Forums : Košarka

 Comment
Sanse da Obradovic zameni Dzordz Karla?
car_dusan_silni
(srednjovekovni roler ruler)
2016-04-13 02:28 PM
Evo sve se vise piše da će Sakramento da otpusti trenera Karla. Pošto tamo Divac otprilike ima najviše odresene ruke od svih autoriteta (posle vlasnika) kakve su sanse da dovede Zeljka Obradovica ?

Znamo svi da je Zeljko par put isao u NBA ali (i da je izjavio) da mu je ispod casti da radi kao asistent (za razliku od Mesine u San Antoniju). Možda je ovo konacno prilika koju je cekao toliko dugo ?

Kontam da je premator, ali i dalje je to izuzetan kosarkaski um doduse sa 0 iskustva u NBA. Zato smatram da je Mesina izabrao pravi put. Dodji, pogledaj kako se tu radi, kakav sistem je postavljen u najuspesnijem americkom klubu svih sportova i onda krene dalje.

Znaci - kakve su sanse da Divac ubedi vlasnike da pruze NBA anonimusu sanse sa zdezdom tipa Cousins-a ? A i kakvi su odnosi između ove dve legende srpske kosarke ?
JoshNovak
2016-04-14 10:39 AM
Kakvi su sve duduci bili glavni NBA treneri u zadnjih 20 god. ni taj Obradovic ne bi bio veliko cudo... posebno sad kad je David Blatt (zidov, naravno) probio led.

Ali svi znamo da Zeljkova licnost i trenerska filozofija nije kompatibilna sa ovim marketing faggots u NBA danas. A nema ne samo NBA, nego ni njihovog koledz iskustva, tako da je pitanje kakvog bio autoriteta mogao imati ON kome je autoritet temelj svega. Osim toga NBA trend je da se igra ispucivacka kosarka bez one standardne old school postavce na odbrani (cast izuzecima) a ako GSW nastave da rasturaju ocekuj još vise toga...

Tako da sve i da mu Vlade sredi kod Viveka, mislim da bi Zeljko morao biti bas dobro bez ideja šta da radi u zivotu da pristane da dodje. Mada, kad bi bilo moguće da dodje, ja bih mu ipak savetovao da dodje, ne zato što mislim da bi mu bilo dobro ili da bi nešto uradio, nego zato što su coveku potrebne promene, nove sredine, i novi nacini u cisto licnom smislu. Jer muskarac bez promena i novih poduhvata stanira i nazaduje, uchauren u marinadi sopstvene mentalnog sklopa (vidi pod Danilovic i svaki drugi srpski nemastoviti, neiventivni, intelektualno-skromni ex-sportista).
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.