kažeš:
*** Никакав посредник није потребан да би неко био жив. Божије поруке су сасвим јасне:

”...А Господ рече Мојсију: Ко ми је згрешио, оног ћу избрисати из књиге своје...„ (2.Мојсијева 32:33)

”...16. Нека не гину очеви за синове ни синови за очеве; сваки за свој грех нека гине...„ (5.Мојсијева 24:16)

”...4. Гле, све су душе моје, како душа очева тако и душа синовљева моја је, која душа згреши она ће погинути...„ (Језекиљ 18:4)

<<<<<< Sve je to tako bilo u starom zavjetu koji je proso, ali u novom TESTAMENTU imamo druge nove poruke od Boga. Vidis, preko posrednika Eve i Adama svi smo postali gresnici i postali smrtni, dakle preko posrednika Eve i Adama. A preko Posrednika Isusa Hrista, svima koji Ga uzvjeruju i slede Njegove zapovjesti biće oprosteno i nasledice novi zivot koji su izgubili onda. Dakle i te kako je faktor ,,Posrednik,, bitan.

Kažeš:
Имаш слободну вољу, знаш шта је добро а шта зло, ти владаш грехом... Имаш и законе и уредбе, који су ту ”у устима твојим и у срцу твом„ да их твориш... И чему сада треба ту некаква жртва, некакав посредник који би, супротно божијим речима, преузео твоје грехе на себе?
Зар не видиш да је цела та Савлова прича о некаквом ”Исусу Христу„ тотално супротна божијим речима?!

<<<< Imamo mi slobodnu volju, ali nismo masine od zeljeza pa da se sami podesavamo kako nam je volja. Postoji i sila grijeha u nama/gresna pozuda koja je jača od naše volje i koja nas vodi u grijeh. I tu je PROBLEM. Tu silu grijeha u nama može da unisti samo Bog kad ga molimo za to, i da nebi i dalje robovali grijehu i grijesili Bog nam daje Duha Svetog koji nas vodi i daje nam snagu, blagodat. Sam covjek nije u stanju da živi slobodan od grijeha.

Kažeš:
*** Једно с другим нема никакве везе. Баш напротив - ”хришћанско„ учење је у тоталној супротности са јудаизмом. Уосталом јудаизам је далеко старији од ”хришћанства„ и добро му је било без ”хришћанства„ и тада, као и данас...

<<<<< Nije bas u nekoj suprotnosti, Hrišćanstvo je nastavak Judaizma, produzetak onog započetog, samo sad na novi način silom Duha Svetog, silom Hristovom koji radi i živi kroz Hrišćanina.

Kažeš:
*** Танах (”Стари Завет„) је апсолутно заокружена целина са врло јасним упутствима за живот. Ништа се ту не треба ни додати ни одузети.
И ти, као и многи други ”хришћани„, охоло сматраш да само ви имате ексклузивно право на љубав и побожност. Остали ће сви завршити у ”огњу вечном„.
Како међу вама ”хришћанима„, тако и међу свим осталим религијама и народима има и добрих и лоших људи. И оних који су намерно грешили и оних који су ненамерно грешили. И оних пуних љубави и оних пуних мржње.
Оно што Танах каже је да сви људи без обзира на религију и народност могу бити живи ако држе уредбе и законе – ”ЧИНИ ДОБРО!„ је највећа заповест. Такав бог, који тражи тако мало, је бог љубави.

Ваш ”хришћански„ бог све који верују у његовог сина ”Исуса Христа„ ”спашава„, остали ће у пакао. Тај ваш бог је бог мржње...

<<<< Da ponovim sto sam već gore rekao, taj status ta skala o kojoj pricas u judaizmu je bila dobra do dolaska Hrista/Mesije, a onda je skala-stepen podignut za mnogo u vis. Na nasu sreću, Bog ne ocekuje da mi nasom silom i naporom dostignemo i živimo po toj novoj skali, nego nam DARUJE SILU DUHA SVETOG, koji nas svojom silom vodi da mi hoćemo i cinimo sto je volja Bozija. Isus kaže: uzmite moj jaram, jer je moj jaram lak. Isto kaže, kako vi zli buduci mozete CINITI DOBRO. Ali isto i kaže: valja vam se na novo roditi. E kad se preporodimo (kad nas Bog preporodi), onda mi sami po sebi tezimo dobru istini i pravdi.
___TYR___
(***)
22. januar 2019. u 11.40
>>> K-MC: „Ovako, Judeizam uci covjeka/Jevrejina da se cuva da se pazi i da se bori za sebe, bez da se mnogo obazire kako ide drugima. To je u stvari zakon koji vlada ovde na planeti, zderati ili biti pozderan (zivotinjski zakon u divljini).”

*** Немаш ти, како видим, благе везе шта учи јудаизам.

Многи „хришћани” с којима сам дискутовао наводили су следеће стихове као „Исусове заповести”:
„36. Учитељу! Која је заповест највећа у закону? 37. А Исус рече му: Љуби Господа Бога свог свим срцем својим, и свом душом својом, и свом мисли својом. 38. Ово је прва и највећа заповест. 39. А друга је као и ова: Љуби ближњег свог као самог себе.” (Матеј 22:36-39)

90% њих није знало да „Исус Помазаник” само цитира Танах („Стари Завет”):

„...4. Чуј, Израиљу: Господ је Бог наш једини Господ. 5. Зато љуби Господа Бога свог из свега срца свог и из све душе своје и из све снаге своје...” (5.Мојсијева 6:4-5)

и

„...18. Не буди осветљив, и не носи срдњу на синове народа свог; него љуби ближњег свог као себе самог; ја сам Господ...” (3.Мојсијева 19:18)

Ово су само неке од 613 заповести (mitzvot) Танаха, а не „Исуса Христа”.
Па на пример:

„... 11. Не крадите; не лажите и не варајте ближњег свог.
12. Не куните се именом мојим криво; јер ћеш оскврнити име Бога свог. Ја сам Господ.
13. Не закидај ближњег свог и не отимај му; плата надничарова да не преноћи код тебе до јутра.
14. Немој псовати глувог, ни пред слепца метати шта да се спотакне; него се бој Бога свог; ја сам Господ.
15. Не чините неправду на суду, не гледајте што је ко сиромах, нити се поводи за богатим; право суди ближњему свом.
16. Не иди као опадач по народу свом, и не устај на крв ближњег свог; ја сам Господ...” (3.Мојсијева 19:11-16)

Дакле, ово су само нека од учења јудаизма. Како сви ми људи имамо слободну вољу, а захваљујући Адаму и Еви знамо шта је добро а шта зло, можемо да бирамо свој пут – пут добра или пут зла. Можемо да држимо заповести, а и не морамо. Како јевреји тако и сви остали... Нити су сви јевреји зли нити су сви „хришћани” добри, како појединци то желе приказати...
Јудаизам учи да смо сви рођени једнаки, без греха, и као такви уписани у „Књигу живота”. Они који не чине добро ризикују да буду избрисани из те књиге:

„...33. А Господ рече Мојсију: Ко ми је згрешио, оног ћу избрисати из књиге своје...” (2.Мојсијева 32:33)

Јудаизам слави живот, овај и сада. За разлику од Савла којем је „смрт добитак”. Дозвољено је прекршити и заповести да би се спасио људски живот...

>>> K-MC: „A zavedeni i obmanuti americki Hrišćani koji vjeruju da su Izraelci još uvjek izabrani Boziji narod iako pljuju na Isusa Hrista”

*** Па и ја то све време говорим да сте ви „хришћани” заведени и обманути Савловим причама. А што се тиче изабраног народа:

„...7. А постављам завет свој између себе и тебе и семена твог након тебе од колена до колена, ДА ЈЕ ЗАВЕТ ВЕЧАН, ДА САМ БОГ ТЕБИ И СЕМЕНУ ТВОМ НАКОН ТЕБЕ;...” (1.Мојсијева 17:7)„

”...19. И рече Бог: Заиста Сара жена твоја родиће ти сина, и надећеш му име Исак; и поставићу завет свој с њим да буде завет вечан семену његовом након њега...„ (1.Мојсијева 17:19)

”...35. Овако вели JHVH, који даје сунце да светли дању, и уредбе месецу и звездама да светле ноћу, који раскида море и буче вали његови, коме је име JHVH над војскама:
36. Ако тих уредби нестане испред мене, говори JHVH, и семе ће Израиљево престати бити народ преда мном на век.
37. Овако вели JHVH: Ако се може измерити небо горе и извидети темељи земаљски доле, тада ћу и ја одбацити све семе Израиљево за све што су учинили, вели JHVH...„ (Јеремија 31:35-37)

Шта би требало значити ”завет вечан„? Да ли је неко измерио небо горе? Или извидео темеље земаљске доле?

Изабрани народ не значи, како ви ”хришћани„ тумачите, да Израиљ треба да влада светом:
”…6. Ја Господ дозвах Те у правди, и држаћу Те за руку, и чуваћу Те, и учинићу Те да будеш завет народу, видело народима;…„ (Исаија 42:6)

Израиљ је пример другима како се односити према богу. Па кад Израиљ греши бива кажњен, кад чини добро буде благословљен. Ово је лепо описано у 3. Мојсијевој 26.

Па на крају JHVH каже ”...44. А зато ни онда кад буду у земљи непријатеља својих нећу их поврћи нити ћу тако омрзнути на њих да их потрем и раскинем завет свој са њима; јер сам ја Господ Бог њихов.
45. Него ћу се њих ради опоменути завета са старима њиховим, које изведох из земље мисирске народима на видику да им будем Бог, ја Господ.
46. Ово су уредбе и судови и закони, које постави Господ између себе и синова Израиљевих на гори Синајској преко Мојсија...„ (3.Мојсијева 26:44-46)
K-MC
(llkktt)
22. januar 2019. u 12.02
TYR

Kažeš nemam pojma šta je Judaizam, i kažeš kako nisam u pravu sto sam gore naveo, i oćeš da dokazes ovaim citatom:
„...18. Не буди осветљив, ”...18. Не буди осветљив, и не носи срдњу на синове народа свог; него љуби ближњег свог као себе самог; ја сам Господ...„ (3.Мојсијева 19:18); него љуби ближњег свог као себе самог; ја сам Господ...” (3.Мојсијева 19:18)

<<<< Ali zapazi, ovde kaže : „., и не носи срдњу на синове народа свог; него љуби ближњег свог као себе самог

Dakle ,,NE NOSI SRDNJU NA SINOVE NARODA SVOG,,

LJUBI BLIZNJEG SVOG

-Ovde se misli samo na Jevreje između sebe, ne na druge narode, dakle istina je sto sam reko”
bgdtjumen
(arhitekta)
22. januar 2019. u 12.12

K-MC

Da li može neko da mi objasni zašto se pravoslavni hrišćani krste sa desne strane na levu a katolici sa leve na desno.

Hvala
K-MC
(llkktt)
22. januar 2019. u 12.13
Kažeš:
Шта би требало значити „завет вечан”? Да ли је неко измерио небо горе? Или извидео темеље земаљске доле?

Изабрани народ не значи, како ви „хришћани” тумачите, да Израиљ треба да влада светом:
„…6. Ја Господ дозвах Те у правди, и држаћу Те за руку, и чуваћу Те, и учинићу Те да будеш завет народу, видело народима;…” (Исаија 42:6)

Израиљ је пример другима како се односити према богу. Па кад Израиљ греши бива кажњен, кад чини добро буде благословљен. Ово је лепо описано у 3. Мојсијевој 26.

<<< Bibliski izraz ,,VJECAN,,ne znači da je bukvalno vjecan, nego u nedogled i sve je uslovno.
Kad kaže za roba,,NEKA TI SLUZI DO VJEKA,, to ne znači da će taj rob da živi vjecno nego da će da sluzi do kraja zivota,

Ima puno takvih primjera, gde se kaže ,,VJECNO,, ali se ne misli bukvalno

Inače, Izrael nikad nije bio primjer nikakvom narodu, bio je omrznut i klonili su ga se svi narodi kao i danas što se svi klonu Izraela. Izrael nema ni jednu državu u komsiluku kao prijateljsku, sve neprijatelji kao i onda. Da, Bog je hteo da pokaze svoju moc i zakon preko Izraela, ali to nije islo ni onda a još manje danas. Danas se u Izraelu sprovodi najveca parada homoseksualaca u Tel Avivu, zakon o robovlasnistvu nikad nije ukinut iz Ustava, dovlace se robovi za seks iz slovenskih zemalja pretezno iu Ukraine, Rusije,Moladavije, itd. Nema tu nikakvog primjera na dobro, samo na zlo, na zalost.

Jevreji odbacuju Hrista koji jedini može da im promjeni srce kameno i ubaci meseno, kako su proroci najavili
K-MC
(llkktt)
22. januar 2019. u 12.19
bgdtjumen
(arhitekta)
22. јануар 2019. у 12.12

K-MC

Da li može neko da mi objasni zašto se pravoslavni hrišćani krste sa desne strane na levu a katolici sa leve na desno.

Hvala

<<<<< Katolici imaju bolji sistem prekrstavanja nego pravoslavci, mada ja do te prakse ne držim ništa, jer potice iz paganizma.

Katolici idu prvo na celo ( u ime Oca, da Otac vlada umom) zatim na levu stranu na srce ( i Sina Hrista, da Hristos bude ljubavlju svojom u srcu), zatim na desnu stranu ( i Duha Svetog, da Duh sveti radi desnicom, simbol za delanje Duha Svetog)

Pravoslavni idu prvo celo, u ime Oca, zatim ispod pupka i Sina ( ne prikladno mjesto sa pomen Hrista), neki tumace da je to dodir stomacne chakre zivota. A onda i Duha ide desno da Duh dela desnicom, pa levo

nebitno, samo simbolika, to ništa ne pomaze i ne vredi, samo istinska Molitva sa Vjerom svojim rjecima ima slisla i svrhe
___TYR___
(***)
22. januar 2019. u 12.48
>>> K-MC: „Te starozavjetne zapovjesti se mogu drzati i mogle su se drzati i u ono vrijeme. Ali su povrsne, nisu dubinske. Novozavjetne zapovjesti se ne mogu drzati bez sile Duha Svetog.”

*** Дакле бог се мало шалио па дао некакве безвезне заповести које су лагано могле држати у оно време...
Које су то „новозаветне заповести”?

>>> K-MC: „To sto kaže da Bog iskusava srca, ne znači da je nekome promjenio srce, postoji ali obecanje u starom zavjetu od Boga da će u buducnosti ,,UPISATI SVOJ ZAKON U SRCA LJUDI,”

***Бог ни не жели некоме променити срце јер био онда укинуо слободну нам вољу. Бог каже да испитује срца и искушава бубреге да би дао свакоме према путевима његовим и по плоду. Дакле, у срцу се виде твоја дела на основу којих ћеш бити суђен:

„...33. Него ово је завет што ћу учинити с домом Израиљевим после ових дана, говори Господ (JHVH): метнућу завет (TORAH) свој у њих, и на срцу њиховом написаћу га, и бићу им Бог и они ће ми бити народ...”(Јеремија 31:33)

Дакле, JHVH ће у срца уписати ТОРУ (5 књига Мосијевих), а не некакав „Нови Завет”...

>>> K-MC: „Ne, Pavle kaže da se sad zakon tvori automatski nakon što neko povjeruje u Hrista dobiva silu Duha Svetog koji covjeka vodi i čini mu grijeh odvratnim,”

*** Па да ли ви „хришћани” онда аутоматски испуњавате Закон? Не примети се нешто...
Што се тиче греха:

„...7. Нећеш ли бити мио, кад добро чиниш? А кад не чиниш добро, грех је на вратима. А воља је његова под твојом влашћу, и ти си му старији...” (1.Мојсијева 4:7)

Дакле ти управљаш својим грехом, ти си му старији. Савле тврди супротно, богохулно:

20. А кад чиним оно што нећу, већ ја то не чиним него грех који живи у мени. 21. Налазим, дакле закон, кад хоћу добро да чиним, да ме на зло нагони...„ (Римљанима 7:15-21)

Како сад божији Закон нагони Савла на зло, а ти кажеш да се Закон аутоматски твори? Бог каже да кад не чиниш добро, грех је на вратима. А Савле каже да грех већ живи у њему! Значи Савле према Закону не чини добро. Какво је то онда ”аутоматско творење Закона„?

>>> K-MC: ” Ne nije Bog zaboravio, nego sve u svoje vrijeme, kad imaš djete od 3 godine dajes mu zadatke za trogodisnjaka, kad je 10 godina onda vise, a kad je 15 onda opet drugacije radis sa njim. Tako i onda, Bog nam daje koliko možemo ponjeti. Onda je bilo dovoljno 10 zapovjesti i još nesta oko toga,„”

*** Ни онда ни сада није довољно 10 заповести. Бог је Мојсију дао 613 заповести и нагласио да те заповести није тешко држати. Знао је да ће се појавити разни ликови који ће рећи да то није могуће па зато детаљно објашњава:
„..”...11. Јер заповест (mitsvah) коју ти ја заповедам данас нити је високо ни далеко од тебе.
12. Није на небу, да кажеш: Ко ће нам се попети на небо да нам је скине и каже нам је да бисмо је творили?
13. Нити је преко мора, да кажеш ко ће нам отићи преко мора, да нам је донесе и каже нам је, да бисмо је творили?
14. Него ти је врло близу ова реч, у устима твојим и у срцу твом, да би је творио...„ (5.Мојсијева 30:11-14)

Дакле заповести нису недохватљиве, неиспуњиве и претешке. Ту су, сасвим близу, у устима и срцима да би их творили. Јер понављам, бог није садиста који би дао заповести које се не могу држати па нас онда кажњавао због недржања.

>>> K-MC: ”Sve je to tako bilo u starom zavjetu koji je proso, ali u novom TESTAMENTU imamo druge nove poruke od Boga. Vidis, preko posrednika Eve i Adama svi smo postali gresnici i postali smrtni, dakle preko posrednika Eve i Adama.„

*** Ко каже да је Танах прошао?! Савле?!
Преко Адама и Еве ми нисмо постали грешни јер се грех не може преносити. ”Сваки за свој грех гине„ каже бог неколико пута.
За свој грех Адам и Ева су кажњени, а земља проклета. Адам и Ева нису проклети... Чак и проклетство на земљу је важило само за Адамова живота:

”...„16. А жени рече: Теби ћу многе муке задати кад затрудниш, с мукама ћеш децу рађати, и воља ће твоја стајати под влашћу мужа твог, и он ће ти бити господар.
17. Па онда рече Адаму: Што си послушао жену и окусио с дрвета с ког сам ти забранио рекавши да не једеш с њега, земља да је проклета с тебе, с муком ћеш се од ње хранити до свог века;
18. Трње и коров ће ти рађати, а ти ћеш јести зеље пољско;
19. Са знојем лица свог јешћеш хлеб, докле се не вратиш у земљу од које си узет; јер си прах, и у прах ћеш се вратити...” (1.Мојсијева 3:16-19)
„ (1.Мојсијева 3:17-19)

Обрати пажњу ”...докле се не вратиш у земљу од које си узет...„...

Рођење Ноја, прво рођење после Адамове смрти у линији Сита и Еноса, потврђује да је проклетство на земљу завршило:

”...29. И надеде му име Ноје говорећи: Овај ће нас одморити од послова наших и од труда руку наших на земљи, коју прокле Господ...„ (1.Мојсијева 5:29)

После видимо да JHVH каже да више никада неће проклети земљу:

”...21 Господ је осетио угодан мирис. Зато је Господ рекао у свом срцу: „Никад више нећу проклети земљу због човека, јер је човеково срце склоно злу од његове младости; и никад више нећу уништити све живо као што сам то сада учинио...” (1.Мојсијева 8:21)

Овде такође видимо и да је човек склон злу тек од младости, а не од рођења или пре рођења...

Успут, човек је створен смртан, Адам и Ева су створени смртни. Једући са дрва живота за свог боравка у Рају били су бесмртни. Кад су избачени наставили су бити смртни...

>>> K-MC: „Imamo mi slobodnu volju, ali nismo masine od zeljeza pa da se sami podesavamo kako nam je volja. Postoji i sila grijeha u nama/gresna pozuda koja je jača od naše volje i koja nas vodi u grijeh. I tu je PROBLEM.”

*** У нама не постоји сила греха. То је измислио Савле. Бог каже: „”...7. Нећеш ли бити мио, кад добро чиниш? А кад не чиниш добро, грех је на вратима. А воља је његова под твојом влашћу, и ти си му старији...„ (1.Мојсијева 4:7)

Дакле, кад чиниш добро не бој се греха. Кад чиниш зло грех је на вратима. А знаш шта је добро шта је зло јер: ”...22. И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло;...„ (1.Мојсијева 3:22)

>>> K-MC: ”Sam covjek nije u stanju da živi slobodan od grijeha.„

*** Наравно да јесте јер то бог тражи од нас! Зато нас је створио са слободном вољом. Ти бирај, а Он ће нам судити према делима... То је цела поента... Јер зашто би нам судио ако се Он сам убацује преко својих посредника – ”духова„, ”синова„, итд...

>>> K-MC: ”Nije bas u nekoj suprotnosti, Hrišćanstvo je nastavak Judaizma,„

*** Наравно да јесу. Само у ових неколико постова и цитата је видљиво да Танах и ”Нови Завет„ имају дијаметрално супротна учења. ”Хришћанство„ не може никако бити наставак јудаизма јер јудаизам још увек постоји. ”Хришћанство„ је јудаистичка секта.

>>> K-MC: ”Na nasu sreću, Bog ne ocekuje da mi nasom silom i naporom dostignemo i živimo po toj novoj skali, nego nam DARUJE SILU DUHA SVETOG, koji nas svojom silom vodi da mi hoćemo i cinimo sto je volja Bozija.„

*** Баш супротно. Бог очекује да нашу слободну вољу користимо на најбољи могући начин тј. да чинимо добро. А Он суди према нашим путевима и делима како је више пута нагласио. Ако би нам на било који начин помогао онда би његов суд био бесмислен...
K-MC
(llkktt)
23. januar 2019. u 03.10
TYR

*** Дакле бог се мало шалио па дао некакве безвезне заповести које су лагано могле држати у оно време...
Које су то „новозаветне заповести”?

<<<< Nije se salio, nisam to nikad reko, dao je Zakon koji je dobar i koji ako se drzi uskladjuje zivot. Ali je dao nove zakone koji su bolji. Po starom ne ubij, po novom ,,ne mrzi. Po starom ne čini preljube, po novom ,,ne mastaj o preljubi,,. To je taj novi bolji zakon. Ko ne mrzi i ne masta o preljubi, neće nikad ni ubiti ni ciniti preljubu.
K-MC
(llkktt)
23. januar 2019. u 04.25
TYR
***Бог ни не жели некоме променити срце јер био онда укинуо слободну нам вољу. Бог каже да испитује срца и искушава бубреге да би дао свакоме према путевима његовим и по плоду. Дакле, у срцу се виде твоја дела на основу којих ћеш бити суђен:

<<< Zar nisi nikad cito šta kaže u Ezekijel 36,25:

26. И даћу вам ново срце, и нов ћу дух метнути у вас, и извадићу камено срце из тела вашег, и даћу вам срце месно.
19. И даћу им једно срце, и нов дух метнућу у њих, и извадићу из тела њиховог камено срце и даћу им срце месно,
Jeremija 31,33
33. Него ово је завет што ћу учинити с домом Израиљевим после ових дана, говори Господ: метнућу завет свој у њих, и на срцу њиховом написаћу га, и бићу им Бог и они ће ми бити народ.

Псал. 40:8, Јер. 24:7, Јер. 30:22, Јер. 32:40, 2 Кор. 3:3
5 Мој. 30:6, 2 Дн. 30:12, Псал. 51:10, Јер. 24:7, Јер. 31:33, Соф. 3:9, Зах. 7:12
Псал. 51:10, Јован 3:3, 2 Кор. 3:18

TYR
„...33. Него ово је завет што ћу учинити с домом Израиљевим после ових дана, говори Господ (JHVH): метнућу завет (TORAH) свој у њих, и на срцу њиховом написаћу га, и бићу им Бог и они ће ми бити народ...”(Јеремија 31:33)

Дакле, JHVH ће у срца уписати ТОРУ (5 књига Мосијевих), а не некакав „Нови Завет”...

<<<< Ti dopisujes kako tebi odgovara, u originalu ne piše TORU,


TYR
*** Па да ли ви „хришћани” онда аутоматски испуњавате Закон? Не примети се нешто...
Што се тиче греха:

<<<<< Kako ko, malo je Hrišćana danas a i uvjek ih je bilo malo. Hrišćanin se ne posaje tako što ćeš se roditi u hrišćanskoj familiji, slaviti nekoliko praznika, ići u Crkvu, krstiti se. Postati Hrišćanin znaci biti na novo rođen, predati svoj zivot Bogu u potpunosti, biti preobrazen Duhom Svetim, umrijeti sebi. Tek onda se pokazuju plodovi.

TYR
„...7. Нећеш ли бити мио, кад добро чиниш? А кад не чиниш добро, грех је на вратима. А воља је његова под твојом влашћу, и ти си му старији...” (1.Мојсијева 4:7)

Дакле ти управљаш својим грехом, ти си му старији. Савле тврди супротно, богохулно:

<<<<< Ljudi nisu u stanju da se sami izbore sa porocima, mnogi u toj nemoci izvrse samoubistvo, mnogi se ruiniraju živeci u porocima, mnogi zaglave u zatvor ili ih neko ubije zbog njihovih poroka. Postoji mnostvo raznih klinika za odvikavanje od raznih poroka. Ne vidi se bas da svako može da ostavlja svoje poroke kako mu je volja. Sila grijeha je jaka, demonska opsada je u pitanju.

TYR
20. А кад чиним оно што нећу, већ ја то не чиним него грех који живи у мени. 21. Налазим, дакле закон, кад хоћу добро да чиним, да ме на зло нагони...„ (Римљанима 7:15-21)

Како сад божији Закон нагони Савла на зло, а ти кажеш да се Закон аутоматски твори? Бог каже да кад не чиниш добро, грех је на вратима. А Савле каже да грех већ живи у њему! Значи Савле према Закону не чини добро. Какво је то онда ”аутоматско творење Закона„?

<<<< Ni meni nije jasno šta tu Pavle prica, jer Zakon niti tera na dobro niti na zlo, nego je samo pokazatelj. Ne može se reći da je termometer koji pokazuje da je minus 50 stepeni kriv sto je tako, ne on samo pokazuje koliko je stepeni. Slično sa zakonom, pokazuje gde grijesis i šta je grijeh. Ukidanjem zakona niko neće postati manji gresnik, ali ako se farizejski umnozi zakon-umnoze pravila na pravila onda će svako da još vise pravila krsi po tim zakonima. Dakle, sto vise zakona-pravila to će vise biti prekrsaja, logicno. Zato Bog ne namece extra zakone i pravila koji nisu potrebni, a farizeji su upravo to radili. Možda je Pavle hteo bas ovo da objasni, ne znam. Da, Pavle je u pravu kad kaže da smo po prirodi svi gresni i nakloni grijehu, jer smo nasledili gresnu prirodu. Novo rođenjem, ta sila koja vuce na grijeh se slama, tako da tek onda covjek zaista i može da sam odlucuje šta će da čini a po vodstvu Duha svetog tezi da čini dobro.>>> K-MC: „ Ne nije Bog zaboravio, nego sve u svoje vrijeme, kad imaš djete od 3 godine dajes mu zadatke za trogodisnjaka, kad je 10 godina onda vise, a kad je 15 onda opet drugacije radis sa njim. Tako i onda, Bog nam daje koliko možemo ponjeti. Onda je bilo dovoljno 10 zapovjesti i još nesta oko toga,”„

TYR
*** Ни онда ни сада није довољно 10 заповести. Бог је Мојсију дао 613 заповести и нагласио да те заповести није тешко држати. Знао је да ће се појавити разни ликови који ће рећи да то није могуће па зато детаљно објашњава:
”..„...11. Јер заповест (mitsvah) коју ти ја заповедам данас нити је високо ни далеко од тебе.
12. Није на небу, да кажеш: Ко ће нам се попети на небо да нам је скине и каже нам је да бисмо је творили?
13. Нити је преко мора, да кажеш ко ће нам отићи преко мора, да нам је донесе и каже нам је, да бисмо је творили?
14. Него ти је врло близу ова реч, у устима твојим и у срцу твом, да би је творио...” (5.Мојсијева 30:11-14)

Дакле заповести нису недохватљиве, неиспуњиве и претешке. Ту су, сасвим близу, у устима и срцима да би их творили. Јер понављам, бог није садиста који би дао заповести које се не могу држати па нас онда кажњавао због недржања.

<<<< Da, slazem se, 10 zapovjesti nije dovoljno, tu nema na primjer zabrane za homoseksualnost. Nema ni zabrane u vezi incesta, ili opstenja sa zivotinjama. Ipak, kad covjek ogrezne u grijehu, grijeh ga zarobi i demoni ga opsjednu. Tad je potrebna pomoć sa vana, Bog oslobadja od tog ropstva kad se moli u ime Isusa Hrista koji je JEDINI POBJEDIO GRIJEH I DJAVOLA, i na osnovu te pobjede oslobadja zarobljenog covjeka.

TYR
*** Ко каже да је Танах прошао?! Савле?!
Преко Адама и Еве ми нисмо постали грешни јер се грех не може преносити. „Сваки за свој грех гине” каже бог неколико пута.
За свој грех Адам и Ева су кажњени, а земља проклета. Адам и Ева нису проклети... Чак и проклетство на земљу је важило само за Адамова живота:

<<<<< Ne, grijeh se i te kako može prenositi preko naravi. Tako imamo roditelje lazljivce cija djeca mnogo lažu (patoloski lazovi, većinom politicari) Imamo cerku koja mnogo bludnici a nije odrasla sa materom koja je takođe bila poznata po toj slabosti. Imamo sina agresivca ciji je otac zaglavio u zatvor zbog nasilja, itd itd. Dakle, grijeh se prenosi, i potrebno je ociscenje i oslobodjenje od tih slabosti, to nudi Hristos i čini na onima koji se Bogu mole u ime Isusa Hrista-Pobjednika nad grijehom i demonima.

TYR
Обрати пажњу „...докле се не вратиш у земљу од које си узет...”...

<<<<<< Ovde se radi do smrti, jer covjek je stvoren od praha zemaljskoga i vraca se u taj prah od kojeg je uzet/stvoren.

TYR
Рођење Ноја, прво рођење после Адамове смрти у линији Сита и Еноса, потврђује да је проклетство на земљу завршило:

„...29. И надеде му име Ноје говорећи: Овај ће нас одморити од послова наших и од труда руку наших на земљи, коју прокле Господ...” (1.Мојсијева 5:29)

После видимо да JHVH каже да више никада неће проклети земљу:

„...21 Господ је осетио угодан мирис. Зато је Господ рекао у свом срцу: ”Никад више нећу проклети земљу због човека, јер је човеково срце склоно злу од његове младости; и никад више нећу уништити све живо као што сам то сада учинио...„ (1.Мојсијева 8:21)

Овде такође видимо и да је човек склон злу тек од младости, а не од рођења или пре рођења...

Успут, човек је створен смртан, Адам и Ева су створени смртни. Једући са дрва живота за свог боравка у Рају били су бесмртни. Кад су избачени наставили су бити смртни...

<<<<<<<<< Tu piše da je covjek sklon zlu od mladosti, ne znači da je to nastupilo tek sa 15-16 godina nego je od rođenja, samo sto djete nema priliku da ispoljava svoju zlocu pre. Mi vidimo da djeca imaju u sebi loše gene, već lažu, kradu, neposlusni su, svadljivi itd, a kad dodju do snage razum ih opominje ali tek onda i cine vece stvari. Dakle, da, djete nasledjuje grijeh od roditelja. Danas je grijeh umnozen kao u vrijeme pre potopa, ništa nije bolje, ne razumem tvoj stav o prokletstvu, kako vidim malo šta nije prokleto, brakovi pucaju, izopacenost na sve strane, radjaju se mnogi poremeceni seksualno pa ima homica vise nego ikad, bolesti su se umnozile ko nikad, ako sve to nije prokletstvo šta onda jest?

K-MC
(llkktt)
23. januar 2019. u 04.26
TYR
*** У нама не постоји сила греха. То је измислио Савле. Бог каже: „”...7. Нећеш ли бити мио, кад добро чиниш? А кад не чиниш добро, грех је на вратима. А воља је његова под твојом влашћу, и ти си му старији...„ (1.Мојсијева 4:7)

Дакле, кад чиниш добро не бој се греха. Кад чиниш зло грех је на вратима. А знаш шта је добро шта је зло јер: ”...22. И рече Господ Бог: Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли
зло;...„ (1.Мојсијева 3:22)

<<<<<< I te kako vlada u covjeku sila grijeha, sve dok ga Bog ne ocisti iznutra, mislim da je ovo svakom starijem jasno ko ima malo iskustva u zivotu. Pavle je bio iskren pa je priznao. Vidis car David, znao je da nije u redu da uzme ženu od Urije, znao je da ga salje u sigurnu smrt, znao je da se protivi Bogu, ali SILA GRIJEHA ga prevari. I tako masa primjera.


TYR>>> K-MC: ”Sam covjek nije u stanju da živi slobodan od grijeha.„

*** Наравно да јесте јер то бог тражи од нас! Зато нас је створио са слободном вољом. Ти бирај, а Он ће нам судити према делима... То је цела поента... Јер зашто би нам судио ако се Он сам убацује преко својих посредника – ”духова„, ”синова„, итд...

<<<<<<< Ni u kom slučaju, ne, covjekom može da upravlja duhovna sila tako da on radi ono sto u stvari nebi hteo da ga ta sila ne vodi. Bog može da navede svakog od nas da uradi bilo šta pa i najveci zločin, isto tako zli duh može da nas navede kroz naše misli i odluke da uradimo nesta sto je zlo i po nas i po druge. Mi ne znamo i ne možemo da registrujemo ko je djelovao na nas um, ali na kraju vidimo kako je sve teklo. Ja vjerujem da Bog ne zloupotrebljava tu svoju moc da upravlja našim umom, ali znam da zli duh navede covjeka na zlo kad ga obuzme. Zato je EKSTREMNO BITNO da svako bude pod Bozijim kisobranom tako da ga nebi vodio zli duh. Bog može i sam da nekog prepusti zlom duhu a može i da ga zastiti. Najveci problem je kad covjek namjerno i svjesno grijesi, ne moli se Bogu, tada zli duhovi vrebaju da ga obuzmu. Ja se molim Bogu da me sacuva od svakog necistog duha i zle sile i da me vodi svojim dobrim Duhom. Nasa svjest je kao radio stanica, može da hvata razne frekvencije, zato treba da se molimo u tom pravcu da nas nadahnjuje i vodi Bog a ne demonske sile.

TYR>>> K-MC: ”Nije bas u nekoj suprotnosti, Hrišćanstvo je nastavak Judaizma,„

*** Наравно да јесу. Само у ових неколико постова и цитата је видљиво да Танах и ”Нови Завет„ имају дијаметрално супротна учења. ”Хришћанство„ не може никако бити наставак јудаизма јер јудаизам још увек постоји. ”Хришћанство„ је јудаистичка секта.

<<<<< Kao sto već nekoliko puta rekoh, nastao je NOVI ZAVJET, nova era, i to je Hrišćanstvo, može se zvati i Judaizam nema veze, ali nije vise kao pre. Judaizam je sadrzan u Hrišćanstvu, samo je izbaceno ono sto je ProšlO, kao žrtve, obrezivanje, praznici koji su se ispunili, itd.

TYR>>> K-MC: ”Na nasu sreću, Bog ne ocekuje da mi nasom silom i naporom dostignemo i živimo po toj novoj skali, nego nam DARUJE SILU DUHA SVETOG, koji nas svojom silom vodi da mi hoćemo i cinimo sto je volja Bozija.„

*** Баш супротно. Бог очекује да нашу слободну вољу користимо на најбољи могући начин тј. да чинимо добро. А Он суди према нашим путевима и делима како је више пута нагласио. Ако би нам на било који начин помогао онда би његов суд био бесмислен...

<<<<< Ne, nisi razumio, mi i te kako treba da koristimo nasu slobodnu volju. Ta ,,slobodna volja,, je izrazena u tome da mi možemo da se obratimo Bogu kroz molitvu da nas On preuzme u svoje ruke, da nas ocisti od grijeha i da nam podari Duha Svetog koji treba da nas vodi. Samo toliko imamo slobode, ako li mi pak odbacimo Boga i hoćemo da idemo SAMI SVOJIM PUTEVIMA, mi podpadamo pod satansku kontrolu a da toga nismo ni svjesni. Mi umišljamo i dalje kako smo slobodni ali u stvari mi smo pod jakim uticajem i kontrolom demonskih sila. Samo od sebe ne mozete ciniti ništa (dobro), rece Hristos, i to je velika istina. Isto kaže: kako vi buduci zli mozete ciniti dobro? Takođe velika istina. Treba da se predamo volji Bozijoj i da trazimo Bozije vodstvo, treba da sledimo Hrista i da ga molimo da se useli u naše srce Duhom svetim. Sve ostalo je samo krecenje/farbanje sa vana, pranje case samo sa vana.
K-MC
(llkktt)
23. januar 2019. u 09.30
TYR

Već nekoliko puta pominjes ovaj refer u 1. Mojsijeva 4, i svaki put oćeš da kažeš kako ovde Bog govori da mi imamo kontrolu nad grijehom i da je volja grijeha pod nasom vlascu i da smo mi stariji od grijeha.

Cista montaza, cupanje iz konteksta, ovde nije rjec o GRIJEHU nego o Kainu i Avelju. Bog se obraca Kainu i kaže da je on stariji od svog brata Avelja i da je volja njegova pod njegovom vlascu, Bog apeluje na Kaina da se ne srdi na Avelja.

Evo CITAV tekst, ne može se istrgnuti tek tako jedan refer i tumaciti proizvoljno,:

3. А после неког времена догоди се, те Кајин принесе Господу принос од рода земаљског;

4. А и Авељ принесе од првина стада свог и од њихове претилине. И Господ погледа на Авеља и на његов принос,

2 Мој. 13:12, 2 Мој. 34:19, 3 Мој. 27:26, 4 Мој. 18:17, Суд. 6:21, Приче 3:9
5. А на Кајина и на његов принос не погледа. Зато се Кајин расрди веома, и лице му се промени.

Приче 29:10, Јевр. 11:4
6. Тада рече Господ Кајину: Што се срдиш? Што ли ти се лице промени?

7. Нећеш ли бити мио, кад добро чиниш? А кад не чиниш добро, грех је на вратима. А воља је његова под твојом влашћу, и ти си му старији.

8. После говораше Кајин с Авељем братом својим. Али кад беху у пољу, скочи Кајин на Авеља брата свог, и уби га.

Мат. 23:35, Рим. 5:14, 1 Јов. 3:12, Јуда 1:11
9. Тада рече Господ Кајину: Где ти је брат Авељ? А он одговори: Не знам; зар сам ја чувар брата свог?

10. А Бог рече: Шта учини! Глас крви брата твог виче са земље к мени.

Јов 31:38, Псал. 9:12, Јевр. 12:14, Откр. 6:10
11. И сада, да си проклет на земљи, која је отворила уста своја да прими крв брата твог из руке твоје.

5 Мој. 28:15, Јов 16:18, Гал. 3:10
12. Кад земљу узрадиш, неће ти више давати блага свог. Бићеш потукач и бегунац на земљи.

13. А Кајин рече Господу: Кривица је моја велика да ми се не може опростити.
___TYR___
(***)
23. januar 2019. u 15.45
>>> K-MC: „Дакле, JHVH ће у срца уписати ТОРУ (5 књига Мосијевих), а не некакав ”Нови Завет„...
<<<< Ti dopisujes kako tebi odgovara, u originalu ne piše TORU,”

*** Оригинал је само један и то хебрејски. И тамо стоји ТОРА. То што ти зовеш оригинал је вероватно превод преведеног превода. Ево линк па можеш проверити:

http://www.htmlbible.com/sacrednamebiblecom/kjvstrongs/B24C031.htm#V33

У стиху 33 кликни на „LAW” и јави шта си открио...>>> K-MC: ”Kako ko, malo je Hrišćana danas a i uvjek ih je bilo malo.„

*** Горе си рекао: ”Hrišćanstvo je nastavak Judaizma, produzetak onog započetog, samo sad na novi način silom Duha Svetog, silom Hristovom koji radi i živi kroz Hrišćanina.„

За кога је онда умро ”Исус Христ„? За вас неколико? Или за све људе? Каква је то сила Духа Светог кад делује само на вас неколико? Која је сврха жртве ”Христове„ ако та његова сила не делује на све?

>>> K-MC: ”Da, Pavle je u pravu kad kaže da smo po prirodi svi gresni i nakloni grijehu, jer smo nasledili gresnu prirodu.„

*** Бог каже да се грех не може наследити:
”...16. Нека не гину очеви за синове ни синови за очеве; сваки за свој грех нека гине...„ (5.Мојсијева 24:16)
”...20. Која душа згреши она ће умрети, син неће носити безакоње очево нити ће отац носити безакоње синовљево; на праведнику ће бити правда његова, а на безбожнику ће бити безбожност његова...„ (Језекиљ 18:20)
”...2. Шта хоћете ви који говорите причу о земљи Израиљевој говорећи: Оци једоше кисело грожђе, а синовима трну зуби? 3. Тако ја био жив, говори Господ Господ, нећете више говорити те приче у Израиљу. 4. Гле, све су душе моје, како душа очева тако и душа синовљева моја је, која душа згреши она ће погинути...„ (Језекиљ 18:2-4)

Дакле, апсолутно је јасно да грех није наследан. Савле богохули...

>>> K-MC: ”Da, slazem se, 10 zapovjesti nije dovoljno, tu nema na primjer zabrane za homoseksualnost. Nema ni zabrane u vezi incesta, ili opstenja sa zivotinjama.„

*** Ти очигледно јако мало знаш о Танаху...

О хомосексуалности:
”...22. С мушкарцем не лези као са женом; гадно је...„ (3.Мојсијева 18:22)
”...13. Ко би мушкарца облежао као жену, учинише гадну ствар обојица; да се погубе; крв њихова на њих...„ (3.Мојсијева 20:13)

О инцесту:
”...17. Ко би узео сестру своју, кћер оца свог или кћер матере своје, видео би голотињу њену и она би видела голотињу његову, срамота је; зато да се истребе испред синова народа свог; открио је голотињу сестре своје, нека носи безакоње своје...„ ((3.Мојсијева 20:17). Погледај и главу 18...

Општење са животињама:
”...23. Живинче никакво немој облежати скврнећи се с њим; и жена да не легне под живинче; грдило је...„ (3.Мојсијева 18:23)

Рекох ти већ – Танаху не треба ништа ни додати ни одузети, све је ту... Никакав ”Нови Завет„ није потребан...

>>> K-MC: ”Ne, grijeh se i te kako može prenositi preko naravi. Tako imamo roditelje lazljivce cija djeca mnogo lažu...„

*** Овде се не ради о наследном греху него о утицају околине и начину (не)васпитања. Постоје и деца из тотално несређених породица која заврше школе и заснују здраве породице. Промашио си... Уосталом, опет понављам, сам бог каже, а супротно Савлу, да грех није наследан – свако за свој грех гине...

>>> K-MC: ”Tu piše da je covjek sklon zlu od mladosti, ne znači da je to nastupilo tek sa 15-16 godina nego je od rođenja, samo sto djete nema priliku da ispoljava svoju zlocu pre...„

*** ”...31. И врати се Мојсије ка Господу, и рече: Молим Ти се; народ овај љуто сагреши начинивши себи богове од злата.
32. Али опрости им грех: Ако ли нећеш, избриши ме из књиге своје, коју си написао.
33. А Господ рече Мојсију: Ко ми је згрешио, оног ћу избрисати из књиге своје...„ (2.Мојсијева 32:32)

Сви смо рођењем уписани у Књигу Живота. Они који греше биће избрисани... Да су сви рођени грешни, не би ни били уписани у књигу...

”...1. У тај час приступише к Исусу ученици говорећи: Ко је дакле највећи у царству небеском? 2. И дозва Исус дете, и постави га међу њих, 3. И рече им: ЗАИСТА ВАМ КАЖЕМ, АКО СЕ НЕ ПОВРАТИТЕ И НЕ БУДЕТЕ КАО ДЕЦА, НЕЋЕТЕ УЋИ У ЦАРСТВО НЕБЕСКО. 4. Који се дакле понизи као дете ово, онај је највећи у царству небеском...„ (Матеј 18:1-4)

Зашто раби Јешуа не каже да се повратимо да будемо као деца да би ушли у царство небеско? Зашто би се ми требали повратити и бити као деца да би могли бити у царству небеском? Шта то деца имају или немају да би могли ући у царство небеско?
___TYR___
(***)
23. januar 2019. u 15.47
>>> K-MC: „I te kako vlada u covjeku sila grijeha, sve dok ga Bog ne ocisti iznutra,..”

*** „А кад не чиниш добро, грех је на вратима.”... Дакле, и кад не чиниш добро грех је још увек пред вратима – још није ушао... Али ако и згрешиш понекад:

„...20. Која душа згреши она ће умрети, син неће носити безакоње очево нити ће отац носити безакоње синовљево; на праведнику ће бити правда његова, а на безбожнику ће бити безбожност његова. 21. Ако ли би се безбожник обратио од свих греха својих које учини, и држао би све уредбе моје и творио суд и правду, доиста ће живети, неће погинути. 22. Безакоња његова што их је год учинио неће му се више спомињати, у правди својој коју чини живеће...” (Језекиљ 18:20-22)

Ништа Бог не чисти изнутра, него се ти сам мораш обратити од својих греха, држати заповести и чинити правду тј. добро... И живећеш... Понављам, Бог се не меша – Он само надгледа и суди. Све је до нас самих...

>>> K-MC: „Bog može da navede svakog od nas da uradi bilo šta pa i najveci zločin...”

*** Не, то не ради Бог него наша слободна воља. Знаш шта је добро а шта зло. Чини добро и грех је далеко од тебе... Чини зло и грех улази у тебе и онда ти се суди. Нико тај твој грех не може преузети на себе. То је Бог више пута јасно нагласио. Савлов измишљени „спаситељ” који на себе преузима све грехе света је тотални промашај. Тај пут води у пропаст...

>>> K-MC: „Kao sto već nekoliko puta rekoh, nastao je NOVI ZAVJET, nova era, i to je Hrišćanstvo, može se zvati i Judaizam nema veze, ali nije vise kao pre. Judaizam je sadrzan u Hrišćanstvu, samo je izbaceno ono sto je ProšlO, kao žrtve, obrezivanje, praznici koji su se ispunili, itd.”

*** „Хришћанство” се никако не може изједначавати са јудаизмом јер уче о потпуно различитим стварима. Све оно за шта ви „хришћани” кажете да је прошло, још увек траје у јудаизму. Дакле ништа није прошло и ништа није завршено:
„...7. А постављам завет свој између себе и тебе и семена твог након тебе од колена до колена, ДА ЈЕ ЗАВЕТ ВЕЧАН, ДА САМ БОГ ТЕБИ И СЕМЕНУ ТВОМ НАКОН ТЕБЕ;...” (1.Мојсијева 17:7)„
”...19. И рече Бог: Заиста Сара жена твоја родиће ти сина, и надећеш му име Исак; и ПОСТАВИЋУ ЗАВЕТ СВОЈ С ЊИМ ДА БУДЕ ЗАВЕТ ВЕЧАН СЕМЕНУ ЊЕГОВОМ НАКОН ЊЕГА...„ (1.Мојсијева 17:19)

>>> K-MC: ”Ta ,,slobodna volja,, je izrazena u tome da mi možemo da se obratimo Bogu kroz molitvu da nas On preuzme u svoje ruke, da nas ocisti od grijeha i da nam podari Duha Svetog koji treba da nas vodi.„

*** Не. Бог очекује од нас самих да се очистимо, понављам:
”...21. Ако ли би се безбожник обратио од свих греха својих које учини, и држао би све уредбе моје и творио суд и правду, доиста ће живети, неће погинути. 22. Безакоња његова што их је год учинио неће му се више спомињати, у правди својој коју чини живеће...„ (Језекиљ 18:21-22)
Бог очекује да се безбожник обрати од свих греха и да чини правду. Бог се не меша...

>>> K-MC: ”Samo od sebe ne mozete ciniti ništa (dobro), rece Hristos, i to je velika istina.„

*** ”Кад не чиниш добро грех је пред вратима„ каже Бог. Дакле, он од нас очекује да чинимо добро. Без ичије помоћи...

>>> K-MC: ”Već nekoliko puta pominjes ovaj refer u 1. Mojsijeva 4, i svaki put oćeš da kažeš kako ovde Bog govori da mi imamo kontrolu nad grijehom i da je volja grijeha pod nasom vlascu i da smo mi stariji od grijeha.
Cista montaza, cupanje iz konteksta, ovde nije rjec o GRIJEHU nego o Kainu i Avelju. Bog se obraca Kainu i kaže da je on stariji od svog brata Avelja i da je volja njegova pod njegovom vlascu, Bog apeluje na Kaina da se ne srdi na Avelja.„

***Да, ту је реч о ГРЕХУ! Из самог контекста који је јасан и у преводима, а посебно у хебрејском оригиналу јасно је да се ради о ГРЕХУ. У свим, али баш свим, ”хришћанским„ Библијама у коментарима се каже да се ради о греху. Само ти кажеш да се ради о монтажи...
K-MC
(llkktt)
23. januar 2019. u 17.51
TYR

>>> K-MC: „Da, Pavle je u pravu kad kaže da smo po prirodi svi gresni i nakloni grijehu, jer smo nasledili gresnu prirodu.”

*** Бог каже да се грех не може наследити:
„...16. Нека не гину очеви за синове ни синови за очеве; сваки за свој грех нека гине...” (5.Мојсијева 24:16)
„...20. Која душа згреши она ће умрети, син неће носити безакоње очево нити ће отац носити безакоње синовљево; на праведнику ће бити правда његова, а на безбожнику ће бити безбожност његова...” (Језекиљ 18:20)
„...2. Шта хоћете ви који говорите причу о земљи Израиљевој говорећи: Оци једоше кисело грожђе, а синовима трну зуби? 3. Тако ја био жив, говори Господ Господ, нећете више говорити те приче у Израиљу. 4. Гле, све су душе моје, како душа очева тако и душа синовљева моја је, која душа згреши она ће погинути...” (Језекиљ 18:2-4)

Дакле, апсолутно је јасно да грех није наследан. Савле богохули...

<<<<< Ti si ovde totalno promasio jasan smisao teksta, Bog kaže da neće da kaznjava sinove zbog grijeha otaca, ne kaže da se gresne navike ne prenose sa roditelja na djecu. To dvoje je sasvim razlicito,
Bazorilo
23. januar 2019. u 17.54
Ја такођер разумем да овде Бог говори Каину за брата му Авеља.Од њега је Каин старији и по закону првородства,Авељева воља му је потчињена.
K-MC
(llkktt)
23. januar 2019. u 17.57
TYR

Ништа Бог не чисти изнутра, него се ти сам мораш обратити од својих греха, држати заповести и чинити правду тј. добро... И живећеш... Понављам, Бог се не меша – Он само надгледа и суди. Све је до нас самих...

<<<<<<<<< Nikako se ne slazem sa ovim, klinike pune ovisnika o raznim porocima kojima ni klinike ne mogu pomoći, samoubistava bez broja jer covjek ne uspjeva da se oslobodi poroka, a ti kažeš uradi sve sam, imaš zapovjest i to je to. Nesta ovde ne stima.
K-MC
(llkktt)
23. januar 2019. u 18.06
Bazorilo
23. јануар 2019. у 17.54

Ја такођер разумем да овде Бог говори Каину за брата му Авеља.Од њега је Каин старији и по закону првородства,Авељева воља му је потчињена.

<<<<<<<< I pre tog refera je rjec o bratu Kaina i posle, nigde rjec o grijehu, ja ne znam ko može da tumaci drugacije, u pravu si
Bazorilo
23. januar 2019. u 18.10
Један од пророка Старог завета је рекао:Пропао си Израиљу,али ти је помоћ у мени.Значи,помоћ је била условљена сазнањем да без Бога човек не може ништа учинити за своје спасење.Наше је само да испружимо руке књему и узвикнемо,узми ме Оче!Ти ме обрати,да бих се могао обратити к Теби.
___TYR___
(***)
24. januar 2019. u 12.58
>>> K-MC: „ Ti si ovde totalno promasio jasan smisao teksta, Bog kaže da neće da kaznjava sinove zbog grijeha otaca, ne kaže da se gresne navike ne prenose sa roditelja na djecu. To dvoje je sasvim razlicito,”

***Ти си промашио... „Нека не гину очеви за синове ни синови за очеве” – нити очеви могу преузети грехе синова, нити синови могу преузети грехе очева.

„Која душа згреши она ће умрети, син неће носити безакоње очево нити ће отац носити безакоње синовљево;” – син неће наследити очев грех (безакоње) нити ће отац наследити безакоње синовљево.

„Шта хоћете ви који говорите причу о земљи Израиљевој говорећи: Оци једоше кисело грожђе, а синовима трну зуби?” – ако су очеви грешили синовима не могу трнути зуби тј. не наслеђују грех отаца...

И после свега овога Бог јасно каже „СВАКИ ЗА СВОЈ ГРЕХ НЕКА ГИНЕ” и још „КОЈА ДУША ЗГРЕШИ ОНА ЋЕ ПОГИНУТИ”.

Тотални промашај је кад ви „хришћани” верујете да неко може гинути за ваше грехе...

>>> Bazorilo: „Ја такођер разумем да овде Бог говори Каину за брата му Авеља.Од њега је Каин старији и по закону првородства,Авељева воља му је потчињена.”

*** Е баш супер! Сад вас је двојица...

>>> K-MC: „I pre tog refera je rjec o bratu Kaina i posle, nigde rjec o grijehu, ja ne znam ko može da tumaci drugacije, u pravu si.”

*** „nigde rjec o grijehu” ... Јеси ли сигуран да си ти то добро прочитао? У преводу Даничић-Караџић:
„6. Тада рече Господ Кајину: Што се срдиш? Што ли ти се лице промени?
7. Нећеш ли бити мио, кад добро чиниш? А КАД НЕ ЧИНИШ ДОБРО, ГРЕХ ЈЕ НА ВРАТИМА. А воља је његова под твојом влашћу, и ти си му старији.”

И тачан превод:

„...6. И рече Господ Кајину: Зашто се љутиш и зашто си намргођен? 7. Зар није тако да ако се поправиш, биће ти опроштено? Ако се, ипак, не поправиш, пред вратима ти грех лежи и жели те (пружа се за тобом), али ти можеш управљати њиме”

У овим старим, накарадним „хришћанским” преводима знаци интерпункције се стављају онако како вама одговара да потврдите Савлову причу... Из оригинала је јасно да се ради о греху, а као што сам већ рекао, а то вас изгледа уопште не занима, у свим новијим „хришћанским” преводима у коментарима стоји да се стих 7 односи на грех а не на Авеља.

>>> Bazorilo: „Значи,помоћ је била условљена сазнањем да без Бога човек не може ништа учинити за своје спасење.Наше је само да испружимо руке књему и узвикнемо,узми ме Оче!Ти ме обрати,да бих се могао обратити к Теби”

*** „...21. Ако ли би се безбожник обратио од свих греха својих које учини, и држао би све уредбе моје и творио суд и правду, доиста ће живети, неће погинути. 22. Безакоња његова што их је год учинио неће му се више спомињати, у правди својој коју чини живеће...” (Језекиљ 18:20-22)
Бог очекује од сваког од нас да држимо уредбе. Али и ако смо грешили, очекује од нас да се обратимо од греха. Слободном вољом без ичије помоћи. Бог је дао Закон да га следимо, више пута је нагласио да га треба творити и да га није тешко творити. И то је једини пут. Никакво пружање руку према њему не помаже. Бог никога не жели да обрати тек тако – држи уредбе и Законе и бићеш жив. Ако не држиш уредбе и Законе можеш пружати руке колико хоћеш...
K-MC
(llkktt)
24. januar 2019. u 16.31
TYR, hvala na trudu i komentarima, imam utisak da smo se poceli ponavljati, možda da se malo pozabavimo mojom novom temom gore, ovde je već skoro sve receno
revizor
(pilot)
25. januar 2019. u 06.16


ה וְהוּא מְחֹלָל מִפְּשָׁעֵנוּ מְדֻכָּא מֵעֲוׂנֹתֵינוּ מוּסַר שְׁלוֹמֵנוּ עָלָיו וּבַחֲבֻרָתוֹ נִרְפָּא־לָנוּ׃

&&&&&

https://theisraelbible.com/bible/isaiah/chapter-53
&&&&&

http://www.hacbg.org/biblija/biblija.php?K=23&G=53
___TYR___
(***)
25. januar 2019. u 15.01
Па где си пилот! 'Ајде сад „copy/paste” једно 50 страна из „Велике Борбе”...
revizor
(pilot)
26. januar 2019. u 07.07

https://theisraelbible.com/bible/zechariah/chapter-13
6 AND IF HE IS ASKED, „WHAT ARE THOSE SORES ON YOUR BACK?” HE WILL REPLY, „FROM BEING BEATEN IN THE HOMES OF MY FRIENDS.”

ו וְאָמַר אֵלָיו מָה הַמַּכּוֹת הָאֵלֶּה בֵּין יָדֶיךָ וְאָמַר אֲשֶׁר הֻכֵּיתִי בֵּית מְאַהֲבָי׃

7 O SWORD! ROUSE YOURSELF AGAINST MY SHEPHERD, THE MAN IN CHARGE OF MY FLOCK , SAYS THE LORD OF HOSTS. Strike down the shepherd And let the flock scatter; And I will also turn My hand Against all the shepherd boys.

ז חֶרֶב עוּרִי עַל־רֹעִי וְעַל־גֶּבֶר עֲמִיתִי נְאֻם יְהֹוָה צְבָאוֹת הַךְ אֶת־הָרֹעֶה וּתְפוּצֶיןָ הַצֹּאן וַהֲשִׁבֹתִי יָדִי עַל־הַצֹּעֲרִים׃

ShABBAt Shalom TYR

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.