Forums : Film

 Comment
Wonder Woman (2017)
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
2017-06-04 06:27 PM
Odgledao.
escada
(ɐpɐɔsǝ)
2017-06-04 08:27 PM
I ja.
:(
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
2017-06-04 08:37 PM

http://www.imdb.com/title/tt0451279/
https://en.wikipedia.org/wiki/Wonder_Woman_(2017_film)


Mediji hvale Wonder Woman kao prvi film o ženskom superheroju posle dužeg vremena i prvi film o superherojima uopšte koji je režirala žena. Dotična Patricija Dženkins obavila je treba priznati pristojan posao, mada je to i dalje u klasi pre kvalifikovanog nego nadarenog režisera, na liniji sa muškim VKV režiserima iz iste superherojske branše. Pokojni Kjubrik bi, sasvim sigurno, drugačije odradio ovakav projekat, ali zato Kjubriku, opet sasvim sigurno, ne bi dali pare za to.

Ponos filma je glumica koja tumači naslovnu ulogu, Gal Gadot, bivša modelsica i instruktorka u izraelskoj armiji. Kao takva, ima sve fizikalije potrebne za ovakav film. Kad zabaci kosu pozadi podseća na Anđelinu, koja bi takođe bila dobra kao Wonder Woman samo da je mlađa. Anđelina ima te bujne, raspupele usne, dok su kod Gal one umerenije ali lepše oblikovane.

Radnja se većim delom dešava u vreme I sv. rata. Po tome podseća na Kapetana Ameriku koji se odvijao za vreme drugog. Kapetan je, naravno, izašao iz Marvela, dok je ovo DC Comics - dva paralelna univerzuma više slična nego različita. U svakom slučaju zanatski pristup pravljenju ovakvih filmova je identičan: malo akcije, malo romantike, malo filozofiranja, pa opet u krug, dok se ne navrše dva sata i kusur minuta. Tema filma su bojni otrovi i zašto čovečanstvu nije potreban Đavo (odgovor: zato jer je čovecanstvo samo po sebi dovoljno zeznuto). Uvodna trećina filma koja se bavi amazonskom utopijom po imenu Themyscirapo ispala je dosta nabacana i neubedljiva. Na primer, samo tri Amazonke (Gadot, Koni Nilsen i instruktorka fajtanja) izgovaraju dijalog, ostale su tu kao dekoracija. Dotično ostrvo Themyscirapo bi po DC mitologiji trebalo da se nalazi negde oko obala današnje Grčke, ali pošto vidimo da se do njega stiže iz Belgije avionom iz I sv. rata, mora da ipak nije tamo. Kao i kod svakog filma ovog tipa i ovde biste mogli da sastavite dugu listu „logičnih nelogičnosti”, no to bi onda samo svedočilo da ste otišli da gledate pogrešan film.
escada
(ɐpɐɔsǝ)
2017-06-04 08:53 PM
I šta sad? Ćista komercijala. A to se i vidi.
Trećerazredni film sa dobrom reklamom.
escada
(ɐpɐɔsǝ)
2017-06-04 08:56 PM
A tebi se to svidja?
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
2017-06-04 09:03 PM
Hičkok je umro, Kjubrik je umro, šta ti hoćeš? Stvarno dobrih filmova bude jedan ili dva godišnje. U svemu ostalom - uživaj i pokušaj da nađeš ono što je dobro.
escada
(ɐpɐɔsǝ)
2017-06-04 11:21 PM
Bog da prosti mrtvima ali u kritici ovog o cemu pricamo su izuzeti.
Na njihovu sreću. Inače bi se prevrtali u ...i.t.d.
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
2017-06-05 02:40 AM
Ne bi se prevrtali u grobu, jer mnoštvo stvari koje su „izmislili” Hičkok, Kjubrik, Hjuston, Ford, mislim na filmske postupke, narativne i one tehničke prirode, obilato se koriste u današnjim blockbusterima.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Keychain ?
.