Forums : Banja Luka

 Comment
Prođe i ovaj referendum..
vacuum
2016-10-04 06:38 PM
...koji je bio priprema za 'REFERENDUM'.

Pošto mi dole Pjer ne odgovori na prijedlog (za koji me pitao da iznesem), rekoh da pitam sve ovako da li je vrijeme za „pravi referendum”, referendum o statusu Republike Srpske?

Mislim... ovi u Sarajevu digose halabuku oko referenduma O PRAZNIKU, oko dana KADA CE SE Nešto SLAVITI…. a zamislite da Srbi urade ONO STO SU ONI VEC URADILI (oni = muslimani i Hrvati). Tada, te 1992, to je bilo totalno legitimno je li tako (tako kažu u Sarajevu), ne vidim zašto bi po toj logici referendum o statusu Republike Srpske sada bilo nelegitiman.

Dakle, da li su se sada stekli uslovi?
Ne znam, nisam siguran, cinjenica je da Srbi u RS „žive za taj dan”, isto kao sto je cinjenica da Sarajevski politicari imaju svoj prioritet prioriteta, ukidanje Republike Srpske, sve ostalo njima je sporedno.

Znaci kada vidimo da je evo 21 godinu poslije rata, ova država totalno nefunkcionalana, da nas totalno ne razumiju u Sarajevu, totalno ignorisu svaki nas prijedlog, totalno nemaju sluha za naše bojazni/potrebe, totalno nipodastavaju nekakvim genocidima, agresijama… imamo li mi o cemu uopste pricati vise.

Svjetska politika je varijabilna, ne bi bilo cudno ni da R.S. već 2017 proglasi nezavisnost, a ne bi bilo cudno ni da se to desi za 10-15-20 godina, ali da će se desiti… HOćE… isto kao sto će i Kosovo nazad gdje je uvijk pripadalo u sastav Republike Srbije.
CPHA
(Чувари ћирилице)
2016-10-05 06:12 AM
Народ у Републици Српској није спреман за отцјепљење.
vacuum
2016-10-06 12:55 AM
Narod?!?

Ne razumijem u kojem smislu tj. na šta konkretno mislis?

Uostalom narod se ne/pita, tj. pita se na referendumu.

Lično ne vidim kako to narod može biti ne-spreman... narod može izaci na referendum i izjasniti se da li je za DA ili NE (50.1%).

Ako bi pobijedila opcija za otcjepljenje... sutra svice novi dan... narod ode na posao, njivu, odmor kao i svaki dan do tada (pogledaj „Brexit”)...
CPHA
(Чувари ћирилице)
2016-10-06 04:18 AM
Па не знам да ли би референдум био валидан због излазности. И ово је било једва, и мораш признати, веома слаба излазност.
Нешто се дешава на територији Републике Српске.
Када је био овај прошли референдум, видјело се већ око 3 часа поподне да је излазност никаква.
Националисти су буквално ишли од врата до врата и молили људе да изађу на референдум о Дану Републике Српске.
Мислим да се у РС јавља контраверзна струја која ће реметити национални интерес Срба у Републици Српској.
Ја се само уздам у Бога, да нам да добре вође.
CPHA
(Чувари ћирилице)
2016-10-06 04:25 AM
Видиш да лове Додика, ако га елиминишу...што није немогућ сценарио, имаш ли некога адекватног ко би га могао замијенити?
Расписати референдум о отцјепљењу?

То није праведно, и то раде моћнији од нас али ситуација није нимало добра по Србе у БиХ све док се не деси нека глобална промјена.
CPHA
(Чувари ћирилице)
2016-10-06 04:28 AM
Чекали су да виде резултате избора, а пошто је непријатељско оруђе звано Савез за промјене пук'о као звечка, балије ће уз помоћ окупатора покушати немогуће.
vacuum
2016-10-06 05:16 AM
Da to je tačno, zato se pitam da li je sada vrijeme... a to pitanje kada se postavi naravno da se veze u kontekst „TRENUTNE SVJETSKE SITUACIJE” tj. MOCNIH kako rece i tu se slazemo 100%.

Na osnovu ovih mocnijih tacnije sile, Bosanski muslimani se otcjepise od Jugoslavije, sto i ne bi bio problem da naravno nisu pozeljei SVU Bosnu u Hercegovinu...

Po kojem to principu njima pripada sve ja se pitam?!
Po kojem to principu se Srbi bivše Jugoslavije mogu razbiti u nekoliko država?!

...ali sila boga ne moli... udruzi se sa okupatorom ovih prostora (opet) pa dobijes ono sto hoćeš, a Srbi su mali narod.

Međutim, kad tad doći se do preokreta i novog djeljenja karat velikih sila, onda znamo šta će biti.
Isto kao sto znamo da će Albanci kad tad' vratiti Srbiji njenu teritoriju Kosovo i Metohiju.

Što se tiče naroda, zelja naroda je jasna kao dan...
C_A_B_O
2016-10-20 02:12 PM
nARAFSKI da je jasna

samo je pitanje trgovinaa i realnostiiiii
 Comment Remember this topic!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.