Diskusije : Religija

 Komentar
Атеизам је бесмислен
ljubo_ru
(apokalipsa danas)
27. mart 2017. u 08.35
Замислите цењени дискутанти да шетате неком забаченом шумском стазом и угледате сат како лежи на земљи . За нашу причу уопште није битно да ли још увек ради или је покварен већ је битна друга ствар : сат није могао настати сам по себи већ је дело људских руку тј. интелигентно биће га је направило .
Сад ћу покушати урадити мали заокрет у причи : ни једно дело људских руку ма колико компликовано и софистицирано не може ни приближно да се упореди са савршеном хармонијом која постоји у природи . Постоје природни закони и закони физике а не постоји ЗАКОНОДАВАЦ ??!!? ... како је то могуће ? Још бољи пример ћу навести : субатомске честице ( непојмљиво мале за људски ум ) које круже око језгра атома се налазе на савршеној раздаљини од језгра атома да ако би дошло само до незнатне осцилације у раздаљини настао би хаос . Чак и непојмљиво мале честице опет морају да се састоје од нечега и тако у недоглед .
По атеистима ово је све настало само од себе ?
Живот на Земљи не би уопште ни био могућ када би се планета приближила или удаљила од сунца за невероватно малу разлику што је хармонија на делу
Стојимо на чврстој планети коју ништа не придржава у бескрајном свемиру и како то објаснити ...
По научницима , свемир је наводно настао из великог праска пре 15 милијарди година док је био непојмљиво мањи од најмање честице док није било простора и времена . А онда се догодио прасак и ту смо где смо ... а шта је било пре великог праска ? Ово су заиста небулозе за плакати . Наука и даље наставља причу о пулсирајућем свемиру које се шири и сужава и тако у недоглед , затим ту је и теорија суперструна које су најмање могуће честице ... итд итд
Немојмо се заваравати : наука уопште није у стању дати задовољавајући одговор ни на једно питање , шта више она само ствара жеђ и немир у људским душама а сваки православни верник зна да оно не долази од Бога већ од ђавола .
Да ли људски ум уопште може замислити да је свемир вечан , да није никад ни створен и да је у бескрајној вечности све могуће ?
ТЕШКО ...

Freelance
(Mislilac)
30. mart 2017. u 11.50
Prvo i pre svega, uvazeni Ljubo-ru, Teorija velikog praska je samo jedna od mogućih naučnih pretpostavki kako je nastao Kosmos, a ne tvrdnja, kako ti navodis.

Drugo, u prirodi ne postoji savrsena harmonija, već savrsen haos.

Treće, morao bi da shvatis da ne postoje prirodni zakoni, već saznanje zašto se pojedine pojave u prirodi desavaju uvek na isti način i šta ih uslovljava, kao i moguće posledice koje izazivaju. Dakle, ta saznanja su uslovno nazvana „prirodni zakoni” i njih nije niko donosio da bi priroda po njima delovala. Uostalom, ti zakoni nisu ni jedinstveni niti dati za sva vremena, kao tvoja „sveta knjiga” Biblija, već se sa novim naučnim saznanjima, otkricima u prirodi oni menjaju. Tako i ti ovde navodis niz naučnih otkrica i ne pomišljas da su ona rezultat delovanja iskljucivo ljudskog uma, niti imaju ista zajednickog sa nekim imaginarnim natprirodnim entitetom.

I, na kraju, mora se naglalsiti da nauka ne tvrdi da može da da odgovor na sva pitanja, ali se svakodnenvo dogadjaju nova otkrica i na toj osnovi menjaju stara.

Ne zaboravi, ateisti su racionalnog i kritickog uma i rastereceni retrogradnih predrasuda.
Sevastopolj
(bolje imati pametnog za neprij)
06. april 2017. u 16.27
Ljupče, a zbog čega si Ti odbacio ideju da
Svet tj Zemlja stoji na leđima velike kornjače?

Ili nisi?
ljubo_ru
(apokalipsa danas)
07. april 2017. u 09.07
Свето Писмо је више него јасно по овом питању : планету Земљу и сав космос и све што је видљиво и невидљиво је само и једино створио БОГ
Што се тиче џиновских корњача и сличних глупости и фантазија пре ће атеисти да поверују у то него у Бога . Атеисти ће веровати у БИЛО ШТА само да није Бог !
Sevastopolj
(bolje imati pametnog za neprij)
07. april 2017. u 09.45
Ali, zašto Bog ne bi stvorio i kornjaču
na kojoj zemlja stoji ???

Pa znamo da On voli sve malo da zakomplikuje.
Dakle gde su dokazi protiv kornjače?
Freelance
(Mislilac)
09. april 2017. u 05.20
Po meni, bog Savatije, tako se u nas on vabi, drzi Zemlju na srednjem prstu uzdignute desne ruke na kome se ona, Zemlja rotira.
Jocko4
(observer)
19. april 2017. u 10.26
>'Jош бољи пример ћу навести : субатомске честице ( непојмљиво мале за људски ум ) које круже око језгра атома се налазе на савршеној раздаљини од језгра атома да ако би дошло само до незнатне осцилације у раздаљини настао би хаос .'
- - -

Такве „незнатне осцилације” (како их ти називаш) се и догађају, али нису праћене хаосом. Електрони падају на нижу љуску, или се пењу на вишу љуску, зависно од тога да ли се догађа пријем, или губитак енергије.
Dr_Blizak
(student)
15. jun 2017. u 06.23
„ шта више она само ствара жеђ и немир у људским душама а сваки православни верник зна да оно не долази од Бога већ од ђавола . ”

-------------

Pa ta zeđ i nemir su glavni pokretaci napretka i prosvetljenja covecanstva. A za Crkvu je svako razmišljanje svojom glavom sotonino delanje.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.