Diskusije : Ženski kutak

 Komentar
Витамини
CPHA
(Чувари ћирилице)
02. februar 2018. u 14.23
Шта користите од витамина за очување здравља, јачање имунитета?
Немарна сам скроз по том питању.
Водим рачуна о намирницама, исхрани али..
nniki
(Nanotech)
02. februar 2018. u 19.02
Sama upotreba vitamina nije dovoljna za jacanje imunog sistema a pogotovu protiv auto-imunog disordera. Postoji podosta prirodne hrane koja je veoma dobra za poboljsanje i održavanje imuniteta. Razlicita je hrana za razlicito jacanje ili alivijaciju imunog systema.
Najviše se preporucuju sledeći vitamini:

A – Retinol (rastvorljiv u masnoci)
Regulise imun sustem kroz pomoć u proizvodnji belih crvnih zrnzca. Važan je za regeneraciju mukosalne barijere u crevima koje se suprotstavlja infekciji tela. Beta karotin (karetonoids) se transformise u Vitamin A, sto povecava broj celija koje se bore protiv infekcije u telu (T-Celije lymphocyte i B-celije antigena infekcije.
Imajte u vidu da je najbolji izvor Vit.-A iz hrane kao sto su jaja, mleko,dzigerica, itd.. Hrana sa visokim Beta-Karotinom: sargarepa, slatki krompir (yams), mango i ostalo povrce i voce orandzaste boje. Upozorenje: prekomerna upotreba Vit.-A može dovesti do pogorsanja imunog sistema.

B – 6 Pyridoxine (rastvorljiv u vodi)
Telo treba B-6 za produkciju hemoglobina, komponenta crvenih krvnih zrnaca koje transportuju kiesonik u tkivo tela. Sluzi i za metabolizam proteina i za uzrast celija.
Vitamin B-6 se može naći u pasuljima, nekom cerialu kome je dodat B-6, pilecem curecem i svinjskom mesu, suincokretu, pistachio-u, u tujevini, govedjim rebrima, banani, avokadu, suvim sljivama, pasulju, kuvanom spanacu i još mnogom vocu i povrcu ali u manjim kolicinama.

Vitamin C - L-absorbic Acid (rastvorljiv u voidi)
Je važan za produkciju belih krv I za odbranu tela od tokcina I infekcija.. Važan je u protein interferon-u koji se izlucuje iz celija u prisustvu patogena kao sto su bakterija i virusi tako aktivira celije imunog sistea da se bore protiv intrudora..

200 mg Vit. C na dan je je siguronosni level koji može da se dobije iz 6 serviranja/dan voca i povrca bogatim sa sa C vitaminom.

Vitamin E (rastvorljiv u masnoici)
Stimulise produkciju B-celija, koje su vrsta lymochate koji proizvodi antibiotike za destrukciju bakterija u telu. Bogata hrana sa Vit. E: Spanac, Bademi, Slatki krompir, Ljuska od zita, Suncokret, Avokado, Palm ulje, Pastrmka
Expander
(psy trance)
02. februar 2018. u 20.15
Koristim; vitamin B1 & B12, magnesium, royal jelly, milk thistle, fish oil, kava calm, St. John's wort & nicotine.
Sve ostalo sam eliminisao iz svakodnevne upotrebe a pojacao fizicke aktivnosti & osjecam se fenomenalno! :D
NeGazirani
03. februar 2018. u 06.47
Vitamine uzimam samo preko voca i povrca a minerale nekad uzmem Mg i Ca
vojinv
03. februar 2018. u 11.57
Srno,što se tiče vitamina,ne znam šta bih ti rekao?
Ali...ujutru kad se probudim direktno se stavlja kafa,uz kafu lucky strike,parce njeguske prsute i casa domaće loze.Mogu ti reći da se osjecam fenomenalno:)
CPHA
(Чувари ћирилице)
04. februar 2018. u 03.23
Само умјерено јер кад је умјерено неће да шкоди.
:-)
CPHA
(Чувари ћирилице)
04. februar 2018. u 03.29
Слажем се да витамине треба тражити у храни, воћу али мора бити та храна - здрава.
Сјеменке тикве обилију цинком, калцијумом.
Ca има у сусаму.
Свјеж купус је пребогат витамином С.
Кад поменусте Mg, узимам повремено Mg директ, прашкаст је и иде директно из врећице.
Што се тиче напитака, пијем изворску воду редовно, и Donat Mg, или нека друга вода богата Mg...али то повремено.
Прополис је добар, али га користим само кад је ситуација куку леле.
nniki
(Nanotech)
06. februar 2018. u 14.28
Da bismo bolje razumeli o imunom systemu treba li bi znati koji su uzroci autoimunog oboljenja. Tačni uzroci ovog oboljenja još nisu u potpunosti utvrdjeni ali postoje nekoliko pouzdano suspektovanih uzroka kao stop su:

-Environmentalno zagadjenje vazduha, vode I tla;
-Strane posledice od lekova i ostalih med. tretmanta.;
-Bakterije, paraziti, virusi, fungusi;
-Genetska predispozicija.
-Leaky gut syndrome (izvinite ali ne znam Srpski izraz!)
-Toksini kao sto su pestocidi, razne hemikalije, kao i eksecisivni metali u hrani a naročito 8 otrovnih metala (iznad konvencionalno utvrdjenih minimuma izrazenih u mg/kg ili ug/L) kao sto su Arsenic, Barium, 6-to valentni Hrom, Kadmium, Olovo, Selenium, Srebro i Ziva.

Do oko 150 organskih i neorganskih hemikalija se može naći u ljudskom telu.

Faktori u razvoju gornjih uzroka su isprekidana bekteriska intestionalna flora, nedovoljne doze vitamina, alergeni, stress i vrsta i način konzumpcije hrane, da pomenem među najvaznijim.

nniki
(Nanotech)
06. februar 2018. u 19.07
Autoimunia dieta se podosta primenjuje protiv autoimunih disordera. Ovo uglavnom znači da se treba konsumirati anti-inflamatorna hrana a da se svakako izbegava hrana sa visokim imflamatornim efektima.

Najpreporucljiva hrana za gornje:

Lisnato zeleno povrce;

Voce, naročito ono sa niskim Glycemic Index-om (Iskluciti prezrelo voce)’

Razne Semenke- među najboljim su: susum, kia, semena od kopriva, konaplje (hemp), tikvi;

Herbali cajevi;

Hladno presovano extra virgin maslinsko ulje;

Prirodni flavoranti;

Fermentirana hrana (kiseli kupus, paprika, partadajz, krastavci itd., kefir, jogurt sa acidopulosom ali bez vestackih flavoranata I bilo kakvih zasladjicvaca izuzev vocnih.

Konzumiranje ostale hrane zavisi od koje je vrste autoimuni disorder I protiv čega se imuni system ojacava
obicno1
09. februar 2018. u 04.17
Moj moto: nikakva hemija (tablete, prasci, kapi i sl.) samo zdrava i raznovrsna hrana i svakodnavno kretanje, ko bas može neki redovni sport, nije loše. Pijem mnogo tecnost u prvom redu cistu pitku vodu, imam sreće da imamo jako kvalitetnu pitku vodu. Na otvorenom, pod sunceve zrake, redovno.
Niti sam podlezna prehladi niti gripi.
CPHA
(Чувари ћирилице)
09. februar 2018. u 14.18
Ники, живота ти, да ли ти ово све примјењујеш??

Обично,
урадим једном годишње налазе крви.
Оно, штитна (fT4, TSH, Anti TG, Anti TPO), жељезо, калијум, натријум, калцијум, холестерол...
Нема потребе да надокнађујем било шта јер је све у границама.
Е да лош холестерол је благо изнад границе тамо некад од 40те године.
nniki
(Nanotech)
09. februar 2018. u 17.57
„Ники, живота ти, да ли ти ово све примјењујеш??”

Ajde bona CRNA, šta ti meni sad „Zivota ti” :)) Nadam se da ti je ovo samo izreka bez ozbiljnijeg istinskog znacenja, koja nam je nasledstvo od naših predaka. Verujem da znaš da se mi iskreni Sveto-Savski Srbi ne kunemo niti pak ikog prokljinjemo, niti bilo kome zlo želimo ili da mrzimo! Međutim, mi lako prepoznajemo one koji tako nešto praktikuju, i zato ih tretiramo po „učinku” tj po zasluzi, od kojeg su najcesce nerespektovanje, ignorancija i apatija.

Ne samo da to uglavnom primenjujem nego još ponesto drugog. Bio- nauka svakodnevno pronalazi pouzdanija saznjanja koje trebamo primenivati.
Ne bas svaki dan isto, nego često naizmenicno alterisem suplemente, ingridiente i druge dodatke jelima kao i konsumpciju razne prirodne hrane; ponekad i one koja je fabrikovana pod kontrolnim i pouzdanim standardima.
Ovo nikako ne znači da ne jedem drugu hranu ili da ne konsumiram junk food and drinks ali to cinim veoma retko, kad sam u nekoj zurbi i nuzdi ili kad u datoj situaciji nema ničeg boljeg. Naravno, to ne može da adversno afektira moje zdravlje jer je zaista minimalno i subsekventno nutritivno nesignifikantno.
CPHA
(Чувари ћирилице)
18. februar 2018. u 12.40
Добих данас препоруку за D3 5600, користи се једанпут седмично.
Др каже да је ефикасније уносити прије менопаузе, изузетна превентива код остеопорозе коју имају оба пола, жене у већој мјери. Како каже када крене процес остеопорозности много теже је тада надокнадити.
nniki
(Nanotech)
19. februar 2018. u 22.49
Sto smo stariji capacitet tela slabije aktivira Vitamin D (D-2 i D-3). Ovo je izrazeno naročito posle 50 godina zivota ( i žene preko 40 treba da pocnu sa preventivnim merama) u tom što se slabije bioabsorbije kalcijum u telu sto uzrokuje veci rizik osteoporoze naročito kod postmenstrualnih žena. Kalcijum gubi efektivnost ako D-3 nedostaje i kad je nizak estrogen level. Upotreba oba, kalciuma i D-3, pomaze boljoj kontroli PMS kao sto su iritabilnost, aneksija i suzenje.
Telo proizvodi D-3 ali samo preko absorbcije sunceve svetlosti kroz kozu i ingestijom iz riblje masnoce (salmon, herring, sardine, tuna, cod fish oil), iz pecurki (shitake I button), i iz D-3 fortifirane hrane (mleko, cerial, itd).
Sto osoba vise ima sala utoliko može vise da akumulira u salu D-3
nniki
(Nanotech)
20. februar 2018. u 00.10
Vitamin D prevetira hronicne bolesti kao sto su nekoliko forma cancera, osteoporoze, diabetesa, parathyroida, srcanih oboljenje i hypertenzije. Zasticuje imuni system, podmazuje i ucvrscuje kosti, zube i kosu. Regulise rast ceilija I njihovu aktivnost. Redukuje inflamotorne reakcije koje su uzrok mnogih hronicnih bolesti.

Potrebno je konzumirati D-3 supplement svaki dan, ali doza ne ne sme da se predje (potrebna je konsultacija sa doktorm

D je rastvorljiv u masnoci (takođe i A, E i K) dok su Vitamini B i C rastvorljivi u vodi, vise u toploj nego hladnoj.
Vitamini rastvoreni masnocom se absorbiju u lymph pa onda transportuju u krv. Mogu se akumulirati u dzigerici i masnim tkivma za upotrebe kad zatreba.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.