Forums : Književnost

 Comment
„on”, „ona” i „mi”
MC_
(Bihilist)
2017-07-27 08:54 AM
„on”, „ona” i „mi”

U jesen 1996. i zimu 1997. su bili oni veliki protesti. 31.12.1996. opozicija i studenti su organizovali masovni docek na Trgu.

Bio sam i ja, u velikoj euforiji. MIslio sam da ćemo „mi” da podbedimo „njega” i da će onda da bude sve bolje. Samo da odu „on” i ona„.

Bilo je mnogo ljudi i ja sam mislio kako su to sve ti takozvani normalni ljudi, nova generacija, nosioci buducnosti koja nas ceka. Posle mnogo godina, bio sam optimista. ”Sigrno će za 10 i dvadeset godina biti bolje, možda i za nekoliko godina.„, tako sam razmišljao.

Onda, kad sam dosao kuci, i skinuo jaknu, video sam da su mi je progoreli pozadi pikavcima.

Ovaj dogadjaj dolazi mi često u misli. Još nekoliko puta sam se bio ponadao da će se situacija u Srbiji jednom popraviti.

”mi„ smo postali, ili smo uvek bili kao ”on„ i ”ona„. Od sebe ne možeš pobeci i sve ovo sto danas jesmo logicna je posledica upornih loših izbora. Svaki put.

Tako da sada znam da nade vise jednostavno nema. Kao osudjenik na smrt, kada se citanje presude zavrsi, kada popusi poslednju cigaretu, kada mu stave omcu na glavu. Kad se povuce poluga, kad krene kratki pad na dole.

MC
damijan
(primenjeni matematicar)
2017-07-28 05:27 AM
Šta reci, a ne zaplakati?
damijan
(primenjeni matematicar)
2017-07-28 05:37 AM
Gresis MC. Imamo izbora. Zahvaljujuci nasoj vrednoj Vladi, ko se u Sebriji nije 'snasao', tu su srećom rudnici u Slovackoj... Zaradis za 'leba, I... frtalj kile cvaraka'...
MC_
(Bihilist)
2017-07-28 09:52 AM
gresim yaista, nasa elita nam je sve priustila, koliko se samo žrtvuju
 Comment Remember this topic!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.