Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Šta nakon što mi je ispala krunica
sada
(zanimamanje)
19. jun 2010. u 18.47
Ako ima neki dobar zubar - super

danas mi je ispala krunica mislim da sam je stavila prije oko 8 -9 god
Donja 4. -3ca se čini skroz dobra 5ca je mislim poprilično pokrivena furnirom
Iza kapice ništa - samo dobro supalj korijen -izvana milimetar do 2 oboda iznutra ni toliko. Ima li sanse da se tu postavi nova navlaka i koliko bi mogla trajati ili će morati implant

Hvala

sada
(zanimamanje)
19. jun 2010. u 18.48
citla sam da postoje implanti koji nisu metalni - da li je to kost ili plastika? sigurno neko zna
BabaTunde
20. jun 2010. u 00.59
ajde probaj ispočetka ali polako. da li ti je ispao most ili kruna? da li imaš neki rentgenski snimak da ti pogledam. da li ti je iz nekog zuba vadjen zivac i ako jeste iz kog? šta je to furnir na zubu, da li mislis na plombu ili...?
sada
(zanimamanje)
20. jun 2010. u 04.52
Bogami krunica-toliko se razumijem - radila u Zg - nije imala metalni stapic, jela tresnju i kvrc
aaa zbunjuje vas to što spominjem okolne zube, to onako zbog orijentacije - za dalju orijentaciju 6 i 7 ću nemam tu su desni jako udubljene, 8 imam - znaci imam 3 5 i 8.

sacu da nađemšta je furnir-furnir je kad je zub poooprilično sivkast i donekle krnjav = posebna smjesa koja se stavlja izvana - zub se izbrusi 2-3 mm i stavi se neka posebna smjesa zbog estetike a i jacine da se ne bi stavljala navlaka to imam na gornjoj 2, 3 i 6 sve samo izvana.
sada
(zanimamanje)
20. jun 2010. u 04.59

Hvala - ovdje mozete vidjeti za veneers (to se prevodi kao furnir?) - ne sjacam se koji mi je tip - definitivno nije onaj za koji ne treba brusenje - ne mogu da se sjetim da li se tu stavlja nešto kao vjestacki nokat pa se ljepi ili je samo smjesa...

http://www.pearldentalclinic.co.uk/kingston-london-crowns_veneers.html

ahha
(nemam)
20. jun 2010. u 21.51
cISTO SUMNJAM DA POSTOJI mogućNOST DA SE ISTA KRUNICA VRATI NA STARO MJESTO JER, NAJVJEROVATNIJE JE POSTOJAO PROSTOR IZMeđu KRUNICE I ZUBA PA SE HRANA I BAKTERIJE UVLACILE GODINAMA. mogućE JE UGRADITI METALNI KOCIC U ZUB ( AKO JE ZAVRSENO LIJECENJE ZUBA U KORJENU) I URADITI NOVU KRUNICU. A STA PLANIRAS S NADOMJESTKON 6 I SEDAM. MOZDA BI NAJBOLJE BILO SVE POVEZATI U MOST OD 8 DO 3.
BabaTunde
21. jun 2010. u 01.01
ahha kceri, ajde ti meni prepevaj u cemu je problem kod ovog pacijenta - ja i dalje ništa ne razumem.

vidim pominju se venirs na bocnim zubima, venirs su kontraindikovani za bocne zube i NIKADA se ne stavljaju na bocne zube.verovatno su u pitanju ili kompletne keramicke krune ili tzv. dzeket krune.

što se tiče predloga da se radi most od 3-jke do 8-će, raspon je suvise veliki i takav most je kontraindikovan. u jako kratkom vremenskom periodu bi mosta ispao. ako između 3-jke i 8-će ima zub broj 5 ( a i to se pominje u tekstu) onda je to već druga prica i ako se UVEK izbegava da osmica bude nosac mosta ili da bude ukljucena u most - a za to ima puno razloga.

najbolje bi bilo kao možeš da podignes snimke negde na internet da ti pogledam jer ovako ... neće ići najbolje.
sada
(zanimamanje)
21. jun 2010. u 17.27
MOZDA BI NAJBOLJE BILO SVE POVEZATI U MOST OD 8 DO 3.

Možda, ali ne volim da pokrivan zdrave i preostale bijele zube ni navlakama a kamoli mostom

Tu sam te cekala - metalno kocic - nadam se da će to moći cudim se da ga nisu stavili u Zg prije navlake, ovdje bi ga stavili
6 i 7 možda nekada ako bogda kako ono nadogradnja kosti pa implanti
korijen izgleda kao vulkancic - skoro ništa sa strane, nemam pojma da li je nekad radjen root kanal. Pitam se da li može kocic ako je radjen korijen
Samo da mi može kocic..Nisam još bila jer me ne boli

E sad. baki, veneers izgleda može i na bocne zube njih bas briga je li bocni ili prednji samo da se plati. Nisu navlake sigurno - navlake su od 500/600 funti veneers je makar 2 x jeftiniji.
E sad te dzek dzek navlake ne znam šta su.
sada
(zanimamanje)
21. jun 2010. u 17.30

pogledacu poslije šta su dzeket krune i vidjeti šta zuvar predlaze
u svakom slučaju hvala
BabaTunde
22. jun 2010. u 00.19
da imaš venirs na bocnim zubima trajale bi ti verovatno do prvog dorucka a posle bi pukle. mastikatorne sile pri zvakanju su oko 7 TONA po zubu pa ti sad vidi - ali ako ti kažeš da su venirs ja nemam ništa da dodam na to ;o). što se tiče to je jedne od predlozenih opcija most od 3 do 8 niko ti neće raditi jer bi to trajalo do prvog rucka.

pokusaj da nadjes svoj snimke i digni ih negde na internet da ih pogledam.
sada
(zanimamanje)
22. jun 2010. u 08.18

Baki,

sad mi je kocic najinteresantniji - vidjecu šta zubar kaže - ne mogu tek tako da podignem snimke - moram da pišem pismenu molbu, to se cuva kao evidencija a osim toga zašto da daje svoj snimak drugom zubaru. Do daljnjeg puno hvala
ahha
(nemam)
23. jun 2010. u 01.45
Baba Tunde, rekla je da ima peticu, cetvorka polomljena i onda nedostaju 6 i 7. Prostor se najvjerovatnije smanjio jer su davno izvadjeni( najvjerovatnije) pa sam zato pomislila na most od 3 do 8.

BabaTunde
23. jun 2010. u 13.50
ahha, dobar rezon nema šta. nisam o tome razmišljao ako je doslo do pomeranja zuba onda 3-8 i te kako može da bude jedno od rešenja. zato i kažem potrebno je da se vide snimci.

sada
(zanimamanje)
23. jun 2010. u 14.44

Pa dobro zašto zaobilazite kocic u 4 - da li se može staviti ako je radjen root kanal? nemam pojma je li, vjerovatnojeste

toliko me sekirate neki dan mi je root bio sivo-bijel danas je pocrnio

ahha
(nemam)
24. jun 2010. u 01.25
Kocic se i može staviti samo ako je radjen RCT. A što se toliko brines oko tog zuba i pomišljas i na implant a nedostaju ti 6 i 7 i njih ne spominjes?
Možda ako izgubis cetvorku vidi se.
Ali neću dalje. . . promijenice ti izrastak boju opet.
Da rezimiram, postoji mogućnost da se urdi kocic+ nadogradnja + navlaka ili liveni kocic + navlaka.
Ali sve ti je to samo teorija dok stomatolog be vidi da li je ostalo dovoljno zdrave zubne mase da se sve to ukomponuje.
Znaci jaavi se doktoru.
sada
(zanimamanje)
24. jun 2010. u 18.41

zubne mase sa strane nema - znaci, samo korijen. da li se to racuna u zubnu masu
I jeste sekiram se zbog 4ke jer se vidi, normalno

pozdrav hvala
ahha
(nemam)
25. jun 2010. u 01.21
Zubna masa - mislila sam i na zub i na korjrn.
I šta kaže stomatolog?
Znam da se sekiras za 4 zato što se vidi ali umjesto ugradnje implanta mogao bi ti se uraditi most na toj strani i nadomjestiti nedostajucu 6 i 7.
Funkcija zuba nije samo da se osmjehujemo.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.