Forums : Banja Luka

 Comment
Вехабије у граничној полицији БиХ!
CPHA
(Чувари ћирилице)
2017-02-16 03:45 AM
Каква држава таква и гранична полиција!
Гдје ово има?!

Odredbe Pravilnika Granične policije BiH prema kojima se pripadnicima ove policije zabranjuje nošenje brade „teško” su pogodile pripadnike i simpatizere vehabijskog pokreta u Graničnoj policiji, koji su njegovim stupanjem na snagu kolektivno otišli na bolovanje, piše „Euroblic”.

„U Graničnoj policiji godinama postoji problem sve većeg broja pristalica i sljedbenika vehabijskog pokreta koji su zaposleni na graničnim prelazima. Direktor Granične policije Zoran Galić odlučio je krajem prošlog mjeseca da riješi ovaj problem i donese novi pravilnik o propisanom izgledu graničnog policajca”, naveli su izvori ovog lista.

Srpski i hrvatski granični policajci godinama su slali brojne dopise Galiću u kojima su tražili uvođenje reda u službi, ukazujući na problem sve većeg broja graničnih policajaca koji su pristalice radikalnih islamističkih pokreta.

Galić je rekao za „Euroblic” da mu je poznato da su novi pravilnik i instrukcije o ličnom izgledu policijskih službenika izazvali nezadovoljstvo kod jednog broja graničnih policajaca koji javno praktikuju islamsku vjeru.

http://www.atvbl.com/granicna-policija-cisti-vehabije-iz-svojih-redova/
yoland
(surfer)
2017-02-16 05:47 AM
Neki dan čujem da Koncita Vurst hoće da se prijavi na konkurs za upra§xnjeno mjesto u granicnoj policiji, na granici između BiH I Austrije.
Kada ovo procita ima da mu/njoj dlake na bradi se nakostrijese. Ma ima da Galica na sud da u Strazburu tu§xi za polno-vjersku-trans diskriminaciju.
yoland
(surfer)
2017-02-16 06:02 AM
Ovo mora da je record; dobi 23 e-maila samo sto sam objavio post. Puno §xalbi I ka§xu da nije izasao nikakav konkurs na upra§xnjeno mjesto na granici BiH I Austrije jer još nije zavrsen zadnji konkurs za zaposljenje na granicnom prelazu Donja Gornjovacha između BiH I Novog Zelanda. Moj odgovor je da se mogu voditi dva paralelna konkursna natjecanja u razlicitim fazama..to je ono sto sam čuo.
Druge polemicke zalbe citalaca rade se o njihovoj sumnji da Koncita nema šta da potegne tu§xbeno u vezi vjerske diskriminacije, jer je hrišćanske vjeroispovjesti. Moj odgovor je da je to bilo tačno dok nije Konco odlucio da promjeni vjeru te simboličnim fizickim potezom promjenio I pol jer je suneteci se otfikerio malo vise.
Uh, mrzi me kad moram ekstra da objašnjavam te istotako me nervira da mi saljete mailove kada imate mogućnost sudjelovati na ovim diskusijama te polemizirati.
§x
C_A_B_O
2017-02-16 10:07 AM
IMA toga svuuuuda..NY noviji primjer ...nego zanima me imal u tzv graHnicne poHlicije pip hUpustvo da se peru ruke...poslije Xxraaaanja
BL
(Dr.)
2017-02-17 05:33 PM
Čitam jedan clanak na internetu da su sve vehabije na granici sa Srbijom ali gdje granici sa Kosovom i Metohijom.
To bi nas sve trebalo da zabrine,a ne Bosna i Hercegovina.

Sve mi se čini da mnogi zatvore oci kad prelaze granicu Srbija i Kosovo Metohija mada imaju sliku sa otvorenim ocima na pasosu.

Nadam se da sam dobro objasnio na bosanskom. ;)
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-02-18 07:01 AM
Nije važno kakve je boje mačka, već da li lovi miševe. — kineska poslovica

Kad se neka organizacija bavi bradama zaposlenih to je los znak.
Ono sto je narodu bitno je koliko se ceka da se predje granica i koliko para iz budzeta kosta to zadovoljstvo da te neko zaustavlja trazi dokumente i uzme ti pare za recimo TV koji si kupio „da zastiti domaće proizvodjace”.

Srbija 1899
https://tinyurl.com/zla967g

Bahami
https://tinyurl.com/jrnu992
POLARIS
(доктор)
2017-02-18 08:42 AM
***
Kad se neka organizacija bavi bradama zaposlenih to je los znak.
Ono sto je narodu bitno je koliko se ceka da se predje granica i koliko para iz budzeta kosta to zadovoljstvo da te neko zaustavlja trazi dokumente i uzme ti pare za recimo TV koji si kupio „da zastiti domaće proizvodjace”.
***

Више се не питам, Перо ти се не правиш глуп, ти то јеси.

Све се може обесмислити и изокрнути, али овде није ријеч о брадама, које сад одједном не сметају, а прије појаве вехабија биле су стереотип за четнике и толико мрске и неподношљиве. Колико ја схватам овде је ријеч о идеологији коју проводе ти носиоци брада и њихово присуство у једној тако осјетљивој институцији као што је „царина”.
anonima
(Stranac)
2017-02-18 11:53 AM
Nećemo hipstere u granicnoj policiji.

@nonima
BL
(Dr.)
2017-02-18 03:26 PM
gosp. POLARIS Mogu vam preporuciti da procitate jednu dobru knjigu. Pouke života Elisabeth Kubler Ross David Kesslerog

Mislim da je vrijeme da poradite na sebi i naučite nešto novo i nešto što će vas oraspoloziti da se osjećate bolje.Toliko ste negativni i nekomunikativni da je to zalosno,a da ne pricam o vasoj kulturi.

Ako ste vi neki medecinski radnik koji pomaze ljudima onda su jadni ti ljudi kome ste vi pomogli.
Mnogo me posjecate na Bakira Izetbegovica taj covjek još se nije nasmijao, vasa kopija.

Zivot i nije tako crn kako ga vi gledate, pogledajte ovaj snimak:

http://tinyurl.com/hhc26ej
POLARIS
(доктор)
2017-02-18 04:02 PM
БЛејо значи ти из те „идиот гајдс” литературе црпиш знање.

Аферим, :)))
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-02-18 08:42 PM
Polaris,

Dopustite da vam skrenem paznju da upotrebom navodnika u rijeci „carina” recenici dajete znacenje koje, čini mi se po tekstu, niste namjeravali.
Neko zlonamjeran bi vas zbog toga mogao izjednaciti sa sterijinom Femom.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-02-19 07:53 AM
ATV:
„U Graničnoj policiji godinama postoji problem sve većeg broja pristalica i sljedbenika vehabijskog pokreta koji su zaposleni na graničnim prelazima. Direktor Granične policije Zoran Galić odlučio je krajem prošlog mjeseca da riješi ovaj problem i donese novi pravilnik o propisanom izgledu graničnog policajca”, naveli su izvori ovog lista.„

E jest' rijesio problem svaka cast.

”Čuo sam da su slali i nekakve dopise u kojima se žale na vjersku diskriminaciju. Vjerujte da me to uopšte ne interesuje. Pravilnik će ostati na snazi i gotova priča„, poručio je Galić.

Zamišljam da Direktor postane pripadnik selafija. I da donese pravilnk po kome svi pripadnici granicne sluzbe moraju imati bradu.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-02-19 08:03 AM
Izgleda da gradonacelnik nešto radi.
Jedini je problem da ni jedan od trojice ne može dobiti posao u granicnoj sluzbi. ;)
https://tinyurl.com/gm97f6c
POLARIS
(доктор)
2017-02-19 11:54 AM
Кориштење наводника је вишезначно, а једно од више значења кориштења наводних знакова је и:

„Наводницима обиљежавамо ријечи којима се у тексту даје значење супротно од онога које оне иначе имају (кад се оне изричу са иронијом, сарказмом, сумњом, подсмјехом и сл.) Тад они подразумјевају значења ријечи тобожњи, лажни, наводни, такозвани и сл.”

Еее, сад на твом такозваном „босанском” можда има везе са тим о чему причаш. Али што се тиче српског, предлажем ти да прије него се обрукаш, проучиш то што желиш да прокоментаришеш.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-02-19 04:00 PM
Raduje me da pokazujete pozitivni pomak. Ovim „bosanskim” je jasno šta ste htjeli reci.

Što se tiče upotrebe navodnika, upravo znacenje koje ste pomenuli sam primjenio i nije jasno zašto „carina” a ne jednostavno carina.

Колико ја схватам овде је ријеч о идеологији коју проводе ти носиоци брада и њихово присуство у једној тако осјетљивој институцији као што је „царина”.
CPHA
(Чувари ћирилице)
2017-02-20 11:27 AM
Је ли ово некоме смрде ноге?

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-02-21 03:30 AM
Na prvi pogled riječ „takozvani” i navodnici na „bosanski” se cine pleonazam, stilistička greška, odlika loše govorne kulture, suvišna upotrebu reči sa istim značenjem. Ali može imati smisla ako služe za pojačavanje izraza, sto mislim da vam je bila namjera.

Ipak preporucujem odbacivanje jednog jer su zajedno suvišni sa stanovišta iskazivanja misli.

POLARIS
(доктор)
2017-02-21 04:17 AM
Перо не могу да ти помогнем, твоје проблеме на жалост не могу да лијечим, за то је потребан струњак из друге области, неко ко се бави лијечењем рехабилитацијом од психичких болести и поремећаја.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-02-21 05:55 AM
Doktore Polaris,

Mozete li molim Vas pojasniti da li ste dijagnozu promijenili, ili ste prethodnoj „glup” dodali i „lud”?
BL
(Dr.)
2017-02-21 01:44 PM
gosp.Polaris na poslu:

http://tinyurl.com/js62h3c
anonima
(Stranac)
2017-02-21 03:06 PM
Pero, doTur moRe da ti namjesti slomljenu nogu, salije stravu, „zavari” zeludac ... a za te psiKicke probleme obrati se njegovom mentoru, dr. Dabicu.

@nonima
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.