Forums : Zona sumraka

 Comment
Iza svakog coveka koji sada živi..
vacuum
2015-08-31 02:11 AM
Iza svakog coveka koji sada živi stoji trideset duhova, odnosno za toliko puta ukupan broj umrlih nadmasuje broj živih. Od osvita vremena priblizno sto milijardi ljudskih bica hodilo je planetom zemljom.
Posredi je zanimljiv broj, jer jednom neobičnom podudarnoscu postoji takođe oko sto milijardi zvezda u nasoj lokalnoj vaseljeni, Mlecnom putu. Za svakog coveka, dakle, koji je ikada živeo u ovoj Vaseljeni sija po jedna zvezda.
Ali svaka od tih zvezda je sunce, često daleko blistavije i velicanstvenije od male obliznje zvezde koju mi nazivamo Suncem. A mnoga - možda pretezna vecina - među tim stranim suncima imaju planete sto kruže oko njih. Gotovo je, znaci, izvesno da na nebu postoji dovoljno zemlje da svaki pripadnik ljudske vrste, pocev od prvog covekolikog majmuna, dobije svoj vlastiti raj - ili pakao - veliki poput celog sveta.
Koliko je od tih mogućih rajeva i paklova sada nastanjeno i kakvim sojem stvorenja - ni na koji način ne možemo pretpostaviti; najblizi među njima million puta je udaljeniji od Marsa ili Venere, odredista koja će ostati nedostizna i narednom pokolenju. Ali prepreke razdaljine se ruse; jednoga dana srescemo sebi ravne ili svoje gospodare među zvezdama.
Ljudi su se nevoljno suocavali sa ovom izglednom mogućnoscu; neki se još nadaju da ona možda nikada neće postati stvarnost. No, sve veci broj se pita: „Zašto do takvih susreta već nije doslo, buduci da se i mi već nalazimo na pragu otiskivanja u svemir?”
Uistinu, zašto nije? Evo jednog mogućeg odgovora na to vemoa razlozno pitanje. Ali molim vas imajte na umu: ovo je samo knjizevno delo.
Istina će, kao i uvek, biti znatno neobičnija.

A.C.K.

 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.