Forums : Banja Luka

 Comment
Срећна ти Слава Републико СРПСКА
POLARIS
(доктор)
2017-01-09 02:04 PM
Лијепо је било данас на паради у Бања Луци.

http://skr.rs/Lhk
POLARIS
(доктор)
2017-01-09 04:14 PM
Као што је и очекивано, најљепша честитка стигла је из матице мајке Русије.

http://skr.rs/Lh8

Па, срећно нам било!
CPHA
(Чувари ћирилице)
2017-01-10 11:42 AM
На многаја љета!
:-)
Занимљиво је да је у вријеме Котроманића, св. Стефан био заштитник државе.
D-Man
(Analyst)
2017-01-10 05:22 PM
Време је да Бакир схвати да:

1) Треба да седне заједно са Додиком и Човићем и постави питање да ли су за заједничку изградњу БиХ,
2) Ако дотична двојица кажу да јесу онда да он, Бакир, предложи да се из БиХ избаце сви странци а да званична лица у Федерацији БиХ и Републици Српској почну да граде државе,
3) Исто тако, након што Додик и Човић кажу да су за изградњу БиХ, тај исти Бакир предложи да се Републици Српској врате све отете надлежности и да се БиХ врати изворном Дејтонском споразуму.

Ако су и једни и други и трећи за заједнички државу онда управо то што сам навео изнад једноставно мора да се догоди. Нема друге опције осим овог свирања некој ствари и терања ината већ више од 20 година.

Ја нисам од оних који се курче и тврде како ће РС бити независна јер то, на жалост, не зависи ни од Срба ни од Муслимана у БиХ (а ни од Хрвата).

Уколико нема договора десиће се или нови рат (из којег, без обзира, на резултат опет нико неће изаћи као победник) или ће и један и други ентитет врло тешко обезбедити услове, у оваквој ситуацији каква је већ пар децениија, својим грађанима па ће БиХ постати ругло са којим ће се спрдати цели свет.

Иначе, рекао сам до сада милион пута да којим случајем Бакир изађе са предлогом да се БиХ подели на 3 дела и да се сви сложе око тога прва би ЕУ (те НАТО и САД) разје6ала тај договор. Али, утопија је очекивати од Бакира да предложи поделу БиХ али би било логично да инсистира, управо он, на изворном Дејтону, враћању надлежности РС (чиме би ''купио'''Србе) и изградњи једне државе са два ентитета и три народа. То је једниа опција која не води у рат.
BL
(Dr.)
2017-01-10 07:12 PM
gosp. D-Man Nemam ništa protiv vasih zelja i lijepih snova.
Ako se vi bolje osjecate da mastate i uzivate u vasim snovima samo uzivajte i sa srećom.
Ovdje se postavlja jedno pitanje, zašto trazite od Bakira da cijepa BiH.
Ko je Bakir da cijepa Bosnu i Hercegovinu? ( u snovima je sve moguće ali vrijeme je da se probudis ) Vjeruj mi jarane, da sa takvim zeljama i snovima imam osjecaj da vam je humor jaka strana.

Vase snovi su kao kad bi otisao u Beograd i tražio od Seselja da Kosovo i Metohija,Sandzak i Vojvodina postanu države. Mislis da bi Nikolic ili Seselj pristali na to ? Ne,ja mislim da je to prosto nemoguće.

Vi bi granice gosp. D-Man i cijepanje,a ja sam vise za zivot bez granica.

Ko je taj vas Bakir gosp. D-Man da ...mirne snove vam želim.

Međunarodno priznanje nezavisnosti i suverenosti Bosne i Hercegovine

06.04.1992.

Dana 06.04.1992.godine EZ je priznala Bosnu i Hercegovinu kao samostalnu i nezavisnu državu u njenim postojećim granicama. Sticanjem nezavisnosti Bosna i Hercegovina je postala subjektom međunarodnog prava. Kao subjekt međunarodnog prava imala je pravo da postane članica Organizacije UN, Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju, kao i članica svih drugih međunarodnih organizacija i agencija. Članstvo Bosne i Hercegovine u međunarodnim organizacijama proizvelo je za Bosnu i Hercegovinu međunarodnu obavezu da svoje odnose s drugim državama i međunarodnim organizacijama uredi u skladu sa međunarodnim pravom.

POLARIS
(доктор)
2017-01-11 05:43 AM
Д-Мен, са БЛејом би се сагласио у једној ствари, а то је да заиста сањаш, али твој сан се односи на то да муслиманима покушаш објаснити како то изгледа бити коректан у политици.

Муслимани у БиХ су недржавотворна вјерска групација који покушава да споји неспојиво.

- Исламску религију која не познаје и не признаје националност и државност.
- Босанску државност засновану на српској државотворности, историји и традицији
- Муслиманску митологију о ексклузивности права на Босну
- Упорно форсирање своје измишљене националности.

Кад погледаш све ово схватиш да су они у грдном проблему, како интелектуалном, тако и у емоционалном, а ту ну батаљон добрих психијатара неби могао помоћи.

Довољно је погледати имбецилни аргумент наведеног БЛеје, ЕЗ је признала БиХ, наведе човјек датуме и све остале глупости и то је као главни аргумент што Босна не може да се подјели, а Југославија коју је признавао читав свијет са истим тим и таквим датумима и појединостима, могла је да се подјели.

Невјероватно, људска глупост, шовинистичка заслијепљеност, провинцијални дух, малограђанштина, примитивизам поменутог БЛеје и његових саплеменика је немјерљива.

И зато Д-Мен:

„Nolite dare sanctum canibus, neque mittatis margaritas vestras ante porcos, ne forte conculcent eas pedibus suis, et conversi disrumptam vos”
D-Man
(Analyst)
2017-01-11 02:52 PM
Ја сам само покушао да кажем на који начин Бакир може да сачува БиХ:

1) Признавајући два равноправна ентитета,
2) Враћајући надлежности које су отете једном ентитету,
3) Доследно инсистирати на Дејтонском спорузуму.

Начин на који Бакир неће моћи сачувати БиХ или ће, не дај Боже, довести до још једног рата:

1) Гурајући Србима константно прсте у очи идући толико далеко да се преко суда који фаворизује муслиманску страну забрањује, 20 година након рата, Дан Републике Српске!
2) Наставак реторике о Србима те РС као ''геноцидном народу'' и ''геноцидној творевини''
3) Инсистирајући на изменама Дејтонског споразума у мери у којој то одговора само Муслиманима.

Бакир је својим глупим поступком да се укине 9и јануар као Дан РС отворио старе ране. Сад више нико једноставно не може назад! Он ће да тупи и тера Тужилаштво да покреће поступке против фактички целе РС због његове глупости. На то све ће Додик да тражи враћање надлежности и то по Дејтону. Ко му то може забранити? Прошла су времена НАТО иживљавања.

Данас је чак и статус кво немогућ Бакировом глупошћу па изгледа да остају само два путића; један је какав такав договор 3 народа а други је, на жалост, нови рат. Нико паметан га не жели и не треба али када се нађе глупан којем смета један датум и онда покрене целу лавину због тога онда се ништа добро не може ни очекивати.
BL
(Dr.)
2017-01-11 05:31 PM
gosp. POLARIS Iskren da budem ja bih lično i volio da je ostala Yugoslavija koju je TITO sastavio.Vjerovatno bi i prezivjela da su tadasnji politcari bili normalni.Možda da je tada Vucic bio na celu sa ovom danasnjom politikom koju vodi.Mislim bez Alije,Milosevica i Tudzmana.
Recimo da je iz BiH bio Radoncic SBB i iz Hrvatske Pernar Živi zid.

Poslije ovakvih vasih komentara i izlijeva mrznje i uvreda pitam sa kim smo mi to zivjeli u Yugoslaviji.Da, naravno svugdje ima svega.
Srećom Pjer i pojedini diskutanti su tu koji su primjer kulture i cojstva.

gosp. Polaris vi ste stvoreni da mrzite, a ja sam stvoren da budem milosrdan.Ciji su snovi ljepsi moji ili vasi. ( ako napisem vi ne mislim na vas narod,samo vam persiram jer mislim da ste stariji od mene vjerovatno 20 godina)

gosp. D-Man Ne valja politika nikome u BiH to ja vidim ali se pitam zašto uvijek glasate za iste politicare.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-01-11 08:04 PM
BL,

Jugoslaviju je „sastavio” kralj Petar. Tito ju je sacuvao i dodao joj Istru.

Zašto biramo iste? Od ovdje prisutnih malo ko može da glasa. A oni koji mogu, jednostavno nemaju dobar izbor. Ovi za koje glasaju su po njihovom izboru najmanje losi, ili se nadaju da će dovesti do neke promjene (vidi za koga je @ glasao na pred-pred-pred zadnjim izborima).

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2017-01-12 06:06 AM
„Ovdje se postavlja jedno pitanje, zašto trazite od Bakira da cijepa BiH.
Ko je Bakir da cijepa Bosnu i Hercegovinu? ( u snovima je sve moguće ali vrijeme je da se probudis ) Vjeruj mi jarane, da sa takvim zeljama i snovima imam osjecaj da vam je humor jaka strana. ”

BL,

Da vam je humor jača strana - obracas se grupi ljudi.
Da Vam je humor jača strana - obracas se pojedincu kog persiras.

Inače istorija je potvrdila da ovo sto D-man predlaze ima smisla: Decentralizacija jača državu. Nametanje nečega (sud, policija, simboli, praznici) od strane vecine (Bosnjaci u BiH) hrani separatiste u manjini.
Njegovi prijedlozi Bakiru idu u pravcu ocuvanja zajednicke države na osnovama da su 3 naroda ravnopravna.
BL
(Dr.)
2017-01-12 03:04 PM
gosp. Pjer u tom slučaju glagol je u mnozini muskog roda.Vi ste rekli *i muskoj i zenskoj osobi* , a ne Vi ste rekla.
Treba se izborit sa 4 jezika ;)
Mogu reci samo da je bosanska gramatika najlaksa od svih jezika.

POLARIS
(доктор)
2017-01-12 03:48 PM
Милосрдни БЛејо који је то „босански” језик и каква црна граматика тог фантомског језика, ма како вас није срамота, частан човјек никада неби поступао на такав начин.

- украли сте језик;
- покрали сте српску историју Босне;
- прихватили сте агресорску религију и култури и потурате је као атохтону босанску:
- ..., да не набрајам више и сам знаш све.

Како се ујутро гледате у огледалу? Зар вас није стид самих себе?

Зар неби било часније рећи:

- јесте говорим српским језиком јер је то и мој језик,
- јесте муслиман сам и прихватам религију и културу истока, али исто тако знам да су моји корјени овде у Босни и да су изворно српски, али то не значи да нисам посебан у својој новој религији и култури.
- јесте мој најближи и нај роднији народ јесу Срби од којих сам потекао, али сам уназад двјесто година достигао своју посебност и стекао право на своје ново име, али не желим да тим именом поништавам, омаловажавам и вријеђам историју и културу народа од којег сам потекао.
- јесте Босна територија на којој сам најбројнији, али то је територија које су ми оставили моји преци Срби и у то име морам имати поштовања према прецима и Србима са којима живим задњих двјеста година и са којима и поред којих ћу живјети наредних двјеста хиљада година.
- јесте обичаји и култура са којом живим, а нису везани за религију у потпуности су исти као и обичаји Срба, а у тим обичајима послије кума најпоштованиј је први комшија.
- јесте,... даље ваљда знаш и сам да наставиш.
BL
(Dr.)
2017-01-13 01:27 AM
gosp. Polaris, nemate potrebe da se nervirate i pravite sebi stres.
Ako će vam lakse biti izvinjavam se. Mozete li mi objasniti historiju crnogoraca uvijek me cudilo pa i oni su Srbi i istoj se crkvi mole.
Zašto braca?
Vidim samo kukas na nas,a na dzetice ni da pisnes.Zar vam ja nedostajem u vasem jatu.

PS
Molim bez uvreda.( inače nema diskusija )
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.