Forums : Banja Luka

 Comment
Otvoreno pismo HR (ex&still) I Ivanicu
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2017-03-24 03:51 AM
Niskim (ali samo po nazivu) visokim predstavnicima:

U Švedskoj ‘ladno, a u Londonu teroristički napad. Otvoreno želim da poručim Pediju Ešdaunu (i ostalim visokim predstavnicima) da smo se mi borili i da se i dalje borimo protiv takvih. Pedi, zanimljivo bi te bilo vidjeti kako unezvijeren, čađavog lica, panično, unoseći se u objektiv kamere osuđuješ takav čin … a kamerman, igrom slučaja, Srbin

Ivaniću:
Ivanić kaže da nema nezavisne Republike Srpske, a niti unitarne bih još sigurno NAREDNIH 20 godine … to se može tumačiti i ovako … ZNAČI MOGUĆE JE KAD-TAD … ‘ajmo sada, niski start, i počnite/nastavite sa pripremama za predstojeći događaj … koji neumitno dolazi …

Nema šta, znalačko smirivanje tenzija

P.S.
Ja lično bih volio da Dan nezavisnosti Republike Srpske bude Sveti Stefan!!!!!!!!
CPHA
(Чувари ћирилице)
2017-03-24 04:58 AM
Ред би био, Свети Стефан је био слава средњевијековне Босне.
POLARIS
(доктор)
2017-03-24 03:45 PM
Слава Републике СРПСКЕ „јесте и биће” (како ме ово подсјећа на сјечење Славског колача) СВЕТИ СТЕФАН!

ДОГОДИНЕ У САМОСТАЛНОЈ СРПСКОЈ (а ово некад давно прије 100 година потписивах испод својих коментара, како то сад звучи блиско и остварљиво)
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-03-27 07:24 PM
Crni Omorika,
Gdje ćeš Ivanicu slati otvoreno pismo. I to bas njemu, otvoreno? ;)
anonima
(Stranac)
2017-03-28 03:58 PM
E nek' mu ga je napiso'!

@nonima
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2017-03-29 02:28 AM
Pjer,
pa rekoh da ne pravim još više belaja na Zapadnom Balkanu. Ne bih mogao da živim sa spoznajom da za 20 godina neko objavi podatak kako je eto do nesretnog rata došlo jer su od kulture operisani bakirovi dupeuvlakači, u već napetoj atmosferi, ponovili grešku ... jednu od mnogih.

@jatolah nije ni skontao ... njemu je takva nekultura prirodna i nimalo čudna ...
anonima
(Stranac)
2017-03-29 03:55 PM
Jeste Cemrko, ti si tvoju kulturu pokazao ovdje u vise navrata ... sjeti se carske vodice, citata iz tvoga „omiljenog” romana koji si na prvu prepoznao ... Moj papak, pohvatao si par umnih rijeci sa interneta pa glumis ovdje nekakvu kulturu. Budi sretan sto nemam vise volje da te „analiziram”. Mogao bi opet da ispadnes budala pa da se opet moras povlaciti na par godina dok ti se ne zaboravi.

@nonima
PjerBelow viewing treshold. Show

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-03-30 04:56 AM
Tenzija oko tuzbe je vjestacka. Naduvana u novinama za dnevno politicke svrhe. Niko se zbog toga ne bi latio oruzja.

U vezi nezavisne RS mislim da je Ivanic blize realnosti od Polarisovog „DOGODINE”. ;)

Srbi u RS nemaju potrebe da prave nove granice jer sve sto je bitno mogu ostvariti u okviru RS. Referendum je (bez obzira na odluke ustavnog suda) smanjio tenziju jer je uklonio jedan od generatora tenzije: negiranje prava na referendum i prava na odcjepljenje.

Mislim da do podjele prije može doći ako Bosnjaci zakljuce da im je bolja puna kontrola nad dijelom teritorije od trenutnog stanja. I odluce da se odcijepe od RS. Danas zvuci paradoksalno. Ali živi bili pa vidjeli. ;)

P.S. Minusi zbog „ajatolah” i „papak”.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-03-30 06:22 AM
Biće interesantno pratiti razvoj Skotskog referenduma.

Šta li je za Skota bolje? Odvojiti se od Engleske da bi se ostalo udruzeno sa EU ili nastaviti dijeliti sudbinu u Britaniji?

Podjela je podjela i granice imaju svoja pravila, dinamiku, administraciju sa svojim interesima. Kad njivu podijelimo nema vise zajedno oremo sa dva konja. Nego svaki svoga konja pa sam. Nekad je tako bolje, nekad nije.

Neko shvate na vrijeme, pa se dogovore da dijele konje. Neki tek kad im konj lipse. ;)

U vezi ovoga „šta dalje”: Izdvajanje Britanije pruza mogućnost za razvoj veza između regiona i Britanije. Oni su motivisani da njihova roba nadje druga trzista sem EU, a i mi imamo, ako ništa drugo, maline da im prodamo bez restrikcija koje EU namece.
yoland
(surfer)
2017-03-30 11:55 AM
Čitam ova trenutna desavanja i medijsku ujdurmu oko ovih lista sto su se vodile za pribiljexavanje Roma u GB..Neko govori da bi se i oni sa Brexitom razdvojili i otisli u samostalnu Skotsku.
Ka§xu moralo se jer vecina ih se/ ili planira baviti krim. radnjama i obijanjem istih tih radnji.
Ja znam puno Roma koji su jako uspijesni biznismeni u svom domenu; Hakala, Dzasmin, serif Bajramovic, dzej Lo Serbezovski Muharem itd.
Znam i ovog jednog sto radi u IBM-u i ka§xe da rastura Hardver, zove se CD-Rom Halilhadziitaric( jedini jugovic sa dva ii, ko Finac, Titami).
Isto tako iz svog iskustva se sjecam da sam jednom bio stacioniran kod njih jedno vrijeme krajem 80-tih. Nakon kraceg zatocenistva u ciganskoj cergi, uspio sam ukrasti konja i pobjeci, ali bogatiji za još jedno iskustvo i spoznaju.
Kako se podrijetlo Roma veze za Indiju, oni su na izvjestan način sacuvali nekoliko obicaja vezanih uz hinduizam i budizam. Jedan od ovih obicaja odnosi se i na reizbor naila, vrhovnog puzara; kao i u slučaju biranja dalay lame, cigani nakon smrti naila, među djecom traže novoga. Jedini kriterij u izboru jeste kolicina musavosti kandidata.
Kada je novi nail izabran, u nosnice mu se usadjuju rogovi puza koji cine svojevrstan pelcer. Već nakon tri mjeseca zreli pu§xevi pocinju sami izlaziti iz nosnica, a one koji se zavuku u sinuse, cigani vade pletacom iglom.
Zadnjih godina neki od naila znaju se navuci na smrkanje koke, pa pu§xevi mutiraju do te mjere da im kucica bude oblozena perjem. naravno, ne mogu letjeti.
Kad jedna cerga hoće napakostiti drugoj, uvuku se u nailovu prikolicu i ukapaju mu kapi za nos.

§x
anonima
(Stranac)
2017-03-30 01:47 PM
Minus je zbog minusa.

@nonima
anonima
(Stranac)
2017-03-30 01:48 PM
A drugi minus, može se - ima se.

@nonima
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2017-03-30 04:48 PM
Jeste @jatolah,
morao sam se povuci pred najezdom vas mavara, te ostati skriven sve dok Trump nije dosao i preuzeo vlast ... sada kada me podržavaju i Trump i Putin ... e sada je lako ... pa rekoh ajde sada se može.

A što se kulture tiče ... tvoje ... :-)))) to što si radio kao „mali od video kasete” te ne čini reziserom ... sto si ovdje i vise puta dokazao
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-03-30 09:06 PM
Minus i tebi zbog „minus zbog minusa”
anonima
(Stranac)
2017-03-31 12:46 PM
Minus zbog reakcije na minus zbog minusa.

@nonima
anonima
(Stranac)
2017-03-31 12:52 PM
Podsjeti me Opanciceva cumurika na najsretnije dane moje mladosti kad sam kao „mali od videokasete” uzivao u gledanju stotinjak filmova mjesecno, uvece uz cevape i pivo. Jeste da sam se udeblj'o od tog posla k'o nilski konj, al' je bila meraja. I još se mogu pohvaliti da sam Potocane naucio da postoje i filmovi u kojima ne igraju samo Čak Noris i JC Vandam. Pa njih ni Tito nije mogao natjerati da gledaju drame i komedije a @nonima jeste.

Nego, lako je tebi kad imaš takve moralne i intelektualne vertikale, kakve su Trump i Putak, za ledjima. Najzad su i budale dobile sveca zastitinika ... i to nego jednoga nego dvojicu.

@nonima

Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2017-03-31 02:46 PM
Jel se to na bosnjackon za prase kaže „nilski konj” :-)))
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-03-31 09:16 PM
Prase je jagnje sa govornom manom. ;)
anonima
(Stranac)
2017-04-01 05:25 AM
U pitanju je komparativ pridjeva debeo : k'o krmak, k'o nilski konj, k'o slon. Il' će biti da je u pitanju stilska figura gradacija?! Evo će nam to Opanciceva cemerika da razjasni.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-04-02 04:27 PM
Moj predlog za slavu nezavisne Srpske je Ilindan. To je svetac koji nastavlja tradiciju 27 Jula. ;)
anonima
(Stranac)
2017-04-03 02:25 AM
Ja bih predlozio Kurban bajram za slavu RS-a. 'Em ima mesa za rostilj 'em pada stalno na drugi datum pa vam ga Bakir ne bi mogao osporavati na Ustavnom sudu.

@nonima
POLARIS
(доктор)
2017-04-09 08:22 AM
Сваки дан у години као што су и католички Божић и Бајрам и Рамазан и Ханука је Слава Републике СРПСКЕ, само што ви папци то не контате. Само ми Срби га обиљежавамо за Св. Стефана који је 9. јануара.

ДОГОДИНЕ У САМОСТАЛНОЈ СРПСКОЈ

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-04-09 10:01 AM
Nije losa ova ideja o prazniku sa promjenjivim datumom.
Mislim da bi Uskrs dobio vise glasova od Kurban bajrama. ;)
anonima
(Stranac)
2017-04-09 02:50 PM
E hebi ga Pero, ti bi meso za sarena jaja dao!

@nonima
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Earrings?
.