Forums : Film

 Comment
Film Woody Alena u vezi agnostika
Dejann
2018-07-27 04:44 PM
Pozdrav,
da li neko možda može da se seti filma u kojem se nakon smrti pojavljuju agnostici u raju i onda im usledi pitanje - Šta je ateisti jel ste iznenadjeni?
Ne znam zašto ali sam ubeđen da je to neki film od Woody Alena...
hvala na pomoći, pozdrav
American_Psycho
2018-07-27 08:25 PM
Srećom pa se od gluposti ne umire...agnostici su nešto drugo, vezani za gnozu, potpunu spoznaju boga, agnostici smatraju da se bog ne može spoznati jer je celina uvek nešto više od skupa pojedinih delova. Na primer možeš videti svaki kamencic jedan po jedan i to saznanje ti ne donosi ništa ako nisi u stanju da ih vidis sve zajedno u mozaiku.
Tako isto i kod agnostika, možeš poznavati pojedine aspekte boga, ali ako nemas celinu, a nju nikako ne možeš imati kao duhom i culima ograniceno materjalno biće, da bi spoznao ili razumeo boga.
A Vudi Alen je jedna pedofilicarska budala...zali boze vremena koje sam proveo gledajuci njegove filmove.
dadayaya
(mind over matter)
2018-07-28 02:36 AM
gnoza nije „potpuna spoznaja Boga”, već „esoteric knowledge of spiritual truth held by the ancient Gnostics to be essential to salvation”
https://www.merriam-webster.com/dictionary/gnosis
dakle, gnostici veruju u mogućnost spasenja (duse/uma). a veru u Boga ne dovode u pitanje, ali ne klanjaju se bogu-kreatoru (mnogi gnostici ga čak i mrze, tj smatraju zlim i svu materiju zlo) koga ni ne smatraju pravim Bogom. A pravog Boga, u cije postojanje veruju (koga po njima zastupaju andjeli, i koji nije odgovoran za ovu kreaciju u kojoj smo zarobljeni) smatraju 'da se ne može spoznati direktno' (na taj način kako si ti pogresno opisao agnostike), već samo preko andjela i njihove pomoći u vidu nekog gnosticke spoznaje i budjenja.
Jer agnostici jesu mnogo blizi ateistima, oni zapravo ni ne žele da se spasu iz ove kreacije, i za njih je ova kreacija ustvari sve sto (može da) postoji. Nebitno sto neće da ne veruju u Boga kao ateisti nego se kao neckaju, tj mrzi ih da uopste definisu pojam Boga i semantiku/znacenje vezanu/o za tu reč.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
2018-07-28 12:04 PM
Ne kaki
Kod gnostika bog se ne može spoznati direktno već preko andjela, a kod agnostika ni direktno ni indirektno jer je celina uvek vise od skupa delova.
dadayaya
(mind over matter)
2018-07-28 01:34 PM
zavisi o kom bogu pricas. bog-kreator (ove fizicke kreacije od materije-energije-prostora-vremena koja je zapravo 'iluzija') se i te kako može spoznati direktno...

agnostici su oportunisti, zapravo materijalisti. oni bi da ugrabe ponesto 'benefita' od teista, ali bi da ipak zadrže malo filozofije (doduse manje metafizicke a vise kvazi/pseudo-intelektualne).

ateisti su ili blaza forma satanizma (ako služe djavolu tj vladajucim demonima ove kreacije), ili neki pro-humanizam, ako ipak pretezno služe andjelima (u tom slučaju nisu tako duhovno-pogubni i negativni).

satana (koji se 'hrani negativnom ljudskom energijom') i lucifer nikako nisu isti. lucifer pomaze covecanstvu da se probudi i posmatra materiju kao informaciju (preko koje dusa/um ima priliku da uci/napreduje), a ne kao nešto cemu treba sluziti (sto zapravo velika vecina teista isto radi). ali naravno djavo je umesao prste i to da zamuti, pa zato vlada skroz pogresno mišljenje o luciferu.
„The Greatest Trick the Devil Ever Pulled Was Convincing the World He Didn’t Exist” (Baudelaire)

btw, i meni woody allen prilično ide na zivce i smatram da je precenjen. a nemam pojma iz kog filma je pitanje s početka topica.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
2018-07-28 05:23 PM
Ni gnostici ni agnostici nisu ateisti, i jedni i drugi veruju u postojanje boga s tim sto gnostici smatraju da onaj koji vlada zemljom nije bog već je Demjurg (polubog) ili Jahve, i da je zivot na zemlji samo patnja jer je ceo svet truo i gadan, zato, ako postoji bilo kakv način, treba pobeci iz njega. Oni ne vide nikakav smisao u Hristovom obecanju da će, sledećim svojim dolaskom, vaskrsnuti mrtve u ovom svetu bez vrednosti. Zato njega ne smatraju nikakvim mesijom, ni bozijim sinom, sto za neuke može izgledati kao da su oni ateisti.
Agnostici stavljaju vaznost na to da i sa tim polubogom vlada bog kao sto vlada i andjelima pa se sve svodi samo na nekakvo pitanje hierarhije među njima.
dadayaya
(mind over matter)
2018-07-28 11:10 PM
to veruju gnostici... agnostici zapravo NISU SIGURNI da li da veruju u bili šta, oni sve samo dovode u pitanje...
a ateisti apriori negiraju bilo šta nematerijalno/ezotericno-okultno/transcendentno/paranormalno. oni veruju samo u neku nauku (i to dosta pogresno postavljenu i shvacenu, da održava neki demonsko-kapitalisticki poredak, barem vecina ateista na zapadu ovih poslednjih decenija). svaka cast Sheldrake-u na njegovim naporima da obuzda u Dawkinsovu ludacku ateisticku kliku.
https://www.amazon.ca/Science-Set-Free-Paths-Discovery/dp/0770436722
dadayaya
(mind over matter)
2018-07-28 11:15 PM
agnostici bi ustvari da ugrabe benefite i od teista i od ateista i od raznih filozofa, šta god...
Expander
(april martian)
2018-07-30 05:27 AM
Ne razumijem cemu tolika polemika oko agnosticizma?
Laicki posmatrano agnostici niti vjeruju u boga niti ne vjeruju. Takoreci svejedno im je. I ja sam agnostik i svejedno mi je
već odavno u šta ljudi vjeruju.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
2018-07-30 10:43 AM
I ja sam agnostik kao i vas dvojca jer volim da jedem sira.
kiki31
(administracija)
2018-07-30 05:44 PM
Pa onda jedi sira samog...ili sa mog. Ne znam kako se piše.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
2018-07-30 06:48 PM
Samo mastaj pedercicu...
kiki31
(administracija)
2018-07-31 02:45 AM
Vudi Alen pedofil, ja pedercic... Udavi brate s pricom.

Mene uopste nisu smorili njegovi filmovi i ne zalim vrijeme koje sam proveo gledajuci ih. Kao npr.

https://www.imdb.com/title/tt2334873/?ref_=nm_flmg_wr_8
https://www.imdb.com/title/tt0416320/?ref_=nm_flmg_wr_1 7
https://www.imdb.com/title/tt0256524/?ref_=nm_flmg_wr_22
https://www.imdb.com/title/tt0158371/?ref_=nm_flmg_wr_24
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
2018-07-31 07:29 AM
Kakvih nas ima, takvih nas treba.
dadayaya
(mind over matter)
2018-08-16 10:04 PM
ustvari ima woody allen dobre filmove. ipak zasluzuje svoju 'cenu'. Ali ovako kao osoba jeste (meni i mnogima) iritantan.
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.