Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Bol u rektumu(Za Dr;Galeba)
GABRIELAAA
(ekonomista)
01. april 2010. u 12.06
Gospodine Galeb,molimvas ako imate vremena da mi objasnite šta bi moglo biti kod mog bratica.Pokusat ću da vam objasnim njegove simptome.Prije 2_3 mjeseca poceo je da osjeca bolove u anusu,ucestalije mokrenje i jaki bolovi kad ima stolicu i posle 8-1o sati.Ispočetka su doktori (u hitnoj i specijalista)mislili da je prostata i poceo je piti antibiotike.U jednom periodu su mu nestali bolovi,1o-tak dana,a onda se sve ponovo ponavlja(jaki bolovi za vrijeme stolice i posle ),i ako nije prekidao uzimati antibiotike za prostatu (prvo Cipro,a onda Ofloxin).Nakom mjesec i po terapije uraden je ultra snimak prostate,nalazi stolice i krvi(nalazi svi u redu),specijalista zakljucuje da nije prostata i upucuje ga na kolonoskopiju na koju mora cekati danima ,i ako je rekao da je urgentno,a i bolovi ne popustaju.Hoću da napomenem da nocu i ujutru sve dok nema stolicu ,nema bolova,a posle stolice i za vrijeme stolice uzas.Intezitet bola mnogo je veci dok sjedi,smanjuje se kad hoda i lezi.Takođe napominjem da je to mlad covjek(3o god).Doktore Galeb unaprijed Vam se zahvaljujem,znam da moramo cekati kolonoskopiju,ali nemamo strpljenja.
OPIS-50
(OPISIVAC)
01. april 2010. u 14.19
Tegobe uzrokovane oboljenjima rektuma (zadnjeg creva), anusa (otvora rektuma) ili dela kože oko anusa.

Svetlocrvena, sveža krv iz rektuma ili zadnjeg creva uglavnom je posledica hemoroida. Tamna krv u stolici može biti posledica krvarenja iz želuca i gornjeg digestivnog trakta.

ZNACI UPOZORENJA
Male količine sveže krvi u stolici
Bolovi u rektumu, anusu ili oko njega
Svrab u predelu anusa
Bela vlakna u stolici
Jak svrab u ležećem položaju
Čvorići nepravilnog oblika oko anusa
Ranica u brazdi kože iznad anusa
Upadljive promene stolice tokom više dana

ZNACI ZA UZBUNU
Velika količina sveže krvi iz anusa
Crna, sjajna stolica veoma neprijatnog mirisa

MOGUĆI UZROCI
Kod znaka upozorenja:
Hemoroidi, kolorektalni karcinom (rak debelog creva), infekcija glistama, pilonidalni sinus (hronična infekcija kože i potkožnog tkiva koja se javlja u brazdi između velikih sedalnih mišića oko dva santimetra iznad čmara i širi se naviše i prema stranama), polne bradavice.
Upozorenje
Obilno krvarenje iz hemoroida, kolorektalni karcinom, čir na želucu koji krvari, krvarenje iz gornjeg digestivnog trakta.
Galeb
01. april 2010. u 20.39
Bolove koje ima za vreme stolice i neposredo iza mou bitiezani zadebelo crevo i za prostatu. Da se prostata iskljuci u cjelosti potrebno je pored UZ napraviti pregled krvi na PSA.
Kako je bol vezan za stolicu to je i uzrok boli najverovatnije vezan za debelo crevo. U pitanju mogu biti: hemoroidi, polip, divertikul, fisure anusa, autoimuni procesi koji su vezani za debelo crevo, ali i drugi prolemi. U svakom slučaju treba napraviti pretrage a jedna od glavnih je Colonoskopia. Vas ljekar koji vas uopucuje na tu pretragu treba napisati HITNO i tada se nesmije pacijent drzati na cekanju, jer može uslediti tuzba.
Bez navedene pretrage nije moguće usmjeriti druga ispitivanja a ni dati odgovor šta može biti uzrok bola.
Sve najbolje Galeb.
sanik
(masinac)
04. april 2010. u 09.48
Moj vam je savet ne cekati dugo sto hitnije a ako ste u srbiji postoje privatne prakse kod njih nema cekanja.To vam kažem iz iskustva sa tim nema igranja ...
eperson72
(lekar)
05. maj 2010. u 10.34
preporucujem VMA usluga za civlna lica ne treba uput sve se plati a nije
skupo i brzo postavi dijagnoza
http://www.vma.mod.gov.rs/
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.