Diskusije : Ženski kutak

 Komentar
Planovi i rezolucije..:)
JV
(☆)
04. januar 2017. u 03.02
Dobro jutro narode...:)

Jeste li zadovoljni time kako vam je počela ova 2017_
Imate li kakvih planova. Da li vas je poneo mix godina i prazničnog osećaja početka pa ste postali rešeni da se upustite u nešto „drugačije”ili nešto što već neko vreme priželjkujete.

Da niste možda rešili da menjate neke stare navike ili slično?

JV
(☆)
04. januar 2017. u 03.29
Ja sam rešila da učim Španski. Da li ću u tome istrajati, to je već drugo pitanje...;)
Aqvaminerale
(Ispuni godine životom, a ne �)
04. januar 2017. u 15.45
Лакше него машинац
JV
(☆)
05. januar 2017. u 03.41
E pa to zavisi od mnogo čega.U suštini nisam sigurna da je lakše učiti jezik od bilo empirijskih nauka.
skoljka
(student)
05. januar 2017. u 21.57
Evo mojih:
-trcati polumaraton
-uciti mandarin

Uciti jezik ako nisi okruzen istim, ogroman poduhvat, sporo napredovanje.
Već 3 god ucim francuski i djeca mi idu u franc skole, pa i s njima ucim, tako mi sporo ide da mi dodje da odustanem ili preselim negdje gdje bi morala da parlam samo francais inače nist od toga.
JV
(☆)
06. januar 2017. u 12.03
oh-la-la.ti pravo među rogove...srećno s mandarinskim, to je baš veliki poduhvat! ..;D

Ja mislim da je njegov izgovor težak. Čini mi se da ima gomilu glasovai intonacija izuzetne sličnosti.
Što si se za njega odlućila?

snajka
(♡)
06. januar 2017. u 14.18
Početak godine mi ništa ne znači a planove sprovodim po stepenu prioriteta. U mladim godinama dajemo sebi zadatke koji uvek počinju od ponedeljka, od sledećeg meseca ili s početkom sledeće godine. A to je zavaravanje jer se takvi ciljevi obično ne ostvaruju. Stvar je odluke a ne vremena.
Ako sam odlučila da sebi zadam neki cilj koji zavisi od mene same počinjem odmah, sada. Kod žena je to obično promena. Promena u ličnom izgledu, promena u bračnom ili socijalno-finansijskom statusu, promena na nivou slobodnog vremena -hobija, i tako dalje.
Učenje stranih jezika pozdravljam sa oduševljenjem!
Španski je prelep i melodičan jezik čija gramatika je slična našoj ali ima mnogo idioma i začkoljica koje je moguće naučiti i savladati samo u saživotu sa njima, bar 6 meseci da bi se govorilo sa minimalnim akcentom.
Ne mislim da te obeshrabrim, čak na protiv, uči španski bar do IV levela, imaćeš bazičnu osnovu za sporazumevanje, a to je dovoljno za komunikaciju.
JV
(☆)
06. januar 2017. u 15.31
Gracias snajka...:)

Ove godine idem opet u LatAm, ako budem učila barem dve reči dnevno, biće od koristi. Nisam od onih koji se plaše da ne pogreše nego pokušavam dok me sagovornik ne razume. tako da mi je to olakšavajuća okolnost jer se najbolje uči kroz praksu.

skoljka
(student)
07. januar 2017. u 01.14
Jv, mandarin jer mi zvuci prosto nenaucivo, veliki challenge, kad bi savladala mali dio bila bi bas ponosna na sebe. Imam dosta 'mandarinaca i mandarina' oko sebe, praksa ne bi bila problem.
A francuski recimo, druga prica, taj jezik volim i bas sve u vezi njega, gajim nekakvu vrstu ljubavi, one prave mladalacke prema tom jeziku. Prošle god kad smo bili na proputovanju kroz franc, sve mi se bilo steglo u grlu kad smo prelazili granicu i odlazili jer eto u toj drugoj zemlji se više ne prica francuski ( nego spanski:)
I ja sam od tih sto lupa na stranim jezicima pa ostane ziva, samo da bi me razumjeli, ma izvlacim fraze, pokusavam sa svih strana ne bi li nasla način da 'budem razumljena':)
skoljka
(student)
07. januar 2017. u 01.23
Kad malo bolje razmislim ove moje rezolucije datiraju od moje 16-te godine, al uvijek nešto prece:)
Sa 16 god sam trcala s drugaricom po Adi po snijegu i ledu, i tad smo još planirale da trcimo polumaraton, al nekako nismo i posle ovo,ono, 20 i kusur godina kasnije mislim da bi sad bas mogla da pocnem ponovo s ozbiljnim treningom.
Isto tako i ti strani jezici, sve je pocelo s 12 god, u skoli jedan, sa strane još jedan i onda još jedan i tako, to mi je vazda bilo nešto preinteresantno. A u stvari sve je pocelo tako smo sam se do daske zaljubila u jednog holandjanina na moru (s 12 god:) i onda sam rekla tati da bi eto onako iz cista mira htjela da naucim holandski:)
JV
(☆)
07. januar 2017. u 03.55
Haha deca su stvarno otvorena knjiga...;)

Stvarno je lepo govoriti strane jezike, a možeš da kažeš da ga znaš tek kad počneš i da ga osećaš, kad počneš da prepoznaješ finese u izgovoru i gestikulaciji i kada shvatiš da je to jedno sasvim zasebno polje.
O tome koliko je korisno, neću ni da počinjem.
Prost primer: naručila sam espresso corto, konobar ponovi cortado i ja samo klimnem, k'o velim to je to corto na italijansomi mora biti cortado na španskom, ali jok, dobila sam kafu s mlekom...;)...Šta bi da je bilo u pitanju nešto važnije...;)

Meni je kod Francuskog veliki problem bio nerazlikovanje onih njihovih silnih a/u pa se sećam da sam opisivalaizgovore kao recimo namestiš usta kao da hoćeš da kažeš u a izgovoriš a, ili e ili o i tako dalje. Eh da sam muzikalna, sve bi to išlo mnogo lakše...;)

JV
(☆)
07. januar 2017. u 03.57
Kad malo bolje razmislim ove moje rezolucije datiraju od moje 16-te godine, al uvijek nešto prece:)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

E bogami onda treba da kreneš...:)
Na kraju dana sve je stvar organizacije jer ipak se može imati vremena za sve.
escada
(ɐpɐɔsǝ)
11. januar 2017. u 14.23
Užasavam se tih rezolucija. Neću ništa da planiram i sebi određujem jer nije normalno i nije fer prema samom sebi. Prošlost je memorija, sadašnjost je jedina stvar o kojoj možemo razmišljati a budućnost koju bi planirali na duge staze nema veze sa nama.
To sam ja, ali vrlo podržavam španski JV ili mandarinski skoljke i svakog ko ima neku svoju viziju.


djemenadje
(저는 아이를 찾아)
11. januar 2017. u 22.28
A šta vi mislite moje dame da je to tak-tako naučiti jezik, iz knjiga ili kurseva? Ne drage moje jezik se uči na ulici među ljudima.ž
Sa teškom mukom se uči jezik koji ti nije blizak i koji ne pripada ni jednom evropskom. Ako imaš motiv ili si dovoljno blesav i mlad, naučićeš. Iz mog iskustva.
저는 아이를 찾아
JV
(☆)
12. januar 2017. u 10.13
I to je istina ali ako uzmemo u obzir da je većina nas, koji smo i sami negde stranci, okružena ljudima iz najrazličitijih delova sveta, onda čovek i ne mora da ide na daleki put, da bi bio izložen jeziku koji je odabrao.Školjka je navela da će joj ljudi koje ima u okruženju biti od pomoći, a i kod mene je isti slučaj.
Ipak je još važnije od toga šta ti je pokretač. Učiti jezik da bi ga naučio, nije dovoljno, ali ako ga učiš da bi ti poslužio kao instrument za nešto sledeće, to je već druga priča.

Moja sestričina, koja se zainteresovala za japansku kulturu, je kroz Mangu, njihove crtane filmove i pesmice počela da pamti japanski a kad joj je moj dragi rekao da će je voditi na Olimpijadu ako ga do tada nauči, prionula je iz sve snage. Preopterećena školskim obavezama, ipak ne odustaje pa pošto je videla da joj ne ide onoliko brzo koliko je očekivala, počela je da traži tutore i da odvaja džeparac ne bi li ih platila...;)
Ona ne zna da je baš tim svojim pristupom već završila stvar i da ide 100% a nećemo ni da joj kažemo baš da vidimo koliko će da odmakne.
.
JV
(☆)
12. januar 2017. u 10.16
escada, ti si po prirodi disciplinovana, a meni to baš fali pa moram da vežbam...;)
JV
(☆)
20. januar 2017. u 07.05
Školjko, ja sam počela da učim uz Babbel i dopada mi se prvenstveno zbog toga što istovremeno učiš i pisanje.
Na spisku jezika nemaju Mandarinski ali ako ne nadješ jezik koji te interesuje, vidim da možeš da ih kontaktiraš. Ko zna, možda je Mandarin u pripremi.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.