Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Za dr Galeba-da li antibiotik može da istopi tumor
elviradabic
22. oktobar 2016. u 19.29
Moj tata je letos nekoliko nedelja imao neku verovatno virusnu infekciju, dosta je kasljao, stalno je imao dosta slajma, i doktor opste prakse mu je dao antibiotik i posle 4. dana uzimanja tog antibiotika kasalj mu je potpuno nestao i vise se nije ponovo javljao.(inače taj antibiotik Panklav je uzimao 6 dana). Međutim posle 3 medelje od uzimanja tog antibiotika njemu se vrati ta infekcija ali sada pocne da ga bolucka grlo a vise uopste ne kaslje. Na jednom krajniku koji se dosta uvecao izbilo je nešto belicasto velicine 1x2 cm. I lekar opste prakse ga posalje kod ORL doktora. ORL doktor to malo pritisne i kaže uf tvrdo je i da mu uput za skener. Pošto mu je tata ispricao da je imao letos tu infekciju, da je kasljao, da je pio antibiotik i da mu je kasalj od tog antibiotika potpuno prosao a da ga sada pocelo grlo boleti ORL mu je dao ponovo antibiotik Klindamicin. Tati se od tog antibiotika posle 48 sati uzimanja pocne ta bela izraslina da smanjuje, a posle petog dana uzimanja potpuno nestane i ostane rupa u krajniku. Ta rupa je izgledala normalno kao i ostala sluzokoza krajnika, nije bilo nikakve sukrvice niti je bilo po toj rupi nekih dalje naslaga, jednostavno rupa u kojoj je verovatno bio gnoj i posto je taj gnoj sada izasao, tj.nestao sada je tu ostala rupa. On ode kod ORL da mu to pokaze a on i dalje uporam kaže mora tu skener da se uradi ali mu napise da nastavi sa tim antibiotikom dok ne nevrsi 10 dana uzimanja istog. I moj tata je nastavio da uzima taj antibiotik tako kako mu je ORL rekao ( 10 dana), ta rupa je pocela da se skuplja, i vise nije imao nikakvih problema sa grlom i krajnicima.Inače doktor ORL mu je napisao pri prvom pregledu dijagnozu benigna neoplazma krajnika i posle povlacenja tog gnoja opet je napisao u izvestaju istu tu dijagnozu iako je video da se to sve povuklo i da je ostala samo ta rupa.

E sad, ono sto me zanima jeste pitanje za dr Galeba da li ako je zaista to bio neki tumor da li on može da se istopi od antibiotika ili je to bila neka infekcija verovatno streptokokna jer on je tada kada je to imao dobio i neku ospu po dlanovima i po nogama a ta ospa je takođe prošla nakon uzimanja ovog antibiotika Klindamicin. Citala sam da takva ospa hoće da se pojavi od streptokokne infekcije.

Moj tata iduce nedelje ide na taj skener (tada mu je zakazano) pa me brine šta će tu da se nadje i zašto je ORL i dalje insistirao na tom skeneru, da li zato što je on zaista neophodan ili ORL zbog sujete nije hteo da odustane od prvobitne dijagnoze pa sada ostaje i pri tom svom zahtevu za skener.

Inače tata se super oseca, nema nikakvih vise problema sa krajnicima, prošlo je već mesec dana od kako je zavrsio sa uzimanjem tog drugog antibiotika a onaj kasalj koji je nestao sa prvim antibiotikom se takođe nije vracao, ova rupa na krajniku se skuplja.

Da nije otisao kod ORL verovatno bi popio tu turu antibiotika i to bi sve nestalo ne bi bilo sada ova strepnja zbog skenera. Pa molim dr Galeba da mi kaže da li antibiotik može da istopi tumor ili on misli da je to bila infekcija.Unapred zahvalna.

elviradabic
23. oktobar 2016. u 00.37
Samo još da dodam da su mu se sada i krajnići smanjili, da su normalne veličine i nisu upaljenim a sluzokože ima normalnu boju.
wildflower
(...)
14. novembar 2016. u 20.55
Nadam se da vam je otac potpuno ozdravio. Šta je skener pokazao, ako je uradjen? To vjerovatno i nije bio tumor. Doktori znaju bas da isprepadaju ljude bez veze.
Galeb
24. novembar 2016. u 19.37
Kod vaseg oca je bla upala grla i krajnika. Obiucno kod spretoccoca upalni proces je tvrdji i streptoccoce daju osipe po tijelu a srafiloccoce gnojne procese. Bilo kako bilo u pitanju je bila upala bakteriska koja je reagovala na antibiotik. Kod toga je trebalo napraviti KKS da se vidi da je ta upala bakterske naravi.
E sad po pitanju tumora:
Kod vaseg je oca bila upalna promjena..
Malo je neobično insistiranje na X-ray od stranee ORL ali ja to ne bih odbio pa da se covjek uvjeri jer je on ipak specijalista za grlo.
Sve najbolje Galeb
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.