Diskusije : Zdravlje

 Komentar
Ciscenje organizma jabukama
Cowgirl77
(sofer)
18. avgust 2009. u 23.36
Dobro vece,
da li neko ima sacuvan postupak ciscenja organizma trodnevnom dijetom od jabuka koje je postirao „pradjed”?
Hvala
pravda_i_istina
19. avgust 2009. u 00.18
najvaznije je da su sveze, direktno iz vocnjaka, da kad zagrizes curi sok - magnezijum upije kiselinu, vlakna zasite, pa i ne moras da jedes ceo dan - mnogo dobra stvar
OPIS-50
(OPISIVAC)
19. avgust 2009. u 07.26
Čisti ogranizam
Plod jabuke dobar je za čišćenje organizma jer potiče rad jetre i mokrenje. Može djelovati kao prevencija protiv infarkta (preporuča se pojesti dvije jabuke dnevno, a onima koji su doživjeli infarkt preporuča se kao lijek čak kilogram i više jabuka dnevno). Dobre su i za osobe koje boluju od arterioskleroze, reumatizma i pretilosti (viška kilograma). Pomaže pri izlučivanju mokraće i čisti krv pa se preporuča osobama koje imaju teškoća s jetrom i bubrezima. Zbog pektina u ljusci jabuka je dobro sredstvo za reguliranje probave i liječenje oboljelih od crijevnog katara. Jabuke su se nekada koristile za liječenje gripe, vrućice, bronhijalnih bolesti, odčepljivanje nosa i dišnih organa, te za brži oporavak nakon bolesti.
Jabučnisok od kiselih jabuka liječi prehladu, promuklost, kašalj, razne upale, ovapnjenje krvnih žila, bolesti kostiju. U jabukama ima puno polifenola, koji imaju vrlo poželjnu sposobnost „lovaca” slobodnih radikala. Izolirani i koncentrirani poliflavonoidi služe kao bojila za hranu (potpuno su neškodljivi) ili kao lijekovi za prevenciju i liječenje bolesti: alergije, astme, malignih i srčanih bolesti ili čak i AlDS-a.
Od svih bioflavonoida u jabuci je najviše antocijana, koji je koncentriran u kori i daje jabuci crvenu boju (zato je koru jabuke bolje pojesti nego baciti, a ne zbog sadržaja C vitamina, koji je ravnomjerno raspoređen po cijelom plodu). Antocijanini imaju protuupalno djelovanje, djeluju zaštitno na jetru i srce te otežavaju nastanak karcinoma, djeluju i stimulativno na obrambeni sustav, a pojačavaju i djelovanje C vitamina.
Kora jabuke bogat je izvor flavonoida kvercetina. On ima antioksidativna svojstva, posebice u sprezi s vitaminom C. Ima antikarcinogeno djelovanje, pozitivan učinak na razvoj kroničnih neurodegenerativnih bolesti (Alzheimerove, Parkinsonove), štiti kožu od oštećenja UV-B zrakama, ima protuupalno djelovanje i antialergijski učinak, a poznata su i njegova pozitivna djelovanja na razvoj dijabetesa. Povoljno djeluje kod lupusa, pri smanjenju zgrušavanja krvi, smanjenju stvaranja mokraćne kiseline te na brojne funkcije enzima u organizmu. Zbog bioflavonoida je voće ili vino crveno, a oni određuju hoće li nešto biti gorko ili slatko.
Jabuka je korisna svim osobama, te se često preporučuje jednom mjesečno cijeli dan jesti samo njih. Tijekom toga dana trebalo bi kombinirati sok od svježih jabuka, čaj od ljusaka jabuke, jesti pečene jabuke i, naravno, pojesti veliku količinu svježih abuka. Uz sve navedene kvalitete ploda, treba reći da je posebno ljekovit i jabučni ocat, a da uz to postoje i različite abučne prerađevine koje su ugodne oku i ostalim osjetilima.

Cowgirl77
(sofer)
19. avgust 2009. u 13.26
Hvala na objašnjenjima, ali ja sam imala u vidu trodnevnu dijetu sa jabukama, za ciscenje jetre kao sto je opisao „pradjed”.Znam da se jedu samo golden delicious jabuke i pije se sok od iscjedjenih jabuka 3 dana. Na kraju treceg dana se pije maslinovo ulje (ne znam tacnu kolicinu, i zaboravila sam nastavak postupka, pa ako neko ima sacuvan post, molim da mi napise.

Hvala
oes123Poruka negativno ocenjena. Pokaži

oes123
(zubar)
20. avgust 2009. u 19.20
Kako sam ja čuo,samo crvljive jabuke ciste organizam,tj, creva.
Majctop
(шалџија)
21. avgust 2009. u 16.54
Ovo je tačno, s tim da je poželjno da crvi budu sto „masniji” da bi mogli ocistiti veću povrsinu crijeva.
Jabuke se beru iskljucivo u zoru, dok crvi još spavaju. Prije branja, potrebno je tri puta otrcati oko stabla jabuke i jabuku dobro isprepadati, da bi se skupila da crv ne može pobjeci.
-Roach
30. avgust 2009. u 16.46
Evo ti još bolji narodni Ruski lek za ciscenje jetre

Svako jutro na prazan stomak popijes jednu kasicicu iscedjenog limuna i preko toga veću kasicku maslinovog ulja, ciscenje traje 3 nedelje.
To je navodno recept Ruskog sektasa Giorgija Nazarova koji predaje u Beogradu u Ruskom domu, a o njemu ću napisati poseban topic. Inače on je to samo pokupio iz stare kulture njihove zemlje, nije ništa njegovo.
wildflower
05. septembar 2009. u 23.46
„ciscenje od parazita nije sala. Najvaznije je dobro početi, jer pogresan početak izazove tzv. ”scatter„ (bezanje) parazita koji se onda zavuku u delove tela odakle ih je još teze izbaciti. Nadam se da to nije vas slučaj.

Kao prvo, ja bih se na vasem mestu resio svega sto smeta borbi protiv parazita. Na prvom mestu to je promena ishrane koja mora da bude sto čistija (neprskana, organicna hrana), i resavanje problema sa H.Pylori.

Za H. Pylori postoji jedan preparat koji je 100% uspesan, ali mora da se uzima redovno najmanje 6 nedelja. Zove se ”Mastic Gum„ i dolazi sa ostrva Chios u Grckoj. Problem je sto je alternativna medicina i uopste supplements prepuni prevaranata tako da postoji samo jedan proizvodjac ciji mastic gum stvarno vredi - zove se ”Allergy Research Group„. Evo ga i link za njihove pilule. Uzimaju se po dve pilule, dva puta dnevno (ujutro pre jela i uvece pred spavanje), oni kažu mesec dana, međutim meni je trebalo puna DVA meseca! Od tada vise nikada nisam imao gorusicu, i sada mogu da jedem šta god hoću. Pre toga sam imao gorusicu i posle samo jednog parceta hleba ili čak i samo salate sa maslinovim uljem. Kada se na taj rešite H.Pylori potpuno, onda mozete da idete dalje. Inače nikako ne preporucujem antibiotike jer su potrebne strasno velike kolicine najjačih antibiotika - šta god da ”izleci„ mnogo vise upropasti ta kolicina antibiotika; od toga da zagadi jetru do toga da pospesi razvoj kandide pa se onda organizam bori na još nekoliko frontova.

Kada to uradite, ciscenje od parazita pocinje prvo sa tzv. ”liver flush„. Uradite ga na sledeći način I NIKAKO DRUGACIJE (isplanirajte ovo za period kada ne radite mnogo - ne smete se opterecivati tih nekoliko dana!):

- Jedan dan jedite makar malo svezeg kupusa ili salate uz ostalu hranu.
- Sledeća tri dana jedite samo jabuke i pijte samo vodu. Nije sve jedno koje - najbolje je da budu Johnatan ali posto tih uglavnom nigde nema, onda može i zlatni delises. Ovo nije lako, bicete gladni kao vuk na momente, ali tada jedite opet jabuku. Znaci nema ogranicenja, mozete da jedete jabuke koliko hocete. Jabuke inače stimulisu jetru.
- Na kraju treceg dana, pred vece, popijte pola solje maslinovog ulja. Gledajte da to bude neko najkvalitetnije maslinovo ulje - prvo hladno cedjeno, po mogućstvu organicno. Ako ne mozete tek tako da ga pijete, onda malo po malo dok ne popijete pola solje.
- Kada ga popijete, stavite preko jetre (desna strana vaseg stomaka, odmah ispod rebara) oblogu koja je natopljena ricinusovim uljem (”castor oil„ na engleskom posto ne znam gde živite). Preko obloge obavezno staviti elektricni grejac tako da obloga bude jako topla, samo pazite da se ne ispecete naravno. Tako drzati jedno dva sata, udobno zavaljeni u fotelju ili čak dok lezite. Oko obloge stavite plasticu foliju za hranu tako da se ne umazete uljem jer ono ostavlja fleke koje se NE peru! Kada skinete oblogu, isperite ulje toplom vodom sa dosta sode bikarbone.

Posle toga spavajte i ništa drugo ne jedite.

Sutra ujutro mozete da prvo pijete vodu, i čak ako hocete da doruckujete nešto sto nije teško: recimo prepeceni hleb sa necim, ali nikako hemijski obradjene stvari kao sto su sunke i slično. Ja bih prvo pojeo jedan ili dva grejpfruta, a onda bih posle jedno sat-dva jeo tost i jogurt ili tako nešto lagano. Može i pahuljice, ali bez mleka. Mozete da pijete i dosta vode.

U roku od sat-dva će krenuti da vas tera i imacete prvo normalnu stolicu a zatim neku vrstu proliva. U tom prolivu će biti sve sto je bilo u vasoj jetri i zucnoj kesi a sto nije trebalo tamo da bude. Ovaj proces je toliko mocan da njime bez problema mozete da izbacite pantljicaru; međutim time se izbacuju i svi ostali paraziti. A paraziti se prvenstveno nastane u jetri i zucnoj kesi kao i crevima naravno. Dodatna beneficija je ciscenje jetre kao i izbacivanje zucnih kamena koji ne moraju da budu samo u zuci - ja sam imao recimo savrseno čistu zucnu kesu ali sam ipak izbacio male kamencice velicine graska, jedno stotinak komada jer su oni bili u jetri. Pre toga kada legnem na stomak ja sam osecao pritisak u predelu jetre, a posle toga skoro ni malo.

Važno upozorenje: postoje sanse da možda imate neki veliki kamen u zuci. To jedino mozete da proverite ultrazvukom. Ja sam otisao bio prvo na ultrazvuk i ništa se nije videlo tako da sam znao da nema problema. Ljudi su gore opisanim postupkom uspesno izbacivali kamenje koje je bilo i 2-3cm velicine, bez ikakvih bolova. Ako se bojite bolova, nabavite ”epsom salt„, koju mozete da popijete u slučaju da osetite nešto, mada mislim da vam to neće trebati. Meni bar nije.

Taj dan, posle treceg dana, isto ne planirajte da budete mnogo aktivni jer ćete pre podne provesti u wc-u a ostatak dana ćete biti prilično iscrpljeni. Ali radi se o izbacivanju otrova i parazita koji su tu već godinama tako da je sve to vrlo vredno truda. Bicete kao novi. U najgorem slučaju potrebno je ovo sve ponoviti posle jedno mesec-dva.

Dalje: kada zavrsite sa svim ovim, promenite ishranu. Prvih dana sto vise supe od povrca i eventualno piletine. Ono sto nikako ne smete da jedete je hrana koja stimulise parazite i hrani ih: obično slatko mleko, mlecni proizvodi (mada može jogurt, kiselo mleko i kefir , to ima sasvim suprotno dejstvo na parazite i oni ga ne podnose), secer, kolaci, slatkisi, svinjetina (koja skoro uvek ima neki parazit u sebi!), secer, sokovi, beli pirinac, belo brasno. Umesto toga pijte almond milk (ako ga ima tu gde živite), integralne zitarice (crni hleb, braon pirinac), jedite od mesa samo piletinu i ribu (od ribe samo losos i sardine), eventualno može malo jagnjetine. Jedite sto vise zelenih salata, sa maslinovim uljem jer jedna liska salate ubija parazite na tone! Paraziti ne podnose ni salatu ni kupus.

Onda tek pristupite zapper-u. Da bi zapping bio uspesan uvek mora da se radi iz tri puta. Svaki parazit ima i svoj parazit. Ako ubijete glavni parazit zapperom, on posle par minuta oslobodi svoje parazite, koje opet treba zapovati. I kada i njih ubijete i oni oslobode neke svoje mikroorganizme - možda bakterije, možda viruse, možda ko zna... tako da je potrebno tri puta po 15-20 minuta sa prekidima od oko 10 min između. Najbolji je ”Ultimate zapper„, svi drugi ništa ne valjaju. Važno je da bude direktna struja, da je ”positiv offset„ i da je dosta jaka struja. Naravno, zapper ništa ne može da učini sa jetrom i unutrasnjim organima, zato se prvo radi ono ciscenje.

Što se tiče anti parazitskih preparata, posto ste ih već neuspesno koristili, preporucio bih da odustanete od njih. Ako nisu pomogli do sada, neće ni od sada. Postoje neki koji izgleda da su jako dobri, ali ja ih nisam probao pa se ustrucavam da ih preporucim. Jedna kompanija ”young living„ izgleda da ima te jako dobre preparate... druga opcija je recimo tradicionalni black walnut hull kao i clove, i slično... to sve preporucuje i dr. clark koja je i razvila ideju zapper-a. Zapper takođe morate da koristite sa plocama za stopala (”foot pads„), bez toga je skoro potpuno neefikasan.

Konstantno i uporno zapovanje bi trebalo da pomogne u roku od par meseci.

Još nešto: paraziti se samo razviju onda kada je imuni sistem već kompromitovan necim. na vama je da otkrijete šta je to kod vas: možda amalgamske plombe, možda toksini iz okoline, možda losa ishrana, možda preterani stres, možda neke skrivene upale, los zivotni stil... vi najbolje znate. rešite se tog problema i šta god da je ostalo od parazita organizam će biti u stanju sam da izbaci.

Srećno!

pradjed - 8. decembar 2007. u 03.02
pardon, zaboravih link za mastic gum:

http://www.allergyresearchgroup.com/Mastica-120-Vegetarian-Caps-p-266.html </lat/diskusije/new/redirect.php?url=http://www.allergyresearchgroup.com/Mastica-120-Vegetarian-Caps-p-266.html>;

pradjed - 8. decembar 2007. u 03.20
još jedna ideja posto se radi o amebama koje su stvarno teske: koloidno srebro (Colloidal silver). Ne znam da li ste to već probali, ali ja jesam i jako je efikasno. Jedino sto ćete možda morati da ga uzimate u dosta velikim kolicinama (sto ako koristite los kvalitet koloidnog srebra, može koza da vam posivi). Ako ga uzimate u većim kolicinama samo par nedelja, onda ne bi trebalo da bude problema. Problem je kada ga uzimate tako mesecima ili godinama.

Preporucujem da se raspitate za masine koje prave koloidno srebro, ili još bolje da ga kupite od neke dobre firme. Ja sam koristio ”sovereign silver„. Koloidno srebro ubija sve mikrorganizme bez izuzetka.
pradjed - 8. decembar 2007. u 13.20
Nema na cemu i samo napred! Biće sve u redu, iako neće biti lako tih par dana. Zato opusteno i lepo isplanirajte to vreme - iznajmite neke lepe filmove ili komedije, i uzivajte koliko mozete dok jabuke i maslinovo ulje rade svoje.

pradjed - 8. decembar 2007. u 13.49
Izvinjavam se, zaboravio sam da spomenem jaku važnu stavku za uspesnost Mastic Gum protiv H.Pylori: uzimanje probiotika u isto vreme. Pošto nisu svi probiotici isti, onda je potrebno uzimati one koji su ”enteric coated„. Ne znam gde živite, ali ako ste u Americi, onda su najjači ”Natures Way„ oni koji imaju 35 billion live bacteria. To su neki ultra jaki, i meni su jako pomogli, jer H.Pylori ”pobegne„ u tanko crevi kada ga nešto napadne u zelucu. I naucna istrazivanja su potvrdila da je mnogo veca sansa za uspeh kada se pored lekova za H.Pylori uzimaju i velike kolicine probiotskih bakterija.

Još nešto: kada uzimate probiotke, uvek ih uzimajte odmah posle jela, ili uz jelo, i uvek ih popijte uz veću kolicinu jogurta, bar jednu dobru solju jogurta (ili kiselog mleka ili kefira).

analitico (karikaturista) - 10. decembar 2007. u 02.29

Protiv bakterija - parazita je NAJBOLJE koloidno srebro.

Recimo, za jedan dan mozete ubiti celu koloniju bakterija
i do 30 000 ”stanovnika„.
I uopste, zvanicna medicina potvrdjuje da je srebro glavni
mineral u nasem organizmu, mada to potvrde samo 10ak posto
lekara; lično proverio.

pradjed - 10. decembar 2007. u 11.31
Ja sam prosao vrlo slične stvari i najviše mi je pomoglo ono gladovanje sa jabukama tri dana praceno sa pola case maslinovog ulja. Pocnite od toga, i garantujem preporod! Onda nastavite sa svim ostalim - mastic gum i td... (inače takođe sam na testovima bio ”zdrav„)”
pravda_i_istina
06. septembar 2009. u 01.25
a pre na testovima si imao h-bacter, pa je potom, opet na testu 'nestala'???
kako god, istresao si mi 50 i kusur $ pa ćemo da vidimo...

inače, što se tiče colloid silver, ja sam uzimao mesosilver, jer:
http://www.silver-colloids.com/Reports/reports.html
pravda_i_istina
06. septembar 2009. u 01.30
Još nešto: kada uzimate probiotke, uvek ih uzimajte odmah posle jela, ili uz jelo,
===========
kako, - ja čuo pre jela, da lakse otputuju (crevna flora valjda, šta ima da se zadržava u zelucu)?
lalicky
(znam mnogo)
18. oktobar 2009. u 07.23
Прање јабуке пре конзумпције нема сврху улолико јабуку нисте добро обрисали са крпом због скидања токсичног слоја на кутикули омотачу плода.
ne_nisam_ja
(zavodnica)
19. oktobar 2009. u 14.18
Za jabuku kažu da je „metla za creva”. Ali njen sok. Procedjen.
Znaci, sok iz sokovnika procediti kroz gustu cetku i popiti samo taj sok. On će ocistiti creva kao metla.
Vlakna koja ostanu nakon cedjenja bi u zelucu izazvala glad tako da se nije dovoljno da se iz jabuke istisne samo sok već i iz soka izbaciti vlakna.

I osim toga, NEMA boljeg a ni zdravijeg sredstva za ciscenje organizma.
A ako želite da iscistite toksine iz tela..., pa samo prestanite da jedete meso. Jer u njemu se nalaze otrovi i bolesti.
pravda_i_istina
19. oktobar 2009. u 19.31
lale, a ako brisemo krpom po pranju, onako dok ne zaskripi upijajuci poslednju kap vode?

zavodnice, ne znam da li si upoznata sa teorijom o razlicitim ishranama/podeli po krvniom grupama, na primer nulta ima potrebu za proteinima, mesom, najviše...

p.s. mastic gum gore savetovan, - negde sam na pola kutijice, nije los, ali ne mogu da zakljucxim vredi li, a acidofilus, prvo sam sa 1 bil, pa sam sad uzeo sa 2 bil.
sada
(zanimamanje)
20. oktobar 2009. u 17.18
kamencice velicine graska, jedno stotinak komada jer su oni bili u jetri

ja ne vjerujem da kamencici mogu biti u jetri - samo bubrezima??

i sve skupa tu dijetu niposto ne bih radila - samo ako vam je do 30 i ako ste potpuno zdravi a pogotvo ne bih zagrijavala jetru - da se ostetite zbog 'parazita'?
lalicky
(znam mnogo)
21. oktobar 2009. u 07.12
За сада и друге скептичаре

У жучној кеси и водовима унутар јетре могу се налазити каменћићи различите конзистентости и боје. Многима не сметају али могу изазвати жутицу јако велике болове, кому и смрт.

Погледајте резултат чишћења јетре голден делишес јабукама.

http://blufiles.storage.msn.com/y1piF3f0aN0aSnOoVW02mkav6DBDlLEZhPzyLOEaM1MTl1lU7
heavenbesideu
31. oktobar 2009. u 11.18
pozdrav pravda i istina,

probiotike treba uzimati neposredno posle jela.

iz razloga da bi probiotici prošli kroz kiselu barijeru zeludca.

pH praznog stomaka je 1, a neposredno posle jela je razblazn i bude pH 3-4.

to je trenutak kada treba uzeti probiotike, da bi sto vise „živih” prošlo kroz stomak neosteceno.
heavenbesideu
01. novembar 2009. u 13.45
pravda i istina,

ili možda još i bolja varijanta, jer nije svakom zgodno da to tegli sa sobom, i zavisi gde će da jede, pa u takvom slučaju,onda treba popiti odmah ujutro na prazan zeludac.

ali, pre toga obavezno casa vode da spere kiselinu iz stomaka, i onda probiotike sa ( skim ) obranim mlekom.

probiotici jako vole da jedu obrano mleko, pa će tako što vise živih da stigne do creva.
paukovaca
(obaram s nogu)
24. januar 2010. u 16.32
na kakve probiotike se ovde misli?

na probiotike u kapsulama/tabletama,

ili na probioticke jogurte/kefire ?

biljanaiguga
(radnik)
30. januar 2010. u 18.33
http://5afdb19b.linkbucks.com
korisni saveti o zdravoj ishrani i mrsavljenju
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.