Diskusije : Velika Britanija

 Komentar
Immigration consultant
millie_99
15. oktobar 2012. u 15.07
Pozdrav svima,
Da li neko poznaje dobrog pravnika ili agenciju u Londonu koja posreduje u vezi sa dobijanjem viza, tacnije boravisnih dozvola.
Koliko se naplacuju takve usluge ako znate. Da kažem još i ovo da prvi put apliciram za boravisnu dozvolu i imam pravo na nju kao clan porodice EU državljanina. Možda je bolje sam to sve odraditi ali znam da su mnogi bili odbijeni samo zbog sitnog propusta a i kriterijumi su poostreni za dobijanje bilo kakve vize ili dozvole. Eto ako je neko imao slično iskustvo pa da mi date neki savjet.
Shomikus
(Striper u penziji)
16. oktobar 2012. u 17.00
Da bi ti neko dao odgovor moras da kažeš šta ti to znači da si clan EU porodice tj. da li si dete, bracni drug ili osoba koja je „zavisna od EU clana” Drugo kako si usao ili usla u UK jer ne može se lako prelaziti iz jedne u drugu grupu tj. ako si usla na osnovu Immigration Rules 1994 onda ne važe za tebe Immigration Regulations 2006 i obrnuto. Nedovoljno je podataka.
millie_99
17. oktobar 2012. u 12.10
Hvala na brzom odgovoru. U UK sam usla sa vazecom putnom ispravom i vizom tzv family permit koja se izdaje na 6 mjeseci clanovima porodice državljana EU, u mom slučaju bracni drug. A moje pitanje je bilo da li vrijedi placati advokata ili agenciju da mi pomognu oko prijave za residence permit ili ne i ako znate nekog dobrog advokata koji bi mogao da mi pomogne, eto samo to.
Mislim ako je neko upucen kakve su sanse da se dobije ta boravisna dozvola za osobe koje imaju isti status kao ja.
Shomikus
(Striper u penziji)
17. oktobar 2012. u 17.34
Sutra ću ti tačno napisati koja pravila važe za tebe. Mislim da ne bi trebalo da uzimas advokata nego sama da popunis formular jer pravila za EU migrante su mnogo laksa i tolerantija nego UK law za emigrante.
ima_i_nas
(glumaca)
24. oktobar 2012. u 04.03
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/rightsandresponsibilites/

OVDE TI PišE SVE:

Family members who are not EEA or Swiss nationals

If your family members are not EEA or Swiss nationals, they may need to apply for an EEA family permit before they can come to the UK. This permit is similar to a visa.

For more information, see the EEA family permits page.

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/eea-family-permit/

A OVDE SU TI CENE:

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/aboutus/fees/

JA MISLIM DA JE £190

JEDNOSTAVNO, PRIKUPIS DOKUMENTA PišE TI NA INTERNET STRANICI, POSALJES SVE I CEKAS, NIKAKVOG MUDROVANJA, AKO JE SVE LEGALNO NEMA CEGA DA SE BOJIS DOBIJES VISU ZA MESEC DVA!

politicki_komesar
(policjot)
29. oktobar 2012. u 13.32
koliko sam ja shvatio, taj EU family member nije u Uk već je samo vlasnik nekog pasosa clanice EU?
Ako je tako, do regularnog ILr iliti resident statusa, treba još barem 4 (2) godine stalnog bivanja u UK... znaci, neće bas biti tako jednostavno.
Ako napises detaljnije kakav je tvoj status i kakav je isto tako status tvoga „spousa”... onda bi vjerovatno mogli reci šta i kako... po onom sto ja vidim, neće bas biti tako na iizi, ali možda grijesim... ?
poznajem slučaj djevojke sa Slovenackim pasosem koja je „htjela pomoći mladicu iz Bosne”... kao vjerenica... pa se stvar zakomplicirala i zavrsila na Crown Courtu...
U svakom slučaju slazem se da nije potreban nikakav advokat, ispuni se formular mislim da je EEA1 ili tako nekako, priloze se svi trazeni dokumenti, ispise potpuno istinito sa svim podacima koje traže... i posalje... odgovor uvijek dodje u predvidjenom roku (do 6 mjeseci) a ako nešto nije u redu na prilozenom pismu objasne šta i kako treba popraviti, ili objasne da nisi eligibe iz ovog ili onog razloga... e, onda se ganja advokat.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.