Diskusije : Velika Britanija

 Komentar
Parohijal
DeltaOmega
(ChavTerminator)
27. februar 2012. u 09.04
zna li neko koliko se placa parohijal u Uk, ako se placa? ako se placa da li to ukljucuje vise posjeta svestenika i osvecivanje iste ili ne?
northweald
27. februar 2012. u 14.03
a šta ti je to parohijal. znaš, ja sam ti dijete komunista pa bas nisam upucen u te mumbo jumbo vradzbine
Sir_Rory
(Househusband)
27. februar 2012. u 16.21
Воздра Делта,

У Лондону је 35 новаца(мислим да је жена толико платила), што се тиче самих посета, освештавања куће и колача за Славу требало би да укључује, али у нашем крају кад Поп дође у кућу увек је био ред да му се да неки динар. Старији су знали колико је то, ми се нисмо пуно петљали око тога. Тако ти је и овде, кад дође дај му колико можеш да приуштиш и то је то.

За комунисту:

ШТА ЈЕ ПАРОХИЈАЛ

Парохијал је редован годишњи допринос породице или појединца своме светоме храму. Поред материјалног, парохијал има још више морални значај за све нас, нарочито овде ван отаџбине.

Својим парохијалом, као и са доласцима у Божји храм, Ви доказујете да Вам Црква и опште добро српске заједнице, леже на срцу. Црква потребује Вас и Вашу помоћ, али исто тако не заборавите да и Ви потребујете Цркву и њену помоћ. Са уплатом парохијала Ви помажете редован рад цркве, свештеника, црквеног хора, недељне црквене школе, Кола српских сестара, Духовне заједнице и фолклора, а тиме и рад целе српске заједнице.

Црква радо и увек притиче у помоћ свакоме коме је помоћ потребна, али се ипак некако радије и са већом обавезом одазива онима који се својом оданошћу цркви покажу да ту помоћ и заслужују. Редовни доласци у Божји храм, молитве, слављење Крсног имена, испуњавање црквених прописа, као и одржавање здравих обичаја, јесу докази како и колико ревнујемо и за Цркву и за нацију.

Немојте мислити да Вам никаква помоћ цркве неће бити потребна. Помоћ Цркве може да буде и материјална и морална. Поред верских обреда као што су: крштења, венчања, опела, може Вам затребати савет, уверење, препорука, посета у болници или код куће и друго. Родитеље молимо да утичу на своје млађе који су завршили школу и почели да раде, да и они постану чланови парохије, што ће позитивно утицати на њихов даљи развој, како у религиозном тако и у моралном и националном погледу, што ће бити на личну и општу корист Цркве и нације као целине.

У нади да ћете разумети овај наш Апел и постати редован члан наше парохије, унапред Вам се, у име Црквене управе и Савета, захваљујемо.
northweald
27. februar 2012. u 16.29
hvala sir rori. stvarno nisam zno. ja u crkvi nikad u zivotu nisam bio, pa ne zamjerite. nisam krsten i ne pada mi na pamet ići se krstiti sa 40,50 godina ko sto ovi novo vjernici rade od 1991-ve pa na ovamo.
northweald
27. februar 2012. u 18.51
..„али се ипак некако радије и са већом обавезом одазива онима који се својом оданошћу цркви покажу да ту помоћ и заслужују”...
---------------------------------------------------------

ahaaaaa, a jel ovo znaci ko da vise para... zato ja i ne idem u crkvu NITI CE MENI IKAD NEKI POPINA U KUCU
Sir_Rory
(Househusband)
28. februar 2012. u 05.10
Мислим да је тако и најбоље, за тебе и за Цркву.
DeltaOmega
(ChavTerminator)
28. februar 2012. u 08.58
Hvala derane
Znam kako to ide dole kod nas, placas parohijal, svestenik ti dolazi 3-4 puta godisnje „svetiti vodicu”, itd...
Nije mi teško placati jer planiram voditi ceru bar jednom mjesecno u crkvu, sad je dovoljno velika da može izdrazti bez ekscesa. Volio bih kad bi svestenik dolazio bar jednom-dvaput godisnje, ali sam nacuo da to u midlandskoj parohiji bas i nije obicaj. pa reko da provjerim ovim putem prije nego saznam iz prve ruke.
Pozdrav tebi, deliji i supruzi;)
Sir_Rory
(Househusband)
28. februar 2012. u 10.06
Само ти мање слушај шта збори народ, а више причај са Црквом и тражи директно информације од њих. Немој к'о овај бројчани, њему су сви „ново-верници после '91, а Попови лопови. Мора да су му идоли поштењачине Јово Капичић и Слободан Пенезић Крцун. :-)

DeltaOmega
(ChavTerminator)
28. februar 2012. u 10.32
BREBRE
06. mart 2012. u 22.27
A šta znaci dete komunizma? Ja se rodih i krstih 1974. pa se pitam. Zašto se javljas na diskusiju, ako nemas šta pametno reci? Umesto molitve, ponavljaj zakletvu Titu i partiji koja je sve samo ne mumbo jumbo vradzbina. Cuvaj svoje kapitalisticke funte daleko od srpskih svestenika. Sreća tvoja da se nisi naselio u Severnoj Koreji već u proleterskoj Engleskoj.
northweald
09. mart 2012. u 07.29
super, ja 1974-te bio u vojsci u novom sadu
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.