Diskusije : Religija

 Komentar
Bog je stvorio svet za 42000 godina?
Glasnik
30. januar 2012. u 15.58
Prve stranice Biblije koje je prevela kula Novi svet prevod, baziraju na pogresnom ucenju kule.

Prve stranice tog prevoda baziraju na nebiblijskom ucenju, da je Bog stvorio svet za 7000 godina po danu. puta 6 dana = 42000 godina + subota koja po tom ucenju još uvek traje, još 7000 godina. Ukupno 49000 godina stvaranje sveta koje je Bogu bilo potrebno.
To ucenje su odbacili ali prevod Novi svet koji je preveden na osnovu tog ucenja je ostao.

Zbog tog ucenja kula je svuda gde u originali kaže i Stvori Bog.

Kula je prevela: I poce Bog da stvara.

Jer treba da asocira na 7000 godina stvaranja.

Ili kada kaže i pocinu Bog sedmoga dana.

Kula prevodi i poce Bog da se odmara da bi poduprli to nebiblijsko ucenje.

UCENJE JE ODBACENO A NOVI SVET PREVOD OSTAO?
Glasnik
30. januar 2012. u 15.59
Jedan svedok mi se javio na ovu tvrdnju pa kaže sledeće:

[QUOTE=Mudri logičar;20506405]Ovo što si napisao nije naše učenje.

Ne znam gdje si izvukao ove tvrdnje, jer one uopće nisu od Jehovinih Svjedoka.[/QUOTE]

[QUOTE=Mudri logičar;20507011]A ti kao poznaješ Jehovine Svjedoke bolje od nas samih, zanimljiva konstatacija.

Sva učenja koja temeljimo na Bibliji objavljuju se u našim publikacijama, tako da je sve javno a ne tajno.[/QUOTE]

Zato sam hteo da podelim ovo sa vama.

Glasnik
30. januar 2012. u 16.01
PA TO VAS TAKO UCE DA JE JAVNO ALI KAKO CE MO SADA VIDETI NIJE TAKO:[/U]

[B]Prve stranice Biblije koje je prevela kula Novi svet prevod, baziraju na pogresnom ucenju kule.[/B]

Prve stranice tog prevoda baziraju na nebiblijskom ucenju, da je Bog stvorio svet za [B]7000[/B] godina po danu. puta[B] 6 dana[/B] =[B] 42000 godina[/B] + subota koja po tom ucenju još uvek traje još uvek, [B]7000 godina[/B]. Ukupno[B] 49000 godina[/B] stvaranje sveta koje je Bogu bilo potrebno.
[U]To ucenje su odbacili ali prevod Novi svet koji je preveden na osnovu tog ucenja je ostao.[/U]

Zbog tog ucenja kula je svuda gde u originali kaže i [B]Stvori Bog.[/B]

Kula je prevela: I[B] poce Bog da stvara.[/B]

Jer treba da asocira na [B]7000[/B] godina stvaranja.

Ili kada kaže i [B]pocinu Bog [/B]sedmoga dana.

Kula prevodi i [B]poce Bog da se odmara [/B]da bi poduprli to nebiblijsko ucenje.

[U]UCENJE JE ODBACENO A NOVI SVET PREVOD OSTAO? [/U]

ZA OVO UCENJE KULE MUDRI LOGICAR KAžE DA NIJE KULINO.

[U]EVO DOKAZA DA JESTE:[/U]

DIREKTNO IZ KULINE KNJIGE POD NASLOVOM: [U][B]BOG OSTAJE ISTINIT:[/B][/U]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/16/kula1s.jpg/][IMG]http://img16.imageshack.us/img16/8697/ kula1s.jpg[/IMG][/URL]
Ovo su korice te knjige, misevi je malo nagrizli jer su ranije u knjigama u stampariji kule stavljali poseban prijatan misris u papir da bi knjiga delovala pozitivno po mirisu na citaoca ali posebno privlaci i miseve i pacove:

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/24/kula3d.jpg/][IMG]http://img24.imageshack.us/img24/8978/kula3d.jp g[/IMG][/URL]
Na ovoj stranici knjige imamo opis tog ucenja kako subota još uvek traje, jer je njeno trajanje 7000 godina kao i ostalih dana stvaranja, a posto je Bog stvorio svet pre 6000 godina subota je u sestoj hiljaditi a sedma hiljadata godina će biti ona koja je opisana u otrkivenju.
To je Jehovino carstvo tada, gde svedoci obucavaju gresnike?
Glasnik
30. januar 2012. u 16.02
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/196/kula4y.jpg/][IMG]http://img196.imageshack.us/img196/5951/kula4y.jpg[/IMG][ /URL]
Sledeća slika pokazuje kulino ucenje o stvaranju sveta za 42000 godina. Svaki dan stvaranja je trajao po 7000 godina + subota koja još uvek traje ukupno 49000 godina.

Treba li još dokaza M.L.

Kula je uvek ucila nebiblijsku nauku kao i ovu.

Iako je ovo ucen je odbacila, ono se još uvek prikriveno nalazi u novom svet prevodu, čije su stranice nastale na osnovu ovog ucenja.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/811/kula1q.jpg/][IMG]http://img811.imageshack.us/img811/6372/kula1q .jpg[/IMG][/URL]
Na ovoj slici se jasno vidi naslov knjige i ko je izdao knjigu. Kula strazara.

Gaidinglight
(Blizzard)
30. januar 2012. u 16.53
Шта те бре брига - важно да си твоју верзију Библије разумео и да је све у њој исправно-истинито. Ваљда је исправно?

Види, Оваква питања са твоје стране могу да се иначе схвате двојако. Па неко далеко било помисли да ти паметније звучи њихов опис стварања.

Мени барем њихов опис делује разумнији, некако логичнији. Ипоред да знамо да у Библији један дан означава период од 24 часова. Па је због тога (а већ утврђено) испада мање логично, јер нам то говори да је земља стара неких 6000 година. А то сваки нормалан сматра веома кратким периодом постајања, узевши у обзир Диносаурусе.

Иначе, како си нам ти? надам се да си добро..
kum506
30. januar 2012. u 19.05
Glasnik(Nikola),sada ti smeta šta „kula srazara” piše i tumachi.Jel to tvoje verovanje nešto bolje?ne bih rekao i tvoja verzija je plitka kao tacna.Shest hiljada ili 42 ili 420 hiljada su kratki rok kako god da se okrene i to ti nauka pobija na svakom koraku.Sada ako ti hoćeš da se orentises po pisanju prostih bajki ili nauchnih dokaza to je tvoja stvar ali nemoj misliti da posedujes i trunku logike.
neutralni
(teolog)
30. januar 2012. u 19.11
Od kuda je kula prevodila njihovu bibliju i šzta im je bila osnova za njihov prevod? Ako prvod kao KJV se oporedi sa Hebrew Biblijom, tanachom, i to se uzima kao osnova, treba da se uporedi sa kulin prevod i ikoliko je taj prevod izopačen treba da se proglasi kao jers.

Na ovom linku se može uporediti engleski prvod sa Jevreskiom tanakom:

http://biblos.com/genesis1-2.htm

Primer: in the beginningbə·(rê·šîṯ,God (ĕ·lō·hîm;), created (bā·rā), the heavens (haš·šā·ma·yim), and the earth (wə·’êṯ ו[e] hā·’ā·reṣ.)

Sada, opazimo kao elohim oznašava množinu, primer:

26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.

Sa jevrejskog na englrskom.
26 „And God said Let us make man in our image after our likeness and let them have dominion over the fish of the sea and over the fowl of the air and over the cattle and over all the earth and over every creeping thing that creepeth upon the earth.

Jevrrjski:וַיֹּ֣אמֶר אֱלֹהִ֔ים נַֽעֲשֶׂ֥ה אָדָ֛ם בְּצַלְמֵ֖נוּ כִּדְמוּתֵ֑נוּ וְיִרְדּוּ֩
בִדְגַ֨ת הַיָּ֜ם וּבְעֹ֣וף הַשָּׁמַ֗יִם וּבַבְּהֵמָה֙ וּבְכָל־הָאָ֔רֶץ
וּבְכָל־הָרֶ֖מֶשׂ הָֽרֹמֵ֥שׂ עַל־הָאָֽרֶץ׃

P.S. Jvrejski se čita s desna u levo.

To nam je dokaz da je Elohim, Bog više ličnosti u biođžanstvu i da su zajedno učestvovali i sarađivli složno i u jedistvu.

Takođe nam jasno dakaže da je jeda dan od 24 sata, veče i jutro, noč, trajao isto tako kako koliko i danas traje; 24 sata, sedmica 7 dana, od stvaranjai za kalendera si upotrebljavali meses koji se okreće oko zemlje kao što se zemlja okreće oko sunca za godinu dana i oko svoje ose 24 sata. Ovo važi samo z astanovnike na ovoj planeti za orijentaciju a ne za druge planete u svemiru. Zatro pred Bogom jedan dan kao 1000 godina im 1000 godina kao jedan dan, jer upoređujići sa njegovu večnost merenje vremena i kaalendatrsko obeležje je nebitno.

Prena sovome i mnogim drugim dokazima KJV Biblija je naj tašnije prevedena na engleskom jeziki i dobila naziv protestanska biblija jer prevod je potvrdio king James, engleski kralj koji su za nejgovo doba grupa skolara prevodili bez nadzorstva papista i odobrenje rimskog pape.

Što je u bibliji pisano, nama služi za primer, da svaki sam za sebe odluši da li je prihvatljivo iloi ne. Neke stvari ima da je za nekog prihvatrlivo a neke nisu, za to svakome j ostavljeno da presedu za sebe. U ostalom je nAvida ili Soslomun, koji je imao 700 žene i navele su ga da se klanja njihovim tušim bogovima i tako je ometnik postaoradi čega se ujedinjeno carstvo desitegrisalo mi kasnije, do sada u 3 navrata bili odvedeni u izgnastvo tako da danas pravih izriljaca ne posotoje iako država izrilj bila osnovana 1948 god NE. je bila osnovanao od Kazara koji su prihvatili judeizam, od kojih je izašla bankarska dinastija Rotschild, vlanici centralnih banaka u Americi i Evropi. Oni su takođe osnovali masonsku tajnu organizaciju i davidovu zvezdu, koja se sastoji od 2 trokutnika kao simbol piramida što je na d+američkiom dolaru. Zo je Luciferov simbol i o tome piše u Otkrivenju. Nekikažu da su jevreji ali nisu, nego sinagoga sotonina. Narvno sotona je antichrist, i to se vidi, isti simbol je ugrađen na zgradi vrhovnog suda u Jerusalimu.
Vidi link sa slikama

search.esnips.com/search/?ie=UTF-8&safe=&category=web&searchQurey=rooth+ov+all+evil+in+Jerusalem

NA levom krilu slike se vidi piramida, ako se pažlivo pogleda, kao i na modelu zgrade oko koje su bili nskupleni rotschildi sa vodečim političkim ličnostima Israilja.

neutralni
(teolog)
31. januar 2012. u 03.57
0
kum506 30. januar 2012. u 19.05
„Glasnik(Nikola),sada ti smeta šta ”kula srazara„ piše i tumachi.Jel to tvoje verovanje nešto bolje?ne bih rekao i tvoja verzija je plitka kao tacna.Shest hiljada ili 42 ili 420 hiljada su kratki rok kako god da se okrene i to ti nauka pobija na svakom koraku.Sada ako ti hoćeš da se orentises po pisanju prostih bajki ili nauchnih dokaza to je tvoja stvar ali nemoj misliti da posedujes i trunku logike.”

>>>>>>> A HA, kume, znači, s ovim tvojim komentarom priznaš da Bog postoji i da je on stvoritelj, bez obzira na trajanje. Znači podsvesno veruješ da BIG BANG nije se desilo smo po sebi. Ajd, kume, objasni ti ovoČ dali nauka može naučno dokazati, da pred mene samo posebe, na sitom principu, BIG BANG, može da se stvori jedna nova kola, jer potreba zahteva a nemam novca da je kupim, ako ti naučnjaci mogu da mi učini dobra dela, mogli bi da izgovore i BIG BANG, pa eto kola će se stvoriti pred mene i ti kume samo da mi daš ključ da startam i da se vozam. Dali ima logike u tome, kume, za tebe i tvoje bratiuje ateiste, komji ste toliko zapeeli da dokažete da Bog ne psotoji i da on nije svemogući da stvara svemir kako mu je volja.

Kula stražara je kult i svi JS. slede kulu, kao i vi azteisti što sledite darvina, pa takođe spadte u kultove. Obično se kultovi poznaju po tome sto oni izdavaju svoju verziju Biblije, po kojj se vladaju, kao što mormoni, imaju „teh book of morrmons i darvin napiseo poreklo vrsta.

”Reakcija na Darwinovu knjigu bila je veoma brza. Neki biolozi spočitavali su Darwinu kako ne može dokazati svoje hipoteze. Drugi su kritizirali Darwinovu koncepciju o razvijanju različitih vrsta iz jedne. Međutim najžešći napadi na Darwinovu teoriju nisu dolazili od znanstvenika već od strane crkvenih predstavnika. Oni su mu spočitavali da teorija o prirodnoj selekciji poriče uticaj Boga na stvaranje čovjeka i stavlja čovjeka na istu razinu sa životinjama.„

http://bs.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin

Pitanje: Koja teorija je psotojalaa pre darvinove i na kojoj teoriji su se ateisti oslonili pre darvvimna. Verovatno da ateista je bilo i pre darvinove izmišljene teorije? Ald, kiume objasni ovo jer se mnogo praviš sveznajići i sveznajući, a i uvek upotrebljavaš zdravu logiku.

I wonder how cane ateistic sick mind produce healthy logic.

Impossible!

Glasnik
31. januar 2012. u 04.51
Pa Gajdinglight. To njihovo ucenje ti je blize jer bazira na evoluciji ne na bibliji.
Hristov_vojnik
(Borac na strani Hrista)
31. januar 2012. u 04.56
Koja je to jadna nauka koja pobija stvaranje sveta i starost zivota i još jadniji naucnici?
Jer to mislis Kume na ateisticke naucnike koji sami priznaju da nemaju ništa i da ne mogu nikakvim svojim istrazivanjima da pobiju biblijsko stvaranje i starost sveta?
I ja te sada pitam da navedes te svoje dokaze protiv stvaranja i logicke argumente,ako ih imaš uopste i da budem jasan znaci realno i stvarno a ne neke babske price.
Gaidinglight
(Blizzard)
31. januar 2012. u 07.22
Па Гласниче, да ти Гаврило нешто каже, могуће је да су ЈС боље разумели и превели старе свете списе, и да је њихова верзија ближа тој истини.

Можда су они успели да одстране неке који су себе подписивали Апостолима, а уствари нису били Апостоли већ плагијатори. А знамо да су неки у почетку Хришћанства прогањали друге оптуживши их за Јерес, мећутим, ми знамо да су прогонитељи самим својим чином мењања и увођења својих паганских светковина починили Јерес.

Па ми сад реци у којој то Цркви нема Јереса?

Ако вас добро знам (а знам) рећи ће те да у вашој заједници нема јереси, да сте се сачували од тога, и да сте ви једини, праведни, и истинити следбеници Христа.

Али вашим присуством, и клеветањем овде, ви показујете да нисте, само ти ниси свестан тога, сваки пут када покушаваш-те да се изборите за то место.

Није нико од вас ево миленијама успео у томе, ни једна црквена заједница није испливала из свог јереса. Или да је друге заједнице не сматрају Јеретицима. Напротив - ви сте за ове две миленије успели да се јоп више разгранате и поделите.

Шта има још да се дискутира о томе са вама? Не много.

Једино вам остаје да радите оно што сте увек радили - цитирате већ давно погрешно преведене, дописиване, измењене списе, које су већ давно изгубиле оригинал због свих промена кроз којих су прошли ти свети списи.

Немате ништа сачувано, чак вам и Оно пар (2-3 Апостола) нису дословно осликали стари завет, сву симболику и истинито значење речи, почевши од Кабале па све до Христа, после јадних интерпретација Апостола, ви сте благо си га вам узели ствар у своје руке, свако по својој потреби, по висини и ширини скројили себи оделце. Већином уско и не пропорционално, па вас зато сво време жуљају ципелице и панталонке.
kum507
31. januar 2012. u 20.06
Hrastovi,99% svih nauchnika sveta ne veruje u vaseg Jahwu i to apsolutno.Evo šta vam je rekao najveci mozak danasnjice i verovatno za sva vremena,http://www.youtube.com/watch?v=Lq9M2Mnl79w.Takođe ovome ću vise da verujem jer zna o chemu govori nego nekim vasim primitivnim bajkama koje vi nazivate„sveto pismo”.Ne odgovara mi da jedem ljudsko meso i još specijalno dechije kako vas biblija savetuje niti da ubijam neposlusnu decu ili žene koje nisu nevine ili one koji rade na „sabath” ili one koji veruju u nekog drugog boga,apsolutno ne>Ali za vas je to u redu jer pishe u bibliji to je rech „milostivog” boga kome se vi molite.Nisu nauchnici „jadni” kako ti kažeš nego taj vas bog koji je još teski psihopata i umno poremecena osoba.Dakle otvori ochi junache pa sledi Isusa kako vam je to on rekao,prodaj sve i nemoj da gomilas bilo kakvu imovinu nego je razdeli,kada to uchinis onda se javi pa da diskutujemo.
Mika32
01. februar 2012. u 20.47
Postovanje Glasnik,

Decenijama znam da JS uce i veruju da je sedmica stvaranja trajala 49,000 doslovnih godina.
Ti kažeš da su oni to verovanje promenuli.
Možeš li nam ukratko navesti kako sada veruju u sedmicu stvaranja?

Uvek su ucili da je jedan dan 7.000 godina.
I da se mi nalazimo u sestom danu stvaranja koji je poceo od stvaranja Adama. Tako su izracunali da se taj period zavrsava 1914.godine.

Kako sada veruju?

Unapred hvala
Glasnik
02. februar 2012. u 14.01
Verovali su da subota traje još od stvaranja. Da smo se nalazili u sestoj hiljaditoj godini do skoro, a sedma hiljadata godina suobte je ona iz otrkivenja 1000 godina.

Tada zavrsava subota posle 1000 godina kada svedoci nauce gresnike kulöinom ucenju.

Pošto su odbacili ovo ucenje, ni reci vise o tome.
Sada je svaki dan stvaranja dug period pa i subota.
Meedjutim nisam vise nigde nasao da komentarisu vise o suboti.

Treba ih pitati.
Glasnik
02. februar 2012. u 14.05
Retko dolazim na ovom unistenom forumu kako je to Moderator i hteo.

Pa može da potraje dok vidim šta je ko pisao.

Ali ovaj forum neće dugo.

Kako sam im neakda i rekao.

Kako rade tako im i biva.

Na svim poljima.
Nepravda prema drugima je bumernag koji se vraca.

Bog blagosllja one ljude koji postuju slobodu verosipovesti i svima daju jednaka prava ne gledajuci ko je ko.
Pa i ne verujucima dok se ponasaju.

Međutim oni su odvojili forume a bezboznicima namerno pustili misleci da uniste one koji veruju rugacije od ancionalne vere.
sa time su unsitili svoj cafe, sebe.

Na drugim forumima je porastzao broj clanova jer su ljudi presli tamo.

Regulus_Gavrilo
(Blizzard over the Heaven)
02. februar 2012. u 15.08
Гласниче, немој да си смешан, ја би се на твом месту захвалио Модератору, јер не дозвољава да вам Атеисти по заслузи очитају: „Оче наш, зашто ниси на небеси док се свети име твоје”
Rec-istine
(Diskutant)
02. februar 2012. u 15.39
Gavro. čestitam da si doprineo unistenju ovog foruma.
Ti si car!
SANCIN
02. februar 2012. u 20.39
Sloboda Veroispovesti je svima Dozvoljena,a ko je u kakvoj veroispovesti je drugo pitanje.Ovaj forum dozvoljava razlicito gledanje,a ako se tim gledistima niko ne vredja,sve je u redu.Međutim kao što se da videti iz pisanja pojedinih clanova,suvise slobode Imaju i shodno nasem mentalitetu pametuju,kao da imaju svo znanje sveta.
Pazi ovo,muslimani imaju jedno,jevreji drugo,a hrišćani treću kategoriju verovanja,a dokaz je tome da je bezbroj denominacija i formi i svi oni zagovaraju da su oni jedini.
Zanima me šta po tom pitanju biblija kaže?
Rec-istine
(Diskutant)
03. februar 2012. u 07.18
Ovaj forum ometa razliciuta verovanja, dozvolivsi nevrnicima i sličnima da spamuju i unistavajus svaki post.

Posecenost pokazuje sve.
Regulus_Gavrilo
(Blizzard over the Heaven)
03. februar 2012. u 16.28
Гласниче или Реч истине, ти си сам себи довољан са твојих 3 ника.
Теби нико није свезао руке, пиши шта желиш. Али, изгледа да је теби сад досадно јер си спуцао све што си имао.

Ко је теби спамао теме, где то видиш? или је за тебе спам када неко не дели твоје мишљење?

Ајде реци ко теби недостаје? да није то можда Кум, Даникен, moca77, PLP, knowhow (slobodan strelac), FREELANCE (Mislilac, PrivatPolicyS, Ordachni-Buzhap?

Више од половине не долазе јер су теме никакве, заситили се људи једног истог понављања.

Ајде бре нађи себи женску па проводи време са њом..у молитвама:))))))

parmin
(Vozač)
12. februar 2012. u 10.57
To je sotona i hteo. Što više hrišćanskih crkava, veća zbrka. Svako ima svoju verziju i svako misli da je njegova verzija, Biblija, crkva, prava.
parmin
(Vozač)
12. februar 2012. u 10.59
Da li je zemlja stara 6000 godina, 42000 godina ili 4,5 milijardi nije mnogo bitno. Zavisi ko kako veruje. Mene ne može niko da razuveri u moje mišljenje.
Da li je Bogu bilo potrebno 6000 godina da stvori sve ovo na zemlji? Ne verujem. Jer u Bibliji piše: Reče Bog i postade. Nije on imao čekić i eksere ili turpiju i da pravi. Nego reče Bog i postade. Koliko mu vremena treba da kaže: I reče Bog neka bude svetlost i bi svetlost.
parmin
(Vozač)
12. februar 2012. u 11.00
Ne znam šta piše u nekoj drugoj Bibliji, ali u ovoj koju ja imam, a za koju kažu da potiče od Biblija, koje su 99% iste kao i Biblije koje su pronađene u manastirima i koje potiču iz 2 veka nove ere i u koju nemam razloga da sumnjam.
parmin
(Vozač)
12. februar 2012. u 11.02
Evo jednog primera za starost zemlje. Naučnici kažu da se mesec od zemlje udaljava svake godine za 4 cm. Ako je zemlja stara 4,5 milijarde godina, to je oko 180 000 km. Sada je mesec daleko od zemlje 386 400 km. Znači pre 4,5 milijardi udaljenost je bila 206400 km. Sunce ima takođe privlačnu silu i ono privlači tela, kao i zemlja što privlači tela. Zemlja, „vuče” mesec na jednu stranu, a sunce na drugu. U jednom momentu, će sunčeva snaga da povuče mesec ka sebi. To je vrlo mala granica. A 180 000 km, je jako veliko rastojanje. Tako da je nemoguće da je zemlja toliko stara.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.