Diskusije : Religija

 Komentar
Vaskrs i Blagodatni Oganj
Sevastopolj
(bolje imati pametnog za neprij)
07. april 2017. u 12.48
Nadam se da će ove godine elementarne protivpožarne
mere biti sprovedene,
a da će rukovanje Blagodatnim Ognjem biti prepušteno
ljudima sa znanjem, iskustvom i Božjim blagoslovom!
ljubo_ru
(apokalipsa danas)
08. april 2017. u 03.48
Севастопоље

Шта мислиш зашто Благодатни Огањ силази увек и само на Православни Васкрс који се слави по јулијанском календару а никад и никако на папски јеретички ускрс ?
Даћу ти пар дана да размислиш па ћу ти одговорити на нову тему о календару ...
Freelance
(Mislilac)
09. april 2017. u 05.11
U pitanju je hemijska reakcija (samopaljenje) belog fosfora u dodiru sa kiseonikom. Koristi se za sludjivanje ubogog coveka, uglavnom nedovoljno obrazovanog.
ljubo_ru
(apokalipsa danas)
09. april 2017. u 05.46
U pitanju je hemijska reakcija (samopaljenje) belog fosfora u dodiru sa kiseonikom. Koristi se za sludjivanje ubogog coveka, uglavnom nedovoljno obrazovanog...

nedovoljno obrazovanog ??!!?

Не заборави да је богословски факултет можда и најтежи од свих факултета јер се осим исцрпног познавања богословије захтева и упоредно познавање филозофије од античке па до савремене .
Freelance
(Mislilac)
10. april 2017. u 06.52
Kažeš: „Не заборави да је богословски факултет можда и најтежи од свих факултета јер се осим исцрпног познавања богословије захтева и упоредно познавање филозофије од античке па до савремене . ”

A, da li se uci Pravopis srpskog jezika?

Istorija i filozofija se uce znatno intenzivnije i dublje na filozofskim fakultetima u Srbiji. Ne vidim ni jedan valjan razlog da se Bogoslovski fakultet uvrsti u Beogradski univerzitet koji je državna institucija. Ne zaboravi, država Srbija je sekularna, sto će reći da je crkva odvojena od države.

Sevastopolj
(bolje imati pametnog za neprij)
11. april 2017. u 12.26
Bogami se beli fosfor koristio i na Roterdamu, Londonu,
Birmingemu, Hamburgu, Drezdenu, Tokiju...

I za sluđivanje naroda i za miomiris žrtve paljenice...

Jocko4
(observer)
19. april 2017. u 22.49
Sevastopolj,

Не бих рекао да је у питању бели фосфор, јер би трик би био одмах проваљен.

Исти ефекат су својевремено покушали да изазову и свештеници других цркава, али им нешто није „палило”.

Према описима, пре паљења се најпре јавља светлост, која долази одозго и пали свеће.
???
Bazorilo
20. april 2017. u 14.30
Ja lično ne vidim svrhu tog ognja.Kad su od Gospoda Isusa tražili cuda on ih nije učinio iz razloga,kako je sam objasnio,sto su istine zapisane u Bibliji ono sto pravi vernici Bozje duhovne Crkve treba da slede.
Freelance
(Mislilac)
12. septembar 2017. u 12.42
Ti bi trebalo da znaš da je u pitanju beli fosfor. Dakle, hemiska reakcija belog fosfora u doditu sa kiseonikom. Šta vise, prošle godine je na grckoj telelviziju, uz prisustvo pravoslavnog svestenika, profesionalni hemicar izveo taj trik paljenja, tzv. blagodatnog ognja.

Naravno, u nas nasa SPC pravilnu igru igra zasnovanu na zakon verovatnoce i statistike, znajuci da je velika vecina srpskog zivlja obrazovno nepismen, a da niko na našim TV kanalima neće imati hrabrosti, a ni znanja da se suprotstaavi crkvenim vlastima i raskrinka tu madjionicarsku saradu koju izvodi Irinej.

Drugo, gde su to svojevremeno bezuspesno pokusali da izazovu i svestenici drugih crkava? Naravno, u Jerusalemu. A, zašto nisu pokusali da to izvedu u hemijskim laboratorijama?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.