Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Za dr Galeba Zujanje u ušima glavi?
dragans
(србИН)
08. septembar 2016. u 15.06
Poštovani doktore a i svi ostali pre par godina počeo sam da primećujem a kako vreme odmiče deluje mi sve više, prošao sam neke kontrole lokalnih ORL lekara koji su konstatovali da je sa ušima sve u redu, eventualno da blago slabije čujem na levo uho ali to je gotovo neprimetno primetio je uredjaj ali ja ne preterano. Ustvari ja imam osećaj da meni zuji u levom uhu, ako je sve sa ušima u redu onda jedino logično što mogu da zaključim da meni zuji u glavi. Najgore je kad se umirim i kad se nađemu tišini rano ujutru i kasno uveče tad više obraćam pažnju na to pa mi se čini da zujanje postaje jače. Ima li leka doktore za ovo moje? Nažalost upoznao sam još nekoliko sapatnika sa sličnim problemom koji mi rekoše da tu leka nema. Pio sam i neke lekove na bazi Ginka i neki koji proizvodi hrvatska Pliva ali ništa se nije poboljšalo. Hvala na strpljenju i odgovoru. Pozdrav.
OPIS-50
(OPISIVAC)
18. septembar 2016. u 12.49
Kako izlečiti zujanje u ušima prirodnim putem

Ginko biloba može da eliminiše zujanje u uhu

zujanje u ušimaOva neverovatna biljka već vekovima se smatra za jedan od najboljih prirodnih stimulatora moždanih funkcija. Izvanredno podstiče cirkulaciju u mozgu, obezbeđujući na taj način maksimalan dotok kiseonika i hranljivih materija, kognitivne funkcije se pojačavaju. Ginko biloba sprečava i leči simptome demencije, usporava napredovanje Alchajmerove bolesti, jača konentraciju i memoriju. S obzirom na to da je zujanje u ušima često povezano sa lošom cirkulacijom, upotreba prirodnih preparata koji su na bazi ginka pomoći će u ublažavanju pomenutih tegoba.

Za lečenje tinitusa odlično su se pokazale pšenične mekinje

Potrebno:

Tri supene kašike pšeničnih mekinja,
Jedna kašika svežih ili suvih latica od crvenih ruža.
Tri decilitra domaćeg crnog vina.

Kako se pravi ovaj narodni lek za tinitus? Izručite zajedno mekinje i latice u crno vino, stavite na vatru i pustite da baci ključ. Skinite i dobro ocedite. Talog koji je ostao na dnu pokupite i zamotajte u jednu gazu, a možete i u čistu krpu. Dok je još toplo privežite dobijeni lek uz vaše uho.

Sibirski ženšen eliminiše neugodno šuštanje u ušima

Pored toga što će vam pomoći protiv demencije, ženšen će blagotvorno delovati i kod depresivnih stanja i psihičkih poremećaja koje veoma često uzrokuje konstantno zujanje u ušima. Ova moćna biljka je izuzetan antioksidans, osnažuje organizam, poboljšava cirkulaciju u svim delovima tela, umiruje, daje neophodnu energiju. Kod tinitusa se pokazala veoma dobro.

Bademovo ulje protiv šuma u ušima

Recept je lak i jednostavan, umočite mali komadić vate u ovo blagotvorno ulje i stavite u uvo. Ponavljajte u narednih nekoliko dana, sve dok ne dođe do ublažavanja tegoba, u kommbinaciji sa kamilicom postići ćete još bolje rezultate.

Lekoviti kantarion ublažava tegobe

Ukoliko se suočavate teško sa prihvatanjem simptoma tinitusa, počnite što pre da pijete kantarionovo ulje ili tablete u čije sastave ulazi i ova biljka, jer ona dokazano deluje kao prirodni antidepresiv i popravlja nam loše raspoloženje.

Narodni lek za zujanje u ušima

Supenu kašiku kukuruznog brašna izručiti u dva decilitra vode. Dobro izmešati i ostaviti tokom cele noći. Izjutra još jednom dobro izmešati i popiti… Postupak se ponavlja 21 dan, dok terapija traje treba izbegavati svinjsko meso, alkohol i gazirana pića.

Tinktura arnike protiv tinitusa

U davna vremena se kao lek

Preuzeto sa stranice: http://dijetamesecevemene.com/zdravlje/zujanje-u-usima-simptomi-lecenje-uzroci/
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
12. oktobar 2016. u 18.23
Gospodine dragans(србИН),
to deluje da imate Tinnitus. Trebalo bi otkriti šta je uzrok.Evo vam mejl pa pitajte ovog doktora o tome:[email protected]
Nadam se da ćete rešiti problem. Sve najbolje
dragans
(србИН)
17. oktobar 2016. u 05.10
Hvala vam na komentarima i pomoći, svaka bolest je teška i naporna a zamislite da imate zujenje koje vas prati u stopu.
lusi
17. novembar 2016. u 14.25
Doktor Vukoje će mu pomoći da ga olaksa za pare ništa vise. Imam sličan problem jednom sam uspjela da ga se rijesim ali nakon 20 godina se vratio ponovo. Sve moguće vitamine,biljke,cajeve i slično ali ne pomaze,kineske metode,strujni talasi i ništa.Preko ljeta super a po zimi opret zvuk i tako u krug.
Galeb
24. novembar 2016. u 20.26
Kod vas se treba ispitati gdje nastaje zujanje. Ako se sna da uho ima tri dijela: vanjsko stednje i unutrasnje.Da zvuk koji dolazi iz vana prima menbrana koja prenosi zvuk na unutrasnje uho a to je stapes.cekic, nakovanj i uzengija, zatim da se zvuk dalje prenosi na unutrasnje uho-spuznicu te slusnim zivcem do mozga u centar za sluh. Vi treba da ispitate gdje je nastao problem koji dovodi do zujanja koje vi osjecate To treba da rzajasni Audiolog. Treba vidjeti prvo dali je u pitanju perceptivna, konduktivna vodljivost a zatim ići na slusni zivac i mozak. Dok se god ne razjasni gdje problem nastaje, nije moguće govoriti o lijecenju. To pitanje će rijesiti audiolog. U obzir dolazi i slikanje vratnog dijela kicme radi zivca koji ide odatle tzv corda timpani do uha.
Savjet:
Ako vas ORL nije u mogućnosti da razjasni neka salje u visu instituciju koja se tim bavi.

Sve najbolje Galeb
dragans
(србИН)
29. novembar 2016. u 03.10
Zahvaljujem doktoru Galebu i svima na komentarima. Srdačan pozdrav, prijatan dan.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.