Forums : Nemačka

 Comment
Neorganizovanost ili nešto drugo
marijamhlc
2014-09-12 10:17 AM
Ono sto smo primetili sa jedino u Nemackoj ne funkcionise je povezanost call centrova sa tehnickom sluzbom. Nije nam jasno da li su oni neorganizovani, lenji, ili je nešto treće u pitanju? A tema se pokrenula iz toga da 7 dana nemamo internet kuci, iako smo 5x zvali call centar, da nam kažu u cemu je stvar, oni naravno pojma nemaju, onda su zakazali majstora koji je trebao da dodje danas, naravno pojavio se nije...

Drugi slučaj, pokusavam el jedan uredjaj da posaljem već dve nedelje na servis, ista prica, 3x sam zvala, apsolutno nikakva reakcija od call centra, juče sam polucela na kraju i vrlo povisenim tonom razgovarala sa njima, jer mi je nemoguće da ako posaljem mail j US, dobijem odgovor za 24h, kada posaljem j Nemackoj, možda ću dobiti za jedno 10 dana neki odgovor. Naravno kada sam to njima rekla, odmah se prica promenila i odmah su resili problem...

Da li Nemci glume ludilo ili su stvarno neorganizovani što se tiče call centara?

europa
2014-09-14 06:39 AM
Eh to se i ja pitam:)))
Ako je za utjehu prije par dana sam prolazila kroz isto..
Nama je navodno Speedport bio neispravan..ali dok smo dobili novi potrajalo
je skoro 5 dana.
Meni je najgore padalo ono zivkanje i cekanje na call centru...znalo je trajati
i po sat vremena??!!
Sto me najviše iznerviralo je saznanje da Speeport koji smo uzeli kao Mietgerät i
koji smo već jednom mijenjali još uvijek placamo iako je vracen prije skoro godinu dana!!??
Ovo je stvarno bezobrazluk od strane Telekoma.
Zalbu smo poslali..vidjecemo šta će biti..
kriska
(*)
2014-09-15 03:39 PM
Nisu Nemci više ono što su bili, pedantni, odgovorni, poslovni, vredni...
Možda taj stereotip važi za starije generacije, ali ove mladje generacije, žali bože!
Totalna neprofesionalnost, neodgovornost i lenjost!
Nije ni čudo, izmešali se sa strancima i prilagodili se.
marijamhlc
2014-09-15 03:56 PM
i evo, posle 12 dana svakodnevnog zvanja, posao su zavrsili za 30min. Kriska da ti kažem, znam da će mnogi sada da me pljuju, ali Beogradski SBB je uvek bio na terenu i resio problem za 24h, ali nikad nismo bili bez interneta ni toliko. Svaki call centar koji sam zvala u Beogradu, uvek mi je resio problem do 48h. Čak i kada sam poslala mail tehnickoj podrsci za IRoomba robot u Srbiji da mi pomognu, za sat vremena sam dobila odgovor, od Amera isto, a Nemci, 7 dana je prošlo kada sam konacno dobila odgovor, na kraju mi je devojka iz US-a rekla sledeće - molim vas ako vam ne proradi, napisite nam, mi ćemo odavde da organizujemo da neko dodje u Nemackoj po uredjaj.

Ovde su bre izdrogirani, sve natenane, pa kada se sredi sredice se. Ne znam samo od kojih stranaca su to preuzeli, mora od nekih mnogo lenjih :)

Priznajem ja mislim da je uljudno odgovoriti nekom na mail za 48-72h, sve preko toga je nepristojno, pogotovo kada se radi o tehnickoj podrsci.
Jaga
(1Q84)
2014-09-15 04:51 PM
Sve je to posledica cuvene birokratije, koja je stolecima nastajala. Citali ste proces Kafkin?

Inače birokratija u Nemackoj ima gori ugled od bilo koje druge drustvene grupacije.

Jaga

Jaga
(1Q84)
2014-09-15 04:55 PM
A Deutsche Telekom je bila do pre 15-ak godina državna frima, i svi zaposleni tu su bili cinovnici.

To se još i danas vuce. Sada su kao privatizovani, ali i dalje država drzi galvninu akcija. A zaposleni u Telekomu, su kao u nekom svom posebnom svetu.

No nije to ništa specijalno za Telekom. Još gori su ovi iz svemirske industrije.

Jaga

Hobbit
2014-09-16 12:51 PM
Jel' ti Jaga radis za Go Alex, go!?
kriska
(*)
2014-09-17 10:00 AM
Marija, ti si još i bolje prošla :)
Prošle godine mi internet nije radio 20 dana. Moj provajder je Vodafon.
Svakodnevno smo vise puta zvali kol centar i na svaki poziv javljale se razlicite osobe (bilo je tu i vidovitih koji su svojevoljno konstatovali da nam je komp u kvaru, ili možda kablovi u prekidu... i slične nebuloze) uz obecanje da će otkloniti kvar, ali ništa. Internet i dalje mrtav!
Ode moj muž u njihovu poslovnicu i tamo mu kažu da mogu da posalju svog tehnicara da proveri gde je kvar, ali njegov posao treba da platimo 60 evra po satu.
Tu mm poludi i zahteva momentalni raskid ugovora, uz pretnju tuzbom.
Taj dan popodne nam je internet proradio i do dana danasnjeg radi besprekorno.
Ja Nemca ne bih zvala ni špajiz da mi okreči!
Jedno malo kupatilo mi renovirali 3 meseca, bauštelu i haos mi napravili u stanu!
Svaka cast starijim generacijama, ali ovi mladi su nevidjeni neradnici i fušeri!
marijamhlc
2014-09-19 06:02 AM
E to Kriska, nije mi jasno to oko renoviranja. Ja sam arhitekta, imam oko 15 godina rada u struci, gomilu stanova sam odradila, ali ovi ovde kako rade renoviranje, pa ja bih ih izbacila napolje. Komsiji su upravo malo kupatilce, renovirali dva meseca, pa bre mi imamo nov stan u Beogradu, kompletno renoviran za dva-tri meseca, a stan je 90m2, kompletno mislim sve, znaci i zidove su nam strugali od predhodne farbe.

Prvo, ovi ovde majstori ne rade svaki dan, dodju 2-3x nedeljno da rade, i provedu samo 3-4h u stanu. Trebalo im je 14 dana da obiju plocice u kupatilu i da skinu sanitarije, pa bre ja kljakava bi to sama uradila za 5 dana. Onda je komsija cekao staklo za kabinu da mu iseku po meri 6 nedelja!!!!!!!!!!!!!! Šta rade ti 6 nedelja????!!!!!!!! Nama staklo u Beogradu isto sekli, još smo mi i specijalne neke namaze stavljali, za 5 dana isekli, dosli i montirali, nikakav problem.

Što se tiče renoviranja stanova, to se u sustini resava drugacije, cisto da znaš, podpisete ugovor za koliko će stan biti zavrsen, ako ne bude u tom roku gotov, placaju se penali, pa sad, samo neka oni kasne. Naravno ovo podrazumeva da se angazuje firma.

Nisam ocekivala iskreno od Nemaca da su ovako neorganizovani, i da sve moras da resavas na silu, posto oni prvo pocnu da te ubeđuju da ti nisi u pravu, i da skrecu temu na drugu stranu...

Ono sto me odusevljava ovde je rad lekara stvarno svaka im cast, jako su profesionalni i ljubazni.
kriska
(*)
2014-09-19 12:45 PM
Ma i ja bih drugacije da je stan moj, nego gazdarica angazovala neku ubi bože firmu. Sad se i ona pokajala, jer sve su fušerski uradili, a nije prihvatila ponudu našeg majstora, koji bi sa još jednim kolegom to uradio za manje od mesec dana i mnogo jeftinije bi je kostalo.

Za lekare se slažem da su dobri, osim zubara, koji samo gledaju da te oderu.
marijamhlc
2014-09-19 04:04 PM
Kriska vidim ja, mi imamo slična iskustva u ovoj Germany :) aj javi mi se na mail da nastavimo besedu :)

[email protected]
kriska
(*)
2014-09-23 08:43 AM
Važi Marija, noćas stigoh sa puta, pa čim se raspakujem i malo odmorim, javljam ti se.
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.