Forums : Banja Luka

 Comment
Шта се дешава?
POLARIS
(доктор)
2017-03-01 11:02 AM
Да ли је ово до мог рацунара или је неко обрисао комплетну дискусију Бања Лука. Не видим ниједну тему.
CPHA
(Чувари ћирилице)
2017-03-01 11:07 AM
Треба окадити,
повампирила се усташко-балијска идеологија па штека.
Оптерећење је то.
yoland
(surfer)
2017-03-01 12:14 PM
Ja se duboko metaforicno ispricavno izvinjavam, do mene je.
Htio sam na par postova Mengeleovih i novinarske agencije sa Pala da stavim lajlove. Pa sam se sav izgubio pritiskajuci raznu dugmad i na kraju usao u bazni kod i sve s.ebao ali dobro je popravise majstori.
Dobro je meni moj nedavno preseljeni deda lijepo govorio:
-„Dragi Yole, kad budes isao na onaj srpski saloon samo nahrani krmad ali ne biserima i ne diraj nikakvu dugmad.”

Evo i sada dvaput pritisnuh...nikad pameti
C_A_B_O
2017-03-01 01:14 PM
Aman pomislih da Otac Makarije kadi i sveta ovaj odavno nesrpski krajicak neta kad opet ista balijanja.

Zamislimo samo ferum jevreja na kom se skupljau nazi ili gastronomskih rasprava o svinjskom pecenju gdje dolaze obrezani...

NEMA da trazis 777 dana ...stoga MOLIM da se OVO prezone u nESRPSKU mehanu i pUUt pod noge
yoland
(surfer)
2017-03-01 01:47 PM
Ma to je tebi Savke krivo sto sam te ponovo pronasao. Zadnji put smo se vidjeli u Kikindi kad je ona mala bila kod tebe da vidi treba li ti šta.
Javili su mi da si preminuo prija nekoliko godina ali ja sam sumnjao svo vrijeme da si ti poput Elvisa, Morissona i Kurta Kobejna isfolirao svoju smrt da bi otisao na Nepal meditirati u miru, kao sto sam ranije pisao.
Mogao si malo inkognitnije da se pojavis ovdje ali tebi stalo do svog imena i još na BL diskusiju, jer je ipak to tvoja rodna gruda.
https://www.youtube.com/watch?v=hW63aPgzkcA

https://www.youtube.com/watch?v=ReNL9JzcUbg

vacuum
2017-03-01 11:02 PM
Isto mi se desilo (skoro 2 dana) zato i stavih gornju temu. :)

Nije bilo ništa, rekoh nek samo to stoji, kad ono sve se pojavi čim ono objavi... e bas me razocara sada...

...a stvarno je vrijeme za faront na ovom daleeekooooo zatarjelom sajtu/forumu.
CPHA
(Чувари ћирилице)
2017-03-02 01:15 AM
Саво из Кикинде, је твој узор Јоланда.
Исти стил изражавања, мало хумора, мало полуистине, а свега надробљеног.
Па га баци из Брода у Славонски :-)))
Пљунути ти
:-))))
yoland
(surfer)
2017-03-02 07:25 AM
Ja bih vise volio da si mi ti uzor. Da uzorem kako bog zapovjeda:)
Ne fakat kada sam bio mali uvijek sam §xelio da cuvam cirilicu, a ni dan danas nisam to uspio, najgore je sto ni latinicu nisam sacuvao.
Htio bi ja ali badava. Kad god nešto napisem, odma mi neko odgovori latinicom I uzme I sva slova izpremjesta I stvori nove ispisane misli na svoj način, te ja ne sacuva latinicu za sebe. Mo§xda, kontam, bi uspio cirilicu sacuvati, pa da nešto napisem a niko ne skonta I ne odgovori već samo onako prazno ispod. A meni godra, uspio sam je sacuvati.
Kontam isto tako I tjesim samog sebe, da nije to bas tako lako, mislim cuvanje cirilice. Naime I sami Cirilo I Metodije je nisu uspjeli sacuvati; od one njihove cirilice se modificiranjem I evolucijom stvorio Sanskrit europski sto samo malo podsjeca na onu izvornu grcku. Kad nisu oni sto bi ja uspio. Zato ja ka§xem da bi vise voli da mi ti budes uzor, ali ne nazor već tvojom voljom:)
Dok to ne uspijem mogao bi slijediti ideju I princip opisanog u djelu Reja Bredberija Farenheit 451, gdje u buducem drustvu vlada zabrana citanja I posjedovanja knjiga, tako da stanovnici drustva pokusavaju da od zaborava otrgnu I spasu knjige na taj način da ih uce napamet tako da oni postaju knjiga. E to su pravi majstori I ti su pravi cuvari svih mogućih cirilica, latinica, sanskrita, slikovnih itd.pisama. Ja kad bih bio knjiga ja bih bio Romantika.
§x
BL
(Dr.)
2017-03-02 04:34 PM
gosp.POLARIS Do servera je nije do kompa još uvijek ima problema.
Popravke su u toku. ;(

Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2017-03-04 08:27 AM
Zoolender,
čini ti se ... ti si svetski covek tako da bi ti bio knjiga „SVET”, s podnaslovom SKANDAL.
yoland
(surfer)
2017-03-04 09:26 AM
Ma ima i to jer evo sada upravo gledam da obavijestavam cijenjeni puk, da je jutros po suncanom vremenu, izasla knjiga moje malenkosti: „Insan – savijeni palmin prut”.

Knjiga je u potpunosti papirna, a jedna od značajki koje je cine jedinstvenom je sam tira§x. Naime, knjiga „Insan – savijeni palmin prut” objavljena u tira§xu od jednog primjerka.

Osim ove posebnosti, „insan – savijeni palmin prut” sadr§xi još jedan kuriozitet dostojan većeg skandala, ali on će biti otkriven samo buducem vlasniku knjige.

Moja malenkost, kao autor knjige, ugovorno će se obvezati buducem vlasniku da nikad neće izdati vise niti jedan primjerak ove knjige, a vlasnik će opet na sebe uzeti obvezu da će zauvijek sutati o tajni koju nosi knjiga.

§x
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2017-03-08 03:32 AM
Zoolender-u,
Ne može se sačuvati ono što nikada nisi ni imao. Tvoji pokušaji čuvanja mi liče na ponašanje vjeverice. Skupe nešto pa zakopaju tamo i vamo. Onda nastupi dugotrajan san jer šta drugo CipiRipi da radi nego da sanja. Tako on usanja taj mnogo željeni plod, taj svoj nedostupni lješnik, koji je uvijek tu ali nikako baš tu … ali ima nešto sto ga u podsvijest kvrca i ne da mu mira … neka, o tom potom.
San postaje toliko stvaran, a radi nelagode, CipiRipi nađe premosnici u vidu misli: Ja sam to imao ali izgubio!
Prođe zima … CipiRipi počinje kopati, orati, uzoravati ne bi li pronašao svoj san … nema te usanjane „biljke-ljelje”. Onda počne radi svakakva druga čudesa ne bi li to nešto bar proklijalo. Počne gnojiti sa slovom „H”, nabaca ga u izobilju … što bi se reklo ne žali … a kako poseban dodatak doda „§x” (komšija mu od šure rekao da to baš vaHlja)… ali nema … ono što nisi imao, nisi ni posadio pa ne može ni proklijati, a u svakom slučaju to ne možeš ni izgubiti. Jedino što se postigne na taj način je da korov bolje raste na tako jednom pripremljnom zemljištu.
Nemoj čuvati ono što nije tvoje, ne beri brigu. Od tebe se čak ne traži da ga ne gojatiš … nisi ti kadar za takav jedan ljudski potez. Ti nisi čak ni CipiRipi ti si samo jedan mravojed kojega S. Dali šeta kroz metro.
yoland
(surfer)
2017-03-08 04:01 AM

Zmajevi, vjeverice, mravojedi, ma sve puca od metafore. Taman se ponada da me u vjevericu pretvori kad na kraju mravojed. Pa u redu, jes da sam kontao da onaj glodar sa ljeljom u Ice Age-tu razvali sve da dodje do cilja, čak i kontinente rasprsta te evoluciju promjeni, o klimi da ne govorim, mocan neki glodavko. A opet mravojed pojede nji§xa bica sa dugim ljepljivim jezikom, a i tipkajuci prsti mu nisu za odbaciti. Trudis se zmijuga loma-ubico i jako te je fino citati čak da i simpatican postajes koliko se trudis da mislis, kontas, skontas i da se bacakas da ponizis.
Evo jedna pjesmica za početak:

„možda sve pocinje bez valjanog razloga
možda sve pocinje iz plavog
zvuk sjeciva dok vibrira
ili pjesma
s one strane doživljenog
možda celik
i to samo za trenutak pod svjetlom
kad zablista”

Jane – Azra

Inspirisan mackama, zmajevima i onim filmom juče sto ga pogleda u 21.00 na TV& a radi se o najboljem macevalcem svijeta itd..pa ka§xe:

Bio neki kralj pa imao tri macke. Jednog suludog dana, kralju dojavise da mu je general čitav §xivot izgubio; nakon nekog strasnog boja, neprijatelj predvodjen zmajem, zarobi generala i konja mu. Rasporise konja, unutra ubacise generala, pa opet zasise konja i zmaj ga potpali i potjerase ga niz poljinu. Tri dana i tri noći general je jahao konja iznutra. Cetvrtoga dana, konju dojadi ova muka, te on crce. Kako u crknutome konju zdrav insan može §xivjeti samo dva dana, sesti dan crce i general.
„macku za generala!”, vikala je svjetina.
Kralj posla po macke kako bi se uvjerio koja je od njih najvjestiji macevalac, a iznad zavjese na ulazu u kraljevsku odaju postavi jedan mali jastuk, ali tako da bi i najmanji dodir te zavjese srusio jastuk ravno na glavu ulazaca.
Prvu poslase bijelu macku; čim se priblizi, ona ugleda jastuk, skinu ga i nakon što udje ponovo ga vrati na mjesto.
Siva macka dohvati zavjesu i čim ugleda da jastuk pada, uhvati ga, a onda pa§xljivo vrati na mjesto.
Crna macka, koja je bila poznata kao raniji ubica zmajeva, udje naglo i jastuk joj pade ravno za vrat, međutim, prije nego jastuk pade na pod macka ga rasplovi svojim macem.
Kralj ih postroji i pridje bijeloj macki pruzivsi joj generalski mac: „ti si moj novi general.” zatim pridje sivoj: „i dalje marljivo vje§xbaj.” Kad stade pred crnu macku ne rece ništa, nego uze koricu maca i njome je izudara bas kao neku budalu.
macevalac mora biti duhovan covjek, a ne brutalna sila. Njegov um mora biti nerazdvojni dio duse koja prozima hladan celik.

§x
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2017-03-10 03:35 AM
Postavi kralj bijelu mačku I dade joj sve počasti
I bi veče i bi jutro, dan Petak 13.
Prođe mnogo vremena … snaga je ustuknula pred mudrosti … kažiprstom prevlačeći po desnom rukohvatu trona samo krajičkom oka je gledao u dvorsku ludu koja mu je odvlačila misli od glogovog ko’ca … u jednom trenu se brecnu na dvorsku budalu … šta se tuda budalešeš, idi malo radi nešto drugo!
Budala: Ne mogu sada već premudri kralju … od nas dvojice dovoljno je da jedan radi nešto drugo.
K: Kako misliš?
Budala: Dovoljno je jedan da govori jedno, a radi drugo.
K: Jesi li ti budala ili luda?
Sada već Luda: Pa vidiš kralju ti napravi tender na kome si tražio „najvještijeg mačevalaca”, a dobi razdraganu vioglavu mačku, bez kačketa sa novim plavim sočivima.
K (još malo je bio ukočen, a onda se lagano vrati u stolac i onako više za sebe reče): Pa jeste da je pobijedio bez borbe, ali ja stvarno u opšte ne znam da li on zna držati mač u ruci!
Ponovo poče kažiprstom čisti istovjetno mejsto na desnom rukohvatu trona, ali sada već gledajući u ogledalo koje se budalesalo oko trona.
Crv nastavi bušiti tkanje jabuke delišes … i bi veče i bi jutro, dan Petak 14.

Kao što je teško sačuvati nešto što nikada nisi imao, takođe je teško poniziti nekoga ko je toliko nisko. Jedno je biti ponizan na način da sam poniziš svoj ego, a drugo je spustiti se toliko nisko pljuvanjem na svoju srž čuvajući ego.
I mani se zmija, ne mogu ih hvatati, nešto mi žili ruka.
yoland
(surfer)
2017-03-10 04:42 AM
Gospoda primati rado ubijaju vrijeme tri...eći jedni drugima vaske, a primarni cilj ovog njihovog drustvenog obicaja je smanjivanje napetosti unutar grupe.
Dame i gospoda ljudi cine istu stvar razmjenjujuci rijeci, pa kad nekome ka§xes gotivne stvari i komplimente te pokazujes saradnju, ti si ga, u stvari, oslobodio jedne vaske; ništa spektakularno, ali manje će se cesati.
Oni koji imaju vise vaski, tra§xe predaniji pristup tri...ljenju, pa kad ga ne dobiju, nešto ih uhvati u krstima (krizima - za posjetiteljstvo koje ovu imenicu pretvara u glagol s pet prstiju).
Takvi će biti stalno napeti.
A još gore će proćioni koji bi samo podmetali ledja u „tri...i me” polo§xaj, a nikad se ne bi latili tudje vaske, nego bi malo proceprkali po krznu i opet nazad: „hajd sad ti.”
Naravno, kao savrsen indikator la§xnog tri...ljenja, partnerov svrab neće nestajati i on će vrlo brzo biti prisiljen krenuti u potragu za istinskim tr...iteljem, a ovaj će la§xni, ojadjeni, osjetiti kako ga prozima strasna ovosvjetska nepravda, i to će još i uzviknuti, bas kao kalimero.
Prostak jedan sebični!
dabil.
Dok god elementi-subjekti jednog sistema svoje međusobne odnose - u namjeri da se sto lakse odr§xe u zivotu - uredjuju po znanju i principu mr§xnje konkurencije i borbe, oni se nalaze na niskom stupnju svijesti. Tek kad predju na princip ljubavi i saradnje, znak je da su pronasli idealno (univerzalno) rjesenje svog opstanka, da su ovladali znanjem i da imaju visoku svijest. Princip jedinstva svih, saradnje, mira, reda, rada, uzajamnog pomaganja i ljubavi je prirodan, univerzalan princip i on je najviše znanje, informacija (software) po kojem priroda postoji i samoodr§xava se. Jedino pomoću njega moguće je ostvariti najvisi cilj §xivota i postojanja - izbegavanje patnje, smrti, nezadovoljstva i zla, a dostizanje zadovoljstva i dobra.

Haj sad opet kontaj par dana i ispuni misli necim kvalitetnim. Ali sada pazi da opet ne promasis sr§x, već ispada da samo podmeces djale da te trebe trébe:)

§x
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-03-10 06:59 AM
E bas ti hvala k'o bratu. Nije me niko odavno ovako istri...io.
Kažu da jedna vrsta majmuna tenziju u zajednici lijeci seksom. Ako se dobro sjecam iz dokumentarca to je kod njih kao „dobar dam”. Nema dam-ne dam, uvijek je dam. Bilo bi interesantno uvesti to i kod nas u regionu. Region je inače modernije ime za trg gdje smo slali sve strance u onaj hotel sa mnogo spratova: „Yes, yes, you go Slavija. Tramvaj dvojka. Yes Yes”

Cisto da se vidi da li bi veci red bio ispred rezidencije sa datumom u licnoj „Rijeka, 29. travnja 1968” ili „1967. год. у Теслићу”. Vidi vraga nigdje datuma u ovoj drugoj rezidenciji. Samo godina. Nešto ne stima. Kod druga se lijepo znalo, 25 maja se čestitao rođendan, pioniri i omladinci mahali rukicama. A ovi kojima je to smetalo zaboravljaju da se tih dana mahalo i nogicama. Sto je imalo nesagledivo pozitivan uticaj na smanjenje tenzije na trgu sa najvecim kruznim saobracajem u regionu. Mada kažu da velicina (trga) nije važna. Kažu, a lažu.

Ali kad malo razmislim odustajem. Penzioneri bi pred kraj mjeseca, kad tenzija sto penzija nije dobacila do prvog, zakrcili prostor u parku sa Tisom. Ne tisom sa liscem, nego covjekom imena Tisa. A moz' biti da neki tenziju spusti na bronzanoj drugarici. Sto bi bila uvreda za golubove jer samo oni imaju ovlastenje da tu uneredjuju. I uvrijedjeni golubovi bi prestali da donose grancice mira i vidi vraga. Opet bi nam se desilo, ali ne ono sto dolazi svakih 30 dana, nego ONO sto stize otprilike svakih 20-30 godina. Ts Ts jezik pregrizao, bas smo slavili 25 godina od kako smo pustili golubove da seRu.
yoland
(surfer)
2017-03-10 07:47 AM
Gospodin Pjer, stari licemjer:). Cemu mistifikacija tih rijeci i idolopoklonstvo im, kad ih svakodnevno dajemo, forumskim komentarima masovno: super ti je komentar, rado te čitam, ovaj ti je dobar..., samo umotane. tako se valjda dvaput obradujemo (dvije vaske); prvi put kad primimo dar, a drugi, kad ga otvorimo, bas kao mr. Bean kad samom sebi posalje rođendansku čestitku.
Ne va§xi za tebe alirecimo kada od suprotnog pola smo navikli na dva iznenadjenja, ocekujemo tada zamotano „hvala”, pa kad ga dobijemo neupakovano, ste§xemo ga znojnim rukama kao pandorinu kutuju u kojoj se jamacno skrilo „kako bi bilo da ukrstimo genitalije?” ili „hoš mi bit §xirant?”
A sve zbog tamo nekoga koji je nekada, njegovim zamotavanjem, htio dati veliki značaj tom poklonu koji smo svi u stanju dati. U to doba Sovjeta sam §xivio u tom bloku ne razmišljajuci kako je na trgovima gdje se slavi rođendan druga sto rece ne nedrugu ´48-e. Naime prije jednom kad sam bio prilično kratak, majka je je u kucu donijela preko 7 kila sto me prilično iznenadilo obzirom da smo tada bili najsiromasnija porodica u Litvaniji.
Otac je odmah odvojio dvije kile i rekao da je to za ako ko naidje. Cekali smo deset minuta i kad niko nije naisao. Ja sam se napravio da nailazim i uzeo te dvije kile. To je ujedno bio i moj prvi nailazak pa sam ga se u kasnijim nailascima uvijek rado sjecao.
Ostalih pet kila majka je rasporedila po mjesecima, ali tako da je mart dobio najviše. To stoga sto mart ima osmi.
Nedugo zatim, po komsiluku se proculo o naših sedam kila i na vratima se pojavala glava najsiromasnije porodice Kazahstana. Majka je glavu pozvala da udje ali kako nije imala noge nije ni usla nego je samo zatra§xila da joj posudimo solju kile, na šta je majka zavikala da ne može i nek crkne. Glava, naravno, nije odmah crkla nego malo kasnije u miru kazahstanskog stana. Kazah stana, ne kuce.
Ja sam svoje dvije kile orocio na pedeset godina i sada imam blizu sedam tona, ka§xe se §xive vage, mada ja nikad nisam vidio §xivu vagu niti §xiv kamion koji prevozi sedam tona. Zato ljudi i ne govore kamionu: „§xiv ti meni bio”, nego se to obično ka§xe soferu koji ga je dovezao, a ako bi taj sofer umro ili poginuo, za njega se ne bi moglo reći da je §xiv, Ali to ne znači da je pre§xivar. Pre§xivar je krava, naprimjer ili razbijeni toplomjer za kojeg možeš reći da je u njemu prije bila §xiva.
Zato vrapci nikad ne postaju vrane jer bi se i za njih govorilo „prije §xiv, a sada kra”, ili prekrajac. Prekrajac je Armani iz Piacenza, Emilia-Romagna i on je i ako jako star izuzetno §xiv iako nije vrabac ni razbijeni toplomjer.
§x
CPHA
(Чувари ћирилице)
2017-03-10 12:59 PM
Ресетов'о се на фабричка подешавања.
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2017-03-10 05:53 PM
Teško je kod tebe pogoditi srž iz jednog prostog razloga što je nema ali forme … aaaaaaa toga je na pretek … npr. mnogo sam pametan, znam stihove, znam naći dvosmisao čak i trosmisao neke riječi … stoga ajmo horno: Ko je najsasvim potpuno sasvim najbolji dasa!!!!!!
Genijalne stvari su jednostavne stvari … ti složeni nadasve kompleksni i doskočicama prožeti čoveče.
Pošto je forma nešto što te definiše, srži tj. suštine nema, onda ide floskula „ … smanjivanje napetosti unutar grupe…”. Kako moćno, proevropski, svjetski čaaak to zvuči, nigdje pitanja, a još manje odgovora: KOJE GRUPE?!?!?!!?
Da vidimo: Teško je povjerovati da će koza sačuvati kupus; takođe, teško je za povjerovati da će ovca dopustiti kurijaku da joj očnjacima češlja vunu na vratu … ali tu su primati … pa, neki primati su vegetarijanci ali ima primata A koji vole pojesti primate B … teško je za povjerovati da će primati B svojevoljno okrenuti leđa primatima A … ali bitno je da je floskula tu … koja lijepo zvuči … low tension, saradnja … bla, bla … truć, truć
Nema potrebe da razmišljam danima jer sam razmišljao vijekovima … i reče mi jednom jedan čo’ek … zaboraviš li prošlost mogla bi ti se ponoviti … te skontah da nesmijem vjerovati majmunu, odnosno frizirati se kod kurijaka ili pozvati kozu na čašicu razgovora … ma daaaaj … više mi se svijađa Pjerova taktika da mi glumimo muški dio grupe ta da vas tri*e81m0 kao …
yoland
(surfer)
2017-03-10 07:06 PM
Sr§x je ono sto ti nisi dokucio a vjerovarno nikad ni nećeš. Zašto, jer jednostavno sama sr§x si ti i takvi. Nevidis retrospektivu i sve gledaš kroz dogmu i prizmu gdje podijeljene energetske nijnse iscezavaju u biti. Zašto, jer jednostavno nikada nisi ni bio tusiran a domaticno si prihvatio „dobro”. Zvuci ti pretenciozno i paraoksalno ali moguće je i zlo nauciti osjecati kao dobro (i obratno) i tako izgubiti mogućnost razlikovanja dobra i zla. Volis biti musko primatsko pa da i nastavimo u tom kontekstu..
U jednom velikom kavezu nalazi se pet majmuna. Postave se tanke merdevine do samog vrha i tu stave bananu. Kad- tad jedan od majmuna će krenuti ne bi li dosao do vocke. U tom trenutku uzme se crijevo i istusiraju ostalu cetvoricu ledenom vodom. Kada majmun pojede bananu, postavi se ponovo drugu na vrh kaveza. I opet, kada jedan od njih pocne da se penje, ostale istusiraju hladnom vodom. Ponovi se to deset, ako treba i dvadeset puta. U jednom momentu, kada neki od majmuncica krene po dvadesetu bananu, ostala cetvorica će se baciti na njega i pokusati fizicki da ga sprjece – ako treba, dobro će ga prebiti - jer oni ne §xele da budu istusirani. Kad se to postiglo, izvede se jednog od majmuna iz kaveza, a umesto njega uvede novog. Naravno, novi odmah kreće po bananu, a ostala cetvorica se bacaju na njega i tuku ga. Novi majmun pokusava još dva-tri puta da dodje do vocke, ali posto uvek dobije batine, na kraju odustaje. Zatim, dolazi vrijeme da se još jedan stari majmun zamjeni novim. Drugi novi majmun takođe kreće odmah po bananu, ali se trojica starih bacaju na njega i tuku ga.
Sada dolazi najznacajniji trenutak eksperimenta jer zajedno sa trojicom starih majmuna, koji znaju za hladan tus, u mlacenju novog majmuna ucestvuje i onaj prvi novi majmun, mada, u stvari, ne zna zašto to radi, jer on hladan tus nije do§xivjeo.

Stalno mjenjajuci majmune, u jednom trenutku u kavezu će biti pet potpuno novih majmuna, pri cemu će onaj najnoviji pokusati da dodje do banana, ali će dobiti batine od cetvorice svojih prethodnika, koji uopste ne znaju zašto ga biju (oni nikad nisu bili tusirani), ali su vidjeli da je takav obicaj.„

Zakljucak koji iz ovog eksperimenta mo§emo izvesti jeste da za majmune, banana koja visi na vrhu kaveza, po svojoj prirodi, je dobro, a batine, zlo, ali je to shvatanje nasilno, tj dresurom promenjeno, tako da je sada banana koja visi na vrhu kaveza postala zlo, a batine zbog banane su postale dogma koja je u vidu tradicije nastavljena da se njeguje i odr§xava kao dobro.
To je ono sto su ti i takvi slični nauceni kroz vijekove koji su ufurani kao da su oni jedini na svijetu imali monopol na istorijskim traumama kao da svi drugi na svijetu su imali beztraumaticnu i harmonicnu proslost bez sukoba, ratova, razaranja, unistenja itd…
Razbu, da je tako, istorijske knjige bi bile prazne. A posto uistinu su pune na hiljadu i tisuca raznih ratova, razaranja u svim mogućim kombinacijama, slijedeci tu logiku na kojoj istrajavas, nikada ni jedna civilizacija se nebi odr§xala ni 5 godina, nikakve ekonomije nebi postojale, nikakav progres covjecanstva se nebi dogodio već bi se svi bojali banane.
Zavrsvam teskt sa početnom recenicom: Sr§x je ono sto ti nisi dokucio a vjerovarno nikad ni nećeš
Krug zatvoren.
§x
anonima
(Stranac)
2017-03-11 04:41 AM
Cemerko napada Zisa njegovim oruzjem ?!

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-03-11 06:25 AM
Licemjerje? Ima toga. :P
E sad da covjek objašnjava - aaaa jesam rekao, kriv je, pravda se.
Da ne objašnjava i ne zali se na 'presudu„- slaze se sa kvalifikacijom. Ono bas 100%. A nije bas 100% jer apsolutno crno tijelo ne postoji. Nemo's krivu Drinu ispraviti kako god okrenes.

Pa da opisem ovu zadnju krivinu:
Nije licemjerno dati plus onome ko napise nešto sto te natjera na razmišljanje. Kao npr gore navedena kvalifikacija o kojoj razmišljam. (vidi opet licemjerje - ali kad već covje sErE, treba to posteno odraditi).

No u situaciji kad se svi dive kraljevom novom odijelu staviti plus na komentar (što ne bi bilo licemjerje) ne pravi kralja golim. I suprotno.

Glasove petogodisnjaka (ili onih koji su na putu da se resetuju u početno stanje malo zastali na tom nivou) treba oslusnuti.

Hoćeš sine da ti babo vrati sudstvo, il' ćeš da branimo dan republike, il' ćeš da babo ustane u odbranu od tuzbe? Kako rece komsija na spratu ispod, ja bih da mi poraste penzija. Ili još bolje da mi unuk koji živi u mom stanu dobije posao i krene praviti praunuke.”
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-03-11 06:46 AM
Kod nas posto je otac bio vojno lice je bilo kao na dvoru. Moglo se i po mjesec dana u vojni kamp u Baske vode po cijeni 30% nizoj od one za pucanstvo.
Tako da sam ja bio bas dugacak. Jedno 55 cm. Te tri i još pola kile su se orocile, pa nije bas naraslo do tri tone, ali tu je negdje. Ne može covjek potrositi koliko toga ima.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-03-11 06:48 AM
Promace mi: „rado te čitam, ovaj ti je dobar.”
Vidi licemjera. :) :)
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-03-14 03:08 AM
Eksperiment sličan onome sa majmunima:
https://youtu.be/AegLdB7UI4U
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
2017-03-19 06:58 PM
Sidje Zoolenderu,
Lijepo si se potrudio, nema šta. Ima ovdje podosta redova. Da nema, mogu slobodno reci bespotrebnog kolorita, sve bi bilo konciznije ali avaj.
s podosta napisanog bih se mogao sloziti samo da se radi o drugom kavezu … onom u kome su majmuni bili prije nego su ih stavili u ovaj. U kavezu u kome su morali da idu sprat nize (u podrum) po bananu.

Sfera je zatvorena i tacka! ….(aaaaaa kako ovo mocno zvuci).
yoland
(surfer)
2017-03-30 11:50 AM
O vozdra care, šta mai?
Pa ja pišem o sr§xi napisanih tekstova mojih ovdje na ovom ciber mjestu, a ti se guras da budes primat, pa ja nastavljam u kontekstu.
Sto ba volis da ides u podrum po banane prvo pa da te onda prebacuju u drugi kavez. Nisam znao da me tako gledaš iz nizine I ponizno se saginjes!

A šta §xeska razbu ima previse bespotrebnog kolorita. Pa ti jarane iz krajnosi u krajnost; Sada si ponizan a sada si uzdignut do carevog nivoa da mi dajes kritiku kao sto Emperor Joseph II dade Mocartu poslije izvedbe maestralnog djela. Et samo da ka§xe nešto, nako ko laik što se pretvara da ima znanje a veza ko da mu je pertla od cipele otac:)
https://www.youtube.com/watch?v=H6_eqxh-Qok

§x
 Comment Remember this topic!

Looking for PomPom Keychains?
.