Forums : Film

 Comment
Prokletstvo negativaca
dzoinjegovasenka
2017-05-03 05:43 AM
Koliko kvalitetna uloga zestokog negativca može da unisti karijeru glumca? Da zaseni sve do tada odigrano.? Da usmeri glumca u šablon ili, što je još gore, među „omrznute face”? Nesumnjivo da su uloge masovnih ubica teške za igranje koliko i vrhunske komične uloge - naravno iz razlicitih razloga.
Razmišljao sam o prici, koju procitah ovde, a tiče se filma o Jasenovcu. Bese to povod. Nije tu u pitanju samo lova i produkcija, ni scenario..Ko će da igra jednog Luburica, ili „Fra Sotonu Majstorovica” dok kolje decu po školi u Draksenicu itd itd.. Setimo se sjajnog Zvonka Lepetica, koga danas (nepravedno) pominju samo po onoj koljacini u autobusu u „Okupaciji u 26” slika. A covek se opirao da to igra. Na kraju je popusti Zafranovicu i - eto. Veliki negativci ostavljaju trag na karijeru. Nije problem igrati ni Hitlera - on je mitologizovani masovni ubica. Problem je kada igras običnog bestijalnog tipa i još ga igras maksimalno. Koliko je bilijantno odigranih ubica i perverznjka i glumaca koji su to platili karijerom?
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
2017-05-03 06:30 AM
Zvonko Lepetic nema šta da glumi Kroata i Montenegrin. Odglumio najjaceg četnika. Samo se gicnes
dzoinjegovasenka
2017-05-03 08:35 AM
Izuzetan glumac. Koga svi najviše pominju po toj ulozi, nazalost. Da li je ljudima jasno šta znaci brilijatno, odnosno vrhunski, odraditi nekog koljaca? I to ovde? Vrh i ujedno kraj karijere. Možda neki glumac na zalasku karijere i pristane da odglumi one koje sam pomenuo, ali neko na vrhuncu karijere? Teško. Znam da je Ljuba Tadic pristao da odigra Muratau onoj benignoj i bezveznoj postavci filma „Boj na Kosovu”, ali par drugih poznatih imena odbilo je pre toga.
Semion
2017-05-06 05:10 AM
Pitam se dal je Sam Rockwellu uloga u Green Mile utjecala pozitivno na karijeru ili nije. Jer je glumio psihopatu odlično, tako da ga uvijek prvenstveno sa tom ulogom povezujem i uvijek će mi biti antipatican.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.