Forums : Astrologija

 Comment
Asteroid Ceres u aspektima
redorange
2017-05-01 08:58 PM
Ceres u aspektima sa Suncem
U natalnoj karti muškarca Ceres će, pre svega, opisati dominantnu i posesivnu prirodu majke. Takvu bi on suprugu mogao tražiti, ili vremenom, muškarac sa ovim položajem u svojoj natalnoj karti, postaje brižan otac kom je dete važnije od braka, često i supruge. Ulogu dominantne majke iz detinjstva, sigurno će kasnije delom preuzeti supruga, čije reči postaju ključne, ali jednako i on ostaje u ulozi snažnog oca.

Ceres u aspektima sa Mesecom
Opisuje majku koja rađa, sklonu da u godinama rane mladosti razmišlja o pokolenju. Kako je Demetra, prema mitološkoj priči, boginja zemljoradnje, u ovom opisu je i slika žene sa sela, koja uzgaja useve, koja je radna, krupna tela. Ona ne spada u naročito profinjene ili lepe žene, već u posesivne majke koje imaju potrebu da svoju decu vezuju za sebe. Ona se upliće u njihove živote, značajno utiče na njih, pa vremenom deca stiču naviku da joj se poveravaju i od nje traže savet.

Ceres u aspektima sa Venerom
Nasuprot prethodnoj, slika ovog aspekta je izrazito ženstvena devojka, koja traži majku. Ona je veoma lepih crta lica, poželjna je, želi decu, i smatra da brak ima za svrhu rađanje dece. U horoskopu ovog tipa, majka nije toliko neprijatna i ekcesna koliko se od Ceres očekuje ali u braku osobe se uvek nalazi majka kao značajan faktor - ona se meša, vodi računa o unucima, vaspitava ih i prilično utiče na potomstvo.

Ceres u aspektima sa Marsom
Ovaj aspekat je prilično teških energija i nije ga lako kanalisati. Mogući su pobačaji, neželjene trudnoće ili natusa tokom života prati osećaj da sve što voli mora da izgubi. Takođe, u odnosima sa majkom postoje teške reči, oštećujuć je sam odnos roditelj i dete.

Ceres u aspektima sa Merkurom
Kako je Merkur veoma inteligentan ovo je najmanje tipična slika Ceres. Komunikacija natusa sa majkom je izrazita, jaka i natus pokušava da kroz nju dobije dobar savet. Majka prati natusa na put kako bi se on osećao sigurnije.

Ceres u aspektima sa Jupiterom
Jupiter siri sve sto dodirne. Moglo je biti puno, čak i previse brige o vlasniku aspekta dok je bio dete, svidjalo se to njemu ili ne. Ta se osoba tako brine i o drugima. Negativni aspekti su indikator da je stvarno briga u ranim godinama ove osobe bila preterana i to nije bilo ono sto je dete htelo i ono sto mu je trebalo. Kao odrasla osoba, mogla bi se brinuti o drugima na taj isti način i nikad na shvatiti da cine to što i sama nije volela u detinjstvu.
Jupiter u ovom negativnima spektima pokazuje da osoba nikad ne slusa jer misli da sve najbolje zna.

Ceres u aspektima sa Saturnom
Saturn organizuje i ograničava. U pozitivnim aspektima osoba će u mladosti dobiti brigu koja je adekvatna, efikasna I dobro organizovana. Kao odrasla osoba, tezice da se brine o drugima na isti način.
Negativni aspekti (a ovde se pod njim smatra i konjukcija) će umanjiti efekte rane brige. Neke osobe s ovim aspektom bi mogle komentarisati ove redove reakcijom „kakva rana briga?” Čak i u imućnoj porodici gde je svega bilo u izobilju, osobe s ovakvom kombinacijom su izvlačile često deblji kraj. Kao odrasle osobe, mogli bi se ne brinuti za druge i o drugima jer će to smatrati previse sentimentalnim i neprakticnim.

Ceres u aspektima sa Uranom
Negativni aspekti indiciraju da je briga o toj osobi u detinjstvu bila napravilna. Kao i u negativnim aspektima Mesec/Uran i ovaj aspekt bi mogao izazvati probleme u kontaktima u periodu odrastanja. Kada ove osobe osete tudju potrebu za brigom, one nagonski beže. Stvar je u tome sto osoba pocne paničiti. I ta panika se leči negiranjem. Problem nastaje kad osoba odraste i pocne kreirati odnose, vremenom će se toj osobi svideti I pribliziti neka druga osoba, i tu nastaje problem jer ona reaguje na taj način da odbacuje voljenu osobu ubeđena da će biti povredjena ukoliko dozvoli zbližavanje. Osobe sa ovakvim aspektom će najverovatnije imati romanticne odnose s osobama koje ne znaju kako da se brinu o drugima. Nestabilnost je diverzija. Pravi cilj ovih osoba je izbegavati i ignorisati svoje potrebe i tako izbeći paniku. Jednom kad osoba sama sebi prizna taj problem, već je na putu da ga razresi.

Ceres u aspektima sa Neptunom
Vas isunjava masta, i svemu dajete notu fantazije. Pozitivni aspekti daju puno i vole jako, i to drugi primjecuju. Ovo je dobra pozicija za humanitarni rad.
Pazite se negativnih aspekata, jer oni znače sklonost ka opijatima, drogama, alkoholu i ova osoba stalno privlači druge kojima je potrebna pomoć i njih uvlači u taj vrtlog. Ironija je u tome sto Neptun nije nikad zadovoljen i osoba duboko u svojoj podsvesti oseća da nije zasluzila da se neko drugi brine o njoj. ovde je terapija odvikavanja od droge ili alkohola neophodna.
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.