Forums : Sport

 Comment
Asfd
Trandaiflko
2017-04-06 05:21 PM
asdf
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
2017-10-08 07:49 AM
______Blade Runner 2049 (2017)
http://www.imdb.com/title/tt1856101/
https://en.wikipedia.org/wiki/Blade_Runner_2049

Dakle odgledao... Utisci pomešani. Film definitivno ima svojih jakih strana. Tu je pre svega vizuelni stil koji prelazi u čistu umetnost. Kapa dole. Sledeće: Rajan Gosling. Šta god rekli o njegovim chick-flick dramama, ovde je 100% na mestu. Odličan. Nema mu se šta zameriti. Treća jaka strana filma je sve ono što je preuzeto od originala. A slabo je sve, manje-više, što je pokušano da se doda na original.
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
2017-10-08 07:49 AM
'2049' nije zapravo nastavak, ni rimejk, nego 'replikant'. Priča je predugačka, prespora, zamršena i ponekad čak dosadna. Teme su nasleđene iz originalnog Ranera - ko smo, odakle smo, zašto postojimo? Svakog određuju njegova sećanja. Da li su naša sećanja zaista naša ili su nam podmetnuta? Ko je tu replikant, ko ljudsko biće, a ko hologram? Treba da prođu dva i po sata filma da se sve to razmrsi. Problem je što sad ni replikanti nisu isti, jer imamo one ranije zloćeste, Nexus replikante, i ove nove 'poslušne'. Svaki je na svoj način 'živ' i misli da ima pravo na život. U kom grmu onda leži zec? U tome, što sad replikanti stiču sposobnost stvaranja potomstva. A tako rođena deca onda nisu replikanti nego ljudska bića sa autentičnim sečanjima. Veliki game-changer!
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
2017-10-08 07:50 AM
______Blade Runner 2049 (2017)
http://www.imdb.com/title/tt1856101/
https://en.wikipedia.org/wiki/Blade_Runner_2049

Dakle odgledao... Utisci pomešani. Film definitivno ima svojih jakih strana. Tu je pre svega vizuelni stil koji prelazi u čistu umetnost. Kapa dole. Sledeće: Rajan Gosling. Šta god rekli o njegovim chick-flick dramama, ovde je 100% na mestu. Odličan. Nema mu se šta zameriti. Treća jaka strana filma je sve ono što je preuzeto od originala. A slabo je sve, manje-više, što je pokušano da se doda na original. '2049' nije zapravo nastavak, ni rimejk, nego 'replikant'. Priča je predugačka, prespora, zamršena i ponekad čak dosadna. Teme su nasleđene iz originalnog Ranera - ko smo, odakle smo, zašto postojimo? Svakog određuju njegova sećanja. Da li su naša sećanja zaista naša ili su nam podmetnuta? Ko je tu replikant, ko ljudsko biće, a ko hologram? Treba da prođu dva i po sata filma da se sve to razmrsi. Problem je što sad ni replikanti nisu isti, jer imamo one ranije zloćeste, Nexus replikante, i ove nove 'poslušne'. Svaki je na svoj način 'živ' i misli da ima pravo na život. U kom grmu onda leži zec? U tome, što sad replikanti stiču sposobnost stvaranja potomstva. A tako rođena deca onda nisu replikanti nego ljudska bića sa autentičnim sečanjima. Veliki game-changer!

Harison Ford nije ni jaka ni slaba strana filma, nego nekako u sredini. Radi se o možda najvećoj filmskoj zvezdi svih vremena. Kao glumac, Ford ipak nema neki repertoar. Uglavnom se njegovi šarmerski pogledi mimo kamere, grimase i uzdasi ponavljaju u svim njegovim poznatim filmovima. Tako i ovde, gledamo 'ostarelog istrebljivača' Rika Dekarta, ali isto nam dođe i da gledamo ostarelog Indijanu ili ostarelog Hana Soloa. I Ford i Gosling pola svog vremena u filmu provode previjajući se na tlu posle strašnih udaraca i eksplozija. Gosling pri kraju primi i veliko-kalibarski hitac pravo u stomak, od čega bi mu u stvarnosti na drugu stranu izleteli parčići jetre, bubrega i kičme, ali bez obzira na to on nastavlja da vitla još desetak minuta, da bi se konačno primirio na nekom stepeništu dok po njemu polako pada sneg. Romantično.

Rekao bih u zaključku da '2049' stoji prema originalnom Blejd Raneru slično kao što i onaj novi Mad Max stoji u odnosu na originalne Maxove sa Gibsonom, ili kao što novi Indijana stoji u odnosu na stare, ili kako Prometeusi stoje u odnosu na originalne Aliene. Analogno vs. digitalno. Neki se i danas kunu u gramofone sa staklenim cevima, neki u Marshall pojačala. A neki u filmove iz 80-ih koji nisu imali današnje efekte ali su znali da stvore atmosferu i ispričaju priču. To što ih Holivud danas revnosno reciklira i došminkava nešto govori ne samo o onom vremenu nego i o ovom sadašnjem.
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.