Forums : Književnost

 Comment
Kos
damijan
(primenjeni matematicar)
2017-01-28 05:01 PM
Na zaledjen sneg
Sleteo je jedan kos.
Obucen u crno, tek
Narandzast mu samo nos.

Možda je maskarada?
On odeven u pajaca...
Nekoj kuci se prikrada
Bas dok covek mrve baca.

Ko da rece nešto njemu
Crtajuc po snegu trag...
Poklonicu ti svoju pesmu...
Da utolim bar malo glad.
sanak
2017-01-28 05:47 PM
Dobrodosao!

Lepa pesma.
Jedino me malo buni ono o maskaradi i pajacu u odnosu na prethodnu strofu. Možda se samo malo odvikoh od tvojih tvorevina ?! :)
damijan
(primenjeni matematicar)
2017-01-30 10:51 AM
Naletis tako na neku slicicu. Vrzma ti se oko nogu. Sagnes se, izbavis li glavu iz oblaka, podignes je I zalepis na zid. Doduse možda nakrivo...
Šta će sa njom biti? Da l će je odneti vetar, ili će je neko popljuvati? Nije ni bitno.
Najgore... Ne primetiti nikad.
sanak
2017-01-30 02:14 PM
Naletis tako na neku slicicu. Vrzma ti se oko nogu. Sagnes se, izbavis li glavu iz oblaka, podignes je I zalepis na zid. Doduse možda nakrivo... Šta će sa njom biti? Da l će je odneti vetar, ili će je neko popljuvati? Nije ni bitno. Najgore... Ne primetiti nikad.
-----------
Može biti da je ne odnese vetar, da je niko ne popljuje...pa ni najgore...već da neko ne nakrivi glavu dovoljno da „isprati”nakrivljenost zalepljenog.
sanak
2017-01-31 12:01 PM
Vetar ne može ništa protiv svoje siline...neće odneti (mada, može je odneti (I) na neki bolji zid?!) Slicicu iz loše/zle namere.
Onaj ko ne primeti nikada...već je uskracen za sve što ne ume/može/želi da vidi...
Onaj ko (jednom) popljuje, uradi time nešto ruzno, neopravdano, ...ili je to (samo?!) nemogućnost da „artikulise” ono:„svidja mi se”ili „ne svidja mi se”(u najsirem smislu).
Onaj ko popljuje jednom, pa se vrati za opet I opet I opet...(bez ikakve pomisli o slicici, pa I o onome ko ju je zalepio).uglavnom „preodenut”u svoja druga JA (druge sopstvene licnosti, nikove...) - e, to je najgore, to je zlo...

 Comment Remember this topic!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.