Forums : Književnost

 Comment
Fragmenti
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
2018-10-20 08:55 PM
Kad sam imao 18-19 godina doziveo sam jedan od cudnijih dana u svom zivotu. Stanovali smo na 5-tom spratu, poznavali smo manje vise sve stanare,svi smo se doselili u isto vreme, u toj zgradi sam živeo od svoje 6-te godine.
Na prvom spratu je živela jedna starija žena...imala je sedu kosu, pravilne i plemenite crte lica, lepo se izrazavala i dosta smo se postovali...kad bi se sreli, uvek je bilo sa osmehom i rečima paznje.
Jednog dana su mi rekli da je umrla.
Pomislih...steta, nisam stigao ni da joj kažem koliko mi je bila draga.
Dva dana kasnije, mrzelo me je da cekam lift pa krenuh stepenicama peske do mog stana. Kad sam dosao ispred njenih vrata, vrata se otvorise, i na pragu je bila ona. Pozvala me je da udjem po prvi put u njen stan, sto prihvatih malo u soku... sedoh u fotelju i ubrzo zatim donela je caj i kolace...ne secam se uopste o cemu smo pricali, ili smo možda cutali sve vreme. Uglavnom u mojim mislima je bila samo jedna ideja...da li da je dodirnem ili ne.
Nisam joj rekao da mi je draga, znala je po mom pogledu, i bez mojih reci. Uglavnom, posle tog dana nismo se vise nikada sreli.
Rex1
2018-10-25 07:24 AM
Pomalo jeziva priča, ali dešava se. 😊
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
2018-10-25 08:56 AM
Nešto slično se desilo Edith Piaf zaljubljenoj u boxera Marcel Cerdana...u stvari ono što se njoj desilo je daleko bolje od mog iskustva.
Marcel je dosao da je poseti u njen veliki apartman, kao sto to uvek i čini,dok je cekao u salonu, ona je otisla sva srećna da stavi caj za njih dvoje kad, neko zvoni na vratima...policija je dosla da joj kaže da je Marcel poginuo.

...
Rex1
2018-10-25 10:30 AM
Tvoja je priča manje jeziva. Ova njena bogami pravi horor.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
2018-10-25 04:17 PM
Nije horor ako ljubav pobedjuje smrt.
Znaš u srednem veku kad je kuga kosila ljude, postojala je jedna tradicija, jedan kult ljubavi, koji se pitao može li nešto biti jače od smrti.
Postoji u Baselu u muzeju čitava kolekcija slika i figura iz tog perioda...koji ima neku magicnu lepotu...dva mlada para koje veze ljubav ali smrt iznad nje...očaj i tuga...uzas.
Najlepse su figurice, komicne u svojoj tragediji...stari kralj ne želi da umre, smrt ga vuce a on se opire, ne mogu ja da umrem ja sam kralj !!!...isto i sa svestenicima, Papom...
Rex1
2018-10-25 11:08 PM
Hvala ti na korisnoj edukaciji. Možeš li mi još otkriti o kom muzeju u Baselu se radi? Sa ove strane na žalost, do sada nisam posmatrao ljubav. Jača od smrti. Divna misao a tako jednostavna i stara. I Bog je ljubav.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
2018-10-26 08:15 AM
To je otvoren muzej grada Basela (gradski)...nalazi se u centru i ne placa se nikakva karta. Treba samo videti kad je otvoren.
American_Psycho
(Ako vam je stalo do istine, sl)
2018-10-26 08:19 AM
Do duse, to sam video, ima vise od 15 godina, i ne znam da li je postavka muzeja još uvek ista...ne živim u tom delu.Tad sam bio i vise se nisam vracao.
 Comment Remember this topic!

Looking for Tassel Necklaces?
.