Diskusije : Skandinavija

 Komentar
Trebam par saveta u vezi spajanja porodice SVEDSKA
mali_zman
15. septembar 2011. u 06.35
Pre oko 10ak meseci moj decko je dobio PUT na osnovu tadasnjeg samba.U vezi smo od aprila ove godine i krajem septembra predajem zahtev za spajanje porodice pa mi treba nekoliko informacija i saveta.
S obzirom da je moj decko pre 10ak meseci dobio PUT da li je prerano da ja podnesem zahtev i da li on rizikuje da izgubi svoj PUT?
S obzirom da se na odgovor ceka od 7 do 9 meseci,na koji način možemo da ubrzamo slučaj?da li on može da zakaze naše vencanje u svedskoj recimo u januaru-februaru pa na osnovu toga da oni u migrationom ubrzaju slučaj?Ako ne mislili smo da se vencamo u Srbiji nakon što predam papire,veza bi onda izgledala sigurnije
toshiba
17. septembar 2011. u 13.42
Malo je nerazumljivo ,bar ja nisam razumela.
decko je dobio put -sa drugom devojkom pre 10 meseci?
sada hoće da ti dodjes na spajanje sa njim?
ako je tako ,kako sam napisala da sam raumela onda
on mora da bude sambo sa tom devojkom 2 god da bi dobio stalnu
boravisnu i radnu dozvolu ,u suprotnom prkidom te veze gudi
dozvolu.Nakon 2 god može da se vencava sa drugom devojkom.
Ako sam pogresno razumela izvinjavam se
mali_zman
18. septembar 2011. u 06.09
Koliko sam ja shvaila PUT je stalna boravisna i radna dozvola.Sa bivšom devojkom je bio dve godine i na osnovu nje pre 10ak meseci je dobio stalnu boravisnu i radnu dozvolu.
toshiba
18. septembar 2011. u 16.11
Da onda mozete da podnesete zahteve i ti i on za spajanje.
ti u ambasadi u BG a on ovde u migrationsverket,cekanje je dugo da i do godinu dana do razgovora ali ako se malo potrudi on može biti i krace.nemorate da se vencavate nigde ,ako necete ,nije obaveza.
Braca
([Brejka])
18. septembar 2011. u 17.43
Toliko dugo?

Kada je meni stiglo pismo da je slučaj moje devojke dobio „handläggare” prošlo je čitavih 4 (CETIRI) dana do sledećeg pisma da je dobila dozvolu na dve godine... Hmmm... U kojoj ste vi vremenskoj zoni kada se ceka toooooooooliiiiiiiiiikooooooooo dugo? :)
toshiba
20. septembar 2011. u 01.27
ja pricam o prvom slanju zahteva u ambasadu i odlazak na razgovor njen koji se ceka oko 2 meseca a posle zavisi od migrationverkete koliko brzo će da uzme papire ako znamo da se ceka jako dugo ovde u Sweden da su guzve velike.doduse malo se nešto promenilo i izmenilo u zakonu ,može sve da se procita na njihovoj sytanici.ako on kontaktira migraciju i iznese neki jako dobar razlog da se papiri uzmu ranije postoji mogućnost i za to ali sve je od slučaja do slučaja.ako uzmemo i to u obzir da je pre kratkog vremena bio u vezi sa devojkom za papire hm,dali će da veruju da je ova veza ozbiljna.ja im želim sreću u svakom slučaju ali ni swedjani nisu vise naivni kao nekada
mali_zman
20. septembar 2011. u 06.33
Kada je on dobio permanentnu dozvolu pre godinu dana na interviju su ga pitali bukvalno „Šta ti kao nećeš posle par meseci da se razdvojis i dovedes novu devojku iz Srbije?”,s obzirom da mu je sambo bio dosta stariji od njega.
Da li mogu da mu kojim slučajem oduzmu stalnu radnu dozvolu?
Ja imam uskoro interviju i onda sledi cekanje.Šta možemo da navedemo kao izgovor pa da ubrzaju slučaj?mislili smo možda da zakazemo vencanje u Svedskoj 3-4 meseci nakom mog intervijua pa da na osnovu toga ubrzaju,šta mislite?
toshiba
20. septembar 2011. u 15.05
Malo cudno pitanje ali ima i razloga zašto su ga pitali,ali nebi o tome.vencanje ili zakazivanje vencanja ti neće pomoći da se ubrza sve ,morate naći drugi razlog a ima ih mada nebi javno da pišem o tome.zavisi koliko je on sposoban da ubrza sve ,to zavisi od njega.ti ne možeš ništa tu da uradis osim da ides na razgovor.procitaj na stranici migrationvärket ima i na srpskom jeziku sve lepo piše nacices dosta informacija.
želim ti brzi dolazak u ovu ledaru:)
toshiba
20. septembar 2011. u 15.07
Radnu dozvolu njemu neće da oduzmu nemaju razloga ,jedino mogu da vam daju odbijenicu što se nadsam iskreno da neće.
mali_zman
21. septembar 2011. u 12.24
Ocigledno su ga to pitali jer su provalili celu pricu :)
Bas zbog toga me je sada strah.
Ako može koji savet,koje razloge navesti da se ubrza proces pisi na [email protected]
hvala puno na odgovorima
kristinche
(sta te briga)
23. septembar 2011. u 22.29

Sve može da se ubrza ako ona ostane trudna ;).
erinije
(studerande)
24. septembar 2011. u 09.10
Ako se podnese zahtev za spajanje putem Interneta može da se ubrza proces.
bela_orhideja
(balerina)
14. oktobar 2011. u 07.11
Mali_znam zašto ti prvo ne bih dosla kod njega u posetu na 3 meseca? To ti je sansa da vidis kako je ovde, da li bi ti se svidelo,a ujedno i s tvojim deckom da se malo bolje upoznas(ne znam koliko se znate). Ja sam bila na tom intervjuu u Bg,prošla kroz sve to...Pitace te da li ste nekada,koliko ili gde živeli zajedno? Obavezno ponesi neku zajednicku sliku gde ste vas dvoje! Vencanje ti je najsigurnije zbog te njegove predhodne situacije,jer u tom slučaju ne mogu da te odbiju,ali mogu da odugovlace!(po tome su poznati)
ffilip_035
12. maj 2012. u 06.04
zdravo, mene zanima ovo sa spajanjem porodice. Naime, moja rođena baba živi u svedskoj duže vreme i sad je svedski državljanin. Živela je sa mnom u srbiji preko 20 godina, znaci imamo slike, sve sto treba :) sad mene zanima da li postoji mogućnost da ja preko nje odem u svedsku, dobijem papire i ostalo. Da li se u ambasadi prica na svedskom, srpskom ili engleskom, cisto da se ne zabunim tamo, i šta nam treba od papira sa obe strane, kako meni ovde u srb, tako i od nje iz svedske? Hvala
Senada241
22. maj 2012. u 05.11
prije 10ak mjeseci sam dobila boravisnu dozvolu pomoću sambo,ali sad vise nisam u vezi sa tom osobom i htijela bih ponistiti tu dozvolu.Šta sad trebam uraditi i treba li se taj sambo brak ponistiti jer ne znam ništa u vezi tog jer je on sve odradio ja sam samo otisla na zakazani razgovor u ambasadu.
senbe
21. april 2013. u 08.31
da li neko zna šta se desilo sa mali zman...da li je dobila papire u Svedskoj
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.