Diskusije : Republika Srpska

 Komentar
Kako živi ostatak-ostataka Srba u (muslim)Sarajevu
TROFAZNI-3
(Penzioner)
09. septembar 2012. u 13.01
Kako živi ostatak-ostataka Srba u (muslim)Sarajevu

09. septembar 2012. u 12.59
Pretučen Srbin u Sarajevu

Crna hronika 09.09.2012 13:24 0

U naselju Blažuj u opštini Ilidža u Federaciji BiH, pred svojom kućom brutalno je pretučen sedamdesettrogodišnji Stevan Mićić. Napale su ga komšije.

Prije dvanaest godina, bez ijedne donacije, Stevan Mićić obnovio je prijeratnu imovinu u Blažuju. Ovaj napad nije prvi, tvrdi Stevan. NJegov povratak smeta komšijama Bošnjacima.

Oni su meni ovo 12 puta demolirali, prozore izbijali i samo mi je milicija dala tri zapisnika, ostalo su sakrili„, kaže Stevan.

U policiji Kantona Sarajevo nema zapisnika o jučerašnjem događaju na Stevanovom imanju. Stevan tvrdi da se obratio lokalnoj policiji, koja od njega nije uzela izjavu. Nisu htjeli, kaže, pozvati ni hitnu pomoć ,koja je mu bila neophodna.

Službenik MUP-a Kantona rekao je da nema nijednu informaciju oko tog događaja, što po njegovim riječima znači ”da je to bilo nešto sa lakšim povredama, nešto blaže, na nivou prekršaja„.

Nakon ljekarskog pregleda i inetrvencije, pušten je kući.

”Ima 11 rana koje su ušivene, ima kontuziju lijevog dijela grudnog koša i kontuziju lijeve polovine lica„, rekla je za RTRS Biljana Јandrić , portparol UKC Koševo, Sarajevo.

Stevan kaže da su mu upućene prijetnje: ”Ovo je Bosna, nije ovo Srbija, šta čekaš, dokle ćeš biti ovdje ...„

Uz sve proživljeno, Stevan, ipak, ne razmišlja o napuštanju svoje zemlje. Iako do nje dolazi šumskom stazom, a u kući nema ni vode ni struje, sve bi mu, kaže, bilo lakše, uz normalne komšijske odnose.
--------------------------------------------------------------------

Text i slika Stevana nesrecnoga,tvrdoglavoga koji po cenu zivota neće s svoje dedovine da se makne.
http://www.rtvis.tv/latn/?page=98&kat=172&vijest=63906

Nek' je Stevanu svevisnji na pomoći.”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.