Forums : Banja Luka

 Comment
Aerodrom
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2018-01-22 10:25 PM
„Kovačević je zahvalio rukovodstvu Aerodroma ”Nikola Tesla„ na svemu što je do sada uradio za Aerodrom Banjaluka, kao i na tome što su spremni da i dalje ulažu u ovo preduzeće.

Generalni direktor Aerodroma ”Nikola Tesla„ Saša Vlaisavljević naglasio je da je osnovna tema današnjeg sastanka bila komercijalizacija banjalučkog aerodroma.

”Prema našim analizama, 2018. i 2019. godine banjalučki aerodrom treba i mora da ima tri do pet linija prema zapadnoj Evropi, sa najmanje dvije frekvencije nedeljno i sa potencijalom 90.000 do 100.000 putnika„, naveo je Vlaisavljević.

On je dodao da se ne može govoriti o konkretnim pregovorima sa pojedničnim niskobudžetnim kompanijama, jer to slabi pregovoračku poziciju banjalučkog aerodroma.”

Pjer: Niskobudzeni su u redu za ljude koji žive u Europi. Nama prekookeancima treba veza sa nekog od većih EU aerodroma.
Neke opcije sa slijetanjem u BL:
Turkish Airlines Istanbul BL Franfurt ili Amsterdam
Sa Makedoncima dogovoriti liniju Skoplje BL Minhen/Frankfurt
C_A_B_O
2018-01-25 09:02 AM
jedno od rjesenja je An-2 Bec-Bl svaki dan / AirVEPAR sa svinsskom glavom na vertikalnom reg 333-CCC
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2018-01-27 11:48 AM
Savo,

Bec je relativno blizu i mada ima mnogo ljudi avionske karte teško mogu konkurisati automobilu ili mnogim autobuskim linijama koje idu direktno u manje gradove. I nema dobre veze sa svijetom.

Frankfurt jeste aerodrom dovoljno daleko i sa velikim brojem letova, ali malo ovih jeftinijih leti sa njega. Zagrebcani imaju mnogo linija za njemacke destinacije. Mislim da bi Amsterdam bio dobar izbor da popuni dva puta dnevno.

Predlog za Avion? Ako putovanje traje koji sat krace i cijena je dobra ime aerodroma vecini ne smeta simbol na repu.
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2018-01-27 06:07 PM
Danas je Sveti Sava ili Savin dan

na današnji dan partizani pregazili Igman tj. izveli Igmanski marš

Na današnji dan „Rijeka Sena danas je u Parizu dostigla nivo od 5,70 metara, poremećen je gradski saobraćaj ...” očekuje se bježanje pacova ... valjda neće krenuti u ovom pravcu.
C_A_B_O
2018-03-11 05:52 PM
A Hako Muujo meHre da dobiHje letacku za Cilima nek ipak slijece u Merhabad
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2018-03-21 08:56 PM
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da od jeseni sa Banjalučkog aerodroma kreću letovi na više destinacija.

Trninić je rekao da će o tome uskoro biti potpisan ugovor sa jednom poznatom niskotarifnom kompanijom, ali da o tome još ne želi iznositi više detalja.

On je rekao da je u preduzeću „Aerodromi Republike Srpske” promijenjen direktor.

„On je u mandatu vršioca dužnosti, a raspisan je konkurs za novu Upravu”, rekao je Trninić tokom rasprave u Narodnoj skupštini o Interpelaciji za razmatranje politike upravljanja javnim preduzećima u Republici Srpskoj – prijedlog narodnih poslanika.

Od jeseni koje godine?
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.