Forums : Novi Sad

 Comment
Naše crkve
panonija
2012-04-15 10:14 AM
Crkve u Vojvodini

Putovao sam od Zrenjanina prema Pancevu preko Orlovata i Tomasevca.
Za vaskrs bio sam na sluzbi u crkvi u mestu Orlovat.
Orlovat nije ni po cemu poznat osim po fudbaleru Tosicu - koji je kao dete samo cuvao svinje pored reke Tamis i igrao fudbal.
Isplatilo se, danas je on recimo među boljim fudbalerima.
Jednu jedinu mrlju ima na dusi a to je da se ozenio sa zenom starijom 8 godina od njega a ona je Jelena Karleusa, poznata po skandalima a pogotovu kao veliki nevernik i bezboznik.
Zašto ovo naglasavam, zato jer sam bio u njegovom selu i u crkvi koja je zahvaljujuci malobrojnim vernicima iz Orlovata a koju sa svojom mukom održavaju taj Hram.
Gospodin Tosic bi trebao da se malkice iskupi i pokloni svom Hramu koji evro - bar 10.000e bi bilo za njega i njegovog nevernika sitnica a za to selo i siromasne vernike veliko bogastvo.
Kad sam bio na sluzbi vernici su davali sve od sebi, svojim prilozima a Tosic bi time podario samo svoj visak.
U Tomasevackoj crkvi je još manje vernika, mnogi su ostali radije ispred kafane nego da udju u boziji Hram i pomole se Bogu za zdravlje svojih najmilijih i svog naroda. Ova crkva je samo od puta sređena a sa strane je toliko oguljena da je to strasno.
I nije cudo kad imaju bezboznika Kostresa koji je rođen u Tomasevcu te Bajatovica, silnika naftagasa i najgoreg izroda Nenada Canka. Koji se zalaze da pravi od Vojvodine drugo Kosovo al samo da on bude
Faraon
A put od Zrenjanina i do Tomasevca, koji se svake godine krpi deo po deo ali nikad ceo, pun je rupa i smeca pored asvalta, upravo lici na Nenada Canka koji hoće da od Srbije otkine deo teritorije Srbije da je pokloni Volkdeutscherima.
Kakav narod, takvi su i putevi a takve naravo imaju vlastodrsce..
I nije cudom kad svakiu Vojvodini kaže za se da je vojvodjanin ili bosanac ili dalmatinac.
Kakav je to narod.
Hrvat, siptar, musliman gde god da žive kažu za sebo ono sto jesu a ne ovi nasi jadnici iz staraha još uvek se nazivaju brozovim imenima.
markovski
(kellner)
2012-04-16 05:15 AM
šta vi u stvari želite?
polit
2012-04-16 09:37 AM
Želi da ti otvori oci da ne živis kao slepac i da verujes ne lopovima poput canka.
markovski
(kellner)
2012-04-16 11:02 AM
10.000€ za crkvu
samo prosite

CH
2012-04-16 04:11 PM
A zato ne bi prosili kad ste svi bezboznici i vise dajete na nemoral nego u humanost. I još se bunis ako neko upozori kako bi trebali bogati da daju svoje priloge u crkvu.
Crkve su prazne a kafane pune bezboznika i golotinje...
A kad te kancer zakaci onda trcis u crkvu i trazis pomoć od Boga..
Treba to zasluziti a ne traziti boziju pomoć samo onda kad nogu slomis.
Pametnije je da ne hulis na boga i bozije svetinje ako si stipsa i ne želiš da pomazes onda cuti i moli se svom bogu-novcaniku i flasi piva.
Eva-mladja
2013-10-10 12:39 PM
Ne znam šta imate protic Čanka. On se zalaže za ovu osiromašenu Vojvodinu koju pljačkaju nemilosrdno već odavno. Bili smo među bogatijim regionima nekada a sada smo naj siromašniji. Sve ode u Beograd i sve nam oduzeše. Ja idem u crkvu stalno i vernik sam i sada imam prilike da kažem da je pravoslavna crkva skroz obnovljena a na službi od celog sela ima samo deset ljudi. Ja idem u katoličku crkvu koja nije ni okrečena i za nju nema sretstava a od stotinak katolika imamo na misi mnogo više ljudi nego od 5000 pravoslavnih vernika od kojih desetak odlazi na službu. Došli su divlji i isterali pitome. Isto kao i sa ovim diskusijama. Nekada se Novodjanai i Vojvodjani ovde lepo družili i sastajali dok nekom nije to zasmetalo i sve nas rasteralo.
 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.