Forums : Banja Luka

 Comment
yoland
(surfer)
2016-10-26 06:41 AM
Cisto sunjam da se budjenje odnosi na Susnjicu. Taj nikada nije stigao da zaspi I da živi u kosmaru da bi se sada probudio.
Kada se probude iz tih genocidnih kosmara, oci im zakrvavljene, manta
im se te napad grize savjesti oblada realnost.
Trunak grize savjesti ne osjecam kod njega. Već samo stid sto pripada toru spavaca(barem na papiru-ne intelektualno i moralno).
Ja se sjecam jednog drugod Susnjice(pokoj mu dusi), murijasa sto nas stare Lesinare malo znao „tretirat2 kod Rode izpred Zenita u parkicu. Koncar je jednom dobio tarabu u Parkicu od njega..ludilo.
A sada pricamo o drugom ludilu, ludilu kosmara danasnjih republikosrbijanaca.
Ja imam slatke snove ali ponekad usnijem nešto kao sinoć;
Naime sinoć sam sanjao da jednom davno, u dvoristu Davida Lyncha, jedna macka omacila četiri macica. U stvari, pet macica. četiri snjezna i jedno okruglo crveno. Kruzno mace odmah izopcise iz mačijeg svijeta, jer niti je znalo trcati, niti mjaukati - samo se nijemo kotrljalo.
Da se razumijemo, macici su se rado igrali njime, ali čim bi doslo vrijeme sisanja matere, ostavili bi ga samcatoga na sred dvorista. Nije da za njega nije bilo mlijeka, nego jadno nije imalo usta, a ne možeš repom sisati. Možeš, ako si slon okrenut naopako.
Jednoga dana, kruzno mace se dokotrlja do jednog djecaka. ”molim vas, nacrtaj mi ovcu„, rece mu djecak. ”Nek ti je mama nacrta, zar vidis negdje ruke kojima bih ti je nacrtao„, pomislilo bi mace da je imalo mozak. ”A zmijskog cara koji je progutao slona?„, djecak je bio uporan. ”Mali, jesi ti normalan? pa vidis li na šta licim, mani se malog princa i crtanja gluposti„, reklo bi mace da je imalo cime. Djecaku preostade jedino da sutne kruzno mace, te to i učini tako jako da se ono otkotrlja do trosne kuce, još trosnije starice. baka mu se tako silno obradova da ga probode pletacom iglom.
Ujutro je njena unuka imala nove tople rukavice.

Ovaj san ima znacenje i ima za cilj motivirati svu nesigurnu klupcad vune.
Sutra uvece ću sanjati da se ovo kruzno mace sterilizovalo te da ud vune se isplete gaza za motanje obloga I rana ranjenicima na Neretvi jer je uskoro godisnjica ove bitke.

BL
(Dr.)
2016-10-26 03:06 PM
Imao sam tu cast da se upoznam sa Srdjanom.
Momak je sasvim OK,jako inteligentan i bavi se sportom.
Još uvijek se nezna ko mu je ubio oca.
anonima
(Stranac)
2016-10-27 06:09 AM
Yoland, mnogo volem tvoje price.
@nonima
yoland
(surfer)
2016-10-27 06:23 AM
Onda si ti lud.
Ja se smatram totalno normalninm te kao takav ne volem svoje price.
Jutros se nisam sjetio svoga nocasnjeg sna ali sam doznao da sam osvojio nagradu krstarenja jadranom.
Normalno da sam to odbio jer ja sam musliman te nisam kompaktibilan sa krstarenjem. To bi bilo isto kao kad bi ovima srbima ponudili nagradu mjesecarenja po Zlatiboru.

§x
anonima
(Stranac)
2016-10-27 06:31 AM
Pozitivno lud!
@nonima
yoland
(surfer)
2016-10-27 08:15 AM
Po-lud, sto bi nas narod rekao.
A ovi nihov narod nebeski bi ti rekao da si po-turica, po-glup i po-lupao po-lutanski pa bi te po-pljuvali I po-slali u 3 p.m. ..i šta ćeš:)
A nakon toga hrpa po-dpitanja; ko si , šta si , izvorne karakteristike, etno, cetno, slava, ikona, vecera itd itd...
Mi budemo po-plavili od toga daveza a mogu misliti kako bi stranac koji eto obitava na našim prostorima po-stajao zbunjen . Ovako bi to izgledalo:
-posljednji put pitala: gdje se krila Ljubisa Samardzic?
-na Ljubin grob?
-ali ja mislila da to Ljubo iz kapelski kresovi, pa zar on ne bila ziv?
-ne taj Ljubo, nego Moljac.
-ali ako je ono mrtva, ko meni svako dan jela uniforma?
...i ko osisalo Milana Dravic? zašto vi sisati kosa zbog trbusni tifus, zašto ne sisala trbuh?
...i zašto Fabijan Sovagovic vikala: preko voda do sloboda kad ne znalo plivati?
...i zbog čega Jul Briner dizala most kad imala bruh?
...i zašto Mika Bosnic bacila cebe na tenk kad njemu ne zima?

na cemu vi partizani bilo?


MTFBWY
yoland
(surfer)
2016-10-27 08:59 AM
Samo opusteno CABO.A za opustanje ti savjetujem da nadjes kakvo zdravo zensko, omotas je jeguljama i baci u deltu.
Kupi kocu i pravac Sargasko more. Ako te ceka; to je prava žena, a ako ne; sigurno se negdje upetljala u vrsu i utopila. Obzirom da si pocinio ubojstvo, valja ti na robiju, 10-20 godina.
Ali, prije toga nadji kakvo drugo zensko, pa ako te ceka; prava je.

anonima
(Stranac)
2016-10-27 01:10 PM
Bolan Yoland, odkad je SSavuljana karisala cijela brigada ABiH njemu nije ni do muska ni do zenska. On bi najradije nama dvojici betonske cipele navukao pa nas pustio da se kupamo u ladan Vrbas. Rekoh, najradije bi on to uradio al' nemere jer nema muda. Zato bi mu bilo najbolje da se ubije sam, da ne zagadjuje planetu svojim postojanjem. Al' nemere ni to jer i za samoubistvo treba imat' muda.

@nonima
yoland
(surfer)
2016-10-27 01:33 PM
Neka se rokne iz zasjede. Neće ni skontati sekund već je gotovo.
C_A_B_O
2016-10-27 05:04 PM
Ma ne mogu ja nasrati koliko vi zderete.

gdje se god nadju 3 balije odma oce da se to zove baliluk,da se kuHva ne loHju i radi protivU Repubile Srpske makar i iz kraljevinaa sa krstom na zastavi ili za sad još ne potpuno islamske Rf.

Prijatno
vacuum
2016-10-27 07:31 PM
Skupili se „mislioci” vrli pa nam drže govor.
Nema covjek šta dodati na ove mudrolije... a može i mudolije... kako se kome svidja ;-)
CPHA
(Чувари ћирилице)
2016-10-28 01:39 AM
yoland
(surfer)
2016-10-28 02:17 AM
Ja sam isti takav kada se obrijem:)
Zvjezica kaže da tuknem na loj a istovremeno me zove ljubicicom-paradoks.
CABO sere a nebeske konjske muhe se skupljaju na loj-paradoks.
CPHA njezna a gruba ko smirgl-papir-paradox.
Nebeski su puni paradoksa u vakumu vremena. (za manje inteligentne objašnjenje-padaoks u vakumu vremena oslikava kvazi moralnog doktora paradoktor I vakuma poDguzije
Zanjeznu srnicu jedna poezija:
O, otkad je musko zavoljelo ljubiti zensko, njemu je u korist mirisati joj kozu, meku i bijelu.
Pod kozom joj bivati, ozdo nebo u oko skupljati, pa opet, onu kozu motriti, ozdo.
Ako je riječ samo izdah, onda je miris uzdah : dopusti da pravilno disem, vrskom nosa putujuci po kozi tvojoj – govoreci o njez..
-gospodine? ne znam da li je to zato što ne pišete s kvačicama, ili ste jednostavno nastrani, ali već neko vrijeme mirišete kozu ove žene, postaje uznemirena jako nervozno bekeće.
-ups!
yoland
(surfer)
2016-10-28 06:33 AM
Ma menazxerija totalna.
Dobih inspiraciju za nekoliko postavki u svezi raznih hajvana:
1. Primijetili ste da se vasa foka u zadnje vrijeme uvlaci u upotri...ljene prezervative. Ovo često psihicko oboljenje u foka zove se zmijski sindrom i odlikuje ga fokina uobrazilja da je zmija. Foka će se uvuci u prezervativ i tako lezati par dana, kada će početi odbaciviti prezervativ kao zmija kozu. Na zalost, pouzdanog lijeka nema, ali mozete pribjeci starom narodnom lijeku: koristite prezervative s okusom mungosa.
2. Iscrpljeni ste i neispavani? a sve zbog vaseg vuka koji zavija po čitavu noć.Ovaj ćete problem najlakse rijesti ako ozlijedite vuka, a zatim mu date zavoj. Sad će vas vuk umjesto da zavija na mjesec, zavijati ranu.
3. Vas cubasti gnjurac vam je ostetio parket pokusavajuci zaroniti u pod? Sada u svim bolje opremljenim trgovinama mozete naći silikonske kljunove za cubaste gnjurce. isporucuju se u svim bojama.
4. U ovo vrijeme darivanja, vasa će morska zvijezda biti najsretnija ako joj poklonite morski polumjesec.
5. Primijetili ste da vam u kuci nestaju antibiotici? Zadnje sto ćete pomisliti je da se vasa stapicasta bakterija drogira. Preostaje vam jedino da je posaljete u neku od komuna za odvikavanje.

Utjesno nagradno pitanje :
Blizi se rođendan vasoj konjskoj muhi, a konja već ima. Cime ćete je darovati?

Najoriginalnji odgovor će biti nagradjen jednogodisnjom pretplatom na burdu za pauke.
vacuum
2016-10-28 09:17 AM
Ipak su ovo samo 'mudolije' (jeboga koliko samo jedno slovo znaci).
yoland
(surfer)
2016-10-28 09:37 AM
Mudasta lija…tj. lisica koja je dobila muda(kao na Srniva Wurst) a inače je lukavo mudra…jes´to htio reci ili je ipak to receno isprazno tj. vakumizirano kao inače.
Kad smo kod raznih oblika promjene pola odnosno rijeci lija sjetih se jedne price.
Bio neki drvosjeca iz Stuparica, kod Visokog pa obarao hrast kad se iz sume pojavi biće nalik na sredinu preobrazaja gljive u lisicu. Čim je ugleda, drvosjeca pozeli uhvatiti je i odvesti u selo. Međutim, liglja( tako je nazvo) mu rece: „znam, sve znam, želiš me uhvatiti i odvesti u selo.” Drvosjeca, zapanjen telepatskom sposobnoscu liglje, zinu koliko je mogao, i još malo, pa je iz straha odluci ubiti.
„joj drvosjeco, koji si ti levat, sad me hoćeš ubiti, kako ti bolan nije zao.” Potpuno zbunjen, drvosjeca rijesi vratiti se obaranju hrasta. Dok je ubijao hrast, ostrica sjekire mu iznenada spade s drske i na licu mjesta ubi liglju. Istoga dana, drvosjeca je odselio u Neum. ( ne um-nema uma)
Pouka: Imati nešto na umu, znači da je on zaokupljen i da nema vremena ni za šta drugo. A pokusavati odstraniti misao koja je već u njemu, znaci iznova ga puniti necim drugim. Tom zadatku nema kraja. stoga je, najbolje ne pruzati utociste u umu bilo cemu. Znaci i kada se vidimo u tome trenutku su misli zaokupljene necim drugim i tada percepcija potiskuje realnost vidjenja fizickog i metafizika uzma kontrolu nad situacijom.
Neki kažu da je ovo ustvari virtualna realnost tj samo misao nekih visedimenzionalnih bica a ne stvarni svijet tako da vas turbo Petrepanove tj Pan srbiste ne uzimam za ozbiljno već samo biljno.
Prijatan vikend!
§x
CPHA
(Чувари ћирилице)
2016-10-28 03:35 PM
Мени није јасно како се Република Српска одржала четвртину вијека, а тако геноцидна.
Ко више њу чува и подржава када васцијели свијет зна истину о геноциду...тако би се боље живјело да Република Српска не постоји...да бар хоће да призна тај геноцид.
Да ли би признањем геноцида мошњаци постали свршена нација.
Би сигурно, фали им...тако мало.
И када не би постојала, убила би успомена.
Ваља живјет'у геноцидној...аутору текста није ни мало лаХко. Реалан човјек, сагледао хах непобитне чињенице.Узвикујеш геноцидна, а живиш. Волим то жртвовање, трпљење. Аскета. Немам ријечи, спичлес сам.

Добро дошли у Републику Српску!
Само нек се здраво.
;-)

Него за викенд неко добија сат живота екстра, неком ваља купус киселити.

У здрављу.
Завољећете ви Републику Српску, само сте се занећкали.

:-)))

Поздрав Срби мили, ма гдје били!

vacuum
2016-10-28 04:33 PM
Pusti Srno kraju, ne trosi svoje vrijeme na ove bandove.

Pozdrav i tebi.
CPHA
(Чувари ћирилице)
2016-10-28 05:33 PM
Не узима мени вријеме, посебно када имам шта паметно казати. :-)
Шта сам оно хтјела, да...
Ајмо мало толеранције, братства и јединства бошњаци.
Мало титовим стазама револуције, у шта сте се тити свом клели, па слагали.
И ми Срби смо били солидарни, послушни, лојални и толерантни ради мира у кући и суживота у бившој Југославији, а највише смо страдали. Све је ствар баланса. Наша огромна страдања у Другом рату, мало мања у прошлом. Прошли рат, дош'о ред мало више ви страдате.
Ми, ви, ахем ал ајд друга тема, табу тема...кад је д греит вал оф чајина између нас.
Шта сте запели за 'геноцид', важнији су међунационални односи од прошлости. Давно било.
Нема будућности, са таквим односом према Србима и Републици Српској.

celincanin
(Metalac)
2016-10-28 08:13 PM
ovaj će da za...e i Mesu , nema šta veoma dubokoumno,procitas i moras dobro da razmislis šta je pisac hteo reci, narodski receno ,,PROSERAVANJE,,
CPHA
(Чувари ћирилице)
2016-10-29 04:13 AM
Кад си обрисао други коментар анонимног смрада, можеш ладно и тему која је искључиво политичка и антисрпска.
И уопште се не разликује од његовог коментара.
Сврха теме? Чему вријеђање Републике Српске, српског народа?
POLARIS
(doktor)
2016-10-29 04:48 AM
Немо'ш смрад овог лоја провјетрити и сва врата и прозоре да поотвараш, па чак ни дезинсекција, дезинфекција и дератизација не помаже.
Једино изпразнити сву кућу то јест побацати сав намјештај, а онда лијепо окречити и купити нови намјештај, па позовеш свештеника да кућу окади и има све да мирише на смиље, босиље и ђурђевак.
yoland
(surfer)
2016-10-29 01:52 PM
Vidi ovoga Mengelea sto daje savjete. Deja vu...već isproban recept par puta-najviše u sjecanju receptiranje krajem 30-tih i početkom 90-tih.
Pravi doktor sa etikom do jaja.
Nebi mi mrsko pa sam mu isao u arhivu na poslu i pronasao nekoliko savjeta sto je davao svojim pacijentima.

Archive Polaris fd08Yt5:Mishin Han jan. 1997-Surdulica mart 2004:

alzheimerova demencija – ukoliko gajite nadu da ćete se izlijeciti; zaboravite!

izrasline – ako primijetite da su vam se na tijelu pojavile izrasline, prvo provjerite da nije riječ o rukama i nogama.

krizobolja/krstobolja – predjite na islam.

aritmija- probajte s drugim cd-om.
treperenje pred ocima-probajte sa drugim dvd-om

parkinsonova bolest – njegova bolest, njegov problem.

vodene kozice – glavni simptom: po tijelu se pojavi osip u vidu malih koza s perajima i skrgama.

tableta mjeseca:

calgon

pomracenje mjeseca: uskoro

savjet mjeseca:

kad nakon svadje s partnerom popravite vase odnose, slijedeci zubarsku logiku, nemojte konzumirati sex naredna dva sata. bar ne na tu stranu.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2016-10-29 05:44 PM
POLARIS
(doktor)
2016-10-31 06:58 PM
Мада, у принципу, смрад лоја и није толико страшан колико је страшан талог који лој прави.
yoland
(surfer)
2016-11-01 05:36 AM
Ti si u dubokoj komi tako da za tebe nije aktuelno ovo budjenje već samo budjenje( malo brzi izgovor ).
Jedna od prevodnih izraza za budj na francuskom je riječ pénicille sto ima za krajnju odrednicu antibakterijski penicillin sto ga tvoj kolega Luj P. pripremi prvi.
Vidis kako je sve povezano; Mengele-Polaris-moralna budj.
yoland
(surfer)
2016-11-01 06:03 AM
Ali nemoj se obeshrabriti, vidis na kraju ima I koristi od tebe. Budj je korisna I može dovesti do zdravlja.
Proces budjenja, kao sto već napisa dovede do epohalnih otkrica sto čitavo covjecansto ima koristi . Ti kao budj posljuzujes prvo Luju te da u krajnjoj konacnici Aco F. otkriva ono sto spasava ne samo milione , ma milijarde zivucih I hajvana I insana
Ti sigurno volis ubudjan sir a ja ga volim mladog a ubudjanog kada se najedem oraha, grozdjica I meda:)

Jutros sam na svom stolu sreo mladog sira. Tek su mu dva dana, a po mlijecnim mjerilima vremena, on je trinaestogodsnjak, pubertetlija. Da jutros nije na mom stolu, jamacno bi njegova majka danas imala problema s njim.
Ali, ko je majka mladog sira? Krava? Nemoguće, da je tako on i tele bili bi brat i sestra; mladi sir nije sisar. Možda je njegova mati rumena seljanka koja je pomuzla kravu i mlijeko stavila na dozrijevanje? Nikako, ne bi ljudska mater svoje cedo prodavala na placu.
Mladi sir nema roditelje, on je hudo bijelo siroce kao jutrosnji snijeg. Zato je bilo najbolje da ga pojedem. Snijeg neću, njega će proljece.

Nedostatak sunca sprjecava sintezu d vitamina u mlijeku.

Volim kad mi se u ustima nadje komad danskog bria na krekeru posutom sezamom, zrno crnog grozdja i gutljaj nezasladjenog, hladnog caja od brusnice.
Mljac, za takvom v*****m valja tragati
.
anonimaBelow viewing treshold. Show

anonima
(Stranac)
2016-11-01 10:41 AM
Teško bi od doTura ista korisnije od saFuna moglo da se napravi.

@nonima
C_A_B_O
2016-11-01 11:06 AM
Sir NEMA roditelje...ALI LJUDI imaju...pa zato NEKI OVDE mogu nabrojati 17 pAsova a da NEMA onog POTONJEG.

Nema da je Alija prvi...jerBo su ALIJU rodili Bozidar i Milica

Zlo islama HARA ovom balilUkom...još samo da otvore crnu kucu .

kako NEMA psihijatra na ovijem stranama i kako baliluk otvara 33 nicka pa se dopisuje sam sa sobom teško je naXXrati da okrecimo tim dzamiju i obradujemo baliluk.
anonimaBelow viewing treshold. Show

anonima
(Stranac)
2016-11-01 11:44 AM
A od Ssssavuljana, kakva je koncentisana pogan, ni sssaFun ne bi mogao dobiti.

@nonima
yoland
(surfer)
2016-11-01 02:18 PM
Ne znam anonimni covjece sto vrijedjas coveka na pravdi Boga krivog i ravnog-krivonogi ravnogorac.
Cire ti njemo CABO da se može napraviti od tebe puno toga, ma anonima pretjeruje:)
Vidi se CABKE kako si pronicljiv, skontao si da sam ja ustvari i Anonima i BL i vakum i srna i pola-risa pola sarca daje.
Poslije ponoci na punom mjesecu postajem čak i ti:)...totalno sam prolupao.
Ja sam ti u stvari mitsko biće zvano noktotaur i spoj sam covjeka i nokta. Zenka iz moje sorte bi se razlikovala od nas muzxjaka jer bi bila nalakirana. Za nasu djecu nam se kazxe-mashala sto su noktati

§x
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2016-11-01 10:18 PM
O piscu clanka iz teme
http://tinyurl.com/js5b2vr

Imao je 16 godina kad je rat poceo.
Crno bijeli svijet.

yoland
(surfer)
2016-11-02 03:27 AM
Istorija se ponavlja...ne samo na popravnom:)Ako su mu baba i deda mogli ići u NOB sa 16 godina I tano sazrijelipreko noćisto nebi i on imao svoje mišljenjesa 16 god kada je rat poceo u ubrzao sazrijevanje.
Ja igdje n idim kroz teks da ide samo crno-bijelo...vidim sivilo. Sivio našeg podneblja I sivlo realnosti koja nas okruzuje I istisje I gura prea ili crnom ili bijelom...zavisn od referentne tacke gledista.
Zašto se Krizxanicu koncentriras na licnost...polozxi focus na text..nadji se u tome.
§x
yoland
(surfer)
2016-11-02 03:31 AM
*ebem ti I ipad I ilet-i pad je let..što se kazxe:)
Kad se gube slova I razmaci I odmaci...eh tako ti je kod nas noktotaura kanokti prevladaju I onemogućavaju tipkanje:)
C_A_B_O
2016-11-02 12:06 PM
DETE suSSnjy se istraHumiralo jerBo je nestalo bajki.

da nemade NASIK izdajnika u zandnjih 300 godina nebi bilo ni anjonjime ni bltrpr ni clona Yolande.

Ko je PRIJHE Alije ????

Uzgred mozete se XeCbaHti i balilUki i kaJacima ovde samo pokazujete zlo konvertita

I nE piSSite kad stignete
yoland
(surfer)
2016-11-02 03:52 PM
Jel i tebe ebe ovo tipkanje? :)
Jelde Savke kazxes da je bilo toliko izdajnika srpskog roda da su davo dostigli kriticnu masu a da je vas pansrbista malo ostalo...ali se isticete, jel to hoćeš reci:)
Ti si plemenita roda pa ću te zvati sir savo...jel tebi mama krava kao onom gornjem siru?
O mamama:
- krava se naopako piše avark
- u engleskom govornom podrucju krave proizvode kaucuk za zvake
- krava je nastala od vrane
- kauboj je pola djecak pola krava, dakle mladunce minotaura
- indija je najveci proizvodjac cokolade
- svicarska je dobila ime po karakteristicnom zvuku koji krava ispusta pri odlaganju kakaovca
- krava ne voli da je se bode nozem
- simentalka - svojevremeno je simon garfankel imao svoj talk show u kojem su glavni gosti bile poznate krave. od tada se za kravu s dobrim muuukom kaže: simentalka
anonima
(Stranac)
2016-11-02 04:34 PM
Pero, a šta je to malisa slagao, šta je ocrnio a šta objelio ... de nam reci, Radovana ti?
@nonima
POLARIS
(doktor)
2016-11-02 06:54 PM
Гадан је талог, талог је гадан, све га шпахтлом мораш скидати. Ал` што се тршко вари, можеж се само исповраћати.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2016-11-02 10:07 PM
Yoland,

Meksikanac na lijevoj obali Rio Grande i onaj na desnoj imaju razlicito vidjenje Velike Rijeke. O onome što se davi na sredini da i ne govorim.

Da ih razumijes bitno je znati koja obala i koja udaljenost od obale. Dubina je nekima bitna jer određuje trza li riba, a nekima iz drugih razloga.

„tekst je napisan za Helsinški kometit u Srbiji povodom 20 godina od potpisivanja mirovnog sporazuma u Dejtonu”

Za koga? / Za narod! / Za koga? / Za Partiju! / Za koga? / Za Tita! / Za koga?

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2016-11-02 10:08 PM
@,

De ti meni reci šta nije, Tita ti.
yoland
(surfer)
2016-11-03 01:44 AM
Zamolio bih Pjera i anonimu da se drže teme kao sto to rade savo i polaris. Naime ova dvojica (plus par satelita) vam daju odgovore na pitanja autorove teme. U njima je sav dokaz tematskog izlaganja Srdjana i njemu slični.
yoland
(surfer)
2016-11-03 01:44 AM
Zamolio bih Pjera i anonimu da se drže teme kao sto to rade savo i polaris. Naime ova dvojica (plus par satelita) vam daju odgovore na pitanja autorove teme. U njima je sav dokaz tematskog izlaganja Srdjana i njemu slični.
yoland
(surfer)
2016-11-03 01:51 AM
Kako sam ovo duboko rekao čak se i eho u faljini cuje:)
C_A_B_O
2016-11-03 04:15 PM
VIK'o si sa mihraba a srdj sunjycy može samo ići u red istih onih sto bijahu hanjohnjimini preci ,blprmr a izgleda da si i ti na redu.

NEMA danas da se medj bilo kojom grupom vegetarijana nadje koji mesozder pa zapissava „dopisivanja” na netu.

Na jevrejskim stranama se nE tolerise nazi a na skotski ne propagira Hostajanje u britHaniji...

ZATO FASCINIRA kako se uopste pusta da ovaj topic stoji vise od 3 minUta.

Srdj piSSkUcy je izabrao...naplacuje usluge politicke prostitutke...no NEMA profesionalnog morala ni naj nize „prodavacice”.

Podaje se za KM 20 i SVE radi..DOCIM se u nekom SMRDAJEVU balavljenje Urca vise placa...pa nije strano zakluciti da je slece njegova faza povecanje cijene i preseljenje u drago mu SMRDAJEVO
D-Man
(Analyst)
2016-11-03 04:59 PM
O piscu clanka iz teme
http://tinyurl.com/js5b2vr

Imao je 16 godina kad je rat poceo.
Crno bijeli svijet.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>&g t;>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>&g t;>>>>

О аутору тог чланка нема шта да се каже осим: ''Јадна му мајка!''

Могао бих овде, реченицу по реченицу, да наведем хиљаду нелогичности у његовом тексту али ''скочиће ми притисак'' ако још једном кренем да читам све што тај ''геније'' написа.

Али, никако ми не даје мира онај део у којем његов рођак у тенку улази у Вуковар и по тенку почну да праште меци. И, јбт, тај звекан ни једне речи о томе како је ЈНА и тада била једина званична оружана сила, како се Хрватска отцепила на тај начин што Србе (уставотврни народ) није ништа ни питала а и то је било мало па их је још и избацила из Устава Хрватске и прогласила за националну мањину!
Ништа ни о томе како паравојне формације пуцају по тенку једине званичне оружане силе чија је Уставна обавеза била да чува границе државе!

Ах, да, да не заборавим и онај део са почетка како је он, ваљда из данашње персепктиве или нешто слично, свестан како су му и баке и деде били крајишки Срби Православци. Е, па, јадо(што би рекли Црногорци) па како, мајку му, онда ти заступаш теорију по којој у БиХ живе Босански Православци а не Срби Православци (поред осталих Срба који можда и нису Православци). Па, мајку му, Срђане (или како ли се већ зовеш, Сабахудине или како ли већ) па тебе би се и твоји рођени деда и бака одрекли да знају у какву си будалетину израстао.
А то да ти је бака 1991е рекла то што ти је рекла чисто сумњам. Твојој баки је, сасвим сигурно, пуна капа била и усташа (који су претходили тим четницима о којим ти говориш) па је, ако је већ била против брадоња сигурно нешто рекла и против усташа али ти то, Срђане, бедниче, никад нећеш навести јер се нашао своју ''публику'' код других и мислиш да те воле због тога што пљујеш по Србима.

На крају, Срђане, срећниче, да је тако како ти кажеш па ти не би саставио ни један дан у Бањалуци а камоли све ове године!

Баш недавно упитао сам рођака који живи у Бањалуци о том Срђану и ом ми каже: ''Ма, пусти будалу, он ни сам не зна колико га људи гледа са жаљењем.''
vacuum
2016-11-03 06:44 PM
Svaka tebi cast D-Man (a i ostalima) koji su ovo procitali.
Meni je bila potrebna prva recenica, da PRVA RECENICA...

---
„Dvadeset godina nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma lagano blijede sjećanja na sve monstruoznosti rata, beogradske agresije i genocida u Bosni i Hercegovini.”
---

...da stanem sa citanjem (nije bilo svrhe za daljim citanjem zato što sam sve ostalo čuo/slusao godinama ranije na CNN-u)...

„beogradska agresija”...

..e jado jadni ovaj „poznati banjalučki kulturolog i istraživač”.
POLARIS
(doktor)
2016-11-03 06:47 PM
Д-Мен коме ти то све објашњаваш, овом лојавом талогу? Узалудна је то прича, слијепи су они поред очију и глуви поред ушију, али ево полако истина излази на видјело, почело је са Мустафићем, а стигосмо и до Радончића, само полако они су своју нафаку посркали, а „сабахудин” зна како лијеже и како устаје, тужна је он прича.
yoland
(surfer)
2016-11-04 04:37 AM
Pazi ih majketi vam kako se nagomilase i sve se takmice kako će potkrijepiti tekst napisan. Takođe sve se propinju i pune sazaljenjem nekim, rekao bi insan da su empaticni, a meni ste simpaticni; analiticari, doktori, praznovazdusni-dobrodusni, save, krave, pere-zdere itd...sav dijapazon nijansi i cijeli opseg drustvenih dijelova pansrbizma.
Statisticko-reprezentativni uzorci populacije koji ne samo da potkrepljuju i dokazuju slikovito tekst napisan već ti daju jednu novu dimenziju da bi se napisali novi tekstovi.
Kada bi samo vidjeli veliku i cijelu sliku ove baze koja uzrokuje duboko netrpljenje, uvidjeli bi u kakvom kosmaru zabune žive.
Naime u biti sve je isto jer i sami poslanici, odakle je sve krenulo, u eventualnom ulicnom sukobu ove dvojice Bozijih ljudi Isus bi jamacno izvukao deblji kraj. To iz razloga sto je Muhamed u posjedu jače konstitucije i većeg borbenog iskustva. Ali, do ovog sukoba nikad ne bi doslo iz nekoliko razloga:
Shodno ucenju koje mu je objavljeno, Muhamed nikada neće napasti dok ne bude napadnut on lično ili neko od njegove porodice. U duhu vlastitoga ucenja, Isus nikada nikog i ni po koju cijenu neće napasti, čak šta vise, i ako bude napadnut neće se braniti. U skladu s Muhamedovim poznavanjem Isusova ucenja i stava, on ga i s ovog aspekta neće napasti. A Isusu, naravno, i dalje ne pada na pamet da bilo koga napada, pa ni Muhameda.
Muhamed cijeni Isusa i njegovo ucenje što se iz iscitavanja kur'ana da zamjetiti, kao sto i Isus postuje Muhameda najavljujuci ga u novom zavjetu, tako ni po osnovi eventualne razlicitosti mišljenja do sukoba neće doći.
Zato muslimani i krscani nikad ne ratuju!
Osim ponekad, malo, kad usljed zveketa novca politickih elita koji prenose virus drugim slojevima, ne cuju glasove Muhameda i Isusa.
Za iducu sedmicu najavljeno je novo poskupljenje nafte.

Svim onima kojih se dotice želim srećne Praznike svih svetih i mrtvih (jin i jang)
CPHA
(Чувари ћирилице)
2016-11-04 12:06 PM
Јес' у праву си.
:-)))
Нисмо се ми нагомилали, увијек су Срби овдје у већини.
Како овдје, тако и у Бањој Луци.
Богу хвала.
:-)
CPHA
(Чувари ћирилице)
2016-11-04 12:14 PM
Сутра су Митровданске Задушнице.
То се не честита.
Није славље.
Неко ће скувати жито, па однијети у цркву са именима умрлих да свештеник одржи парастос. Неко ће обићи гробове својих сродника, пријатеља...окадити тамјаном, прислужити свијеће воштанице.
У већини крајева се носи храна (уштипци, сир, суво месо) и ракија за покој душа.
Ако можете сутра посветите пажњу, помолите се за оне који нису више сс нама. Идите на гробље, у цркву ...како врћ ко може.
yoland
(surfer)
2016-11-04 01:02 PM
Lijepi obicaji, to što si opisala...stvarno mislim to. Pogotovo sada jer mi je deda umro juče i preselio se portalom na bolji svijet ili dimenziju.
Imao je puno godina ali covjek nikada nije spreman.
Pozdrav/ §x
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
2016-11-07 08:42 PM
Saucesce.
Moj deda odavno ore nebeske njive.
Negdje procitah da mi smrtni umiremo tek kad zadnja osoba koja nas se sjeca umre. Ne moramo cekati zadusnice da ih se sjetimo. Može i ovako, ili kad u ladici naletis na djedov noz sklopac sa koricama od pravog roga.

https://youtu.be/sN5RtKJDXTo
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.