Diskusije : Štutgart

 Komentar
Molim za pomoć
jelenakanada
(student)
11. decembar 2011. u 22.58
Moja sestra od tetke živi u Svarcvaldu i zelela bi odvesti svoga sina kod nekog logopeda jer decak ima pet godina i ne može da izgovori neka slova. Da li poznajete nekoga u okolini Stutgarta da mozete preporuciti?
zvezda
12. decembar 2011. u 08.43
Da li mislite u Stuttgartu ili okolina,ako može malo preciznije.Pozz
jelenakanada
(student)
12. decembar 2011. u 11.59
Može i Stutgart i okolina, ona živi blizu Stutgarta. Da li poznajete nekoga i hvala Vam unapred ako mozete da pomognete.
Jaga
12. decembar 2011. u 16.06
Dobro vece

Prvo i prvo treba se se javi svom decijem lekaru, da joj da uput za „Fonijatriju i Pediologi”, pa sa tim uputom neka se javi ovde:

http://www.marienhospital-stuttgart.de/medizin/therapeutische-abteilungen/phoniatrie-und-paedaudiologie.htm...

Pa oni će, ako bude potrebno daki uput za logopeda, a samom logopeda će naći u svom mestu.

Pozdrav,
Jaga

jelenakanada
(student)
12. decembar 2011. u 22.10
Hvala Jaga na uputama, ona je već bila kod pedijatra i zamolila doktora da je posalje kod nekoga iz naših krajeva (naravno on ne zna kod koga da je posalje) a ako ne nadje sacekace da ode u Srbiju na leto pa da vidi tamo.
zvezda
13. decembar 2011. u 09.08
Zdravo. Mene interesuje zašto bas mora da bude nas logoped??
Da li djete zna njemacki jezik??
Pitam jer je i moj sin isao jedno vrijeme kod logopeda jer je brkao nas i njemacki jezik..zato mi cudno što se ovdje insistira da je nas logoped?!! pozz
jelenakanada
(student)
13. decembar 2011. u 19.57
Maleni gotovo nikako ne govori Nemacki jer su tamo tek od ovog leta. Sestrin muž je dobio radni ugovor na godinu dana inače su živeli u Svedskoj pre toga. Zato bi ona zelela da ode kod nekog našeg logopeda.
Jaga
19. decembar 2011. u 17.09
Dobro vece

Ide li dete u zabaviste ovde? Ako ne, neka ga upisu prvo u zabaviste, da sa drugom decom pocne nemackim baratati.

Svakako treba dete da vodi fonijatru, da ustanove da li cuje dobro, posto relativno često mala deca usled čestih upala grla, imaju stalno vodu u usima i naprosto ne cuju dobro, pa kako onda da nauce pravilno da govore. Taj problem se inače lako leci, a i lako se ustanovljava. Samo treba otici fonijatru. Kada se taj problem resi, pa dete opet cuje normalno, dovoljno je par casova kod logopeda da dete nauci sva slova savrseno da izgovara. I potpuno nije bitno da to bude „nas” logoped. Naprotiv, mislim da će mu brze pomoći nemacki logoped.

Pozdrav,
Jaga
COKTA
(plava ptica)
29. decembar 2011. u 07.54
prioritet je da decak nauci nemacki jezik. Najbolje će mu to ići uz drustvo drugih deca.
Odite kod decijek lekara on će vas uputiti kod decijeg logopeda ako je stvarno potrebno. Ako nemate upustvo onda će te morati privatno placati.
Zato odite sa detetom kod decijeg lekara.
Logopedska ordinacija SOBO je odlicna u Stgt.
Nemci su i nije mi jasno zašto to mora biti nas covek? Dete će brze nauciti slova ozgovoriti na nemackom ako ide kod nemackog logopeda. A nemacki jezik je detetu neophodan. Pogotovom sto ga na godinu skola ceka.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.