Forums : Toronto


Commenting has been disabled on this topic.
Значи Митрофан је нови владика
CTEBA
(penzioner)
2016-05-25 01:32 PM
Изненађујућ, ал кад помислим доста мудар потез.
Као човек доста је смирен, има већ једну ногу у Канади (Нијагара), а бар за сада не чује се да иде за рибама на карибе, ил доводи куме у посету.
Дал ће успети да сједино Србе у Канади, нисам сигуран.
Доста је неповерења и разорчања код Срба у Канади, захваљујући Ђолету и друштву.
Како ће бити видећемо, али сигурно му неће бити лако.
Luzer
2016-05-26 02:22 PM
Ово је најбољи и најпаметнији избор који је СПЦ могла направити.Са избором владике др Митрофана на трон канадског епископа победила је политика коју је водила заједница у Нијагари и брат СТЕВА као њен репрезент.

Владика Митрофан је све супротно од смењеног владике Георгија. Човек је скроман, смирен, побожан, школован, не воли паре, жене, куме, дечаке... Његовим доласком сви ће бити срећни. Баш сви.

Честитке брату СТЕВИ на овом догађају!

п.с. Биће врло интересантно видети реакцију смењеног владике Георгија и његових малобројних присталица. Да ли ће наставити расколничим путем или ће се вратити у цркву. Исто тако питање је да ли ће и владика Митрофан тражити назад кућу у којој Георгије живи или ће му дати да у њој живи са кумицама.
oes123
(zubar)
2016-05-27 09:06 AM
Ne treba zaboraviti da je On ucenik Georgrija.Cika Steva nam ne kaže iako je iz Nijagare da je Nijagara naebala jer kod njih je postavljen vladika Dobrijevic iz Australije. Australiju je podelio još gore nego kada je bio Raskol, sudjenja se nastavljaju ...Doduse Dobrijevicu će sada biti lakse jer navodno radi za CIA sto znači da je blizi kuci. Možda će bas zbog toga Nijagara traziti da se vrati Kanadi ali su zato Istocno-Americki Srbi nadrljali.
Luzer
2016-05-27 09:50 AM
Господине Зубару немојте тако. Нијагара је аутоматски прешла у Канадску епархију чим је владика Митрофан изабран за Канаду. Он је био њихов владика у најтежа времена. Неће они остати код Добријевића ни под разно. Они органски не подносе такве типове због Георгија.
CTEBA
(penzioner)
2016-05-27 10:32 AM
Припајање Нијагаре епархији Источно Америчкој је било привремено решење, због Георгија.
Георгије је затворио Цркву, и одбио је да је отвори по одлуци Св Синода.
Народ Нијагаре је решио да сам отвори Цркву ако треба, и ако већ СПЦ не може да спроведе своје одлуке увек постоји нека друга Црква.
Нај лакше решење је било пребацити Нијагару код владике Митрофана, и то је била успешна сарадња.
Проблем са којим ће се владика Митрофан суочити је да добија епархију која је де факто финансиски уништена.
Не зна се која ЦШО дугује више, у Торонту су чак изгубили статус од државе за право да се новац дат као прилог скида са пореза.
Исто тако шта ће бити са Делаваром?
Да ли ће наставити да иду са владиком Артемијем, или не?
Са свим поштовањем за владику Митрофана, али не бих желео да сам на његовом месту.
Узгред нисам ја важан у Нијагари, само средње просечан Србин, и ништа више.
Luzer
2016-05-27 03:53 PM
Господине СТЕВО колико ја знам Делавер није под јурисдикцијом распопа Артемија. Они су тзв. Грчка старокалендарска црква и владика им је неки грчки старокалендарац. Када је Георгијев ђакон Стефан Икономовски летос прешао код Артемија он им је писао писму да га приме али су га одбили. Истина је да Десанка Крстић подржава Артемија али они нису под њим.

Што се тиче финансија епархије канадске владика Митрофан ће наследити 750.000 долара. Буџет није лош нимало, напротив. Такође епархија ће имати додатних 450.000 од продаје свећа које је раније завршавало код Георгија и његовог кума. Ја мислим да ће буџет бити око милион долара.Сигурно. Осим тога многи који су били напустили цркву док је Георгије и екипа били ће се сада вратити.Приходи ће бити већи. Ребека МекДоналд се већ јавила за куму у Милтону.

CTEBA
(penzioner)
2016-05-28 02:36 PM
Делавар колико ми је познато има контакта са владиком Артемијем, тако да ме не би чудило да и званично пређу код њега.
Исто тако и неке ЦШО у САД су заинтересоване, као и из Аустралије.
Једино за сада владика Артемије избегава да направи неку паралелну Цркву, већ се мање више концентрише на Србију.
Не чуди ме да на Делавару нису примили тог Георгијевог ђакона или шта већ.
Исти проблем ће имати и владика Митрофан, добиће епархију све са Георгијевим поповима, који су се смучили народу. Што се мене тиче, може патријарх да постави кога хоће за намесника, али ја никада нити ћу пољубити руку, нити бити заинтересован за било шта, где је онај који је са олтара поручио да ми у Нијагари, вежемо себи камен око врата и скочимо низ водопад.
Тако је и са осталим Ђокићевим поповима, сви су пљували по народу, да му се удворе, сад би да им народ љуби руку јер су уз Митрофана.
Е тако не иде.
Што се тиче пара, колико је од тих $750,000 остало?
Из нечега су плаћани трошкови, отплаћују се дугови и све остало.
Колико ће зарађивати од свећа, немам појма, али ако нема народа коме ће продавати свеће?
Неће све ићи баш тако лако.
lokvanj
2016-05-28 04:00 PM
Luzeru samo tvoje ime kaže kosi.

Steva piše posteno I istinu.

Tih 750.000 što se spominju lično mislim da su te pare
koje je djokica uzeo iz SV Nikole Nasroad Hamilton
a koje su bile sakupljene za staracki dom.

Šta se desava I gde je djokica od bosne
boaz
(neradnik)
2016-05-28 07:18 PM
Mitrofan je Georgijevo cedo! Vrana vrani oci ne vadi pa tako Mitrofan će da tolerise Georgijeve hirove.Ostavice ga u kuci koju je pola prepisao sebi.Još ako useli svoje knonkubine I vanbracnu decu imace zastitu države.Sve retke zvere Radoja Domanovica eventualno imaju zastitu države.
Biće to lepa trojka:Mitrofan,Georgije I Dobrijevic,a uz njih Crveni Prota koji će najverovatnije upravljeti svemu.
Mene samo cudi sto niko pa ni Steva ne kaže da je sve to crkvena farsa, jer sev sve slično desava gde god se okrenes,a naročito u nasoj Otadzbini.Filaret trazi pomilovanje I svoju stolicu nazad pa će verovatno to traziti I Kacavenda I Konstantin,a možda I Georgije. Pahomija niko više I ne spominje iako se sada ponasa bahato.Silovao je decu I crkva I država mu dali blagoslov da isto nastavi.Izgleda da kod nas su najpametnije uradili Srbi sa Delavera.
Svi im mogu da pljunu pod prozor pa ako kokoska tuda prođe samo može da slomi nogu!
Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.