Diskusije : Ženski kutak

 Komentar
Citat gradonačelnika
JV
(☆)
07. jun 2020. u 19.01
„Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je vinariju ”Trišić„ u selu Vranić u opštini Barajevo i tom prilikom istakao da je to najbolji primer koji pokazuje da je razvojna šansa Beograda upravo u poljoprivredi.”

Ono što mi je upalo u oči je to što je , and I quote: „razvojna šansa Beigrada je u poljoprivredi”...;)

Da li naš gradonačelnik ima nameru da gaji svinje u Tašmajdanskom parku i hoćemo li vidjati krave na ispaši u Pionirskom ili će možda cveće ispred dvora zameniti šećernom repom

Trudim se da zamislim kako bi to izgledalo kada bi gradonačelnik, Rima, Londona ili Njujorka dao jednu ovakvu izjavu.
JV
(☆)
07. jun 2020. u 19.07
Sorry, nije gradonačelnik nego njegov zamenik.
U svakom slučaju mislim da neko treba da mu objasni razliku između urbane i ruralne sredine...)
keramicar
(mrgud koji sedi)
09. jun 2020. u 08.52
uopsteno, svi politicari u srbiji danas daju izjave za, trenutnu, jednokratnu upotrebu.
taj isti, „veciti” zamenik gradonacelnika će u vrlo kratkom roku, primera radi, prilikom otvaranja ili postavljanja kamena temeljca nekog turistickog objekta izjaviti da je razvojna sansa beograda iskljucivo u turizmu.

ovo se desava kad politicari daju svakodnevno izjave za stampu. onda ta skupina oko njih koja je nadlezna za odnose sa javnoscu je u velikom problemu da uvek napisu nešto novo, naročito kad nema nekih novina ili rezultata.
JV
(☆)
09. jun 2020. u 21.10

Pa da, veliki stučnjaci koji shvataju odgovornost pozicija kojih su se prihvatili i razumeju ozbiljnost posledica odluka koje sprovode...;)

Baš me čudi što nam ne ide baš najbolje

Mister_No
(Bonelli editore)
13. jun 2020. u 15.25
Ко ће да развија пољопривреду? Они који уништавају економију водећи компрадорску политику, задужујући земљу новим обвезницама чију ће наплату да плаћају деца сељака и радника преко пореског система?

Ионако је српски сељак и радник постао буквално контејнерски човек и ђубретарска радна снага у властитој земљи захваљујући „домаћинима” и менаџерима као што је дотични.

То је као да градите замак на мочвари у коју тај замак пропада. Е тако изгледа кад политичка бирократија у Србији прича о економском развоју док Србија тоне у дужничко ропство, а народ масовно исељава из земље.
JV
(☆)
14. jun 2020. u 21.03

Ja sam shvatila da je situacija vrlo jednostavna i da mi radimo kako nam se kaže. Dešava se samo ono što zapad aminuje, a na vlasti je onaj ko uspe da drži narod pod kontrolom. Za uzvrat mu se omogući da se dočepa para pošto zapad uvek plati za završen posao.
Dešava se da onaj ko je na vlasti pomisli kako je pametan i nenadj.ebiv, pa počne da sedi na dve stolice i da u igru uvodi nove igrače a daza to prethodno nije dobio dozvolu, i to mu onda bude početak kraja.
Ipak, to je državna politika a ovo je nešto drugo, nešto na lokalnom nivou.

I taman kad sam mislila da više ništa ne može da me razočara ili iznenadi, ova izjava je uspela da me zabezekne...;)
Mister_No
(Bonelli editore)
14. jun 2020. u 22.10
Па и на локалном и покрајинском нивоу су страначки полтрони који са слугерајским одушевљењем раде у служби оних који су им надређени на хијерархијском лествици моћи. Сви су они повезани као свињска црева.

Све док је политика (од народа) отуђена област у рукама политичке олигархије у виду политичких институција, партија, група, итд., народ се неће ни за шта питати, и биће сведен на део гласачке машина која ће кад су избори да даје легитимитет власти и служи томе да ствара привид демократије, тј. на сваким изборима народ ће да буде губитник.

Демократија у свом изворном смислу значи владавина народа (demos, народ), (kratos, владавина). Међутим оно што ми имамо је то да је демократија постала политички облик владавине капитала над људима. Што се народ мање пита, то се политичари и пословно-мафијашке структуре које стоје иза њих више куну у демократију.

Непосредна демократија је решења, где ће сељаци и радници као непосредни произвођачи да управљају производним процесима и средствима за производњу, и да сами одлучују о својој судбини тако што ће да се воде задовољавању истинских људских потреба и имају уман (разуман и рационалан) однос према природи и друштву. То више није слободарски императив него је постала егзистенцијална нужност.
JV
(☆)
18. jun 2020. u 20.53

Odosmo u politiku a ja sam htela da skrenem pažnju na Vesića kao vrsnog vizionara...;)

Ti pišeš o Socijalizmu i samoupravljanju. Mada, kod nas se nikad ne zna, nije se jednom desilo da se stečena imovina oduzimala, da ne kažem otimala.

Mister_No
(Bonelli editore)
24. jun 2020. u 17.00
Без увреде али причати само о Весићу и његовој изјави, а не бавити се суштином проблема, је чиста будалаштина. То су малограђанске теме.

Што се тиче политике, сваки сегмент индивидуалног и друштвеног живота је политика. Од тога шта једеш, до тога како мислиш и колико спаваш.

JV
(☆)
24. jun 2020. u 21.53
Nije baš lepo što misliš da ti je to što napišeš „bez uvrede” carte blanche da ih redjaš u nastavku rečenice.

Inače sa ostatkom tvog posta se potpuno slažem pa sam baš zbog toga što je tako, htela da ostanem bliže temi i načinu na koji Vesić razume trenutno radjanje trend regeneracije urbane sredine.
Sve se glasnije preispituje uloga i doprinos velikih gradova postojećoj klimatskoj krizi, pa se u metropolama širom sveta radjaju a bogami i sprovode ideje za transformaciju prostora koje treba da dovedu zdravijih uslova života u gradovima, od poboljšanja kvaliteta vazduha do boljitka mentalnog zdravlja stanovništva i svega između.
Ipak, još nikome nije palo na pamet da predloži poljoprivredu kao put u budućnost.

Mister_No
(Bonelli editore)
24. jun 2020. u 22.38
Па те метрополе које наводиш и које тобож брину о заштити животне средине су капиталистичка гета у којима је природа сведена на техничку рационалност и ескејпистичку функционалност.

Ти уопште не разумеш да сви ти тзв. покрети за заштиту животне средине служе само зато да створе утисак у јавности како се брине о очувању природе као животворне целине, и како је у оквиру постојећег поретка заснованог на логици профита могуће сачувати природу од уништења, док у исто време велике корпорације које су покровитељи тих еколошких институција развијају потрошачко друштво и уништавају природу и човека као биолошко и друштвено биће.
Mister_No
(Bonelli editore)
24. jun 2020. u 22.56
Суштина је да не можеш говорити о очувању природе и у исто време живети у капитализму - поретку који, водећи се профитерским заносом, уништава ту исту природу као анорганско тело човека, а самим тим и човека као природно и хумано биће, и на тај начин сужава егзистенцијални простор и доводи у питање опстанак будућих генерација.
JV
(☆)
25. jun 2020. u 06.57
Mislim da pogoršanje uslova za život pogadja sve bez obzira na dubinu džepa pa zato grešiš kad kažeš da su te inicijative samo reda radi.
JV
(☆)
25. jun 2020. u 07.05
I još da dodam da su oni koji ne žive od danas do sutra u boljoj poziciji da inovativne ideje sprovedu u akciju

Primera radi

https://www.grosvenorsquare.org/involvement/our-approach
Mister_No
(Bonelli editore)
25. jun 2020. u 09.26
Наравно да погађа све људе али ће први да страдају сиромашни, док ће богаташка „елита” бити у стању да обезбеди себи путовања на ексклузивна места, једе здраву храну, обезбеђује вештачке климатске услове, итд.

Ови вируси, ратови, глад, итд. су за њих добродошли да десеткују сиротињу како би они могли да користе преостале ресурсе. Принцип да је уништење све већег броја људи основни услов за преживљавање све мањег броја.
JV
(☆)
25. jun 2020. u 11.05

Suviše si ogorčen da bi mogao da razumeš o čemu govorim.
Mister_No
(Bonelli editore)
25. jun 2020. u 13.57
Не, него код тебе доминира малограђанска свест и хедонистички карактер, те уопште ниси свесна себе као друштвеног и историјског бића, нити имаш самосвест о томе у каквом се тренутку свет и човечанство налазе.
JV
(☆)
26. jun 2020. u 09.11

Za razliku od tebe ja sam u stanju da shvatim da je početak ovakvih konkretnih inicijativa preuzimanje odlučivanja od onih koji su sada za to odgovorni .

I umesto što sediš i žvanjkaš, iniciraj promene koje smatraš neophodnim. Ne moraš da dižeš revoluciju, dovoljno je da stupiš u kontakt sa svojim narodnim poslanikom i adresiraš ono što smatraš da je u tvom interesu kao gradjana.
Mister_No
(Bonelli editore)
26. jun 2020. u 10.09
Којим посланицима кад су све институције приватизоване и отуђене од обичног народа, па тако и политика која је у служби крупног капитала? Ти ко ови лоботомирани малограђани са Запада који верују да стварно живе у демократији.

Џабе ти покрети по принципу „е немој да бациш папирић на улицу, баци га у канту за смеће”, ако је то и даље систем заснован на хиперпродукцији и експолоатацији природних ресурса, енергије, људског рада, итд. Ако не промениш систем заснован на деструкцији, сви ти покрети су само стварање илузије како је у оквиру постојећег система могуће сачувати живот на Земљи.

Не капираш просту чињеницу да не можеш живети у капитал. мочвари и цвркутати као славуј!

JV
(☆)
27. jun 2020. u 07.00

I eto, šta ti vredi što si tako pametan kad ne umeš da se pomeriš.
Nema boljega leka za ankcioznost i nezadovoljstvo od akcije.
Power12345
01. avgust 2020. u 05.15
I eto, šta ti vredi što si tako pametan kad ne umeš da se pomeriš.
Nema boljega leka za ankcioznost i nezadovoljstvo od akcije
-----
na koju Akcije misliš??
zapljunut u ruke ili .. akcije ..Gira
Štikla, Guz, Silikona i dana provedenih doći do cilja .. Jahte, Jahtice i izigravati dvorkinju u sjenci .

Poljoprivreda i proizvodnja hrane nema veze sa širenjem nogu, Rijaliti šou, glume, Dame su u štali na polju vezice sa kravama i odricanjem..Koje More, odmori i bakrači...

Gradovi, gradusine i bežanija od majke zemlje su smrad ..
Nažalost taj smrad o kome ti pišeš su kod mnogih ljudi još uvijek je na prvom mjestu..

bojana_suisse
26. septembar 2020. u 06.03
Još fali da se BG razvija u poljoprivredi pa da bude cela srbija Beograd.

Msm shvatate šta hoću da kažem 🤔
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.