Sočni kolač s jabukama

Date: Dec 24, 2010. | Category: Desserts | Cuisine: Serbian


Sneška (posetilac)

Zooom

Skill Level

easy

Easy

Total Time

1 hour and a half

Rating

Thanks!

Click to rate

Introduction

Prelep je i veoma ukusan, moja deca ga obožavaju...


Ingredients

Potrebno je:
1/2 kgrendanih jabuka
2 čaše(2 dcl) šećera
1 šoljica(kafena) ulja
2jaja
3 šoljicebrašna
maloseckanih oraha
1/2 kašičicesode bikarbone
Malodžema od kajsije i malo mlevenih oraha.

Method

1

Jabuke, šećer i sodu bikarbonu pomešati i ostaviti da odstoji pola sata.

2

U to dodati 2 jaja, ulje, seckane orahe i brašno. Sve to lepo izmešati i peći u podmazan i brašnom posut pleh na temperaturi od 200°C.

3

Pečen kolač premazati džemom od kajsije i posuti mlevenim orasima.

4

Prijatno!


People who like this recipe

  • zoranvujic
  • ZOKA10

Comments

FreeMan-CCCC - May 31, 2010.
Svaka cast na receptu,jer zbilja volim slatko sa jabukama,a ovo je super jednostavno i brzo.

barumba - May 31, 2010.
Vise nego super!!!!! bas jednostavno! Hvala

jucakobrica - Jun 1, 2010.
Pridruzujem se pohvalama! Svaka cast na receptu, takođe obozavam sve od jabuka. Sve najbolje!

anonimnana - Jun 1, 2010.
Ljustite li jabuke?

frutolino - Jun 1, 2010.
Ovaj sam kolac probala ovo ljudi na ništa ne lici izgubila sam vreme potrosila materijal a ono uzasno nemojte ovo ni slučajno da probate .Ovde svakakve žene dolaze i ostavljaju recepte koje pojma nemaju sa kuvanjem.

majka - Jun 2, 2010.
U principu ne pravim ovakve kolace, ali bila sam umorna, a ovo se, mislim, brzo pravi, a i slatko je. Cisti promasaj, kolac ne zavrijedjuje ni da se proba!!! Zaobidjite ga u velikom luku.

sladjasam - Jun 2, 2010.
hvala FRUTOLINO, bas sam mislila da kupim jabuke i da pravim ovaj kolac,

barumba - Jun 2, 2010.
Pozdrav svima,evo bs sam napravila ovaj kolac i još se pece i gotov je za 15 min. pa ću da vidim kako je to i nasta lici pa ću da vam javim....

barumba - Jun 2, 2010.
Kolac je vise nego ...BLJAK...,grozno,pa ovo nema veze sa vezom,ni okusa ni mirisa. Sve moram baciti,na zalost...ovo nema smisla!!!

FreeMan-CCCC - Jun 2, 2010.
Ja prvi pohvalio na početku jer mi je izgledalo jednostavno i brzo,ali ga stvarno nisam pravio.Sad mi je drago sto nisam a svima koju su probali i javili da ne valja jedno veliko hvala.Lično se izvinjavam ako se neko zaleteo na racun mog komentara,jer stvarno sam pogresio sto prvo nisam proba da ga napravim pa tek onda komentarisao.Pozdrav !

barumba - Jun 3, 2010.
FreeMan,u pravu si,prvo treba isprobati pa onda pohvaliti,i ja se izvinjavam, ali zato sve sam bacila kako materijal, tako struju i moje vrijeme,ali šta je tu je,pozdrav!

Majda - Jun 3, 2010.
Pa to je problem, sto svi odmah nahvale recept (još ako ga je postavio neko od ličnih miljenika), a niko to nije ni probao da napravi ni da pojede. Stvarno ne znam šta hvalite i na cemu čestitate. Na slici, sastojcima ili vam se samo dopada ideja kolaca sa jabukama? Recept je totalno nezdrav (na stranu to što mi nije jasno da li su to dve case od po 2dl ili sve zajedno 2dl secera, šta god da je - previse je).

barumba - Jun 3, 2010.
Majda,hvalimo tj. ja sam pohvalila iz razloga kao prvo sto je sa jabukama i onako na brzaka citajuci učinio mi se jednostavan i ukusan a što se tiče samih recepata takvih je na tonu na ovome kafeu (cast izuzetcima)i ima još nas koji ne znaju da li se misli kad se kaže npr.„jedan margarin”...da li se misli na kilogram,grame,pola ili čega a da ne navodim dalje primjere. Zato ubuduce paznja!!!!!

FreeMan-CCCC - Jun 3, 2010.
„majda”

Nema problema,ako ti nešto znaci ili ti pomaze moje izvinjenje, da se i tebi lično izvinem,ali za ljutnji i prekoravanje stvarno nema potrebe.Ko god radi taj i gresi,tako sam se i ja ovaj put zaleteo.Što se tiče recepata tih takozvanih „polovicnih sa ofrlje merama” je uvek bilo ne samo na ovom „Cafeu” već skoro svakom koliko se ja secam.

Zato je oduvek je vazilo pravilo da „Pametan piše,a budala pamti”.Umesto da po onoj staroj „Tri put meri,jednom kroji” ja se zaleteo sa pohvalom pre nego sam probao.Ne znam jel ovo dovoljno za tebe,ako treba još nešto samo reci tu smo da popravimo šta se da popraviti.Pozdrav i prijatno uz nešto slatko.

boneida - Jun 3, 2010.
E sad bi trebali da reaguju, MODELATORI i posalju ljubazno pismo osobi koja se igra, meni je vise puta delovalo, ovde na kulinarstvu kao da se neka deca sale sa nama, e kad su detinjasti treba im pokazati i pravilno ih usmeriti šta je igra a šta kulinarstvo... pozz modelatorima

Majda - Jun 3, 2010.
Ma nema ljutnje nikakve, neka hvali ko šta hoće. Ja lično nikada ne komentarisem recept koji nisam probala da pravim, jer sam se opekla milion puta na isti ovaj način - pohvale jedna ispod druge, a kada probam da napravim, katastrofa. Volim i ja kolace sa jabukama (ma kakvi da volim, obozavam:) ali zar vam stvarno nije bila sumnjiva tolika kolicina secera? Pozdrav svima i držite se proverenih recepata ili barem sajtova koji i proveravaju ono sto objave.

P.S. Gegi je ovde jednom fenomenalno prokomentarisao te odokativne mere u receptima - prstohvat, naramak, vangla i kanta nečega:)))

safira - Jun 4, 2010.
Ako volite kolace sa jabukama, probajte ovo

http://www3.serbiancafe.com/kuvar/7/5961/Mafini-sa-jogurtom-i-jabukama

i naravno dodajte cimet, nema ga u receptu...

pravljen vise puta, provereno dobro, možda može i kao kolac, ako nemate kalup za mafine, ali pretpostavljam neki plici a veci pleh.

FreeMan-CCCC - Jun 4, 2010.
Ako ti je i kolac kao sto je link,onda smo ponovo mi ostecena strana.Salim se ali zbilja link ne radi.Pozdrav !

SanSan - Jun 4, 2010.
Imala sam nekih jabuka i hajde rekoh da napravim ovaj kolac, stvarno mi se nije svidio, ispalo je nekako sljepljeno i nije ni ukusno...

Vratih se ovdje da vidim gdje sam pogrijesila i nadjoh sve ove komentare pa se i ja pridruzujem...

Ceca_ - Jun 4, 2010.
Pa šta da kažem ja sam pravila, meni ispao dobro. Sve zavisi kojim redom ste šta radili, ja sam radila ovako:

2 jaja

salica (od kave) ulja to sam malo miksala pa sam dodala secer pa opet malo miksala pa sadm dodala jabuke prasak za pecino(1 komada)i brasno malo seckanih oraha,i 2 kasike dzema od kajsije...e da i malo sam mleka stavila...ispalo dobro,zao mi je sto nisam ranije procitala vase komentara slikala bih i postavila sliku....

safira - Jun 4, 2010.
Kopirajte link, neće ovako da se otvori...probajte mafine, pa javite...

labudan - Jun 6, 2010.
Sasvim isti recept je prikazan i na TV. u. Grckoj i to od najbolje nacionalne kuvarice!!!Pa sam ja brze bolje to spremila??? Očajno,uzasno je jedino sto mogu reci,zali boze vreme,materijal i trud.

bumbana - Dec 15, 2013.
Zdravo! Od mene sve pohvale i za recept i za kolac!! Meni je ispao super s'tim sto sam stavila malcice manje secera...
moj postupak pravljenja je ovakav:
izrendane jabuke sam prelila sa malo hladnog mleka, kasnije sam dodala secerra- po ukusu! zatim ulje. u drugom sudu sam umesala jaja dodala sam jabuke i na kraju brasno. Nisam mutila mikserom vec zicom! Umesto sode b.stavila sam 1 p.za pecivo! I mogu vam reci da mi je zaista lepo ispao!




Submit

Let me know when users post a reply
Add your own comment

More from this author...

 
 

Blogs...

Rösti od krompira

Rösti je tradicionalno švajcarsko jelo od naribanog i prženog krompira, veoma jednostavno za pripremu i…


Punjene lignje i ražnjići sa kozicama

Još jedno jelo koje su deca smazala u dahu… a meni u ovim tmurnim danima morska hrana diže raspoloženje…


Tartiflette

Delphine je francuskinja koja u Hrvatskoj živi od 2001. godine, a od 2011. vodi svoj kulinarski blog u kojem…