Diskusije : Ženski kutak

 Komentar
Starost ume da bude i lepa
escada
(ɐpɐɔsǝ)
20. novembar 2016. u 19.03
Prošle nedelje sam srela u samoposluzi jednu bakicu, tip-top sređenu
Kosa proseda, lepa frizura, maskara na očima uz blago ljubičastu boju senke koja joj se odlično slagala sa bojom očiju. Usne su joj bile boje maline, nenametljivo i lepo našminkane.
Obučena u sivi kostim sa žutom ešarpom. Izgledala je prelepo u svojim godinama,po licu bih rekla možda 85, ne znam.
Kada je pokušala da dohvati nešto na visokoj polici, priskočila sam joj u pomoć i tako smo započele konverzaciju.Odmah me je pitala odakle sam, jer samo evropljani su pažljivi i uslužni prema starim ljudima.
Idem sa njom kroz celu samoposlugu i uvek me moli da joj dodajem nešto što ne može da dohvati. Priča mi o sebi.
Sama je, umro joj je muž, deca otišla, prijatelji pomrli.
-Svi su bili stariji od mene-kaže.
Pita me šta ja radim? Pričam joj o sebi. Opet sledeće police i molba da dohvatim jer ona ne može. Ona je bila profesor matematike i fizike. Već dugo je u penziji.
Šetamo tako kroz samoposlugu, već drugi krug.
Kažem joj da jako lepo izgleda, da sam fascinirana njenom elegancijom i samom pojavom.
Kaže da joj je samo to ostalo da sebe tera da bude ono što je nekad bila. Bolje se oseća. Dolazimo do kase. Ja se uopšte ne sećam zbog čega sam došla i šta mi je trebalo. Ona me pita da se vratimo, da sve stvari iz kolica vratimo na svoja mesta jer nema smisla da zaposlenima pravi problem. Neprijatno joj je. Zašto?
-Zato draga jer mi ništa od toga ne treba. Ovo mi je izlazak u društvo, u socijalno okruženje, da znam da sam živa i da sebe nateram da se doteram zbog izlaska. Razumeš?
Razumem. Stvari iz kolica ću ja vratiti, nema problema.
Ali Mrs.H. ako vam treba bilo kakva pomoć, ako vam treba neko da pričate ili makar za kolica u samoposluzi, pozovite me. Tu na karici imate moj H fon.
-Hoću dušo,ulepšala si mi dan.

I vi meni Mrs H.
ministarka
(za_čestitanja)
20. novembar 2016. u 20.33
Čestitam ti, (u svoje ime kao i u ime Ministrastva za čestitanja) na „WOW” tekstu iz realnog života koji si emotivno i pismeno uobličila u sjajnu temu. Svaka čast! Čini mi se da si ti pisac, književnica i to jedna od poznatih koji se krije među nama. ??
windy-chicago
(windy-chicago)
20. novembar 2016. u 20.58
Starost nikada ne može biti lepa,,,nikada. To je predvorje smrti. Koliko puta sam čuo od starijih ljudi,, uvece pre spavanja, 99 % njih govori. Da li ću se probuditi sutra.
Zivot je laz
Sve brzo prolazi
Zivot je varka
Sve u grob odlazi.
terazije
(mojtemotaokoplota)
20. novembar 2016. u 21.58
Старост је категорија коју тек треба да да упознамо. Ако нам се посрећи. Из ове позиције ми гледамо старе људе као несрећне, срећне или оне који су се помирили са животом.
То је наша перцепција.

Старост јесте предвоје смрти али је питање колико је човек спреман на то. Они који су испунили свој живот мирне савести ће дочекати смрт, која је саставни део живота.
Они којима смрт прети а знају да су се огрешили и да их гризе савест, умреће тешком муком јер су се нису покајали. Звучи религиозно али је реално у психолошком смислу тако.
Старост може бити лепа ако ти у себи носиш лепоту и мир. Оно што у себи носиш нико не може да ти одузме.
Смрти се не треба плашити. Ако се не плашимо рађања живота зашто би се плашили краја тог живота. То је природан процес из једне димензије у другу.

JV
(☆)
21. novembar 2016. u 05.44
Obožavam one stare ljude koji su puni zdravog duha, i za koje starost nije samo prelazno doba do smrt kao što windy chicago reče, već period kada se ima više vremena i kada treba da se uživa .
Govorim o onim inventivnim ljudima koji znaju da osmisle svoje vreme i uvek imaju neki projekat na kome rade ili planirani dogadjaj kome se raduju.
Sretala sam ih, i srečem, na desetine i počela sam da smatram da je zapravo takvo ponašanje, ključ duboke starosti.

kao što sam već mnogo puta rekla, godine su samo jedinice vremena, a počinjemo rapidno da se približavamo smrti, onog momenta kada postanemo mentalno neaktivni.

Ovaj link sam postavila na donjoj temi ali je na ovoj prikladniji

http://www.oxfordscientificfilms.tv/portfolio-item/secret-life-of-growing-old/
JV
(☆)
21. novembar 2016. u 05.55
escada, bake iz tvoje teme mi je pomalo žao i iskreno se nadam da njena socijalizacija neće ostati na posetama samoposluzi.

Mislim da nijedno društvo ne želi da se posveti svojim starim ljudima jer su oni za državu ekonomski neaktivno stanovništvo koje je košta što u penzijama, što u medicinskoj nezi i sl.

To je tragično jer mnogi od njih i te kako oni imaju šta da pruže. Tvoja baka bi mogla da pomaže školarcima kojima zapinje u matematici i fizici,

Je l' gledao neko film The Story Lady sa jessicom Tandy koju moda pamtite iz filma Driving Miss daisy. Baš sladak film na temu starosti...;)

Jan_Popesku
(apeironglista)
27. novembar 2016. u 13.04


„The most unfair thing about life is the way it ends. I mean,life is tough. It takes up a lot of your time. What do you get at the end of it? A death. What`s that, a bonus?

I think the life cycle is all backwards.

You should die first, get it out of the way.
Then you live in an old age home. You get kicked out when you`re too young, you get a gold watch, you go to work. You work forty years until you`re young enough to enjoy retirement. You drink alcohol, you party, and you get ready for High School. You go to grade school, you become a kid, you play, you have no responsibilities, you become a little baby, you go back into the womb, you spend your last 9 months floating...then you finish off as an orgasm! Amen.”

George Constanza
JV
(☆)
27. novembar 2016. u 15.37
Muči jadan, smijaće ti se đeca...;)
Jan_Popesku
(apeironglista)
27. novembar 2016. u 18.22

Ti, u poslednje vreme, ne znaš ni za shalu, ni za zabavu.
Šta ti je?
JV
(☆)
28. novembar 2016. u 18.52
Eh kakva sam, biće da mi je nešto...;)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.