Pomozite da Ivana opet bude ona stara

admin - 2012-02-22 05:03 AM

Ivana Todorović je Kragujevčanka koja je, kao i većina drugih devojaka, na vreme završila srednju školu, imala sreće da se ubrzo potom i zaposli, ali i nesreću da se taj životni ciklus naglo prekine zdravstvenim problemima i strašnom dijagnozom.

Pre oko godinu dana, Ivani je konstatovan Hočkinov limfom.

Hočkinov limfom je zapravo maligno oboljenje, odnosno rak limfnih žlezda, koji je kod nje već u poodmaklom, trećem stadijumu.

Višemesečna intenzivna terapija, koja pored lekova uključuje i hemioterapiju, obavljena je na Vojno- medicinskoj akademiji u Begradu, ali nije dala velike rezultate.

- Sve se mora ponovo i još jače - rekli su joj tada lekari.

Nakon drugog ciklusa, skener je pokazao da bolest miruje i da je to sada najvažnije.

Ivana ima tek 25 godina i živi sa porodicom koja, od kada ona ne radi, nema stalnih prihoda. Otac je bio u „Zastavi”, majka u „22. decembru”, a sestra, iako je završila fakultet, nema posao.

Zbog bolesti i zarad uspešnosti terapije, strogo joj je zabranjen bilo kakav rad i tako i mogućnost da zarađuje. Ugovor u preduzeću u kojem je radila bio je na određeno vreme i kada se razbolela, naravno, nije produžen.

Neće joj pomoći skupe operacije u inostranstvu, ali je jako važna pravilna ishrana i redovno korišćenje propisane terapije. Porodica Todorović, međutim, trenutno nije u stanju da obezbedi ni takav minimum, pa se obraća javnosti za pomoć.

- Ne treba mnogo, koliko ko može, samo dok se malo oporavim da mogu ponovo da počnem da radim. Iskreno, sada samo želim da mogu bar da potrčim i raširim ruke. Želim da budem ona stara Ivana! – poručuje nam ona.

Za sve ljude dobre volje, broj dinarskog žiro računa za uplatu je 160-5300100916365-87, na ime Todorović Ivana.

Comments

Donacije

Previous articlesNewer articles

Donations

Оther news