Diskusije : Ženski kutak

 Komentar
Sapuni
escada
(ɐpɐɔsǝ)
19. januar 2018. u 18.45
Dobila sam nedavno fantastični sapun iz Grčke. Izgleda grozno, kao da ga je neko sekao sekirom, ali Natural Olive Oil Soap. Miluje kožu i miriše na lavandu!
Volim dobre sapune sa mirisima ali da ne suše kožu. Treba gledati šta piše najsitnijim slovima, šta sadrži. Svakom od nas različiti sapun odgovara, kao i parfem. Obratite pažnju na Ph faktor jer dobar sapun treba da bude Ph kao i koža, 7-7,5.

(Ovo je po savetu moje kume, hemičarke u laboratoriji kozmetičke industrije)
JV
(☆)
19. januar 2018. u 20.20
Hvala na savetu!

Ja sam skoro sasvim izbacila tečne sapune iz upotrebe, a zaobilazim i one sa parabenima.
Zapravo, najviše volim naš Merimin dečiji sapun koji tako lepo miriše..;)

https://shop.lilly.rs/uploads/store/products/images/deciji_sapun_840.jpg

Generalno, znatno više koristim dečiju kozmetiku nego bilo šta za odrasle baš zato što ne mogu da budem sigurna u sastojke i što mislim da je proizvodnja za decu podleže strožijim kontrolama i procedurama.
Nikada nisam bez Penaten pomade i mleka...;)

escada
(ɐpɐɔsǝ)
19. januar 2018. u 20.46
Merimin sapun! To je ono sto mnogi od nas padaju na miris!

savet strucnjaka (pomenute kume)

Dečji proizvodi su za decu, ne za odrasle! Deca imaju drugačiji Ph nego odrasli. Njihovi sapuni, šamponi i sva kozmetika su vrlo agresivni, ali za njeih u redu, pomažu u uspostavljanju balansa dok ne dodju do normalnog 7.00. Upotrebom dečjih šampona odraslima može opadati kosa.
Penaten pomada je preporucnjiva svima u svim uyrastima. Pomaže protiv
opekotina i treba je uvek nositi na letovanje, zlu ne trebalo.
escada
(ɐpɐɔsǝ)
19. januar 2018. u 20.58
Sorry. Pobrljavio mi laptop sa latinicom i srpskom latinicom. Prethodno je bio na ћирилици, pa se zblanuo šta ga snašlo!
:)))
nniki
(Nanotech)
20. januar 2018. u 01.17
Verujem da o ovom već podosta znate ali ipak želim da to napomenem.

Obzirom na veoma siroku upotrebu kokosovog ulja za zensku kozu i kosu, po mišljenju reputabilnih dermatologa i kozmeticara, sapun od kokosovog ulja ili mleka je među najkorisnijim ako ne i najkorisniji. Kokosovo ulje i mleko imaju najsiru upotrebu kao za efikasnu negu naročito zenske koze. Kokosovo ulje i mleko imaju oko dvadestak upotreba za kozu, kosu i usne, usta i zube naročio kod žena.

Kokos sadrzi masne kiseline kao sto su caprilic, lactic  i lauric koje su antimikrobalni, antiviralni, antifungalni, anti-kvas agenti i uisto vreme odlicni antioksidanti. Kokos takođe sadrzi kalcijum, magnezijum kalijum cink gvozdje i selen. Ovi mikroelementi pomazu kontrolu peruta, smanjenju krvnog pritiska i, sto je najvaznije, preventiraju starenje koze naročito na licu.

Kokosov sapun se pravi od kokosovog ulja ili kokosovog mleka uz dodatak uglavnom shea butter and castile(sa ova dva sastojka su najbilji kokosovi sapuni), zatim raznih etericnih ulja radi scenta, zacina i organskih i neorganskih boja. Oba sapuna su veoma efikasna.  

 Izvanredan je moisturizer koze i kose, preventiva za akne, i dubok klinsing agent koji podosta pomaze uklanjanju prljavstine i mrtve koze. Takođe je dobar za relaksaciju koze.
Komponente kokosovog ulja i mleka deluja po povrsini koze ali i duboko unutar koze. Sadrzaj visoke koncentracije vitamina E je multi-beneficirajuce za lice.
JV
(☆)
20. januar 2018. u 05.48
Ja taj sapun koristim za ruke a ponekad i za tuširanje.
Kosu uglavnom perem kod frizera a kod kuće je operem sa šamponom koji mi prvi padne pod ruku, mada gledam da uvek imam Lorealov Elviva za farbanu kosu uz obavezni omekšivač, jer mi nekako prija.

Evianmi je omiljena voda za piće (da bih saznala da joj je pH 7.5) i radujem se inicijativi koja se radja u Britaniji, da se plastika zameni staklom.

I usput budi rečeno, meni ne pokazuje da si izmešala ćirilicu i latinicu
JV
(☆)
20. januar 2018. u 05.57
Ovde ima orijentalnih prodavnica koje prodaju to kokosovo ulje koje izgleda kao mast i preporučuju ga za sve živo, od kose do lica, skidanja šminke ama baš sve sve. Ono je okosnica nege za žene sa Srenjeg Istoka i Azije. Verovatno imaju toliko popverenja jer su sa kokosom rasle.
Ja ponekad kuvam s kokosovim uljem. Na njemu pravim čorbu od sočiva koju zatim onako gotovu, ubacim u blender. Kada je sipam u tanjir na vrh stavim svež baby spinach.
Baš bih mogla da je napravim ovih dana jer odavno nisam.

Što se vitamina tiče, istina da je koža naš najveći organ i da apsorbuje ali ja sam mišljenja da vitamine treba unositi hranom kroz digestivni sistem...;)

CPHA
(Чувари ћирилице)
20. januar 2018. u 07.24
Грци их углавном праве као громаде и режу на лицу мјеста.
Мада има и фино обликованих, оно, стандардних.
Волим домаће сапуне.
Мана им је што остављају масне наслаге на лавабоу, кади...моментално.
Мада мени неки ти домаћи исушују кожу.
Од свих сапуна и купки, највише ми одговара Dove.
skoljka
(student)
20. januar 2018. u 12.46
Ja koristim sapune minimalno, najminimalnije sto može (znaci samo za ‘kritične’ zone:). Body Wash ni slučajno, koza bude ko stiropor posle. Inače koristim neki basic soap ili neutralni dove bez ikakvih parfema. Šta će parfem u sapunu? Samo ekstra hemikalija.
Kad sam bila mlada i nisam znala, uzmem nasapunjam body wash, isusim kožu tako da ni jedno mlijeko posle me pomaže. I uvijek problem...i još stavljala duplo hemikalija na kožu bez ikakve potrebe. Sad sam matora i mudra, ma neće oni mene:)...naučila sam i djecu isto.
I za antiperspirante ista stvar, šta će parfem u tome. Meni taj paferm pomjesan sa znojem (znoj od mentalnog a ne fizičkog stresa, jer taj se bas osjeća) i sto probije barijeru antiperspiranta, smrdi gore nego sam znoj. Ostaje mi samo da nađemefektivan prirodni antiperspirant, neko mi reče samo soda bikarbona, Al organska sto nema primjesa aluminijuma. Kristali koji se prodaju i razni drugi prirodni preparati sto sam probala ništa mi nisu pomagali.
vojinvPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vojinv
20. januar 2018. u 13.47
jv,nema tog sapuna,koji može oprati tvoj obraz.
CPHAPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CPHA
(Чувари ћирилице)
20. januar 2018. u 14.37
Војине, царе. Овако, дијелим твоје мишљење и има нас још колико видим пратећи дискусије.
Знаш како сам ријешила тај 'проблем'.
Не читам њене постове, не отварам њене теме.
Тако направиш одступницу и смјестиш људе тамо гдје им је мјесто... Депонија негативних, празних, покондирених, шупљих, паразитских прича и персона.
Нема их много на СЦ, бар код мене 2-3 комада.
Пробај, видјећеш колико је угодније долазити и причати са људима који ти одговарају. Има и оних супротног става али квалитетне особе брате, па их обавезно читам и дискутујемо као сав нормалан свијет.
Овако ако маставиш само ћете брисати.
А видимо ми сви. Али шта има везе треба бити оно шта смо.
:-)
vojinvPoruka negativno ocenjena. Pokaži

vojinv
20. januar 2018. u 15.53
Srno u pravu si,slazem se sa tobom,mada...treba svakom reci dje mu je mjesto.Kada se covjek pomiri sam sa sobom,kada uvidi kakav je,sve postaje ljepse i prirodnije.
Pozdrav za tebe.
skoljka
(student)
20. januar 2018. u 19.19
Pozdrav vas dvoje iznad👋
Ja ne mogu bas u potpunosti da razumijem vas problem sa JV. Potpuno mi je jasno da nekad njen izraz može nekog da ‘zhacne’. Ali truth be told, JV doprinosi opstajanju ovog kutka i to ne samo opstajanju nego dodaje i neki svojstveni za nju šarm, btw pozdrav i tebi JV👋 Ženska ako ništa nije ogorcena, kao neki.
JV
(☆)
20. januar 2018. u 20.24
Pozdrav i tebi školjko...;)

Što se mene tiče ovo gore što je napisano nije vredno pažnje tako da ako te baš stvarno ne zanima, nema poente nastavljati.
obicno1
21. januar 2018. u 04.41
Prvo, ovi postovi o tome ko je kakav i sl. su mi bez veze, ja sam po tome pitanju neutralna: niti ima onih koje „ne volim” niti ima onih kojima se „divim” (ma šta to znacilo u ovom virtualnom svijetu). Pa ni u realnom svijetu ne komuniciram samo sa ljudima koji su meni po mjeri već sa ljudima koje srećem, ali ovo je za novu temu.

Sapuni: ja sam se tom temom dugo bavila jar sam, zbog zracenja, dobila preosjetljivu kozu i vise ništa mi nije pomagalo i svaki sapun ili sredstvo (dezinfekciono i sl.) mi je smetalo. Ponesto sam naucila, poneki experiment skupo platila (upalom ionako ostecene i prosjetljive koze) i na kraju shvatila da je rjesenje uvijek ono najjednostavnije i najbolje.
Ni „priprodni” sapuni koje proizvode sami prodavci nisu uvijek najbolje rjesenje. Ja sam jedno vrijeme kupovala takve sapune, placala €8-€10 po komadu, ali sam brzo shvatila da ni ti sapuni nisu bez mane, čak naprotiv. Niti je svačija koza ista (osjetljivost, alergije) i sl. niti su svi ti sapuni bas zdravi. Dolazila sam na ideju da sama sebi pravim sapun ali kad sam se upustila malo vise u ucenje tih procesa shvatila sam kako je mala greška dovoljna da izazovem bas suprotan efekat od zeljenog tj. zdravog. „Hemija” (kao i otrovi) je prisutna i u prirodi i ko bas nije dobar poznavalac iste: koliko čega i kako, ne treba se oslanjati na „prirodno”, „zdravo” i sl. Da skratim: na kraju sam nasla sapun koji je za moju kozu sasvim prihvatljiv i koji je dostupan skoro u svakoj drogeriji i nije ni skup.Najzdraviji sapuni (koji se idustrijski proizvedeni) su takozvani Natronsapuni: mast (svinjska), kosti, soda...Bez dodatnog uljepsavanja, ali omjer i postupak ne zna svako pravilno sprovesti, zato i ovdje mogu nastati sapuni sa stetnim sastojcima. Ima ih kupiti (ili naruciti) a ja najcesce kupujem onaj sto je jednostavno dostupan (možda malo „uljepsan”, ali na puno)mogu ga i djeca koristiti:
https://cdn1.interspar.at/cachableservlets/articleImage.dam/at/4243007/tb_sub.jpg
Postoji isti i za ves: to je tek pravo cudo od sapuna. Ja ponekad nasapunam bijeli ves i onda ga preperem u masini, ves se preporodi:
https://files.billa.at/files/artikel/00-400525_01__600x600.jpg

Ne pravim reklamu, ali ko bas ima problema bilo koje vrste sa kozom ili želi da se rijesi „hemije” može ovo isprobati, možda i njemu pomogne.

Da još napomenem: koristenje exoticnih sapuna (palmino ulje, kokosovo ulje...) nije niti toliko dobro koliko se propagira (samo dobra reklama za velike firme koje se od toga bogate) niti za nasu zemlju dobro: unistavaju se i zadnji prirodni resursi da bi se napravile plantaze istih, sve pod parolom „zdravo”. Pa po tome bi ljudi iz tih zemalja pucali od zdravlja, a poznato je da imaju znatno kraci zivotni vijek od recimo prosjecnog evropskog. O koznim bolestima, ne treba ni pricati.

obicno1
21. januar 2018. u 05.14
JV
(☆)
21. januar 2018. u 06.15
obično,ima jedna francuska krema koja se zove Biafine, ne znam jesi li je probala do sada.
JV
(☆)
21. januar 2018. u 06.24
Kao prvo nadam se da se bolje osećaš!

Za peobleme sa kožom i ne samo za njih, jako je dobro riblje ulje,odnosno, Omega 3. Malo ga je teže piti ali je blagotvorno za ceo organizam.

Ja sam kupila ovo na donjem linku jer ga je mom mužu preporučio neki jedan austrijski doktor koga poznaje.

https://tinyurl.com/yapouuks

obicno1
21. januar 2018. u 07.42
Nisam nešto sklona experimentisanju kad je zdravlje u pitanju, par stvari sam oprobala i dosla sam do svog licnog zakljucka: ja jednostavno vjerujem u skolsku medicinu u kombinaciji sa zdravim zivotom. Zdrava hrana-nikakav extremizam u bilo kom pravcu, sport-pa makar i redovna setnja, izbjegavati stres, sklad u familiji, drustvu
i mnogo sreće koju ćeš ili imati ili nećeš kod teskih bolesti. Sve ostalo, sva ta ulja, trave, masti su uglavnom dobra trgovina za neke...e to me bas pogadja: kad neko zaradjuje na ljudima koji su već dozivjeli tezak udarac.
To je moj moto. Svako, kad se nadje u takvoj situaciji mora naći neki svoj put i cilj, nama uopstenog pravila.Ako nekome pomaze vjerovanje u moc nekog ulja, neke trave, kreme, u moc religije i ako mu to pomaze da sve to lakse podnese onda je to za njega dobro.

Evo jedna skoro smijesna situacija: jedna moja dobra poznanica me je još prvi put, prije 4 godine, pokusala ubijediti u to da treba da uzimam canabis (canabisovo ulje ili šta li već), sto sam ja definitivno odbila. Sada kad se srtenemo zbijamo salu na taj racun: propustih zadnju sansu da se odam drogama.
skoljka
(student)
21. januar 2018. u 13.37
Obično, Naravno da postovi nisu o tome ko je kakav, ali kao i u svakodnevnom životu, dođje na tapet i taka rasprava. E, sad zavisi kakva si osoba i kolko si već imala rasprava na tu temu s tim i tim ljudima, neko čuti i preskače, neko i napiše svojih 5 centi iako vjerovatno zna da od toga nikakve vajde:)
Al hajde lako ćemo za to, nego ono sto ja nikako ne mogu da tolerisem ni ovdje nit igdje je kad ljudi ‘Gang up’ protiv nekog/nečeg,i onda to krene da poprima katastroficne razmjere (to vidim svud, na poslu, na socijalnim mrežama, to je i osnova bullyinga). Ja skoro po pravilu uskacem na stranu tog kojeg krdo napada, ne mora ni da znači da sam na strani te osobe, ali osjecam dužnost da istaknem da treba problem dublje analizirati sa tacke gledišta te osobe i tako blabla, znate već šta mislim.
JV
(☆)
21. januar 2018. u 13.40
Nisam nešto sklona experimentisanju ..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I to je sasvim ok ako si našla winning formula
escada
(ɐpɐɔsǝ)
21. januar 2018. u 20.11
Uh, tek sam sada videla komentare
vojinv
CPHA
------
Pa da krenemo
vojinv
Na stranu što se ne slažem sa komentarom koji je napisao, smatram da je zloupotrebio gostoprimstvo na diskusiji Ženski kutak.

(Subjektivno, JV je izuzetno kvalitetna osoba. Intelektualno iznad mnogih.)

Takođe,njegova privatna percepcija odredjenog lika se ne tiče ostalih.

CPHA
Meni je uvek bila draga, pre svega što je patriota i drži se svojih stavova. Za poštovanje.
Mana joj je što je povodljiva, lako pada na ono što drugi kaže.
Ali to nije tako strašno.
Ako dodje za glasanja (za predsednika) uvek bi glasala za nju!:)
escada
(ɐpɐɔsǝ)
21. januar 2018. u 20.11
Toliko o temi o sapunima.:)
JV
(☆)
21. januar 2018. u 21.51
Sad si nasapunjala...:)

Ne znam kako da formulišem ono što bih htela da kažem a da ne zvuči pogrešno.
Ovde se odnosi među ljudima razvijaju „organically” i dokle god neko ne počne da smatra da mu njegovo mišljenje daje za pravo da nekoga proganja, potpaljuje svadje i pravi tabore, komentare kao ove gore treba propustiti i ne pridavati im značaj.

vojina sam očigledno nečim žacnula i sigurna sam kada bi se pogledale skorašnje teme, moglo bi da se nadje šta je u pitanju, ali to bi već bilo bespotrebno trošenje energije pošto sve što sam napisala uvek sam i mislila i nisam pisala iz namere da uvredim, tako da to bi bilo to...;)

Što se Srne tiče, posle čitave serije njenih spektakularnih provaljivanja, otpisala sam je još na diskusiji Politika.

Kao što sam već napisala na gornjoj temi, sve je stvar dodirnih tačaka...;)
escada
(ɐpɐɔsǝ)
21. januar 2018. u 23.14
CPHA je i mene kačila i to ne jednom, na Politici i zato mislim da je idealna za Predsednika.
„Kako drugi kaže, ko je jači, od koga može da ima veći rejting.” Idealna za vlast! :))
nniki
(Nanotech)
22. januar 2018. u 00.42
JV
„Za peobleme sa kožom i ne samo za njih, jako je dobro riblje ulje,odnosno, Omega 3. Malo ga je teže piti ali je blagotvorno za ceo organizam.”

Mnogi svetski zdravstveni instituti su dokazali da su Omega 3 ulja (masne kiseline sa poliunsaturated uljima) veoma korisna za organizam kao preventiva, parcijalna korekcija, restoracija, olaksavanje i poa čak i lecenje raznih telesnih disordera, zaraza, oboje akutnih i hronicnih oboljenja.
Kao i u svemu drugom, sve je vise podvala koje su motivisane velikim profitima, tako i poreklo Omega 3 ulja može biti nekvalitetno tj. „prekrsteno”. Ribe iz kojih se dobija Omega 3 masne kiseline (dug lanac) treba da su iz hladnih voda. Međutim, sve je vise ribnjaka u „toplijim vodama” gde se ribe hrane izvesnim koncentratima i hemikalijama radi sto brzeg rasta. Znaci, treba se pouzdano znati odakle je riba iz koje je iscedjeno Omega 3 ulje.

Takođe, mnoga Omega 3 od ribljih i shellfish ulja sadrže i zivu iznad dozvoljenog minimuma (0,5 ng-nanogram/ml u krvi i 20ng/ml u mokraci), u obliku methylmercury koju proizvode microrganizmi i koja se manje-vise akumulira u ribljem ulju.
Inače, Omega 3 ulje je i biljneg porekla-kratki lanac (orasi, flax seeds, alge, edamame, canola ulje, semenke od bundava, konapljino seme-hamp, chia seme) ali mu je potencija prilično slabija od ribljeg.

nniki
(Nanotech)
22. januar 2018. u 00.58
„Ostaje mi samo da nađemefektivan prirodni antiperspirant, neko mi reče samo soda bikarbona, Al organska sto nema primjesa aluminijuma. Kristali koji se prodaju i razni drugi prirodni preparati sto sam probala ništa mi nisu pomagali. ”

Efektivni prirodni anti-prespiranti, za koje sam saznao od žena sportistkinja, koje sam ja upotrebljavao i sada poneke uzimam:

-Deodorant baziran na limunu i zalfiji sa dodatcima (po zelji) estericnih ulja. Ne sadrzi Aluminijum u bilo kojoj formi;

-Soda za peciva i kaolin glina sa dodatkom limunske trave (lemongrass). Odlicna prevencija protiv bakterija koje prouzrokuju neprijatan miris. Mogu se još dodati organsko maslinovo ulje, kokosovo ulje i shea butter;

 Deodorant baziran na kokosovom ulju, djojoba ulju, shea butter-u, vitamin E i vosku od pcela. Odličan za ispod donjeg vesa i pazuve kao i za stopla;

Sve vise postaje veoma efektivna upotreba mikronske ugljene prasine sa magnezijumskim prahom. Odličan absorbent(zbog milionskih microspora) koji takođe neoutralise neugodne mirise.
CPHAPoruka negativno ocenjena. Pokaži

CPHA
(Чувари ћирилице)
22. januar 2018. u 01.03
Приича о сапунима се лагано претвара у сапуницу.
:-)
Срна о другима, па нека се препознају.
;-)
Не сјећам се неког посебног качења када је дискусија политика у питању. Само је једна особа елиминисана због антисрпских ставова, а овдје се показала да живи паразитским животом класичне спонзоруше без образовања али добре животне школе и искуства.
То фасцинира цуре из предграђа којима је изгледа то нешто по чему је цијене. Просјечне жене из мог окружења су очаране женама које живе лако без обзира како, само нек је провод, нек се има пара. :-)
А то је посљедица кућног одгоја, сопственог трновитог пута и слабе социјализације у стварном животу. Дружење са малим бројем људи је опасно.
Не мислим да је било ко од нас много интелигентнији, да се издваја...све је то у 5 дека. Просјечна руља смо ми. :-)
Већина ми је драга, осим пар психопата али дефинитивно ПСИХОПАТА!
И да, заиста људе пегле, који врте досадну шупљу причу не читам. Немам времена на бацање.
Хвалисање 'вриједностима' које не сматрам успјехом једне персоне је моја ствар. За мене су вриједности сопствени рад, стварање, дјеца, патриотизам ;-)

Ескада хани, гдје ћеш мене за президента кад имам чврсте ставове и поводљивост као особине. Опрости, јер звучи да сам те увриједила, док памтиш. Да не идем у НГ а да ме неко памти по качењу, злу.
:-)
JV
(☆)
22. januar 2018. u 06.18
O vidi vidi šta sve Nikki zna...:;)

Taj dezeodorans ću baš da probam a što se tiče ribljeg ulja, sve zavisi odakle potiče, kao uostalom i sva što koristimo i unosimo.
Ne znam kako je kod tebe, ali ovde kod mene se polako ali sigurno kristališe da možeš da imaš najbolje, samo ako si spreman da platiš.
JV
(☆)
22. januar 2018. u 06.19
Da se razumemo, oduvek su oni bili klasno društvo, ali ne u ovolikoj meri...;)
skoljka
(student)
23. januar 2018. u 20.31
JV to je trend svuda, nestajanje srednje klase. Bas ovih dana razmišljam da pokrenem neki hipi pokret😉, oćeš sa mnom:) Ma dosta mi više svega, bogatiji postaju bogatiji, siromasniji tonu dublje i dublje. Neki dan mi ćerka (6god) kaže, a sto i moraju da postoje države i granice? Ne znam bebo moja, kažem ja, i ja se to pitam već dugi niz godina

Imagine there’s no countries, it isn’t hard to do, nothing to kill or die for...
Imagine no possesions...you may say I’m a dreamer...

Eto mog doprinosa priči o sapunima😉
JV
(☆)
24. januar 2018. u 06.39
Da, ta pesma je krajnje komunistička a on je imao high profile i dosta obožavatelja, eventualnih sledbenika, koji i do dan danas tuguju za njim. Što Julian Assange jednom reče conspiracy theory is conspiracy until it becomes news.

Ja bih volela da ima manje nejednakosti, siromaštva i nepravde ali mislim da nam kao vrsti svest još nije dovoljno razvijena i spremna za to.

JV
(☆)
24. januar 2018. u 06.49

https://www.youtube.com/watch?v=t_YXSHkAahE
Evo himne...;)

Eh kad se setim kako je bilo lepo kada su se ljudi trudili da suzbiju ono loše i ružno u sebi, čak su ga se i stideli.
nniki
(Nanotech)
24. januar 2018. u 15.01
Yes JV, hit song John Lennon-a po inspiraciji Forest Gump-a!

https://www.youtube.com/watch?v=ecdshX47WHI
JV
(☆)
24. januar 2018. u 15.55
Jao jeste, dobro si se setio...:)

https://www.youtube.com/watch?v=SWD8YI1Mqhs
nniki
(Nanotech)
24. januar 2018. u 19.15
skoljka
„JV to je trend svuda, nestajanje srednje klase.”

Taj zahuktali trend odumiranja srednje klase se zaustavlja bar u Americi, zahvaljujuci Trampu i naravno onim koji su glasali za njege. Istina, Tramp takođe priviliguje bogate ali dodeljuje ili omoguvcuje mnoge beneficije Americkoj Srednjoj Klasi koja opet postaje glavna udarna proizvodjacka snaga.
Pocev od Klintona, Amerika se ekonomski srozavala nadole a srednja klasa je bila procentualno umanjena kao nikad u istoriji svog bitisanja. Kulminacija smanjivanja je bila u poslednje 2 godine vladavine Obame koji je extremist liberal, u dusi musliman, i generalno je bio veoma nesposban kao predsednik...Obama, „the Unready” as Brits would „generously”give him such suffix.

Najvazniji pripadnici Americke srednje klase su postali Milenials (Generation Y)koji su rođeni između 1978 i 2004, neki ih smatraju (NY Times) da su rođeni između 1980 i 2000), kojih je oko 82 miliona. Pre 2 godine su brojno prevazisli Americke „Baby Boomers” (Rođeni od 1944 do 1965) ali ih je još uvek manje od Generacije X koji su rođeni između 1965 i 1980.
Milenials postaju sve veci faktor u Americkoj ekonomiji, rapidno se povecavaju na racun BB i oni su u proseku veoma visoko placeni u odnosu na svoje godine radnog staza.
JV
(☆)
24. januar 2018. u 19.32
Millennials !...funny you should say that...:)

https://www.youtube.com/watch?v=Uo0KjdDJr1c
nniki
(Nanotech)
30. januar 2018. u 00.30
Prilog za bolje razumevanje hemije komponentima neiritirajucih sapuna, ako već niste znali.

Blazi i meki sapuni su najbolji za kozu, naročito za lice, jer je ne iritiraju ali je moisteriziraju, omeksavaju, ugladjavaju, donekle podmazuju i dezinfektuju ali ne sadrže vestacke mirise. Ovakvi sapuni  u vecini slučajeva sadrže vegataciona i vocna ulja, kao sto  su kokosovo, maslinovo, vecernje primrose, palmino, Kanola, Kastorovo  a od herbalnih sastojaka (esentialna ulja) lavander, aloa vera, pepermint, ruzmarin, hamamelis (witch-hazel), kamilica. Ustvari rekcija alkalne sode i ovih ulja je saponifikacija kada nastaje sapun. Sto je duzi proces sapunifikacije utoliko je pH blizi 7. Koza sadrzi masne kiseline za odbranu tela od infekcija. Kiselog je karaktera, tj. pH joj je od 4-5,5. Clinsing sapuni su alkalni  i iritabilni za osteljive koze, sa pH od najmanje 7,3 pa i do 8

Imajte u vidu da „ostri” sapuni takođe sadrže vestacke dezinfektante i fragrance mirise.

 Ako je koza podlozna osipanju onda sapun treba da sadrzi substance kao sto su Tea tree (cajno drvo) ulje i lesnikovo ulje.

Koncentracija alkalnih komponenata, kao sto su Ntrium hidroksid (NaOH) i još opsniji Kalijun hidroksid (KOH), je uvecana pa pH (koncentracija vodonicnih jona) prelazi 7 (inače, 7 je neutralno), sto izaziva  iritiranje koze i hemiske reakcije sa kozom i tkivom neposredno ispod koze. Dodatak limunske kiseline u sapun smanjije alkalni karakter sapuna i stabilizuje mu  pH na oko 7.
nniki
(Nanotech)
13. februar 2018. u 21.17
Obično,
https://files.billa.at/files/artikel/00-400525_01__600x600.jpg 
ZITRONELLA Soap

sapun sa ovog sajta nije za lice nego za ruke i telo. Pored dobrih kompomenata sadrzi i nekoliko hemikalija(Parfum, Sodium Tallovate, Tetrasodium EDTA, CI 11680 i još nekoliko) za koje proizvodjac nema podatke za aktualne efekte na kozu i kompetabilnost sa kozom.
„The INCI function describes solely the purpose of a cosmetic ingredient. It does not reveal its actual effects and skin compatibility.”

Inače, skoro sve pegave Helge, Karle, Marlene, Heike, Elke, itd. smatraju da ovaj sapun prija dobro njihovim sexy pegama!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.