Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Da li je implant stalno ili privremeno rjesenje
sada
(zanimamanje)
03. jun 2016. u 15.00
mislim na implant zuba te da li neko ima iskustva sa mijenjanjem implanta..
Hvala
Tubby
03. jun 2016. u 16.46
sada
(zanimamanje)
04. jun 2016. u 06.52
a što se tiče desne postojece jedinice koja bi drzala drugu jedinicu - da, koliko sam shvatila to bi bilo na zicu..(hm...da li ja pricam sa zubarom), zubar iz Madzarske je odmah rekao da na to ne bi mogla da jedem jabuku i shvatio je o cemu pricam a znam i jednu ženu koja ima isto rjesenje..
Pa dobro kako niste čuli da recimpo jedinica (koja se stavi pod krunicu) nosi drugu jedinicu na zicu
Tubby
04. jun 2016. u 09.07
zubar iz madjarske je POTPUNO u pravu. ta vrsta protetske nadoknade se zove zabica ili „fliper”: http://www.dentalimplantcostguide.com/flipper-teeth/ i „fliper” sluzi SAMO kao privremeno estetsko rešenje. sa zabicom ne može da se jede i morali bi stalno da je skidate sto i nije neki problem ako ste kod kuce ali ... morali bi da je skidate i kada ste recimo u restoranu.
sada
(zanimamanje)
06. jun 2016. u 12.34
1na Med sestra mi je rekla da sigurno ne skida i da nema plast. nepca, to je prednji zub u gornjoj vilici, jedinica koja se 'zicom' kaci na drugu jedinicu..
e vidis druga ima super zube, jedan joj fali u donjoj vilici i rekla mi je da to skica preko noćiali je rekla da je to 'na plocicu'??
Ovo mi ne izgleda ko donja vilica nikako..
Tubby
07. jun 2016. u 09.01
da na slici je gornji „fliper” http://tinyurl.com/hjc43ft ... nego da li vi imate neka konkretna pitanja, ako nemate onda da „zatvorimo” ovu prepisku jer od price šta je kazala med. sestra ili vasa drugarica dok ste pile kafu ... od toga vi lichno nemate ama bas nikakvu korist.
sada
(zanimamanje)
07. jun 2016. u 15.45
danas sam bas pitala jednog recepcionera (u jednoj dent. klinici) da li je implant dozivotno rjesenje, kaže, jeste u 99.9 posto slučajeva..
mornar7
(mornar)
08. jun 2016. u 09.37
nije, zubar mi je rekao da u starosti može zbog propadanja kosti i povlacenja desni stari implant da se rasklima i bolje ne ugradjivati mladjim ljudima. Posle je promenio pricu, zaboravio šta je rekao prvi put pa me nagovarao da ugradim.
Lično znam ljude koji su morali vaditi stari implant zbog neocekivane infekcije (posle upale sinusa?).
Postoje razne proteze koje se kace ili lepe na dva zuba.
Tubby
08. jun 2016. u 09.56
da ne ulazimo u to od chega je implant sam po sebi napravljen (hemijski sastav) ... implant JESTE dozivotan ALI vasa kost NIJE. hteli mi to ili ne, na svakih 5 godina dolazi do bioloshkih promena u nasem organizmu/kostima i samim tim implant DEFINITIVNO nije nešto na šta mozete da racunate celog zivota.
mornar7
(mornar)
08. jun 2016. u 09.59
da zubari svaki prica pricu koja njima odgovara.
Nego idi specialistima za proteze i implante (a to nije svaki zubar koji kaže da to radi), zaboravi na sestre i recepcionare.
sada
(zanimamanje)
22. jun 2016. u 14.22
Jedan mi zubar predlaze (ima 30 god iskustva što se tiče implanta i hiljade sati predavanja drugima..) kaže da za 1ću neću trebati grafting (jacanje kosti) a za 2ću možda malo.. Takođe sam ga pitala da li bi mi napravio samo jedan implant..ali kaže ne bi..jer se boji da bi infekcija sa 2će mogla preci i na 1ću..On kaže ne treba jacanje kosti ako su desni jake..rekao je 'kost zalijeci sama sebe'
Drugi, mladji mi kaže, za 1ću implant a za 2ću mi može napraviti navlakicu, ali takođe kaže da bih morala staviti implant i na 2ću..jer 'ne mogu jesti samo na 1ću - slomice se'.
Takođe mi je rekao da 'grafting' jacanje kosti mora jer..'kako?', implant će ispasti...Koliko je kod drugog grafting toliko je kod prvog kosultacija..
Očajna sam i ne znam šta da radim.. Možda mi je most najbolji ali iskusniji zubar mi je rekao da ne pokrivam zube nepotrebno jer su i tako slabi i samo će još vise oslabiti..
Tubby
24. jun 2016. u 16.45
„Očajna sam i ne znam šta da radim”. *** umesto sto ochajavate MOZDA ne bi bilo loše da potrazite nekoga ko može da vam „podigne” rentgenske snimke negde na intenet da ih pogledam.
sada
(zanimamanje)
30. jun 2016. u 13.53
... implant JESTE dozivotan ALI vasa kost NIJE.

A vi?
elektra4-
28. jul 2016. u 19.10
20g drzati cistu u ustima-pa ko je tu lud? ako znaš da je imaš 20g i ne poduzimas ništa nešto tu opasno nije u redu.
cista s vremenom raste i potrebna je veca operacija. Nastala je od običnog granuloma koji se mogao sanirati u 5 min. samo da se krenilo na vrijeme.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.